Rejseguide til New York - Rejs Dig Lykkelig

Rejseguide til New York

Planlægger du en rejse til New York? Glem ikke at tjekke denne rejseguide til New York City med mange gode tips og praktiske informationer.

New York City er en af verdens mest populære storbyer – og det er med god grund! The Big Apple er et af de steder, som alle bør opleve mindst én gang i livet.

Overalt i New York summer der af liv med farverige bydele, pulserende gader, flotte bygninger, grønne åndehuller og spændende seværdigheder. Her er der noget for alle, uanset alder og interesser.

Inden du drager afsted på storbyferie i New York i USA, er det vigtigt at have styr på alt det praktiske. Det er netop derfor jeg har lavet denne rejseguide til New York City med alt fra seværdigheder og shopping til bydele og offentlig transport.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af din rejse:

Bestil fly til New York (reklamelink)

Bestil hotel i New York (reklamelink)

Bestil pakkerejse til New York (reklamelink)

Bestil oplevelser i New York (reklamelink)

 

Hvornår er det bedst at besøge New York?


New York kan sagtens besøges året rundt. Uanset hvilken årstid du vælger, er der altid noget at give sig til. Alligevel er der visse tidspunkter, som er mere fordelagtige end andre. Du kan få et overblik over årstiderne i New York City herunder.

Sommer

Hvis du vil have varmt vejr og høje temperaturer, er sommermånederne det oplagte tidspunkt til at besøge New York. Fra juni til august svinger dagtemperaturen som regel på mellem 22 og 30 grader.

I sommermånederne er der mange sjove udendørs aktiviteter med festivaler og events i massevis. Der er dog også rigtig mange mennesker samtidig med at priserne er skruet helt i vejret.

Vinter

I vintermånederne er der kolde temperaturer, som ofte svinger på mellem -3 grader og 7 grader. Vejret kan være gråt og der er risiko for sne. Det er til gengæld billigt at besøge New York fra midten af januar til slutningen af februar.

I december kan du opleve byens magiske julestemning, som gør den til en af verdens mest eventyrlige julebyer. Forvent dog at der er mange mennesker og at priserne er skruet helt i vejret ligesom i sommermånederne.

Forår og efterår

Hvis du rejser til New York i det sene forår eller tidlige efterår, kan du forvente behageligt vejr med milde temperaturer. Fra april til maj og september til oktober svinger temperaturen som regel på mellem 11 og 25 grader.

Det er et rigtig godt tidspunkt at besøge New York på, fordi der også er mindre menneskemængder og billigere priser end i sommermånederne og juletiden.

Uanset hvilken årstid du rejser til New York på, skal du være opmærksom på, at vejret er meget uforudsigeligt. Det har ry for at skifte meget pludseligt fra time til time, så husk tøj til alt slags vejr.

Hvornår skal man besøge NYC - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvor mange dage skal man bruge i New York?


Hvis du besøger New York for første gang, er det en god idé at bruge omkring 7 dage i storbyen. På 7 dage kan du nå at se mange af de største seværdigheder i New York uden at fare rundt.

Det lyder måske som lang tid, men det er det faktisk slet ikke. Der er simpelthen SÅ meget at lave i The Big Apple, at det er nemt at bruge endnu længere tid. Overvej dog kraftigt, hvorvidt det pulserende storbyliv er noget for dig så længe ad gangen.

New York kan også sagtens besøges på kortere tid, men du bør helst ikke bruge mindre end 4 dage. På 4 dage kan du få en god fornemmelse af byen og se nogle af de største seværdigheder, men slet ikke alle.


Læs også: Find Billige Pakkerejser til New York

Hvor mange dage skal man bruge - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvordan kommer man til New York?


New York City ligger omkring 5.983 kilometer fra Danmark og kræver en tur tværs over Atlanten. Der hersker dermed ingen tvivl om, at det er nemmest og mindst tidskrævende at flyve til New York.

Du kan finde flyafgange fra Danmark til New York til rimelige priser på Momondo.dk (reklamelink). Byens store lufthavne hedder henholdsvis John F. Kennedy International Airport (JFK), Newark Liberty International Airport (EWR) og LaGuardia Airport (LGA).

 

Hvordan kommer man fra lufthavnen til centrum?


Når du skal finde transport fra lufthavnen til New Yorks centrum, findes der en lang række forskellige muligheder. Det hele afhænger dog i høj grad af, hvilken af lufthavnene du lander i.

Det er også netop derfor, at jeg ikke vil komme ind på en detaljeret forklaring i denne rejseguide i New York. For alle lufthavnene gælder det dog, at du kan tage en taxi, Uber eller bestille privattransfer (reklamelink).

Hvis det skal være en billigere løsning, afgår der også toge og busser fra alle lufthavnene. De er som regel forbundet til stoppesteder med metrostationer, hvorfra du kan skifte til en metro ind til f.eks. Manhattan.

Hvordan kommer man fra lufthavnen til centrum - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvor skal man bo i New York?


En rejseguide til New York er selvfølgelig ikke komplet uden at nævne de bedste steder at bo. New York er kæmpestor og er opdelt i fem forskellige bydele, som igen er opdelt i 59 distrikter og hundredvis af kvarterer.

Det kan dermed hurtigt blive forvirrende at finde ud af, hvor det er bedst at bo som turist. Hvis du vil vide mere om byplanlægningen, kan du se en guide til New Yorks bydele her.

Herunder får du et overblik over de bedste og mest populære steder at bo i New York. Uanset hvilket sted du vælger, er det altid en god idé at bo i nærheden af en metrostation.

 Midtown

Midtown ligger på Manhattan og er et godt sted at bo, hvis du gerne vil være der, hvor det hele sker. Herfra er der gåafstand til mange store seværdigheder samtidig med at der er rigtig gode metroforbindelser.

Times Square

Et andet populært sted at bo i New York er på Times Square. Vær dog forberedt på, at der er meget hektisk med mange mennesker og priser der er skruet helt i vejret.

 Upper West Side

Upper West Side er et familievenligt område, som ligger lidt væk fra centrum. Det ligger i gåafstand til Central Park og har gode metroforbindelser samt billigere priser.

 Brooklyn

På Brooklyn er priserne billigere end på Manhattan, men alligevel er der et bredt udvalg af restauranter, caféer, gallerier og butikker. Der er gode metroforbindelser, men der kan være lidt skummelt efter mørkets frembrud.


Læs også: Hvor skal man bo i New York?

Hvor skal man bo - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvordan kommer man rundt i New York?


I New York er der et omfattende og velfungerende transportsystem, som nemt transporterer dig rundt i storbyen. Der findes mange forskellige transportmuligheder, men du kan se de bedste og mest benyttede herunder.

Metro

Den nemmeste og mest effektive måde at komme rundt i New York på, er ved hjælp af byens omfattende metrosystem. Ja, faktisk er det et af verdens største undergrundssystemer!

Det er ikke bare billigt at tage metroen, men også super nemt, så snart du først har fået det lært. Metrostationerne ligger spredt udover hele byen, så du bør kraftigt overveje at benytte metroen.

Taxi/Uber

Hvis du har meget bagage eller vil rejse mere behageligt, kan du også hoppe i en taxi eller Uber. Selvom at de gule taxier er ikoniske for New York, er det ikke ligefrem en billig transportform.

Det er langt bedre, sikrere og lidt billigere, at køre med en Uber. Uanset hvilken af dem du vælger, skal du forberede dig på, at det tager lang tid at komme rundt i byen. Hvis det skal gå hurtigt, er det bedre at benytte metroen.

Hop-on Hop-off busser

En anden måde at komme rundt i New York på, er ved hjælp af hop-on hop-off busser. Det er en god måde at komme rundt i byen samtidig med at du kommer forbi mange af de største seværdigheder.

Vær dog forberedt på, at det ligesom med taxi og Uber, kan tage lang tid at komme rundt i byen. Du kan købe billetter til hop-on hop-off busser i New York her (reklamelink).

Gåben

Mange af New Yorks største attraktioner ligger i gåafstand til hinanden, så forbered dig på, at du kommer til at gå rigtig meget. Og husk nu komfortable sko!

Rejseguide til New York - Hvordan kommer man rundt - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvad skal man opleve i New York?


New York er propfyldt med spændende og ikoniske seværdigheder, som er kendte verden over. Der er simpelthen så mange sjove ting at lave, at det er umuligt at nævne dem alle i denne rejseguide til New York.

Alligevel har jeg forsøgt at begrænse mig til en top-10 over de bedste must-see seværdigheder i New York. Du kan få et hurtigt overblik over dem herunder.

Frihedsgudinden og Ellis Island

Du kan selvfølgelig ikke have været i New York uden at se Frihedsgudinden, som er byens mest ikoniske vartegn. Tag på en sejltur ud til hende, gå en tur rundt om hende, besøg museet og tag op i kronen, hvorfra der er en fantastisk udsigt.

På sejlturen tilbage til Manhattan, kan du med fordel hoppe af ved Ellis Island, som er hjem til Immigrationsmuseet. Køb billetter til Frihedsgudinden her (reklamelink).

Du kan finde en detajleret guide til Frihedsgudinden her.

The Met

Med en udstilling på mere end 2 millioner genstande, er The Met et af verdens største og bedste museer. Det dækker over et enormt område og byder rigeligt at give sig til. Her kan du udforske adskillige gallerier med kunstværker fra hele verden.

Er du vil med at gå på opdagelse på museer? Så kan du få inspiration til flere gode museer i NYC her.

Central Park

Central Park er New Yorks kæmpestore og verdensberømte bypark. Den er beliggende på Manhattan og kaldes for byens grønne lunger, fordi det er et skønt tilflugtssted fra storbyens stress og jag.

Her kan du slappe af på store grønne plæner, gå ture i skovene, slappe af ved søerne og se et stort antal populære turistattraktioner. Du kan bl.a. møde en statue af H.C. Andersen og besøge en zoologisk have.

Læs om de mange spændende oplevelser i Central Park her.

Central Park - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Jermaine EeUnsplash

Wall Street

Du har helt sikker allerede hørt om Wall Street, som er verdens finansielle hovedstad. Her finder du bl.a. nogle af verdens vigtigste banker såsom New York Stock Exchange, som verdens største børs og aktiemarked.

På Wall Street, kan du blive betaget af storheden og se den verdensberømte Wall Street-tyr. Derudover kan du også opleve steder som Federal Hall, Trinity Church og Battery Park.

Top of the Rock

Top of the Rock er placeret på toppen af Rockfeller Center på Manhattan. Herfra kan du nyde spektakulære udsigter fra observationsdækkets tre etager.

Det er ikke det højeste udsigtspunkt i New York City, men det er alligevel et af de bedste. Her får du nemlig Empire State Building og One World Trade Center med i byens storslåede skyline. Køb billetter til Top of the Rock (reklamelink).

Empire State Building

Empire State Building er en af de mest ikoniske bygninger i New York og byens tredjehøjeste skyskraber. Med en højde på 381 meter (443 meter med antennen), var det engang verdens højeste bygning.

I Empire State Building, kan du besøge to forskellige udsigtsplatforme, som hver især byder på betagende udsigter. Den laveste udsigtsplatform på 86. etage, er nok den de fleste regner med at finde. Køb billetter til Empire State Building (reklamelink).

Få inspiration til endnu flere gode udsigtspunkter i New York her.

Empire State Building - Rejs Dig Lykkelig

Times Square

Du har helt sikkert allerede set hundredvis af billeder af Times Square, som er New Yorks pulserende hjerte. Her summer der af liv og storbystemning døgnet rundt. Det er nok lidt af en turistfælde, men er alligevel et besøg værd.

På Times Square lyser enorme neonreklamer om kap med forlygterne på de ikoniske gule taxier. Alt imens de brede fortove er pakket med tusindvis af turister, gadegøglgere og sælgere.

Grand Central Terminal

Grand Central Terminal er en verdens mest berømte togstationer og har været med i adskillige film og TV-serier. Hver dag passerer tusindvis af mennesker togstationen, som har hele 44 platforme.

Togstationen ligger i en mere end 100 år gammel bygning, som er utroligt smuk. Højdepunktet er den store forhal med et maleri på det buede loft, et gammelt ur og en imponerende marmortrappe.

9/11 Memorial og Museum

9/11 Memorial og Museum er et mindesmærke til ære for de tusindvis af mennesker, der meningsløst mistede livet under terrorangrebet den 11. september 2001. Det var en dag der forandrede verden for altid.

Et besøg ved 9/11 Memorial og Museum giver et unikt indblik i det frygtelige terrorangreb, der rystede hele verden. Vær forberedt på, at det er en meget barsk og rørende oplevelse. Køb billetter til 9/11 Museet (reklamelink).

Du kan finde en detaljeret guide til 9/11 Memorial og Museum her.

Brooklyn Bridge

En af de bedste oplevelser i New York er, at tage på en gåtur over Brooklyn Bridge. Den ikoniske bro er en af USA’s ældste, og forbinder Manhattan og Brooklyn ved at krydse East River.

Udsigten fra broen er helt fantastisk og giver et godt overblik over Manhattans skyline. Glem ikke at besøge Brooklyn Bridge Park, hvorfra der også er en smuk udsigt over Manhattan.


Læs også: 26 Must-see Seværdigheder i New York

Rejseguide til New York - Hvad skal man lave - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvor skal man shoppe i New York?


New York er en af verdens bedste shoppingbyer og byder nærmest på uendelige shoppingmuligheder. Uanset om du leder efter dyre designerbutikker eller budgetvenlige genbrugsbutikker, kan du finde det hele i The Big Apple.

I denne rejseguide til New York, skal du selvfølgelig heller ikke snydes for et hurtigt overblik over, hvor det er bedst at tage på shopping i New York. Følg med herunder.

Fifth Avenue

Den helst åbenlyse er selvfølgelig verdensberømte Fifth Avenue, som også kaldes Millionarie’s Row. Her er der spækket med dyre designerbutikker som Rolex, Gucci, Tiffany’s og Saks Fifth Avenue. Der er dog også et par ganske almindelige butikker som H&M, Uniqlo, Zara og Niketown.

American Dream Mall

Dette kæmpestore shoppingcenter ligger i New Jersey, men kan nemt nås med offentlig transport. Med mere end 450 butikker, er det USA’s næststørste shoppingcenter. Her finder du alt fra prisvenlige mærkevarebutikker til dyre designerbutikker.

Madison Avenue

Madison Avenue er kendt som den mest luksuriøse shoppinggader i New York. Her bugner der med luksuriøse designerbutikker som Valentino, Jimmy Choo, Cartier, Bulgari, Calvin Klein og mange andre.

Woodbury Common Premium Outlets

Der findes flere outletcentre i New York omegn, men det mest populære er Woodbury Common Premium Outlets. Det ligger langt fra byen, men kan nemt nås på denne tur til outletcentret (reklamelink). I centret kan du shoppe i mere end 220 designerbutikker med rabatter på op til 65%.

SoHo

I SoHo bliver du mødt af et trendy område med støbejernsarkitektur og modebevidste butikker. Her er der en god blanding af luksuriøse designerbutikker, internationale mærkevarebutikker og små selvstændige vintagebutikker.


Læs også: New York Shopping Guide

Rejseguide til New York - Hvor skal man shoppe - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvordan er sikkerheden i New York?


New York havde engang ry for at være en farlig by, men det er for længst fortid. I dag er New York faktisk en af de sikreste storbyer i verden. Ligesom i enhver anden storby, skal du selvfølgelig altid tage dine forholdsregler.

Gå aldrig rundt i skumle områder – slet ikke efter mørkets frembrud. Pas altid godt på dine ting og lad være med at vifte med værdigenstande – især i store forsamlinger, turistprægede områder og i metroen. Tro heller aldrig på et tilbud, som lyder for godt til at være sandt.

Så længe du tager dine forholdsregler og er opmærksom på disse ting, er der ingen grund til at frygte for din sikkerhed i New York. Det er en fantastisk by, som bør opleves af alle!

Rejseguide til New York - Hvordan er sikkerheden - Rejs Dig Lykkelig

 

Gode tips og praktiske informationer


Til sidst i denne rejseguide til New York, vil jeg komme ind på lidt gode tips og praktiske informationer. Det er alt sammen vigtige ting, som du skal være opmærksom på inden din storbyferie.

• Valutaen i USA er Amerikanske Dollars (USD).

• Kreditkort kan benyttes de fleste steder, men sørg altid for at have lidt kontanter på dig.

• Drikkepenge er en selvfølge i USA, da mindstelønnen er ekstrem lav. Husk at give drikkepenge så snart en person yder en service for dig.

• Det er normalt at give 15-20% i drikkepenge. Husk at være opmærksom på, hvorvidt drikkepenge allerede er inkluderet.

• Strømstikkene i USA er anderledes end i Danmark, så husk et omformerstik.

• Du skal som regel ikke søge om visum for at tage til USA, men det er nødvendigt med et ESTA.

• Tidsforskellen er -6 timer. Når klokken er 18.00 i Danmark er den 12.00 i New York. Der er kortvarigt kun 5 timers forskel omkring skiftet mellem sommer-/vintertid.

• Sørg for at finde et hotel i nærheden af en metrostation, således at du nemt kan komme rundt i storbyen.

Rejseguide til New York - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Pedro LastraUnsplash

Det var alt i denne rejseguide til New York med alt du skal vide inden rejsen tværs over Atlanten. Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Kender du andre gode rejsetips til New York? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra New York City:

• 26 Spændende Oplevelser i New York

• Hvor skal man bo i New York?

Praktisk huskeliste inden rejsen til USA

• 30 Vigtige ting du skal vide når du besøger USA

… Eller læs alle artikler fra New York City eller USA

Planlæg din rejse til New York:

Bestil fly til New York (reklamelink)

Bestil hotel i New York (reklamelink)

Bestil pakkerejse til New York (reklamelink)

Bestil biludlejning fra New York (reklamelink)

Bestil oplevelser i New York (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *