Seværdigheder og Oplevelser i Ebeltoft - Farvegården - Rejs Dig Lykkelig

18 Seværdigheder og Oplevelser i Ebeltoft

Leder du efter sjove ting at lave i Ebeltoft? Tjek denne liste med de absolut bedste seværdigheder og oplevelser i Ebeltoft og omegn.

Ebeltoft ligger på Djursland og er en af de mest populære feriebyer i Danmark. Her bliver du mødt af gamle bindingsværkshuse og smalle brostensbelagte gader, der vidner om en spændende historie.

I Ebeltofts centrum er der masser af caféer, restauranter, butikker og seværdigheder, der bare venter på at blive udforsket. Hvis du bevæger dig lidt væk fra bymidten, finder du til gengæld lange sandstrande, havne og skønne sommerhusområder. I nærheden af Ebeltoft finder du desuden flere populære forlystelsesparker, zoologiske haver, naturområder og meget mere.

Den gamle købstad er en smuk by, der er perfekt til en ferie i Danmark. Hvis du planlægger en tur til Ebeltoft, må du ikke gå glip af denne liste med de bedste seværdigheder og oplevelser i Ebeltoft og omegn.

Seværdigheder og Oplevelser i Ebeltoft - Rejs Dig Lykkelig

 

De bedste oplevelser i Ebeltoft:


1. Den gamle bydel

Ebeltoft er især kendt for at have et af Danmarks bedst bevarede købstadsmiljøer med en hundredvis år gammel historie. I den gamle bydel oser der af charme med smalle brostensbelagte gader, gamle bindingsværkshuse, hyggelige baggårde og duftende stokroser.

Den gamle bydel i Ebeltoft er også fyldt med caféer, restauranter og specialbutikker med tilhørende værksteder. Når du besøger Ebeltoft, må du ikke gå glip af en gåtur i den charmerende gamle bydel. Nyd den hyggelige stemning og besøg en af de mange spisesteder eller butikker.

 

2. Maltfabrikken

Den gamle maltfabrik i Ebeltoft er blevet forvandlet til byens nye mødested for alle aldersgrupper. I Maltfabrikken finder du et kulturhus, museum, bibliotek, spisehus, bryggeri, kunstnerboliger, værksteder og meget mere. Et besøg i Maltfabrikken byder på mange kunstneriske og kulturelle oplevelser året rundt.

 

3. Fregatten Jylland

En af de mest populære oplevelser i Ebeltoft er Fregatten Jylland, der er verdens længste træskib. Fregatten Jylland blev søsat i 1860 og har både fungeret som krigsskib, kongeskib og skoleskib.

Træd ombord på Fregatten Jylland og det dertilhørende museum, hvor du kan lære meget mere om skibets spændende og dramatiske historie. Det er uden tvivl en sjov oplevelse i Ebeltoft for hele familien. Der kan nemt bruges flere timer ved Fregatten Jylland, der er et stort vartegn i Ebeltoft.


Læs også: Guide til at besøge Fregatten Jylland

Fregatten Jylland - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Dyreparker

I nærheden af Ebeltoft ligger flere af de populære dyreparker i Danmark. Ree Park ligger ca. 11 kilometer fra Ebeltoft imens Skandinavisk Dyrepark ligger ca. 20 kilometer fra Ebeltoft. Du kan også besøge det mindre kendte Munkholm Zoo ca. 22 kilometer fra Ebeltoft.

Hvis du er villig til at køre lidt længere, kan du også besøge Kattegat Centret ca. 33 kilometer fra Ebeltoft eller Randers Regnskov ca. 55 kilometer fra Ebeltoft.

 

5. Ebeltoft Skudehavn

Ebeltoft Skudehavn er fyldt med sejlbåde og er omgivet af charmerende røde træhuse. Her kan du finde faciliteter såsom bade, toiletter, legepladser og grillpladser. Der er også flere restauranter og caféer, hvor du kan spise et lækkert måltid imens du nyder den rolige atmosfære.

 

6. Farvegården

Farvegården ligger i den gamle bydel og er det eneste bevarede købstadsfarveri i Nordeuropa. Her kan du lære mere om, hvordan byens borgere fik farvet deres stof og garn i gamle dage. Farvegården er stadig intakt og står velbevaret som for omkring 100 år siden med farveri, farverens bolig og tilhørende avlsbygninger.

Glem ikke at besøge Farvegårdens store have med flere tæer og planter, der engang blev brugt til at skabe farver i farveriet. Her kan du også besøge udsigtshøjen eller grotten, hvor farveren og hans familie kølede ned i sommervarmen.

Seværdigheder og Oplevelser i Ebeltoft - Farvegården - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Kalø Slotsruin

Kalø Slotsruin er beliggende i Nationalpark Mols Bjerge og er en af de bedste oplevelser i Ebeltoft og omegn. Kalø Slotsruin er resterne af et gammelt slot, der en af Danmarks bedst bevarede middelalderborge.

Slottet blev opført af Kong Erik Menved i 1313 og havde dengang et yderst imponerende forsvarsværk. For at komme ud til Kalø Slotsruin, skal du følge den gamle brostensbelagte dæmning, der er Danmarks længste middelaldervej.

Hver tirsdag aften i sommerhalvåret afholdes der et ugentligt veteranbiltræf ved Kalø Slotsruin. Der plejer at komme mange biler og det er gratis at deltage.


Læs også: 24 Sjove Seværdigheder og Oplevelser i Jylland

 

8. Ebeltoft Fodboldgolf

Ebeltoft Fodboldgolf er en sjov aktivitet i Ebeltoft for hele familien. Her kan I spille på en 18-hulsbane, som er beliggende højt over havet og byder på fantastiske udsigter undervejs. Der er placeret borde og bænke rundt omkring banen ved Ebeltoft Fodboldgolf, hvor I kan nyde noget medbragt mad i skønne omgivelser.

 

9. Sletterhage Fyr

Sletterhage Fyr ligger ca. 25 kilometer fra Ebeltoft og er et lille hvidt fyr, der er mere end 100 år gammelt. Fyret er beliggende ved landets ende på det sydligste punkt af Djursland og halvøen Helgenæs.

Herfra er der en fantastisk udsigt over havet, hvor skibe sejler til og fra Aarhus Havn. Skibene sejler til tider overraskende tæt på, fordi det strømfyldte farvand kan være op til 40-50 meter dybt. Hvis du besøger Sletterhage Fyr om sommeren, må du ikke glemme at nyde en is fra det lille ishus.

Sletterhage Fyr - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Glasmuseet Ebeltoft

Glasmuseet Ebeltoft er en af de bedste attraktioner i Ebeltoft. Museet har en imponerende og anerkendt samling af moderne international glaskunst. De mere end 1.500 værker er udlånt eller doneret til museet af glaskunstnere fra det meste af verden.

I museets have ligger der et glasværksted, hvor du i sommerhalvåret kan opleve, hvordan professionelle glaspustere fremstiller og former glas. Du må heller ikke glemme at besøge glasmuseets butik, som efter sigende har Danmarks største udvalg af håndlavet glas.

 

11. Djurs Sommerland

Hvis du holder ferie i Ebeltoft med børn, skal du huske at besøge Djurs Sommerland. Det ligger kun en halv times kørsel fra Ebeltoft. Djurs Sommerland er Nordens største sommerland og byder på Danmarks største rutchebaner.

Med mere end 60 forlystelser til både børn og voksne, er det nemt at bruge en hel dag i Djurs Sommerland. I sommermånederne kan du endda benytte dig af det store vandland med masser af forlystelser. Der er ingen tvivl om at Djurs sommerland er en af de bedste oplevelser for børn i Ebeltoft og omegn.

 

12. Vægtergang i Ebeltoft

Vægterne i Ebeltoft holder traditionen i live ved at gå deres vægtergang i sommersæsonen og ved andre specielle lejligheder. De starter foran Det Gamle Rådhus kl. 20, 21 og 22 i sommersæsonen, hvorefter de syngende går deres gang gennem byens charmerende gamle gader.

For mange år siden var vægterne en naturlig del af Danmarks købsstader. De gik rundt i byen og sørgede for ro og orden, tændte og slukkede gadelygterne og holdt øje med eventuelle ildebrande. At overvære vægterne holde traditionen i live, er dermed en af de bedste oplevelser i Ebeltoft.

Seværdigheder og Oplevelser i Ebeltoft - Vægterne - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Det Gamle Rådhus

Det Gamle Rådhus blev bygget i 1789 og er en af de mest populære oplevelser i Ebeltoft. Det er beliggende i den gamle bydel og danner i dag stadig rammen om mange romantiske vielser for danske og udenlandske par.

I dag huser Det Gamle Rådhus et museum, hvor du kan udforske Tingstuen, Vagtstuen, Molbostuen og Fangekælderen. Det Gamle Rådhus har spillet en stor rolle i Ebeltofts historie og er et besøg værd, hvis du holder ferie i Ebeltoft.

 

14. Tinghuset

På torvet lige overfor Det Gamle Rådhus i Ebeltoft ligger Tinghuset. Det blev bygget som byens første grundmurede hus i 1839 og har tidligere både fungeret som rådhus, tinghus og politistation.

De sidste mange år har Tinghuset været hjem til Ebeltoft Kunstforening. Her kan du opleve kunst og andre kulturelle tiltag i skiftende udstillinger. Det er den perfekte oplevelse i Ebeltoft, hvis du er interesseret i kunst.

 

15. Strande

Med Ebeltofts placering tæt ved havet, er det oplagt at tage på en strandtur i sommersæsonen. Nogle af de mest populære strande i Ebeltoft og omegn er Ebeltoft Strand, Femmøller Strand, Ahl Strand, Vibæk Strand, Dråby Strand og Boeslum Strand. Bemærk at der også findes mange andre strande i nærheden af Ebeltoft.

Seværdigheder og Oplevelser i Ebeltoft - Strande - Rejs Dig Lykkelig

 

16. Nationalpark Mols Bjerge

Nationalpark Mols Bjerge er beliggende udenfor Ebeltoft og består af et unikt gammelt istidslandskab dannet for tusindvis af år siden. Her bliver du mødt af et bakket landskab med en fantastisk natur, der bare venter på at blive udforsket.

Det højeste punkt i Nationalpark Mols Bjerge er Agri Bavnehøj, der er beliggende 137 meter over havets overflade. Du kan også nyde udsigten fra Trehøje eller opleve Tinghulen, der er et stort dødishul skabt af en kæmpestor isblok under den seneste istid.

 

17. Spis & Bowl

På Strandvejen i Ebeltoft ligger Spis & Bowl, der er et udmærket bowlingcenter i Ebeltoft. Her kan du bruge et par timer på at bowle og nyde et måltid mad fra menuen eller buffeten.

Hvis du er ung og trænger til lidt fest og farver, kan du besøge bowlingcentret om fredagen eller lørdagen. Fra kl. 21 til 23 er der Moonlight Bowling, hvor musikken skrues op og lyset dæmpes. Der er også mulighed for at vinde fadøl eller shots, hvis altså du er god til at lave strikes.

 

18. Ebeltoft Gårdbryggeri

Ebeltoft Gårdbryggeri er et familieejet gårdbryggeri, der brygger deres egne øl og sodavand af de bedste råvarer. Du kan købe deres produkter mange steder rundt omkring i Ebeltoft.

Det er nu alligevel meget hyggeligere at nyde en friskbrygget øl eller sodavand på deres udendørs terrasse. Herfra er der en fantastisk udsigt over naturen og havet i det fjerne. Det er en af de bedste oplevelser i Ebeltoft på en varm sommerdag.

Ebeltoft Gårdbryggeri - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Ebeltoft. Hvad er dine favoritoplevelser i Ebeltoft? Hvilke seværdigheder og oplevelser i Ebeltoft, synes du lyder mest spændende? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Ebeltoft og Midtjylland:

… Eller læs alle artikler fra Danmark

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.