Guide til Eiffeltårnet; Alt du skal vide inden dit besøg - Rejs Dig Lykkelig

Guide til Eiffeltårnet: Alt du skal vide inden dit besøg

Planlægger du at besøge Eiffeltårnet i Paris? Glem ikke at tjekke denne guide til Eiffeltårnet med mange gode tips og praktiske informationer.

Eiffeltårnet er et af verdens mest ikoniske vartegn og besøges af millioner mennesker årligt. Ja, faktisk er det så populært, at det er verdens mest besøgte betalte monument. Det er simpelthen umuligt at sige Paris, uden at nævne Eiffeltårnet.

Når du er på storbyferie i Paris er det selvfølgelig et must at besøge Eiffeltårnet. Du kan sagtens se det nedefra, men oplevelsen er helt klart størst oppefra tårnet.

Problemet er bare, at alle andre også gerne vil opleve Eiffeltårnet. Med tusindvis af besøgende hver eneste dag, kan det dermed hurtigt blive en tidskrævende aktivitet.

Hvis du vil have mest muligt ud af dit besøg i Eiffeltårnet, er det en god idé at forberede dig inden. Det er netop derfor jeg har lavet denne guide til Eiffeltårnet i Paris. Her får du mange gode tips og praktiske informationer til dit besøg.


Relateret indhold: Rejseguide til Paris

Guide til Eiffeltårnet, Paris - Rejs Dig Lykkelig

 

Historien om Eiffeltårnet


Eiffeltårnet blev opført i forbindelse med verdensudstillingen i Paris i 1889. Det fungerede ikke bare som indgangsportal til verdensudstillingen, men også som en hyldest til hundredårsdagen for den franske revolution.

Tårnet er opkaldt efter ingeniøren Gustave Eiffel og skulle egentligt kun have stået i byen i 20 år. Trods stor modstand, endte Eiffeltårnet alligevel med at blive et elsket symbol for hele Frankrig.

Den store popularitet og udviklingen af telekommunikation betød, at tårnet fik lov at blive på sin plads i én af verdens mest romantiske byer.

Med en højde på 300 meter (uden antennen på toppen), var Eiffeltårnet engang verdens højeste bygning. Det var først i 1930, at titlen blev givet videre til Chrysler Building i New York. Med opførelsen af antennen i 1957, blev Eiffeltårnet 324 meter højt.

Historien om Eiffeltårnet - Rejs Dig Lykkelig

 

Transport til Eiffeltårnet


Eiffeltårnet er beliggende i det 7. arrondissement i centrum af Paris og kan nemt nås med offentlig transport. Du kan se flere forskellige transportmuligheder herunder.

Metro og RER-tog

Hvis du skal med tog eller metro, bør du vælge én af følgende linjer og stationer, som ligger i gåafstand til Eiffeltårnet:

• Metrolinje 6 til Bir-Hakeim station.

• Metrolinje 9 til Trocadéro station.

• Metrolinje 8 til Ecole Militaire station.

• RER-tog linje C til Champs de Mars station.

 

Bus

Hvis du hellere vil med bus, findes der selvfølgelig også flere forskellige buslinjer. Du kan med fordel vælge én af følgende busser og busstoppesteder med under 10 minutters gang til Eiffeltårnet:

• Bus 42 til Tour Eiffel.

• Bus 69 til Champ de Mars.

• Bus 82 til Tour Eiffel eller Champ de Mars.

• Bus 87 til Champ de Mars.

Flere transportmuligheder

En helt anden mulighed for at nå frem til Eiffeltårnet, er ved hjælp af en hop-on hop-off-bustur i Paris (reklamelink).

Du kan også vælge at komme rundt med en hop-on hop-off-sightseeing bådtur (reklamelink), som ligeledes sejler forbi Eiffeltårnet.

Hvis du besøger Paris i egen bil, er der også rig mulighed for at parkere i ét af de mange parkeringshuse i nærheden af Eiffeltårnet. Du skal dog være opmærksom på, at det kan være en dyr fornøjelse.


Relateret indhold: Guide til Offentlig Transport i Paris

Guide til Eiffeltårnet - Transportmuligheder - Rejs Dig Lykkelig

 

Eiffeltårnets forskellige niveauer


Eiffeltårnet er et kæmpestort bygningsværk, som er opdelt i tre forskellige niveauer. I denne guide til Eiffeltårnet vil jeg beskrive de forskellige niveauer – eller etager.

Du må heller ikke glemme at besøge pladsen under Eiffeltårnet, som bestemt også er et besøg værd.

Pladsen under Eiffeltårnet

Der er gratis entré til området nedenunder Eiffeltårnet, men du skal stadig gennem sikkerhedskontrollen. Området domineres af Eiffeltårnets fire massive søjler, som bærer på hele det tunge monument.

De enorme søjler imponerer de fleste, fordi de er meget større end man lige regner med. På pladsen under Eiffeltårnet, er der altid et stort menneskemylder af turister.

Det er nemlig her billetkontorerne befinder sig, hvis du da ikke allerede har købt billetter til Eiffeltårnet på forhånd (reklamelink). Det er også her du skal stå i kø til det verdensberømte tårn.

1. Etage

Den 1. etage i Eiffeltårnet er beliggende i 57 meters højde. Du kan nå herop ved hjælp af elevatorerne eller trapperne med mere end 300 trin.

Selvom at du kun befinder dig på det nederste niveau, er der stadig en fremragende udsigt over det omkringliggende område.

På 1. etage kan du bl.a. lære om Eiffeltårnets historie, se en gammel spiraltrappe og træde ud på et glasgulv. Du kan også handle i en souvenirbutik eller besøge spisestederne med fantastiske udsigter.

Guide til Eiffeltårnet - Rejs Dig Lykkelig

2. Etage

Den 2. etage i Eiffeltårnet er beliggende i 125 meters højde. Det er bedst at tage elevatoren herop, men det er også muligt at tage trapperne.

Med 674 trappetrin fra bunden af Eiffeltårnet til 2. etage, skal du forvente at trapperne er en meget hård og lang tur, som tager mindst 30 minutter.

Eiffeltårnets 2. etage byder på et imponerende observationsdæk med betagende udsigter over mange af de mest populære must-see seværdigheder i Paris. Der er bl.a. også en Michelin restaurant, en souvenirbutik og en champagnebar.

3. Etage

Den 3. etage er beliggende i toppen af Eiffeltårnet i 276 meters højde. Trapperne til niveauet er lukket for offentligheden, så du er nødt til at benytte elevatorer med glasvægge.

Du befinder dig pludselig på byens højeste observationsdæk med hele Paris under dine fødder. Du kan både besøge et indendørs- og et udendørs udsigtspunkt, hvorfra der er betagende udsigter over hele byen.

På en klar og skyfri dag, kan du efter sigende se op til 67 kilometer væk. På 3. etage kan du bl.a. også besøge Gustave Eiffels kontor og se en miniaturemodel af Eiffeltårnets topniveau.


Relateret indhold: 18 Must-See Seværdigheder i Paris

De forskellige etager - Rejs Dig Lykkelig

 

Billetter til Eiffeltårnet


Du kan købe billetter til Eiffeltårnet ved billetkontorerne nedenunder det enorme bygningsmonument. Køen er dog berygtet for at være MEGET lang. Du kan altså nemt risikere at stå i kø i timevis!

Det er dermed en god idé, at købe billetter til at springe køen over på forhånd. Der findes et enormt udvalg af billetter med forskellige muligheder til forskellige priser.

Du kan se et stort udvalg af billetter til Eiffeltårnet her (reklamelink). Husk endelig at købe billetter til at springe køen over!

 

Eiffeltårnet om aftenen


Hver aften fra solnedgang til kl. 01.00 er Eiffeltårnet oplyst af tusindvis af lys. Det er virkelig et smukt og magisk syn, som du ikke bør gå glip af under din storbyferie i Paris.

Hver hele time er der desuden et fantastisk lysshow som varer i 5 minutter. Her glimter og lyser tårnet i alt sin pragt.

Det sidste show kl. 01.00 varer dog i 10 minutter og er det mest spektakulære, fordi de gule lys som normalt oplyser tårnet er slukket. Lysshowet opleves bedst på afstand.

Eiffeltårnet om aftenen - Rejs Dig Lykkelig

 

Bedste udsigter over Eiffeltårnet


Udover at besøge de forskellige niveauer i Eiffeltårnet, er det også et must at opleve Eiffeltårnet på afstand. Men hvorfra er det bedst? Du kan få et overblik over nogle af de bedste steder med udsigt over Eiffeltårnet herunder:

Place du Trocadéro på den anden side af Seinen byder på den absolut bedste udsigt over Eiffeltårnet.

Champs De Mars er en stor offentlig park for foden af Eiffeltårnet med en smuk udsigt over det verdensberømte bygningsværk.

Triumfbuen byder på en god udsigt over Eiffeltårnet på afstand.

Bådtur på Seinen er en oplagt mulighed for at se Eiffeltårnet og mange andre af byens populære seværdigheder fra vandet.

Tour Montparnasse byder på en fremragende panoramaudsigt over Eiffeltårnet og resten af Paris.


Relateret indhold: 12 Fascinerende Udsigtspunkter i Paris

Place du Trocadero - Rejs Dig Lykkelig

 

Praktiske tips til Eiffeltårnet


• Husk at bestille billetter på forhånd, så du undgår den lange kø.

• Afsæt mindst et par timer til dit besøg.

• Sikkerheden er høj, så husk billed-id – også til børn.

• Undgå den værste menneskemylder ved at ankomme tidligt om morgenen eller sent om aftenen.

• Husk varmt tøj i de kolde måneder.

• Kørestolsbrugere kan besøge de to nederste etager, men desværre ikke den øverste etage.

• Der er toiletter ved Eiffeltårnet, men husk drikkepenge.

• Vær opmærksom på de mange tricktyve og svindlere i området.

 

Hurtige facts om Eiffeltårnet


Til sidst i denne guide til Eiffeltårnet, bliver du præsenteret for et par hurtige facts om det verdensberømte vartegn.

• Eiffeltårnet er 324 meter højt med antennen på toppen.

• Det franske kælenavn for Eiffeltårnet er ”La Dame de Fer”, som betyder Jerndamen.

• Det verdenskendte tårn besøges af næsten 7 millioner mennesker hvert eneste år. Det er dermed verdens mest besøgte betalte monument.

• Udover en turistattraktion, fungerer tårnet også som et radio- og TV-tårn.

• Eiffeltårnet var den højeste bygning i verden i 1889, hvor den overhalede Washington Monumentet med over 100 meter. I 1930 blev tårnet dog overhalet af Chrysler Building i New York.

• Det massive tårn vejer 10,100 tons.

• Hvert 7. år bliver tårnet malet med omkring 60 tons maling.

• Eiffeltårnet er oplyst af 336 projektorer og 20.000 pærer.

Hurtige facts - Rejs Dig Lykkelig


Det var alt i denne guide til Eiffeltårnet i Paris. Har du allerede besøgt Eiffeltårnet? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Paris:

• 18 Must-See Seværdigheder i Paris

• Rejseguide til Paris

12 Fascinerende Udsigtspunkter i Paris

• Guide til Offentlig Transport i Paris

… Eller læs alle artikler fra Paris eller Frankrig

Planlæg din rejse til Paris:

Bestil fly til Paris (reklamelink)

Bestil hotel i Paris (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Paris (reklamelink)

Bestil biludlejning i Paris (reklamelink)

Bestil oplevelser i Paris (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *