Seværdigheder i Los Angeles - Rejs Dig Lykkelig

25+ Must-See Seværdigheder i Los Angeles

Leder du efter sjove ting at lave i Los Angeles? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Los Angeles, Californien.

Los Angeles er en af verdens mest berømte byer og bør opleves mindst én gang i livet. De faldne engles by er nok mest kendt for stjernerne og Hollywood med alt sit glitter og glamour. Men Los Angeles er SÅ meget mere end bare dét!

Udover verdenskendte filmstudier, Hollywood-stjerner og forlystelsesparker, byder Los Angles også lækre sandstrande, idylliske parker, autentiske bydele, spændende museer og meget mere.

Ja, faktisk er det næsten umuligt, at komme til at kede sig i Los Angeles! Hvis du planlægger en rejse dertil, skal du blive hængende her på siden lidt endnu.

Her får du en liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Los Angeles. Den dækker over alt fra Hollywood-oplevelser til mere autentiske oplevelser.

Hvis du har planer om at opleve mange ting, kan du med fordel overveje at købe et Los Angeles City Card (reklamelink) med mulighed for store rabatter.

Seværdigheder i Los Angeles - Palmer - Rejs Dig Lykkelig

 

Seværdigheder og Oplevelser i Los Angeles:


1. Universal Studios Hollywood

Universal Studios Hollywood er en af de absolut største must-see seværdigheder og oplevelser i Los Angeles. Det er ét af verdens ældste og mest anerkendte filmstudier, og står bag skabelsen af hundredvis af kendte film og tv-serier.

Udover at være et filmstudie, fungerer Universal Studios også som en forlystelsespark med mange spændende shows og forlystelser med gennemførte 3D- og 4D effekter.

Her kan du hoppe direkte ind i en scene fra Transformers, Harry Potter, Minions og mange andre verdenskendte film. Det er en god idé, at købe billetter til Universal Studios Hollywood (reklamelink) på forhånd.

Selvom at det er en af de dyreste must-see seværdigheder i Los Angeles, er det alle pengene værd! Du må heller ikke glemme at besøge Universal CityWalk efterfølgende.


Læs også: Guide til Universal Studios Hollywood

Universal Studios Hollywood - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Grand Central Market

Grand Central Market er det største og ældste offentlige marked i Los Angeles. Det ligger i hjertet af Downtown og byder på omkring 40 spændende boder.

Her kan du købe alt fra frugter og grøntsager til kinesisk mad, pizzaer, burgere, kage, tacos, kylling og pastaretter. Grand Central Market er altså et skønt sted at besøge, hvis du skal have stillet sulten under din sightseeing i Los Angeles.

Markedet har åbent dagligt fra kl. 08.00-21.00. Du skal dog være opmærksom på, at åbningstiderne kan ændre sig med kort varsel.

 

3. Santa Monica

Santa Monica ligger helt ud til Stillehavet og er et skønt område i Los Angeles. Det er især et oplagt sted at besøge, hvis du trænger til lidt afslapning eller underholdning.

Du må selvfølgelig ikke gå glip af Santa Monica Pier, der har været kulisse for adskillige film og tv-serier. Den ikoniske træmole emmer altid af liv og glade dage med alt fra boder og sælgere til musikere og gøglere.

Der er også et lille tivoli, Pacific Park, hvor du kan prøve et par sjove forlystelser. Santa Monica Pier er desuden endestationen for den legendariske Route 66.

Når du besøger Santa Monica, skal du også huske, at smutte en tur forbi Santa Monica Beach. Den skønne sandstrand byder på smukke solnedgange og er bl.a. kendt fra den populære TV-serie, Baywatch.

Et par gader derfra ligger gågaden, Third Street Promenade, som byder på mange gode butikker og spisesteder. Du kan eventuelt også smutte forbi skønne Palisades Park.

Santa Monica Pier - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Hollywood-skiltet

Hollywood-skiltet hviler på Mount Lee højt over byen og er det ultimative symbol på verdens førende filmindustri. Det ikoniske skilt kan ses fra flere steder i byen og er selvfølgelig en af de mest obligatoriske seværdigheder i Los Angeles.

Skiltet er 13,7 meter højt og 106,7 meter langt. Det blev oprindeligt opført tilbage i 1923 som en midlertidig reklame for et nyt boligområde i bjergene.

