Seværdigheder og Oplevelser i Göteborg - Rejs Dig Lykkelig

18 Seværdigheder og Oplevelser i Göteborg

Leder du efter sjove ting at lave i Göteborg? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste seværdigheder og oplevelser i Göteborg, Sverige.

Med et indbyggertal på næsten 600.000 mennesker er Göteborg Sveriges næststørste by og Skandinaviens femtestørste by. Ja, faktisk er det kun Stockholm, København, Helsinki og Oslo, som er større end Göteborg.

Sveriges lille storby er smukt beliggende ved vandet og er en meget flot, grøn, bæredygtig og mangfoldig by. Her er det muligt, at finde gode oplevelser for hele familien.

I Göteborg bliver du mødt af charmerende gader, hyggelige kanaler, grønne parker, kulturelle oplevelser, spændende museer, gode shoppingmuligheder, fantastiske madoplevelser og meget mere.

Hvis du planlægger en tur til den svenske storby, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Göteborg.

Artiklen fortsætter under boksen.

Planlæg din tur til Göteborg:

Bestil fly til Göteborg (reklamelink)

Bestil hotel i Göteborg (reklamelink)

Bestil biludlejning i Göteborg (reklamelink)

Bestil oplevelser i Göteborg (reklamelink)

 

Seværdigheder og Oplevelser i Göteborg:


1. Liseberg

En af de absolut største og mest populære attraktioner i Göteborg er Liseberg, der er Nordens største forlystelsespark.

Parken blev grundlagt i 1923 og byder på underholdning for store såvel som små. Her er der mere end 30 forskellige attraktioner og forlystelser, som spænder over alt fra rolige karruseller til vilde rutsjebaner.

Liseberg byder også på smukke haver, gode spisesteder og regelmæssige arrangementer, såsom koncerter i sommerhalvåret. Vær opmærksom på, at Liseberg kun har sæsonåbent.

Seværdigheder og Oplevelser i Göteborg - Liseberg - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Slottsskogen

Slottsskogen er Göteborgs største park og byder på et skønt frirum med en god blanding af anlagte landskabshaver og naturskov.

Her er der fyldt med grønne plæner, høje træer, dejlige søer og snoede stier. Ikke nok med det, så byder parken også på flotte bygninger, smålandstræhuse, udsigtspunkter, minigolf, attraktioner, spisesteder, sportsfaciliteter og meget mere.

Det er desuden et rigtig godt sted i Göteborg for børnefamilier, fordi der både er en børnezoo, en zoologisk have og adskillige legepladser, herunder Plikta.

 

3. Udforsk Haga

Det er umuligt, at lave en liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Göteborg uden at nævne Haga.

Haga er et af de ældste kvarterer i byen og oser af charme med sine mange bilfri brostensgader og gamle velbevarede træhuse. Det var engang et nedslidt arbejderkvarter, men er i dag omdannet til et af Göteborgs hippeste kvarterer.

Livet i Haga er centreret omkring gågaden Haga Nygata. Her ligger caféer, restauranter, specialbutikker og vintagebutikker side om side i Göteborgs ikoniske landshövdingehuse.

På Haga Nygata bør du især ikke gå glip af en kaffepause på Café Husaren. På caféen kan du smage byens berømte bagværk, Hagabullen, som er en gigantisk kanelsnegl.

Seværdigheder og Oplevelser i Göteborg - Haga - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Stora Saluhallen

Stora Saluhallen ligger ved Kungstorvet og er en gammeldags indendørs madhal, der er fyldt med gode madboder og restauranter.

De mange boder og butikker byder på alt fra gourmetoste og håndlavet chokolade til friske frugter og duftende krydderier. Du kan også finde alverdens former for bagværk, pålægger, kød og vine på det populære marked.

Bemærk, at Stora Saluhallen som regel kun har åbent i dagtimerne. Det har desuden åbent alle dage, pånær om søndagen.

 

5. Göteborgs Skærgård

En anden af de bedste seværdigheder og oplevelser i Göteborg er et øhop i skærgården. Byen er nemlig omgivet af havet, der er fyldt med fredelige små klippeøer med storslået natur, små strande og idylliske fiskerbyer.

Nogle af de smukkeste øer i Göteborgs Skærgård er Brännö, Styrsö, Höno, Donsö og Vrångö. Vær opmærksom på, at nogle af øerne er bilfri imens andre ikke er.

Hvis du vil opleve Göteborgs Skærgård, kan du hoppe på skærgårdsbådene fra Saltholmen i Göteborg. Du kan enten tage din egen bil eller sporvogn 11 dertil.

Göteborgs Skærgård - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Hop-on Hop-off bustur

Hvis du ikke kører i din egen bil, kan du med fordel overveje, at tage på en hop-on hop-off bustur i Göteborg. Her kommer du med garanti forbi mange af byens mest ikoniske steder.

Det er dermed en god måde at opleve byen på samtidig med, at du bliver transporteret rundt mellem de mange seværdigheder og oplevelser i Göteborg. Du kan endda hoppe af og på busserne lige så mange gange, som du har lyst til!

Lyder det som en sjov aktivitet i den svenske storby for dig? Så kan du med fordel købe billetter til en hop-on hop-off bustur i Göteborg her (reklamelink).

Hop-on Hop-off Bustur - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Göteborgs Kunstmuseum

Hvis du er vild med kunst, er du simpelthen nødt til at besøge Göteborgs Kunstmuseum, der er blandt de største attraktioner i Göteborg.

Museet er beliggende i en flot gammel nyklassicistisk bygning og er hjem til en af Nordeuropas fineste kunstsamlinger. Ja, faktisk har museet endda fået tre stjerner i Michelins grønne guide!

Den imponerende kunstsamling består af tusindvis af værker, som stammer fra 1400-tallet til nutiden. Her kan du beundre alt fra malerier og skulpturer til tegninger og fotografier.

Göteborgs kunstmuseum fokuserer primært på nordiske kunstnere, men der er også mange værker af internationale kunstnere såsom Rembrandt, Monet og Van Gogh.

 

8. Trädgårdsföreningen

Trädgårdsföreningen kan oversættes til haveforeningen og er en skøn park midt i byen. Den blev grundlagt i 1842, og betragtes i dag som en af Europas bedst bevarede parker fra 1800-tallet.

I parken er der fyldt med dejlige grønne områder, snoede stier og blomstrende haver. Der er også mange gode faciliteter, hyggelige caféer og regelmæssige arrangementer.

Trädgårdsföreningen er altså uden tvivl en af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Göteborg! Glem ikke at smutte forbi Rosenhaven og Palmehuset, der er ekstremt populære.

Seværdigheder og Oplevelser i Göteborg - Trädgårdsföreningen - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Göteborgs Stadsmuseum

Göteborgs Stadsmuseum kan du tage med på en tidsrejse tilbage i byens historie. Her kan du lære om Göteborgs og Vestsveriges udvikling fra de første bosættelser, gennem vikingetiden og middelalderen og frem til nutiden.

Det store museum byder på en perfekt blanding af alt fra arkæologiske og historiske samlinger til lokale og kunstneriske samlinger.

Museet er desuden hjem til Sveriges eneste udstillede vikingeskib, Äskekärrsskeppet. Der er også et børnemuseum med rig mulighed for at lege, kravle, klatre og bygge.

 

10. Kanalrundfart med Paddan

Har du planer om, at besøge Göteborg i sommerhalvåret? Så er det simpelthen et must, at tage på en kanalrundfart med Paddan! Det er nemlig en af de sjoveste seværdigheder og oplevelser i Göteborg for hele familien.

Paddan er navnet på byens sightseeingbåde, der sejler rundt i kanalerne. Undervejs sejler du under Göteborgs smukke broer imens du kan nyde en flot udsigt til byen fra vandsiden.

Her kommer du ikke bare forbi flotte steder, men også nogle af Göteborgs største attraktioner. Undervejs på sejlturen i de historiske kanaler er der en guide, som både taler svensk og engelsk.

Kanalbådene afgår fra Kungsportsplatsen i centrum af byen flere gange i timen. Forvent, at bådturen varer lidt under 1 time.

Seværdigheder og Oplevelser i Göteborg - Kanalrundfart - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Tag en Fika

Du kan ikke besøge Göteborg – eller Sverige generelt – uden at tage en Fika. Det er nemlig en af de vigtigste traditioner i den svenske kultur.

Fika handler ganske enkelt om, at tage en pause. Hvis det skal være rigtig godt, hører der selvfølgelig også kaffe, kage eller noget andet sødt til. Alt dette nydes imens du har kvalitetstid med dem du holder af.

Hvis du vil opleve den populære svenske tradition, kan du med fordel nyde en fika på en café i byen. Det er helt klart en af de aktiviteter i Göteborg, som du ikke må gå glip af!

 

12. Universeum

Universeum er et videnskabscenter og museum i Göteborg med oplevelser for hele familien. Det skal dog lige siges, at målgruppen primært er familier med børn.

Det populære videnskabscenter byder på en god blanding af leg, læring, eksperimenter og dyr. Her kan du besøge den tropiske regnskov med eksotiske dyr og et enormt akvarium med hajer og farvestrålende fisk.

Du kan også lære om rummet, videnskab, teknologi, kemi, bæredygtighed og meget mere. Derudover er der bl.a. også en stor indendørs legeplads og mange interaktive udstillinger.

Universum - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Tag på shopping

Det er altid en god idé, at tage på shopping i Sverige, da den svenske krone er lavere end den danske. Og heldigvis, er Göteborg en god shoppingby i Europa med mange forskellige shoppingmuligheder.

Nogle af de bedste steder til shopping i Göteborg er paradegaden Kungsportsavenyn, gågaden Kungsgatan, kvarteret Haga og designergaden Magasinsgatan.

Hvis du hellere vil på indendørs shopping, kan du med fordel besøge det store shoppingcenter, Nordstan. Af andre gode indendørs steder, kan der også nævnes Arkaden, Nordiska Kompaniet og Åhlens.

 

14. Skansen Kronan

Skansen Kronan er endnu en af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Göteborg. Skansen Kronan er et gammelt fort, som troner højt i kvarteret, Haga.

Fortet er beliggende på en høj bakke og var engang en del af en større fæstning. Den gamle fæstning blev brugt til at beskytte byen mod fjendtlige angreb fra bl.a. Danmark.

Du kan ikke komme ind i selve tårnet, men du kan sagtens udforske området omkring fortet. Kæmp dig op af bakken og de mange trappetrin til toppen, hvorfra du bliver belønnet med en fantastisk udsigt over Göteborg.

Seværdigheder og Oplevelser i Göteborg - Skansen Kronan - Rejs Dig Lykkelig

 

15. Prøv en vandbus

Leder du efter en sjov og anderledes oplevelse i Göteborg? Så kan du med fordel overveje, at prøve en vandbus fra Ocean Bus.

Bussen har ganske vist et kæmpestort hajgab, men er bestemt ikke farlig! Den kan både køre til lands og sejle til vands. Det er ret sjovt, når bussen kører på land og pludselig plasker ned i vandet, hvorefter den sejler videre.

På turen kører bussen forbi kendte seværdigheder i Göteborg imens en guide fortæller om byen. Du kan købe billetter til den topbedømte vandbus i Göteborg her (reklamelink).

 

16. Världskulturmuseet

Världskulturmuseet kan oversættes til Verdenskulturmuseet på dansk, og er Sveriges nationalmuseum for verdenskultur.

Det prisvindende og moderne museum fokuserer på nysgerrighed, refleksion, opdagelse og læring gennem leg. Her kan du lære om historiske begivenheder og aktuelle sociale problemer i skiftende udstillinger.

Världskulturmuseet er altså et meget interessant og anderledes museum, der kan besøges af voksne såvel som børnefamilier.

Världskulturmuseet - Rejs Dig Lykkelig

 

17. Botaniska Trädgård

Botaniska Trädgård er Göteborgs botaniske have og kan prale af, at være en af de største botaniske haver i Europa. Haven dækker over et stort område på 175 hektar og er hjem til mere end 16.000 forskellige plantearter.

Her kan du slappe af i rolige omgivelser, slentre på stierne, udforske forskellige temahaver og meget mere. Derudover er der bl.a. også flotte vandløb, et vandfald og rå natur.

Hvis sulten melder sig under dit besøg, er der en fin restaurant, hvor du kan få stillet sulten. Bemærk, at Botaniska Trädgård ikke er gratis at besøge.

 

18. Volvo Museum

Rosinen i pølseenden er Volvo Museum, der er blandt de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Göteborg for bilentusiaster.

Volvo er et svensk bilmærke, så det er selvfølgelig oplagt, at Sverige har et museum til ære for det kendte bilmærke. På museet kan du lære om Volvos historie og se et stort udstillingsområde.

Her kan du se alt fra biler, lastbiler og busser til traktorer, flymotorer og bådmotorer, som er produceret af Volvo. Der er især fokus på biler, som findes i alverdens afskygninger fra veteranbiler til sportsvogne.

Seværdigheder og Oplevelser i Göteborg - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Göteborg, Sverige. Hvad er dine favoritoplevelser i Göteborg? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs alle artikler fra Sverige

Planlæg din tur til Göteborg:

Bestil fly til Göteborg (reklamelink)

Bestil hotel i Göteborg (reklamelink)

Bestil biludlejning i Göteborg (reklamelink)

Bestil oplevelser i Göteborg (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *