Besøg Fregatten Jylland- Verdens største træskib - Rejs Dig Lykkelig

Besøg Fregatten Jylland: Verdens længste træskib

Planlægger du en tur til Djursland? Så må du ikke glemme et besøg på Fregatten Jylland i Ebeltoft.

Smukt beliggende ved Ebeltoft Vig, finder du Fregatten Jylland, der er en af de mest populære oplevelser i Ebeltoft. Med en længde på 102 meter, kan Fregatten Jylland prale af at være verdens længste træskib.

Gå ombord på Fregatten Jylland og det dertilhørende skibsmuseum, hvor du kan blive klogere på skibets lange og spændende historie. Det er en fantastisk oplevelse for hele familien med sjove aktiviteter for både børn og voksne.

Hvis du har planer om at besøge Fregatten Jylland, skal du blive hængende her på siden lidt endnu. Her får du en guide med vigtige informationer og oplysninger til dit besøg på Fregatten Jylland i Ebeltoft.

 

Guide til et besøg på Fregatten Jylland

Historien om Fregatten

Det gamle træskib blev søsat i november 1860 og var på daværende tidspunkt flådens hurtigste fartøj. Det blev bygget som et krigsskib med 44 kanoner, høje master, dampmaskine, sejl og plads til et mandskab på 437 værnepligtige sømænd. Dengang startede mange unge drenge allerede sømandslivet som 12-14-årige.

Fregatten Jylland spillede en afgørende rolle i slaget om Helgoland under den 2. Slesvigske Krig i 1864. Her affyrede Fregatten 611 skud, men blev kun selv ramt af 18 skud fra fjenderne. På trods af at det lykkedes at sende fjenderne på flugt, led Danmark desværre stadig et stort nederlag.

Udover krigsskib, har Fregatten Jylland også fungeret som et kongeskib, kaserneskib og skoleskib. Det har også sejlet på togter til eksotiske øer i Dansk Vestindien og fungeret som et overnatningssted for provinsbørn.

Efter en lang og dramatisk rejse, står Fregatten Jylland i dag tilbage som et spændende skibsmuseum og et af de største vartegn i Ebeltoft. Her kan du lære meget mere om skibets historie ved hjælp af sjove og interaktive udstillinger.

Model af verdens største træskib - Rejs Dig Lykkelig

 

Besøg Fregatten Jylland

Når du besøger Fregatten Jylland i Ebeltoft, kan du tage på opdagelse i det gamle træskibs mange dæk og få et indlevende indblik i livet ombord. Den tilhørende museumsbygning fortæller desuden historien bag Fregatten Jylland ved hjælp af mange spændende udstillinger.

Hvis du gerne vil prøve kræfter med livet ombord, kan du lade børnene trække i matrostøj ved indgangen. På den måde kan de rigtig leve sig ind i livet som matroser for en dag. Her kan de lære at skyde med kanoner, binde knob, sætte sejl og meget mere. I kan også tage på skattejagt eller overvære, når der affyres larmende kanonskud.

Der er virkelig mange ting at lave og det er nemt at bruge flere timer på at besøge Fregatten Jylland. Det er uden tvivl et levende skibsmuseum med sjove aktiviteter for hele familien. Ja, selv hunden er velkommen ombord!Rundvisninger og aktiviteter

Som du nok kan allerede fornemme, er der virkelig mange ting at give sig til på Fregatten Jylland. Ikke nok med det, så er der også et hav af spændende rundvisninger og daglige aktiviteter. Du kan tjekke Fregatten Jyllands dagsprogram her.

Når du besøger Fregatten Jylland, kan du for eksempel klatre op i riggen 22 meter over dækket på skibet. Du kan også tage på sejltur med en lille sejlbåd, der tilhører Fregatten Jylland. Du skal dog være opmærksom på at de ovennævnte aktiviteter koster ekstra.

Besøg Fregatten Jylland - Verdens største træskib indeni - Rejs Dig Lykkelig

 

Åbningstider og priser

Fregattens Jyllands åbningstider varierer meget efter årstiderne og selvfølgelig også Corona situationen i Danmark. I højsæsonen i juli og august er der dog som regel åben alle ugens dage fra kl. 10.00-18.00. Prisen for at besøge Fregatten Jylland afhænger også af højsæson og aldersgrupper. For at få de præcise åbningstider og priser, skal du kigge her på Fregatten Jyllands hjemmeside.

Når du køber en billet til Fregatten Jylland, har du fri adgang til skibsmuseet i en hel uge. Der er mulighed for familierabatter og grupperabatter. Hvis du besøger Djurssommerland inden, får du desuden 25 % rabat på entreen til Fregatten Jylland. Det eneste det kræver er at du fremviser din entrebillet til Djurssommerland fra den nuværende sæson.

 

Info til dit besøg på Fregatten Jylland

  • Spændende og underholdende oplevelse i Ebeltoft for hele familien.
  • Hunde er velkomne ombord.
  • Der er gratis parkering.
  • Mulighed for at købe mad og drikke på skibsmuseet.
  • Du må gerne medbringe din egen mad og drikke som kan spises i picnicområdet.
  • Handikapvenlig adgang til skibsmuseet og størstedelen af skibet.

Verdens største træskib - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt i denne guide til at besøge Fregatten Jylland i Ebeltoft. Har du allerede besøgt Fregatten Jylland? Eller har du måske planer om at besøge det gamle krigsskib? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs mere fra Ebeltoft og omegn:

… Eller læs alle artikler fra Danmark

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.