Guide til Universal Studios Hollywood - Rejsdiglykkelig.dk

Guide til Universal Studios Hollywood

Planlægger du at besøge Universal Studios Hollywood i Los Angeles? Glem ikke at tjekke denne guide til Universal Studios Hollywood med masser af gode tips.

Universal Studios Hollywood er et af de ældste og mest berømte filmstudier i USA – og resten af verden. Selskabet står bag skabelsen af hundredvis af verdenskendte film og TV-serier med store navne som Fast and the Furious, Minions, Desperate Housewives, Fifty Shades, American Pie og Jurassic Park.

Udover at være et filmstudie, er Universal Studios også en forlystelsespark med mange spændende shows og forlystelser, der tager dig direkte med ind i en filmscene. Det er ikke ligefrem billigt at besøge Universal Studios Hollywood, men du får virkelig noget for pengene.

Hvis du planlægger et besøg i den verdensberømte forlystelsespark og filmstudie, skal du blive hængende her på siden lidt endnu. Jeg har nemlig lavet en guide til Universal Studios Hollywood med mange gode tips og erfaringer fra mine egne besøg i parken.

Jeg har besøgt mange berømte forlystelsesparker rundt omkring i verden. Disneyland Paris, Magic Kingdom, Universal Studios Florida, Heide Park og mange andre. Alligevel er Universal Studios Hollywood i Los Angeles min absolutte favorit!


Læs også: Must see seværdigheder i Los Angeles

Guide til Universal Studios Hollywood -- Rejsdiglykkelig.dk

 

Guide til Universal Studios Hollywood


Forlystelser i Universal Studios Hollywood

Universal Studios Hollywood er opdelt i Upper Lot og Lower Lot, som er forbundet til hinanden ved hjælp af en lang række rulletrapper. Der er flere forskellige temaverdener, der virkelig er gennemførte ned til mindste detalje!

Parkens forlystelser tager dig med direkte ind i en filmscene fra din yndlingsfilmeller sådan føles det i hvert fald. De fleste forlystelser består nemlig af 3D- og 4D oplevelser med gennemførte effekter såsom lyd, luft, vand, varme og rystelser. Så grib chancen og hop med direkte ind i en scene fra Transformers, Minions, Simpsons eller noget helt fjerde.

Det virker måske lidt åndsvagt, at tilbringe en hel dag med primært 3D- og 4D oplevelser, men det er det virkelig ikke. Du vil hurtigt føle, at du står midt i en filmscene, når en stor edderkop fra Harry Potters magiske univers savler dig i ansigtet. Eller når du bliver kastet rundt af en robot fra Transformers, og mærker rystelser og varme fra en eksplosion.

Harry Potter World - Rejsdiglykkelig.dk

Der er også flere andre slags forlystelser i parken såsom to rutsjebaner, hvoraf Revenge of the Mummy er den hurtigste. Du kan også tage med ind i Ricks verden i The Walking Dead og flygte fra uhyggelige zombier. Det er ret ulækkert når zombierne begynder at række ud efter dig og løbe efter dig!

Det lyder måske ikke af meget, men der er faktisk kun omkring 10 forlystelser i Universal Studios Hollywood. Jeg husker tydeligt min skuffelse, da jeg trådte ind i parken for første gang og fik stukket et kort i hånden. Jeg kunne slet ikke forestille mig, hvordan vi skulle bruge en hel dag derinde. Tiden fløj alligevel afsted og pludselig havde vi været der i over 12 timer.


» Køb billetter til Universal Studios Hollywood « (reklamelink)

Guide til Universal Studios Hollywood - Forlystelser - Rejsdiglykkelig.dk

 

Shows i Universal Studios Hollywood

Når du besøger Universal Studios Hollywood, kan du også opleve underholdning rundt omkring i parken og overvære tre spændende shows. Parkens shows er nogle af de bedste attraktioner og bliver vist flere gange dagligt. Hvis du gerne vil se alle shows, er det en god idé at planlægge din dag ud fra dem, og prøve forlystelserne i ventetiden.

Det mest populære show i Universal Studios Hollywood er WaterWorld, som er et actionfyldt stunt-show med kampscener, ild, vand og eksplosioner. Hvis du nogensinde har drømt om at se en actionfilm live, er det altså nu du har chancen. Hvis du ikke vil være drivvåd, skal du undgå at sidde i splash-zonerne.

Waterworld Show - Rejsdiglykkelig.dk

Du kan også opleve Special Effects Showet, som giver tilskuerne et unikt indblik i, hvordan special effekter bliver skabt. Her kommer du bag kulisserne og lærer om hemmelighederne bag filmskabelsen. Du kan også se ægte Hollywood-stuntmænd i action og lære om, hvordan de laver 3D- og animationsfilm.

Det sidste show i parken er Universal’s Animal Actors, som er et sjovt og imponerende show med ægte Hollywood-dyr. Her kan du lære om, hvordan dyrene lærer tricks til at være med i verdensberømte film. Showet har mest fokus på Hollywood-hundene, men der er også katte, fugle og endda høns, grise og mus.

Guide til Universal Studios Hollywood - Animal Actors show - Rejsdiglykkelig.dk

 

Studio Tour

Det helt store højdepunkt i Universal Studios Hollywood, er det verdensberømte filmstudie, der er et absolut must! Hop på sporvognen og tag med ind i Universals filmstudie med kæmpestore kulisser fra berømte film og tv-serier.

Du kommer bl.a. forbi gaden fra Desperate Housewives, Bates Motel fra Psycho, flystyrtet fra War of the Worlds og gaderne i New York. Derover bliver du også udsat for en pludselig oversvømmelse og kan opleve falsk regn, hajen fra Dødens Gab og biler fra Fast and the Furious.

Universals Studio Tour inkluderer også King Kong 360 3-D, som er verdens største 3D-oplevelse opført på en 360 graders skærm. Her bliver du fanget midt i en skræmmende kamp mellem King Kong og en kæmpestor T-Rex. Det er meget intenst og alle lydene, vinden, vandet og rystelserne, giver en følelse af at sidde midt i kampen.

Sporvognen kommer også forbi Fast & Furious – Supercharged, som er endnu en vild 3D-oplevelse. Du befinder dig pludselig midt i en biljagt fra Fast and the Furious sammen med Vin Diesel og resten af crewet. Det føles forbløffende virkeligt, men det skyldes måske at det bliver opført på verdens mest ekspansive 360-graders skærme.


Læs også: 8 Must-See Seværdigheder i Los Angeles

 

Guide til Universal Studios Hollywood - Studio Tour - Rejsdiglykkelig.dk

Sidst men ikke mindst, kan du opleve et simuleret jordskælv i San Francisco. Når sporvognen kører ind i kulissen fra en metrostation virker alt stille og roligt, indtil at jorden begynder af ryste. Det simulerede jordskælv er målt til 8,3 på Richterskalaen og får metrostationen til at kollapse. Selvom at det hele bliver kaotisk og jorden styrter sammen, nulstiller kulissen sig selv på blot 15 sekunder og er klar til næste sporvogn.

Undervejs på turen fortæller en guide om de forskellige kulisser på en indlevende og spændende måde. Der er dog desværre også et par få guider, som virkelig er kedelige og mumler helt vildt. Hvis du vil have den bedste oplevelse på din Universal Studio Tour, skal du undgå at sidde i de forreste vogne, hvor det er svært at få det hele med.

De fleste højdepunkter på turen sker desuden til venstre for vognen, hvorfor det kan anbefales at sidde i venstre side. Turen tager cirka 60 minutter og er selvfølgelig inkluderet i din billet til Universal Studios Hollywood.

Studio Tour -Rejsdiglykkelig.dk

 

Universal CityWalk

Denne guide til Universal Studios Hollywood er ikke komplet uden at nævne Universal CityWalk. Når aftenen falder på og forlystelserne lukker, må du ikke glemme at smutte forbi Universal CityWalk. Gaden ligger i forlængelse af Universal Studios og er et stort udendørs underholdningsområde med neonlys, spisesteder, barer, souvenirbutikker og biografer.

Her kan du bruge lidt tid på at nyde stemningen, få noget sent aftensmad, høre live musik eller købe en souvenir. Det er gratis at besøge Universal CityWalk, så du kan også sagtens besøge gaden uden at besøge Universal Studios.

Guide til Universal Studios Hollywood - Universal CityWalk - Rejsdiglykkelig.dk

 

Billetter til Universal Studios Hollywood

Det er ikke ligefrem billigt at besøge Universal Studios Hollywood, men det er alle pengene værd! Billetpriserne varierer meget alt efter, hvilken dag du besøger parken. Det er som regel billigst i hverdagene og dyrest i weekenderne samt sommerferieperioden.

En almindelig endagsbillet for voksne koster mindst 700 kr., og der er ikke mange penge at spare på en børnebillet. Du skal forvente at en børnebillet kun koster omkring 50 kr. mindre end voksenbilletten. Det er dog gratis for børn under 2 år, men der er helt ærligt heller ikke rigtigt nogen forlystelser for dem.

Det er en god idé at købe dine billetter online, da det er dyrere ved indgangen og som regel også kræver en del ventetid. Jeg anbefaler kraftigt at købe dine billetter til Universal Studios Hollywood på GetYourGuide (reklamelink). Her kan du vælge imellem mange forskellige billettyper alt efter dine behov.

Hvis du ikke gider stå i kø i timevis, kan du også købe en Universal Express Billet. Den giver dig lov til at komme foran i køen én gang pr. forlystelse og show. Det er dog en meget dyr fornøjelse, der efter min mening ikke kan betale sig. Du kan nemlig sagtens nå alle forlystelserne og shows med den rette planlægning – også i højsæson.Guide til Universal Studios Hollywood - Billetter - Rejsdiglykkelig.dk

 

Transport til Universal Studios Hollywood

Hvis du har en udlejningsbil, kan du finde mange gode parkeringsmuligheder ved Universal Studios. Den billigste parkering koster omkring $25 for en hel dag og ligger i en udmærket gåafstand fra selve parken.

Du kan også vælge, at parkere et par minutter tættere på parken eller benytte valet parking, men forvent at prisen stiger markant. Husk at køre i god tid, da trafikken i Los Angeles kan være meget hektisk – især om morgenen og eftermiddagen.

Hvis du benytter offentlig transport, er der regelmæssigt metroer og busser, som stopper i nærheden af parken. Du kan med fordel tage med Metros Red Line og stå af ved Universal City. Herfra skal du gå over en hævet gangbro, som fører ned til et busstoppested lidt længere nede af gaden.

Ved busstoppestedet ankommer der en shuttlebus hvert 10.-15. minut, som fører dig direkte til Universal Studios Hollywood og Universal CityWalk. Shuttlebussen kører hver dag fra kl. 07.00 om morgenen indtil 2 timer efter parkens lukketid.

Transport - Rejsdiglykkelig.dk

 

Planlæg din dag i Universal Studios Hollywood

For at få mest muligt ud af dit besøg i Universal Studios Hollywood, er det en god idé at planlægge din dag. Hvis du har mulighed for det, bør du undgå sommerperioden, skoleferier og weekender, der er de mest travle tidspunkter.

Det bedste tip til at undgå lange køer er at ankomme lidt før parken åbner. Husk at medregne ekstra tid til kørsel, parkering, security og indgangen. Hvis du ankommer tidligt, kan du som regel gå direkte ind i de fleste forlystelser uden ventetid. Det er først omkring middag, at der for alvor kommer massive menneskemængder i parken.

Eftersom at The Wizarding World of Harry Potter er uhyre populær, bør du gå derhen som det første om morgenen. Det bliver nemlig ofte overfyldt senere på dagen. Derefter kan du vælge at tage rulletrapperne ned til Lower Lot, der som regel er rimeligt dødt om morgenen. Slut eventuelt dagen på Upper Lot, hvor køerne som regel aftager.

Guide til Universal Studios Hollywood - Planlægning - Rejsdiglykkelig.dk

Parkens verdensberømte Studio Tour er et absolut must og tager omkring 60 minutter. Jeg anbefaler at tage på turen, når ventetiderne til andre forlystelser er lange, temperaturen er høj og dine ben mangler en pause. Men husk at turen lukker før selve parken, og du må virkelig ikke gå glip af den!

Det er en god idé, at planlægge din dag ud fra de forskellige shows. Forlystelserne kører konstant, men det gør parkens shows ikke. Der er flest shows om eftermiddagen og det er en god idé, at ankomme omkring 15 minutter før det starter.

Guide til Universal Studios Hollywood - Forlystelsespark - Rejsdiglykkelig.dk

Det var alt i denne guide til Universal Studios Hollywood i Los Angeles. Du kan se mere på Universal Studios Hollywoods officielle hjemmeside. Har du allerede besøgt parken? Hvad glæder du dig mest til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Planlægger du en rejse til Los Angeles? Glem ikke at læse følgende artikler:

… Eller læs alle artikler fra Californien eller USA.

Planlæg din rejse til USA:

Bestil fly til USA på Momondo.dk (reklamelink)

Bestil biludlejning i USA på Discovercars.dk (reklamelink)

Bestil oplevelser i USA på GetYourGuide.dk (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.