De bedste seværdigheder i Central Park - Rejsdiglykkelig.dk

De Bedste Seværdigheder i Central Park

Planlægger du at besøge Central Park i New York? Så er du nødt til at tjekke denne liste med de bedste seværdigheder og oplevelser i Central Park.

Central Park ligger i hjertet af Manhattan og er et skønt åndehul midt i New York City’s larm og travlhed. Den verdensberømte park er selvfølgelig et absolut must-see på enhver storbyferie i New York.

Men hvad skal man egentligt se og lave i parken? Her får du en liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Central Park, New York.

 

De Bedste Seværdigheder i Central Park:


1. Belvedere Castle

Belvedere Castle er et lille slot, som er beliggende på et af de højeste punkter i Central Park. Belvedere betyder ”smuk udsigt” på italiensk – og navnet lever i dén grad også op til sit ry!

Udsigten fra slottets to balkoner er fantastisk og giver et godt overblik over parken samt den omkringliggende skyline.

Belvedere Castle har et lidt kedeligt besøgscenter, så det er helt klart udsigten du skal komme for. Der er gratis entré til slottet.

Belvedere Castle - Rejsdiglykkelig.dk

 

2. Conservatory Garden

Central Parks eneste officielle have hedder Conservatory Garden. Den er opdelt i tre mindre haver med hver deres stil. De tre haver består henholdsvis af en italiensk, en fransk og en engelsk have.

Conservatory Garden er adskilt fra resten af Central Park. Det er medvirkende til, at det er en fredelig oase med masser af farverige blomster, skulpturer og springvand.

 

3. Bethesda Terrace og Bethesda Fountain

Bethesda Terrace og Bethesda Fountain er to af de mest kendte seværdigheder i hele Central Park, New York.

Bethesda Terrace har en smuk arkitektur og et fantastisk flisebelagt loft med mere end 15.000 farverige og mønstrede fliser.

Terrassen har en god akustik, hvilket tiltrækker rigtig mange gademusikere. Det lyder virkelig helt fantastisk, når de synger og spiller derinde!

Ude foran Bethesda Terrace står Bethesda Fountain, som er et stort og majestætisk springvand med en helbredende engel på toppen.

De bedste seværdigheder i Central Park -Bethesda Terrace og Bethesda Fountain - Rejsdiglykkelig.dk

 

4. Strawberry Fields

Strawberry Fields er et mindesområde for John Lennon fra The Beatles. Han blev dræbt i sit hjem i Dakota-bygningen på den anden side af gaden. Området byder bl.a. på en sti med en stor mosaik, hvor der står ”Imagine”.

Imagine var en af John Lennons mest berømte sange som soloartist. Sangen handler om hans ønske om fred og kærlighed i verden.

Bemærk, at Strawberry Fields er et af de mest populære og besøgte steder i Central Park. Som et resultat heraf, er der ofte proppet med turister.

 

5. Rotur på The Lake

The Lake er Central Parks næststørste menneskeskabte sø. Her er det perfekt, at tage på en rotur i en robåd! Du kan leje en robåd ved Loeb Boathouse, som for øvrigt også serverer noget udmærket mad.

En robåd koster omkring 100 kr. pr. time plus et depositum på omkring 130 kr. Der kan være op til 4 personer i hver båd. Børn under 12 år skal følges med en voksen.

The Lake byder desuden også på Bow Bridge, som er den næstældste bro i Amerika. Den er virkelig smuk!

The Lake - Rejsdiglykkelig.dk

 

6. Alice in Wonderland

Alice in Wonderland er en statue af Alice in Wonderland. Hun er ledsaget af Den Gale Hattemager, Den Hvide Kanin og et par af hendes andre venner.

Statuen er meget populær hos børn, der elsker at klatre rundt på den. Den har faktisk været så populær, at de tusindvis af børn gennem årtierne har gnedet dele af statuens overflade glat.

Alice in Wonderland-statuen har stået på sin plads i Central Park helt siden 1959.

 

7. Wollman Rink og Victorian Gardens

Wollman Rink er den bedste skøjtebane i Central Park. Den byder på en smuk udsigt over byens skyline i baggrunden.

Det er en vintertradition for New Yorkere såvel som turister, at stå på skøjter i parken. Bemærk, at det ikke er gratis.

Der er selvfølgelig mulighed for, at leje skøjter ligesom der er opbevaringsskabe til rådighed mod betaling. Husk kontanter! Om sommeren bliver området forvandlet til Victorian Gardens, som er et tivoli for børnefamilier.

De bedste seværdigheder i Central Park, New York - Wollman Rink - www.rejsdiglykkelig.dk

 

8. Great Lawn

Great Lawn ligger i hjertet af Central Park og er formentligt den mest berømte græsplæne i hele verden. Den enorme plæne er det perfekte sted til boldspil, picnic, solbadning og ren afslapning.

Der bliver også jævnligt afholdt koncerter og forestillinger på Great Lawn. Bemærk, at græsplænen desværre er lukket i vintermånederne.

 

9. Central Park Carousel

Denne smukke karrusel står traditionen tro i Central Park ligesom sine tre forgængere. Den første karrusel åbnede tilbage i 1871. Den var drevet af et muldyr og en hest, der var skjult i et rum under jorden.

De næste to karruseller var dampdrevne, men gik desværre begge i brand. Den nuværende karrusel blev udarbejdet i 1908 og har stået på sin plads siden 1950.

Karrusellen er stadig en af de største i landet med sine 57 håndskårne heste og 2 vogne. En tur i den populære karrusel koster omkring 20 kr. pr. person.

Central Park Carousel - www.rejsdiglykkelig.dk

 

10. The Pond og Gapstow Bridge

The Pond er den sydligste vandkilde i Central Park og byder på et fredeligt område midt i storbyen.

De snoede stier langs vandkanten indbyder til en rolig gåtur blandt en masse træer og fugle imens du nyder stilheden.

I den nordlige ende af dammen buer Gapstow Bridge over vandet. Fra broen er der en fantastisk udsigt over Plaza Hotel og skylinen i baggrunden.

Du har formentligt allerede set Gapstow Bridge på alverdens fotos og i adskillige film. Broen er nemlig utroligt populær, at tage billeder af! Det er faktisk også et populært sted til, at fri til sin udkårne.

 

11. H.C. Andersen

Central Park har en statue af selveste H.C. Andersen, som sidder på en bænk og læser i sin bog sammen med Den Grimme Ælling.

H.C. Andersen flyttede ind i parken i 1956 i anledning af hans 150-års fødselsdag. Statuen er især populær hos børn, der elsker at klatre rundt på forfatteren.

Hver lørdag morgen i sommermånederne, afholdes der klassiske historiefortællinger for foden af statuen.

Her kan børn og voksne høre spændende fortællinger fra H.C. Andersens kendte eventyr såsom Den Lille Havfrue, Den Grimme Ælling, Tommelise, Fyrtårnet… Og ja, du kender garanteret resten!

De bedste seværdigheder i Central Park - H.C. Andersen - Rejsdiglykkelig.dk

 

12. Sheep Meadow

Sheep Meadow er en kæmpestor græsplæne, som især er meget populær blandt de lokale New Yorkere.

De kommer her for at ligge i solen, spille frisbee, holde picnic og nyde udsigten over skylinen. Navnet ”Sheep Meadow” stammer fra nogle får, der engang for længe siden græssede på plænen.

 

13. The Mall

The Mall er en bred gangsti, der fører til smukke Bethesda Terrace og er omgivet af høje amerikanske elmetræer.

Langs den brede gangsti er der som regel et stort antal gadesælgere og kunstnere, der underholder parkens besøgende

Hvis det er din første tur til New York føler du måske, at du allerede har set The Mall før. Det er der en helt særlig grund til! The Mall har nemlig været med i rigtig mange film og TV-serier gennem tiden.

Den sydlige del af The Mall er kendt som Literary Walk. Her er der fyldt med statuer af kendte forfattere såsom William Shakespeare.

The Mall - Rejsdiglykkelig.dk

 

14. Conservatory Water

Conservatory Water er en sø, som blev berømt efter at have været med i filmen og bogen om den lille mus, Stuart Little.

Fra forår til efterår kommer både amerikanske børn og voksne for, at sejle med deres modelskibe. Der er mange bænke rundt omkring søen, hvorfra du kan følge med i begivenheden.

På den østlige side af Conservatory Water ligger Kerbs Boathouse, hvor du kan spise en middag eller leje en modelbåd. Lejeprisen for en modelbåd er cirka 70 kr. for en halv time.

 

15. Central Park Zoo

Central Park Zoo er ikke så stor, men byder alligevel både på søløver, isbjørne, sneleoparder, pingviner, aber og mange andre dyrearter.

Det var egentligt slet ikke meningen, at der skulle være en zoologisk have inde i Central Park.

Nogle New Yorkere begyndte dog desværre, at efterlade eksotiske dyr i parken. Derfor valgte man til sidst, at lave et sted, hvor de eksotiske dyr kunne bo.

I den nærliggende Tisch Children’s Zoo kan børn komme i nærkontakt med geder, køer, får og andre husdyr. Entreen til Central Park Zoo og Tisch Children’s Zoo er 75 kr. for voksne og 45 kr. for børn.

 

16. The Ramble

The Ramble er en frodig skov i Central Park. Her er der fyldt med snoede stier, vandløb, damme og skovklædte bjergskråninger.

Under en gåtur i skoven er det nemt at glemme, at man faktisk befinder sig midt i New York City. The Ramble er også et godt sted til, at se på fugle. Der er nemlig set mere end 250 forskellige fuglearter i området.

 

17. Shakespeare Garden

Shakespeare Garden hed oprindeligt Garden of the Heart, men blev omdøbt i 1916 for, at markere 300-årsdagen for William Shakespeares død.

Alle blomster og planter i haven er nævnt i den berømte digter og dramatikers værker. Havens mange blomster er ledsaget af små skilte med citater, hvorpå der står hvilket værk der refereres til.

De bedste seværdigheder i Central Park - Shakespeare Garden - www.rejsdiglykkelig.dk

 

18. Balto

Balto er en statue til ære for slædehunden Balto, som var en vaskeægte helt. Tilbage i 1925 blev Nome i Alaska ramt af et slemt drifteri udbrud, og der var desværre ikke nok medicin.

Den berømte slædehund førte med succes sit hold gennem en slem snestorm for at levere medicinen, som reddede børnene.

Under åbningen af statuen i 1925 kom den virkelige Balto faktisk til Central Park for, at deltage i åbningen.

 

19. The Reservoir

The Reservoir er en stor sø i Central Park, som engang blev brugt som en midlertidig vandforsyning til byen. Rundt om søen er der masser af plads og åbne områder, som ellers er svært at finde i New York.

Søen er meget populær hos løbere, der kan løbe på den 2,5 kilometer lange sti rundt om søen. Det er også et super godt sted til, at kigge efter fugle.

The Reservoir - Rejsdiglykkelig.dk

Det var alt på denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Central Park i New York City.

Hvad er dine favoritoplevelser i Central Park? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra New York City:

• 26 Must-see Seværdigheder i New York

• Rejseguide til New York

• 15 Utrolige Udsigtspunkter i New York

• Forløbet i Lufthavnen i USA

… Eller læs alle artikler fra New York City eller USA

Planlæg din rejse til New York:

Bestil fly til New York (reklamelink)

Bestil hotel i New York (reklamelink)

Bestil pakkerejse til New York (reklamelink)

Bestil biludlejning fra New York (reklamelink)

Bestil oplevelser i New York (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 kommentar