I takt med filmindustriens opståen, blev skiltet dog pludselig så ikonisk, at det fik lov til at blive stående. Hvis du drømmer om at opleve skiltet fra luften, kan du tage på en helikoptertur forbi Hollywood-skiltet (reklamelink).

På helikopterturen kommer du også forbi mange andre populære seværdigheder i Los Angeles. Det er ikke ligefrem billigt, men det skulle efter sigende være en af de fedeste oplevelser i Los Angeles.

En anden mulighed er, at vandre op til Hollywood-skiltet, for at opleve det helt tæt på. Jeg kan især anbefale denne topbedømte vandretur til Hollywood-skiltet (reklamelink).

Seværdigheder i Los Angeles - Hollywood-Skiltet - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Getty Center

Getty Center er beliggende på en bakketop i det vestlige Los Angeles. Herfra er der en betagende udsigt over LA og Stillehavet på en skyfri dag!

Parker bilen i parkeringshuset og hop på monorailen, som fører dig op til Getty Center, der er et arkitektonisk mesterværk i sig selv. Her kan du opleve europæisk og amerikansk kunst i verdensklasse.

Den gigantiske kunstsamling består af den afdøde oliemilliardær J. Paul Getty’s personlige samling. Du kan bl.a. se verdensberømte værker af Van Gogh og Paul Gauguin.

Når du besøger Getty Center, kan du også opleve flere skønne haver med et stort antal planter og skulpturer. Der er gratis entré, men det koster penge at parkerer bilen i parkeringshuset.

Getty Center er helt klart en af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Los Angeles, uanset om du er kunstinteresseret eller ej.

 

6. Mulholland Drive

Mulholland Drive er én af de mest kendte veje i Los Angeles og er perfekt til en lille køretur i bjergene bagved byen. Vejen er omkring 34 kilometer lang og byder på fantastiske udsigter undervejs.

Der findes flere forskellige udsigtspunkter, hvorfra du kan tage gode billeder. De fantastiske udsigter fra Mulholland Drive har også tiltrukket mange rige og berømte, der bor i deres luksuspalæer langs vejen.

Hvis du er heldig spotter du måske en berømthed? Den bedste udsigt finder du ved Hollywood Bowl Overlook, der især er smukt ved mørkets frembrud.

Seværdigheder i Los Angeles - Mulholland Drive - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Disneyland Park

Disneyland Park ligger i Anaheim lidt uden for byen og er en af de bedste seværdigheder i Los Angeles for børnefamilier og barnlige sjæle.

Parken åbnede tilbage i 1955 og er den originale Disneyland. Ja, faktisk er det den eneste af parkerne på verdensplan, som Walt Disney selv har designet og sat fødderne i.

Den verdensberømte park besøges af millioner af mennesker årligt og byder på vaskeægte Disney-magi med alt hvad det ellers indebærer. Her kan du prøve mere end 60 forlystelser, se underholdende shows og hilse på alle Disney-figurerne.

Hver aften når mørket falder på, kan du opleve det eventyrlige fyrværkeri- og paradeshow, der finder sted foran Askepots slot.

Hvis du er helt vild med Disney, kan du også besøge naboparken Disney California Adventure, der er bygget op omkring staten Californien. Uanset hvilken park du besøger, skal du huske at købe billetter på forhånd.

 

8. Rodeo Drive

Rodeo Drive ligger i Beverly Hills og er kendt for at være hjem til nogle af verdens mest eksklusive butikker. Det er her de rige og berømte svinger deres guldkort i dyre designerbutikker.

De fleste har så mange penge, at de ikke engang behøver kigge på prismærkerne. Det er altså ikke her du skal tage på shopping i Los Angeles, medmindre du har mange penge.

De fleste turister nøjes med vinduesshoppe eller forsøge at spotte en berømthed på shopping. Du kan måske genkende Rodeo Drive fra Pretty Woman, hvor Julia Roberts var på shopping.


Læs også: Shopping Guide til Los Angeles

Seværdigheder i Los Angeles - Rodeo Drive - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Hollywood Walk of Fame

Hollywood Walk of Fame er beliggende på Hollywood Boulevard og er en af de vigtigste must-see seværdigheder i Los Angeles. Det er her du finder mere end 2.700 stjerner nedsænket i fortovene, der hver især er dedikeret til store berømtheder.

Den livlige gade er fyldt med sælgere, gøglere og kunstnere, der forsøger at tjene lidt penge på turisterne.

Glem ikke at smutte en tur forbi pladsen foran TCL Chinese Theatre. Her har hundredvis af berømtheder efterladt deres fodaftryk, håndaftryk og autografer i store cementplader.

Du kan selvfølgelig heller ikke besøge Walk of Fame, uden at opleve Dolby Theatre (udefra i det mindste). Det er det mest kendte teater i Los Angeles og benyttes til den årlige oscaruddeling.

Det er også her du finder shoppingcentret Hollywood & Highland, hvorfra der en fremragende udsigt til Hollywood-skiltet.

Must see seværdigheder i Los Angeles - Walk of Fame - Rejsdiglykkelig.dk

 

10. Griffith Observatory

Griffith Observatory er beliggende i Hollywood Hills højt over byen og er endnu en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Los Angeles. Inde i observatoriet kan du lære om rummet, planeterne og stjernerne – og så er det endda gratis!

Grunden til at du skal besøge Griffith Observatory, skyldes dog den fantastiske udsigt over Los Angeles. Her har du udsigt over det meste af byen, Stillehavet og Hollywood-skiltet.

I den omkringliggende Griffith Park, er der desuden rig mulighed for vandreture, picnic, ridning, svømning, tennis og golf. Der er også et græsk friluftsteater, et togmuseum og en zoologisk have.

Griffith Observatory - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Hollywood & Celebrity Homes Tour

Drømmer du om at se, hvor de største stjerner bor og hænger ud til dagligt? Så er en guidet bustur rundt i Hollywood, West Hollywood og Beverly Hills en af de bedste oplevelser i Los Angeles for dig!

Her bliver der drysset med stjernestøv og byens spændende hotspots for kendisser. På turen kommer du bl.a. forbi Leonardo DiCaprios, Elvis Presleys og Tom Cruises hjem.

Derudover kommer du også forbi populære Hollywood-oplevelser som Walk of Fame og Capitol Records Building samt Beverly Hills-skiltet. Du kan købe billetter til Hollywood & Celebrity Homes Tour her (reklamelink).

 

12. Venice Beach

En anden af de bedste oplevelser i Los Angeles, er at besøge Venice Beach, der er et fantastisk strandområde.

Venice Beach er især kendt for sin farverige, alternative og tilbagelænede bohemestil. Her er der fyldt med skatere, surfere, hippier, hjemløse, kunstnere og gøglere, der udfører alverdens shows.

Gå en tur ned ad strandpromenaden, der bugner af alternative butikker og underholdning af enhver art. En anden mulighed er at leje en cykel og drøne afsted på den gode cykelsti, der slænger sig langs stranden. Det er virkelig hyggeligt!

Glem ikke at smutte en tur forbi Muscle Beach, der er et udendørs træningscenter som benyttes flittigt af bodybuildere. Ja, faktisk har selveste Arnold Schwarznigger benyttet træningscentret i sine unge dage.

Du kan også besøge skateparken, hvor der laves vilde stunts. Bemærk at Venice Beach er et utrygt område at færdes i om aftenen.

Venice Beach - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Venice Canals

Venice Canals ligger et par gader fra Venice Beach og er et romantisk område fyldt med rolige kanaler, høje palmer, små huse, smalle stier og buede broer. Det er et skønt og charmerende område i Los Angeles, som fortjener et besøg.

Det romantiske kanalsystem blev grundlagt i 1905 og skulle efter planen have været Amerikas svar på Venedig.

På trods af at området har været meget større, blev det desværre aldrig til en realitet. Ikke desto mindre, er der stadig en lille snert af Venedig, bare i en lidt mere eksotisk udgave.

Seværdigheder i Los Angeles - Venice Canals - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Warner Bros. Studio Tour Hollywood

Der findes mange filmstudier i Los Angeles, og næstefter Universal Studios Hollywood, er Warner Bros. Studios Hollywood det mest populære.

Her kan du komme på en studio tour, hvor du kommer bag kulisserne til nogle af dine yndlingsfilm og tv-serier. Warner Bros. Studios Hollywood er ét af de ældste filmstudier i verden og giver et spændende indblik i, hvordan filmmagi skabes.

Du kan bl.a. opleve kulisser fra Friends og The Big Bang Theory, originale batmobiler og andre superheltebiler, genstande fra Harry Potter, Hollywood-kostumer og meget mere.

Det er en god idé, at booke billetter til Warner Bros. Studio Tour Hollywood (reklamelink) hjemmefra. Turen varer cirka tre timer og inkluderer en ekspertguide. Vær opmærksom på, at turen ikke er egnet til børn under 5 år.

 

15. LACMA

LACMA er en forkortelse for Los Angeles County Museum of Art, og er et af de mest populære kunstmuseer i Los Angeles.

Her kan du opleve en imponerende og gigantisk samling af klassisk og moderne kunst fra hele verden. Foran museet står den populære udstilling, Urban Light, der består af 202 gamle gadelamper samlet på et lille område.

LACMA - Rejs Dig Lykkelig

 

16. La Brea Tar Pits

Ved siden af førnævnte LACMA, finder du La Brea Tar Pits, der er et arkæologisk udgravningssted fra istiden.

Her kan du opleve en lang række boblende tjærepøle, der gennem tusindvis af år har fanget adskillige dyrearter. Når først et dyr var fanget i tjærepølen, blev det trukket ned i sumpen, hvor skeletterne blev godt bevaret.

Lige ved siden af tjærepølene ligger der et museum, som huser mere end en million fossiler, der stammer fra hundredvis af forskellige dyrearter.

Udstillingen indeholder bl.a. flere imponerende fossiler fra istiden med skeletter fra mammutter, sabeltigere, ulve og meget mere. Du kan købe billetter til La Brea Tar Pits her (reklamelink).

 

17. Sunset Strip

Sunset Strip er den mest populære del af den verdensberømte gade, Sunset Boulevard, der strækker sig over 35 kilometer. Sunset Strip strækker sig derimod kun over 2,4 kilometer og forbinder Hollywood med Beverly Hills.

Du har helt sikkert allerede set billeder af Sunset Strip, der er pakket med tårnhøje palmetræer og reklameskilte.

Her finder du alverdens butikker, restauranter, caféer, barer, hoteller, natklubber, comedy-klubber og kunstgallerier. Så hvis du trænger til en sjov aften i byen, er Sunset Strip helt klart en af de bedste oplevelser i Los Angeles.

Sunset Strip - Rejs Dig Lykkelig

 

Flere seværdigheder i Los Angeles:


Hvis du allerede har set de vigtigste must-see seværdigheder i Los Angeles, kan du med fordel besøge nogle af nedenstående steder. De er ikke et absolut must-see, men er meget tæt på at være det.

Uanset hvad, er de alle sammen yderst populære oplevelser i Los Angeles, som du ikke bør gå glip af!

 

18. Petersen Automotive Museum

Hvis du er vild med biler, er Petersen Automotive Museum en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Los Angeles. Det er nemlig ét af verdens største bilmuseer med et stort antal biler spredt udover 25 gallerier på tre etager.

Når du besøger Petersen Automotive Museum, kan du opleve alt fra ikoniske Hollywood-biler og klassiske amerikanerbiler til racerbiler og motorcykler.

Derudover kan du også lære om den omfattende bilkultur i Californien. Du kan med fordel købe billetter til Petersen Automotive Museum her (reklamelink).

Petersen Automotive Museum - Rejs Dig Lykkelig

 

19. The Grove

The Grove er et populært udendørs shoppingområde i Los Angeles med et godt udvalg af butikker, caféer, restauranter og underholdning.

Her er der en fantastisk stemning med musik i højtalerne, dansende springvand og en sporvogn, der kører fra ende til anden. Butikkerne i The Grove inkluderer store amerikanske brands som Apple, Nordstrom, American Girl Place og mange andre.

Hvis sulten melder sig, er der selvfølgelig også flere gode spisesteder. Du må heller ikke glemme at smutte en tur forbi The Original Farmers Market, der ligger lige ved siden af.

 

20. Hop-on Hop-off Bustur

Hvis du ikke har lejet en bil, kan jeg kraftigt anbefale at benytte hop-on hop-off busser under din storbyferie. Busserne kører med garanti forbi mange af de største must-see seværdigheder i Los Angeles.

Det er en rigtig god måde at opleve byen på samtidig med, at du bliver transporteret rundt mellem seværdighederne i Los Angeles.

Du skal dog være opmærksom på, at busserne kan være lidt utilregnelige, ligesom alt andet offentlig transport i byen. Du kan købe billetter til hop-on hop-off busserne i Los Angeles her (reklamelink).

Seværdigheder i Los Angeles - Hollywood - Rejs Dig Lykkelig

 

 

21. California Science Center

En anden af de bedste oplevelser i Los Angeles er California Science Center, der er et af verdens bedste naturvidenskabelige museer.

Her kan du lære om videnskab og teknik i flere store udstillinger, der omhandler alt fra verden og rummet til opfindelser og udvikling.

California Science Center byder på et stort antal interaktive udstillinger, der er spændende for børn såvel som voksne. Museets højdepunkt er rumfærgen Endeavour, der tidligere har været brugt til rumfartsmissioner af selveste NASA.

 

22. The Broad

The Broad ligger i Downtown og er et moderne kunstmuseum med gratis entré. Her kan du udforske tre etager med moderne og nutidig kunst, der kommer til udtryk i malerier, fotografier, skulpturer og meget mere.

The Broad er faktisk et spændende og moderne kunstmuseum, der ligeledes er blandt de bedste seværdigheder og oplevelser i Los Angeles.

The Broad - Rejs Dig Lykkelig

 

23. Six Flags Magic Mountain

Lidt uden for Los Angeles, finder du Six Flags Magic Mountain, der er en kæmpestor forlystelsespark med rutsjebaner i verdensklasse. Ja, faktisk er der intet mindre end 19 vilde rutsjebaner, hvilket gør det til dén forlystelsespark i verden med flest rutsjebaner.

Mange af rutsjebanerne i Six Flags Magic Mountain er så vilde, at de får selv de vildeste rutsjebaner i Danmark til at virke som børnerutsjebaner.

Den populære forlystelsespark er uden tvivl en af de bedste must-see seværdigheder i Los Angeles for alle dem, der elsker fart og spænding.

Selvom at parken mest er kendt for sine vilde forlystelser, er der faktisk også mange forlystelser til børn i alle aldre. Det er dermed et oplagt sted at besøge, hvis du rejser med børn i flere forskellige aldersgrupper


Læs også: De Bedste Forlystelsesparker i Californien

 

24. Walt Disney Concert Hall

Ved siden af det tidligere nævnte, The Broad, finder du Walt Disney Concert Hall, der er en topmoderne koncertsal med en enestående arkitektur. Ja, faktisk er arkitekturen så speciel, at den er en stor oplevelse i sig selv udefra.

Det er heldigvis ganske gratis at opleve koncertsalen udefra. Det koster derimod penge, hvis du vil ind og se en af de mange forestillinger i Walt Disney Concert Hall.

Seværdigheder i Los Angeles - Walt Disney Concert Hall - Rejs Dig Lykkelig

 

25. Battleship USS Iowa Museum

Battleship USS Iowa Museum er et gammelt krigsskib, der har en stor og vigtig historisk betydning for USA. Det gigantiske skib har tjent De Forenede Stater i koldblodige krige som 2. verdenskrig, Koreakrigen og Den Kolde Krig.

I dag huser skibet et museum, hvor du kan lære om Battleship USS Iowas vigtige rolle i verdenshistorien.

Skibet er desuden blevet vist i adskillige amerikanske film og tv-serier. Du kan måske genkende det fra tv-serien NCIS: Los Angeles? Køb billetter til Battleship USS Iowa Museum her (reklamelink).

 

26. Paramount Pictures Studio Tour

Hvis du ikke har fået nok af filmstudier, kan du med fordel besøge Paramount Pictures Studios. Det er måske ikke lige så populært som Universal Studios og Warner Bros. Studios, men fortjener alligevel et besøg.

Ja, faktisk er det et af verdens ældste aktive filmstudier med mere end 100 års filmhistorie. På en studio tour i Paramount Pictures Studios, kommer du bag scenerne til dine yndlingsfilm og tv-serier.

Det historiske studie står bl.a. bag verdensberømte film og tv-serier som Forrest Gump, Titanic, Dr. Phil, The Blacklist, Star Trek, NCIS: Los Angeles og Hawaii Five-O.

Du kan købe billetter til en studio tour på Paramount Pictures Studios hjemmeside.

Paramount Pictures Studio Tour - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Los Angeles. Hvad er dine favoritoplevelser i Los Angeles? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil?

Læs flere artikler fra Los Angeles og USA:

• Hvor skal man bo i Los Angeles?

Rejseforslag: Road Trip Rute i Det Vestlige USA

36 Gode Oplevelser i Californien

Praktisk Huskeliste inden Rejsen til USA

… Eller læs alle artikler fra Los Angeles eller USA

Planlæg din rejse til Los Angeles:

Bestil fly til Los Angeles (reklamelink)

Bestil hotel i Los Angeles (reklamelink)

Bestil biludlejning i Los Angeles (reklamelink)

Bestil oplevelser i Los Angeles (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *