Fortryllende Slotte i London og Omegn - Windsor Castle - Rejs Dig Lykkelig

12 Fortryllende Slotte i London og Omegn

Planlægger du en storbyferie i London? Glem ikke at tjekke denne liste over de smukkeste og mest fortryllende slotte i London og omegn.

England er hjem til nogle af verdens smukkeste og mest eventyrlige slotte. Den royale historie spiller en stor rolle i England – og heldigvis er historien tilmed rigtig lang og spændende!

De mange slotte er spredt udover hele landet, men mange af de mest imponerende er faktisk beliggende i London og det nærliggende område. Når du er på storbyferie i London er det dermed oplagt at være lidt kulturel og udforske nogle af slottene.

Her får du en liste over de mest fortryllende slotte i London og omegn. Du må heller ikke glemme at læse min artikel med de bedste must-see seværdigheder i London.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af din rejse:

Bestil fly til London (reklamelink)

Bestil hotel i London (reklamelink)

Bestil pakkerejse til London (reklamelink)

Bestil oplevelser i London (reklamelink)

 

Fortryllende Slotte i London:


1. Buckingham Palace

Okay, vi starter med den åbenlyse, som selvfølgelig er Buckingham Palace. Det er her Dronning Elizabeth II bor – og hvis du er heldig, kigger hun måske ud af vinduet! Buckingham Palace er det mest berømte slot i London – og måske også i resten af verden.

I løbet af sommeren og sensommeren er det muligt at komme ind på Buckingham Palace og se slottets selskabsrum. Det er vigtigt at du forudbestiller dine billetter (reklamelink), da der er rift om dem.

En af de helt store oplevelser ved Buckingham Palace er vagtskiftet, Changing the Guard, som finder sted foran slottet på udvalgte dage kl. 11.00. Du kan se tiderne for vagtskiftet her.

Buckingham Palace - Rejs Dig Lykkelig

 

2. St. James Palace og Clarence House

St. James Palace og Clarence House ligger kun et stenkast fra Buckingham Palace og er ligeledes officielle kongelige residenser. St. James Palace er et af de ældste paladser i Storbritannien, men er desværre ikke muligt at besøge.

Hvert år i august, kan du derimod besøge det tilstødende Clarence House. Det er her Prins Charles og Hertuginde Camilla bor! Det er en god idé at forudbestille dine billetter i god tid på forhånd.

 

3. Tower of London

Et af de mest eventyrlige slotte i London er Tower of London, som har spillet en stor rolle i den engelske historie. Det er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og har både fungeret som kongebolig, fængsel, henrettelsessted, zoologisk have, skattekammer og meget mere.

Med en alder på mere end 900 år, er Tower of London det ældste palads, fængsel og fæstning i hele Europa. Når du besøger slottet er det som at rejse tilbage i tiden, til en tid med magt, vold og tortur.

Et af de helt store højdepunkter på slottet er de britiske kronjuveler, som er Storbritanniens mest dyrebare skat. Du kan købe billetter til Tower of London her (reklamelink).

Fortryllende Slotte i London og Omegn - Tower of London - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Palace of Westminster

De fleste tænker måske ikke på Palace of Westminster som et slot – men det er det faktisk. Det er endda et meget storslået et af slagsen! Det var oprindeligt residens for monarker, men i dag huser det den britiske regering.

Palace of Westminster er en af verdens største gotiske bygninger og byder på mere end 1.000 imponerende rum. Nyd synet af parlamentet udefra eller tag på en guidet rundtur derinde på udvalgte dage.


Læs også: London Bucketlist: 60+ Oplevelser i London

 

5. Kensington Palace

Et af de mest populære slotte i London er Kensington Palace, som har været hjem til mange kongelige. Det er bl.a. her Prinsesse Diana, Prins William og Hertuginde Kate samt Prins Harry og Meghan Markle har boet.

Kensington Palace er desuden kendt i hele verden for at være fødestedet for den højtelskede Dronning Victoria. Det er ikke muligt at besøge hele slottet, men du kan besøge de ekstravagante statsrum og de smukke haver. Køb dine billetter til Kensington Palace her (reklamelink).

Kensington Palace - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Severndroog Castle

Okay, Severndroog Castle er teknisk set ikke et slot, selvom at navnet ellers antyder det. Det er nærmere bare et gammelt gotisk tårn på toppen af en bakke i udkanten af London. Grunden til at Severndroog Castle er et besøg værd, skyldes den fantastiske udsigt over det meste af London herfra!

 

7. Hampton Court Palace

Hampton Court Palace er helt klart et af de smukkeste slotte i London! Her bliver du mødt af en spændende kongelig historie, enestående arkitektur og eventyrlige haver.

Selvom at slottet er beliggende helt ude i udkanten af byen, er det alligevel et besøg værd. Det var engang hjem til Kong Henry VIII og hans mange koner. I dag kan du besøge slottet, som er beliggende i de fineste omgivelser. Køb billetter til Hampton Court Palace her (reklamelink).

Fortryllende Slotte i London og Omegn - Hampton Court Palace - Rejs Dig Lykkelig

 

Slotte i nærheden af London:


8. Windsor Castle

Windsor Castle ligger lige uden for London og er ikke bare det største beboede slot i verden, men også det ældste. Det har været hjem til britiske konger og dronninger i næsten 1.000 år og er et populært weekendhjem for selveste Dronning Elizabeth II.

Der hersker ingen tvivl om at Windsor Palace er et af de slotte i London og omegn, som du ikke må gå glip af! Med sin korte afstand til byen, er det den perfekte dagstur fra London.

Når du besøger Windsor Castle, kan du fordybe dig i slottets lange historie, udforske statsrummene og de royale skatte. Forudbestil dine billetter til Windsor Castle her (reklamelink).

Fortryllende Slotte i London og Omegn - Windsor Castle - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Simon HurryUnsplash

 

9. Leeds Castle

Leeds Castle er beliggende i Kent, omkring 2 timer kørsel eller togtur fra London. Det blev oprindeligt bygget i det 12. århundrede og har både fungeret som en normmanisk højborg og en kongelig residens, hvor der bl.a. har boet flere middelalderdronninger.

Det eventyrlige slot er omgivet af en fredfyldt sø i de smukkeste grønne omgivelser. Udforsk slottet, slip børnene fri på legepladserne eller besøg hundehalsbåndsmuseet. Du kan også farer vildt i en labyrint, slentre rundt i haverne, og besøge et Falconry Center.

 

10. Dover Castle

Dover Castle ligger omkring 2 timers kørsel fra London og er et af de mest ikoniske slotte i England. Det kan godt være at Windsor Castle er det største beboede slot i verden, men Dover Castle er til gengæld det største slot i England.

Det gamle middelalderslot er bygget strategisk på toppen af en stejl klippeside og bærer på en lang og dramatisk historie. Slottet kaldes ofte for ”Nøglen til England”. Det siges nemlig, at den der har kontrol over Dover, har kontrol over hele England.

I dag kan du udforske slottet og lære om dets vigtige funktion under verdenskrigene. Du kan også se et gammelt romersk fyrtårn, som er ét af kun tre tilbageværende i verden. Køb billetter til Dover Castle her (reklamelink).

Fortryllende Slotte i London og Omegn - Dover Castle - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Hever Castle

Et af de mest populære slotte i nærheden af London er Hever Castle, som ligger omkring 1 times togtur fra byen. Slottet er omgivet af en imponerende voldgrav og var barndomshjem til Anne Boleyn, som var Kong Henry VII’s anden kone.

I dag kan du besøge slottet med sit overdådige interiør og smukke gamle møbler. Hever Castle byder desuden på prisvindende haver, hvor du bl.a. kan udfordre dig selv ved at gennemføre flere populære labyrinter.


Læs også: Rejseguide til London

 

12. Warwick Castle

Listen over de mest fortryllende slotte i London og omegn er selvfølgelig ikke komplet uden at nævne Warwick Castle. Det ligger omkring 2 timers kørsel fra London og byder på en mere end 1.000 år lang historie.

Warwick Castle inviterer til en sjov dag for hele familien. Her bliver du suget ind i en vaskeægte middelalderstemning med gamle legender, myter, magi og spændende historier.

Når du besøger slottet kan du møde riddere, prinsesser, troldmænd og meget mere. Du kan også se spektakulære shows og prøve mange sjove aktiviteter. Find billetter til Warwick Castle her (reklamelink).

Warwick Castle - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de smukkeste og mest fortryllende slotte i London og omegn. Hvilke er dine favoritslotte i London? Hvilke drømmer du mest om at besøge? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra London og England:

… Eller læs alle artikler fra London eller England

Planlæg din storbyferie i London:

Bestil fly til London (reklamelink)

Bestil hotel i London (reklamelink)

Bestil pakkerejse til London (reklamelink)

Bestil biludlejning i London (reklamelink)

Bestil oplevelser i London (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *