De Bedste Sommerhusområder i Danmark - Hvide Sande - Rejs Dig Lykkelig

Guide til de Bedste Sommerhusområder i Danmark

Planlægger du en tur i sommerhus i Danmark? Glem ikke at tjekke denne guide med en liste over de bedste sommerhusområder i Danmark.

Hvis vejret ellers tillader det, er der nærmest ikke noget mere idyllisk end, at holde ferie hjemme i Danmark.

Den mest oplagte måde at holde ferie på, er selvfølgelig ved at leje et sommerhus i ét af de mange skønne sommerhusområder i Danmark. Her er der som regel aldrig langt til naturskønne omgivelser, smukke kyststrækninger og charmerende byer.

Det kan være svært at vælge mellem de mange sommerhusområder i Danmark, for hvilke er egentligt de bedste? Det afhænger selvfølgelig af dine egne ønsker om, hvordan ferien skal være.

For at hjælpe dig lidt på vej, har jeg lavet en guide med en liste over de bedste sommerhusområder i Danmark. Glem heller ikke at læse min artikel om oplevelser i Danmark.

Artiklen fortsætter under boksen.

Planlæg din ferie i Danmark:

Bestil sommerhus i Danmark (reklamelink)

Bestil hotel i Danmark (reklamelink)

 

De Bedste Sommerhusområder i Danmark


1. Læsø

Læsø ligger øst for Frederikshavn i Nordjylland og er trods sin lille størrelse, den største ø i Kattegat. Den hyggelige ferieø er præget af et naturskønt landskab, som er medvirkende til, at det er et af de bedste sommerhusområder i Danmark.

Snør vandreskoene og begiv dig ud i den fantastiske rå natur med skov, heder og klitter. Eller hvad med at besøge de charmerende små byer, og bare nyde den rolige stemning på øen?

Læsø er desuden kendt for sin nordiske mytologi og Læsø Saltsyderi. Nå ja, og så er det faktisk også stedet med flest solskinstimer i Danmark!


» Bestil et sommerhus på Læsø « (reklamelink)

Læsø - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Søndervig

På den jyske vestkyst ligger Søndervig, som er et af de største, ældste og bedste sommerhusområder i Danmark. Den populære ferieby ligger i den nordlige ende af Ringkøbing Fjord med direkte adgang til Vesterhavet.

På den vestlige side af Søndervig er landskabet præget af hvide klitter, marehalm og det dramatiske brusende hav.

På den østlige side er der til gengæld fyldt med smukke jyske hedelandskaber med skove, enge og åer. Søndervig er generelt en aktiv ferieby med mange sjove aktiviteter og arrangementer året rundt.


» Bestil et sommerhus i Søndervig « (reklamelink)

 

3. Lønstrup

Lønstrup ligger ved Jammerbugten i Nordvestjylland og er en charmerende lille fiskerby. Alligevel er byen i dag mest kendt for sine mange kunsthåndværksteder, butikker, caféer og restauranter.

Det er også netop derfor, at turisterne valfarter til byen året rundt! Den gamle fiskerby ligger i et naturskønt område med kort afstand til mange spændende byer, seværdigheder og forlystelsesparker.

Vejret i Lønstrup er kendt for at være lidt dramatisk. Her blæser vinden så kraftigt, at det æder klitterne og flytter tonsvis af sand årligt.


» Bestil et sommerhus i Lønstrup « (reklamelink)

De Bedste Sommerhusområder i Danmark - Lønstrup - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Tisvildeleje

Et andet af de bedste og mest populære sommerhusområder i Danmark er Tisvildeleje i Nordsjælland. Den idylliske kystby er virkelig et godt valg, hvis du drømmer om ferie i Danmark med en vaskeægte feriestemning.

Tisvildeleje ligger på den danske riviera og kan prale af en kilometerlang børnevenlig badestrand med hvidt sand, rent vand, lyngbeklædte klitter og farverige badehuse.

Byen byder desuden på et bredt udvalg af gode restauranter, butikker og gallerier. Lidt udenfor byen finder du desuden Gribskov, som er en af Danmarks største skove.


» Bestil et sommerhus i Tisvildeleje « (reklamelink)

 

5. Fjellerup Strand

Fjellerup Strand er måske ikke lige så populær og kendt, som mange andre steder på listen. Ikke desto mindre, er det stadig et af de bedste sommerhusområder i Danmark.

Langs byens børnevenlige strand på Djursland ligger sommerhusene som perler på en snor. Stranden er præget af fint hvidt sand, små klitter og roligt lavt vand, som alt sammen har medvirket til, at den har fået det blå flag.

Fjellerup Strand er en hyggelig ferieby, der engang fungerede som et fiskerleje. I dag er der rig mulighed for mindeværdige oplevelser i naturen. Det ligger desuden kun i kort afstand fra mange store attraktioner.


» Bestil et sommerhus ved Fjellerup Strand « (reklamelink)

Fjellerup Strand - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Løkken

Løkken er beliggende ved Jammerbugten i Nordvestjylland og er en ekstremt populær badeby i Danmark! Ja, faktisk tiltrækker den tusindvis af besøgende årligt.

Det er et godt sted at leje et sommerhus, uanset om du rejser med familien, vennerne eller kæresten. Når du holder ferie i Løkken, kan du nyde livet på nogle af Danmarks bedste badestrande.

Her finder du ikoniske hvide badehuse og blødt hvidt sand. I bymidten er der desuden et godt udvalg af shoppingmuligheder og en lang række gode restauranter og caféer.


» Bestil et sommerhus i Løkken « (reklamelink)

 

7. Bornholm

Det kommer nok ikke som et chok for nogen, at Bornholm er blandt de bedste sommerhusområder i Danmark. Selvom at den skønne ferieø ligger langt fra resten af Danmark, er det helt klart den lange rejse værd.

Bornholm ligger i Østersøen og byder på et naturskønt landskab med rå klippevægge, dybe dale, grønne vidder, blanke søer og dejlige strande.

Der er også et stort antal charmerende byer med gamle huse og brostensgader, røgerier, specialbutikker, berømte seværdigheder og unikke rundkirker. Du kan læse meget mere om oplevelser på Bornholm her.


» Bestil et sommerhus på Bornholm « (reklamelink)

Bornholm - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Hvide Sande

Hvide Sande er en idyllisk og autentisk fiskerby på den jyske vestkyst. Byen ligger på en landtang med Vesterhavet på den ene side og Ringkøbing Fjord på den anden side.

Hvis vejr- og vindforholdene ellers tillader det, er det et oplagt sted at tage på badeferie i Danmark. Den populære ferieby er omgivet af et smukt landskab med hvide sandstrande, endeløse klitlandskaber, brusende hav og fjord.

Oplev den store fiskerihavn, spis på én af de mange fiskerestauranter, slap af på stranden eller svøm en tur i havet. Der er desuden også rig mulighed for, at dyrke vandsport i Hvide Sande og omegn.


» Bestil et sommerhus i Hvide Sande « (reklamelink)

Hvide Sande - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Nicolai DürbaumUnsplash

 

9. Ebeltoft

På den sydlige spids af Djursland finder du Ebeltoft, som er et af de absolut mest populære sommerhusområder i Danmark.

Her bliver du mødt af en charmerende atmosfære med smalle brostensgader og gamle bindingsværkshuse med en spændene historie. I byens centrum er der et stort udvalg af butikker, caféer og restauranter.

Lidt længere uden for bymidten, finder du mange gode sandstrande og idylliske havne. Du kan læse mere om oplevelser i Ebeltoft her. Ikke langt derfra, er der desuden mange sjove forlystelsesparker, zoologiske haver og naturoplevelser.


» Bestil et sommerhus i Ebeltoft « (reklamelink)

 

10. Rørvig

I det nordvestlige Sjælland finder du Rørvig, som er en hyggelig lille havneby i Danmarks største sommerhuskommune, Odsherred. Her bliver du mødt af fantastisk feriestemning med alt hvad der ellers hører til.

Udforsk den hyggelige havn, slip din indre strandløve fri på den dejlige sandstrand eller nyd en lækker middag på én af de mange fiskerestauranter.

Der er også rig mulighed for at nyde den skønne natur, som omkranser det populære sommerhusområde i Danmark. Rørvig bliver desuden kaldt for Sjællands Skagen, fordi der er et helt særligt lys, ligesom i Skagen.


» Bestil et sommerhus i Rørvig « (reklamelink)

De Bedste Sommerhusområder i Danmark - Rørvig - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Bork Havn

Et andet af de bedste sommerhusområder i Danmark er Bork Havn, som er beliggende i den sydlige ende af Ringkøbing Fjord. Det er en rigtig dejlig ferieby med et bredt udvalg af aktiviteter for hele familien i kort afstand derfra.

Bork Havn byder på flere skønne strande og gode vind- og vejrforhold, som gør det til en yndet destination for surfere.

Du kan også nyde de dejlige naturomgivelser eller lære om vikingerne, der levede i området for hundredvis af år siden.


» Bestil et sommerhus i Bork Havn « (reklamelink)

 

12. Rømø

Rømø er forbundet til fastlandet ved hjælp af en lang dæmning, og er endnu et af de bedste og mest populære sommerhusområder i Danmark. Den populære ferieø ligger i Nationalpark Vadehavet, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Når du besøger Rømø, kan du slappe af i naturskønne omgivelser og opleve et par helt unikke naturfænomener.

Besøg en af Nordeuropas bredeste sandstrande, prøv sjove familievenlige aktiviteter eller nyd stilheden i naturen. De kraftige vindforholdene på øen, gør den desuden til et oplagt sted til windsurfing og drageflyvning.


» Bestil et sommerhus på Rømø « (reklamelink)

De Bedste Sommerhusområder i Danmark - Rømø - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Blåvand

Et af de bedste sommerhusområder Danmark er uden sammenligning Blåvand på den jyske vestkyst. Blåvand ligger ved Blåvandshuk, som er Danmarks vestligste punkt og byder på et højt fyr, hvorfra der er en betagende udsigt.

Blåvand er omgivet af en enestående natur med alt fra Vesterhavet, børnevenlige strande og hvide klitter med bunkere til grønne skovområder og store hedelandskaber.

Ikke langt derfra, finder du desuden et bredt udvalg af spændende byer og sjove oplevelser for hele familien.


» Bestil et sommerhus i Blåvand « (reklamelink)

De Bedste Sommerhusområder i Danmark - Blåvand - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Fanø

Fanø er en skøn ferieø, som selvfølgelig også fortjener en plads på listen over de bedste sommerhusområder i Danmark.

Den populære ferieø ligger faktisk så tæt på Esbjerg, at den administrativt er en del af Region Syddanmark. På Fanø bliver du mødt af fred, ro og skønne naturoplevelser med hav, strand, hede og klitter.

Fanø er en del af Nationalpark Vadehavet, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Du kan dermed forvente et rigt dyre- og fugleliv samt unikke naturfænomener.


» Bestil et sommerhus på Fanø « (reklamelink)

 

15. Marielyst

Den populære ferieby, Marielyst, ligger på de danske sydhavsøer og er ligeledes et af de bedste sommerhusområder i Danmark for hele familien.

Hele vejen ned langs den hvide lange sandstrand ligger hundredvis af sommerhuse som perler på en snor. Marielyst er indbegrebet af en skøn dansk ferieby med noget for enhver smag.

Uanset om du leder efter sportsaktiviteter, kunstgallerier, butikker, restauranter, barer og natklubber, kan du finde det hele i Marielyst. Ikke langt derfra, kan du også besøge store attraktioner som Knuthenborg Safaripark og Møns Klint.


» Bestil et sommerhus i Marielyst « (reklamelink)

Marielyst - Rejs Dig Lykkelig

 

16. Blokhus

Blokhus ligger på den nordjyske vestkyst og er endnu et af de bedste sommerhusområder i Danmark. Her bliver du mødt af en idyllisk og aktiv ferieby på én og samme tid.

I Blokhus bliver du mødt af et bredt udvalg af aktiviteter for hele familien, uanset alder og interesse. En ferie i Blokhus byder ikke kun på Danmarks bedste badestrande, men også på nogle af Nordeuropas fineste strande.

Nyd den fredfyldte natur, se de ikoniske gamle badehuse eller prøv sjove aktiviteter. Du kan også besøge Skulpturparken Blokhus eller Fårup Sommerland, som kun ligger en kort køretur derfra.


» Bestil et sommerhus i Blokhus « (reklamelink)

 

17. Skagen

På Danmarks nordligste spids finder du Skagen, som er indbegrebet af ferie i Danmark. Der hersker slet ingen tvivl om, at den nordjyske ferieby er et af de absolut bedste sommerhusområder i Danmark.

Det er da bestemt heller ikke uden grund, at Skagen tiltrækker tusindvis af turister årligt. Byen er kendt for sin skønne stemning, fantastiske lysforhold, Skagensmalere, gulkalkede huse, røde fiskepakhuse og naturskønne omgivelser.

Når du besøger Skagen, kan du bl.a. opleve Grenen, hvor to have mødes. Du kan også besøge Den Tilsandede Kirke og Råbjergmile, som er én af Europas største vandreklitter.


» Bestil et sommerhus i Skagen « (reklamelink)

De Bedste Sommerhusområder i Danmark - Skagen - Rejs Dig Lykkelig


Det var alt på denne liste over de bedste og mest populære sommerhusområder i Jylland. Hvad er dine favoritsommerhusområder i Jylland? Hvilke af stederne vil du gerne besøge? Skriv en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Danmark:

Uforglemmelige Oplevelser i Danmark for Par

Action Oplevelser i Danmark

17 Bedste Oplevelser i Danmark

UNESCO-Seværdigheder i Danmark

… Eller læs alle artikler fra Danmark

Planlæg din ferie i Danmark:

Bestil sommerhus i Danmark (reklamelink)

Bestil hotel i Danmark (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *