Seværdigheder og Oplevelser i Ebeltoft - Farvegården - Rejs Dig Lykkelig

18 Seværdigheder og Oplevelser i Ebeltoft

Leder du efter sjove ting at lave i Ebeltoft? Tjek denne liste med de bedste seværdigheder og oplevelser i Ebeltoft og omegn.

Ebeltoft ligger på Djursland og er en af de mest populære feriebyer i Danmark. Her bliver du mødt af gamle bindingsværkshuse og smalle brostensbelagte gader, der vidner om en spændende historie.

I Ebeltofts centrum er der fyldt med caféer, restauranter, butikker og seværdigheder. Hvis du bevæger dig lidt væk fra bymidten, finder du til gengæld lange sandstrande, havne og skønne sommerhusområder.

I nærheden af Ebeltoft finder du desuden en lang række populære forlystelsesparker, zoologiske haver, naturområder og meget mere.

Den gamle købstad er en smuk by, som er perfekt til en ferie i Danmark. Her får du en liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Ebeltoft og omegn.

Seværdigheder og Oplevelser i Ebeltoft - Rejs Dig Lykkelig

 

Seværdigheder og Oplevelser i Ebeltoft:


1. Den gamle bydel

Ebeltoft er især kendt for, at være hjem til et af Danmarks bedst bevarede købstadsmiljøer. Her bliver du mødt af en historie, som går hundredvis af år tilbage i tiden.

I den gamle bydel oser der af charme med smalle brostensbelagte gader, gamle bindingsværkshuse, hyggelige baggårde og duftende stokroser.

Den gamle bydel i Ebeltoft er også fyldt med caféer, restauranter og specialbutikker med tilhørende værksteder.

Når du besøger Ebeltoft, må du ikke gå glip af en gåtur i den charmerende gamle bydel. Nyd den hyggelige stemning og besøg en af de mange spisesteder eller butikker.

 

2. Maltfabrikken

Den gamle maltfabrik i Ebeltoft er blevet forvandlet til byens nye mødested for alle aldersgrupper.

I Maltfabrikken finder du et kulturhus, museum, bibliotek, spisehus, bryggeri, kunstnerboliger, værksteder og meget mere. Et besøg i Maltfabrikken byder på mange kunstneriske og kulturelle oplevelser året rundt.

 

3. Fregatten Jylland

En af de mest populære seværdigheder og oplevelser i Ebeltoft er Fregatten Jylland, som er verdens længste træskib. Fregatten Jylland blev søsat i 1860 og har både fungeret som krigsskib, kongeskib og skoleskib.

Træd ombord på Fregatten Jylland og det dertilhørende museum, hvor du kan lære om skibets spændende og dramatiske historie.

Det er uden tvivl en af de sjoveste oplevelser i Ebeltoft for hele familien! Det er nemt at bruge flere timer ved Fregatten Jylland, som er et stort vartegn i Ebeltoft.


Læs også: Guide til at besøge Fregatten Jylland

Fregatten Jylland - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Dyreparker

Ikke langt fra Ebeltoft, finder du mange af de mest populære dyreparker i Danmark.

Ree Park ligger omkring 11 kilometer fra Ebeltoft imens Skandinavisk Dyrepark ligger omkring 20 kilometer fra Ebeltoft. Du kan også besøge det mindre kendte Munkholm Zoo, som cirka ligger 22 kilometer fra Ebeltoft.

Hvis du er villig til at køre lidt længere, kan du også besøge Kattegat Centret omkring 33 kilometer fra Ebeltoft eller Randers Regnskov omkring 55 kilometer fra Ebeltoft.

 

5. Ebeltoft Skudehavn

Ebeltoft Skudehavn er fyldt med sejlbåde og er omgivet af charmerende røde træhuse. Her kan du finde faciliteter såsom bade, toiletter, legepladser og grillpladser.

Havnen byder også på flere restauranter og caféer, hvor du kan spise et lækkert måltid imens du nyder den rolige atmosfære.

 

6. Farvegården

Farvegården ligger i den gamle bydel og er faktisk det eneste bevarede købstadsfarveri i Nordeuropa. Her kan du lære om, hvordan byens borgere fik farvet deres stof og garn i gamle dage.

Farvegården er stadig intakt og står velbevaret som for omkring 100 år siden med farveri, farverens bolig og tilhørende avlsbygninger.

Glem ikke at besøge Farvegårdens store have med tæer og planter, som engang blev brugt til at skabe farver i farveriet. Her kan du også besøge udsigtshøjen eller grotten, hvor farveren og hans familie kølede ned i sommervarmen.

Seværdigheder og Oplevelser i Ebeltoft - Farvegården - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Kalø Slotsruin

Kalø Slotsruin er beliggende i Nationalpark Mols Bjerge og er en af de bedste oplevelser i Ebeltoft og omegn. Kalø Slotsruin består af resterne af et gammelt slot, som er blandt Danmarks bedst bevarede middelalderborge.

Slottet blev opført af Kong Erik Menved i 1313. Dengang kunne det prale af, at have et yderst imponerende forsvarsværk.

For at komme ud til Kalø Slotsruin, skal du følge den gamle brostensbelagte dæmning, som er Danmarks længste middelaldervej.

Hver tirsdag aften i sommerhalvåret afholdes der et ugentligt veteranbiltræf ved Kalø Slotsruin. Der plejer at komme mange biler, og det er gratis at deltage.


Læs også: 24 Sjove Oplevelser i Jylland

 

8. Ebeltoft Fodboldgolf

Ebeltoft Fodboldgolf er en sjov aktivitet i Ebeltoft for hele familien. Her kan I spille fodboldgolf på en 18-hulsbane, som er beliggende højt over havet og byder på fantastiske udsigter.

Rundt omkring banen ved Ebeltoft Fodboldgolf, er der opsat flere borde og bænke. Her kan I med fordel nyde noget medbragt mad i skønne omgivelser.

 

9. Sletterhage Fyr

Sletterhage Fyr ligger omkring 25 kilometer fra Ebeltoft og er et lille hvidt fyr, som er mere end 100 år gammelt. Fyret er beliggende ved landets ende på det sydligste punkt af Djursland og halvøen Helgenæs.

Herfra er der en fantastisk udsigt over havet, hvor skibe sejler til og fra Aarhus Havn.

Skibene sejler til tider overraskende tæt på, fordi det strømfyldte farvand kan være op til 40-50 meter dybt. Hvis du besøger Sletterhage Fyr om sommeren, må du ikke glemme at nyde en is fra det lille ishus.

Sletterhage Fyr - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Glasmuseet Ebeltoft

Glasmuseet Ebeltoft er en af de bedste attraktioner og seværdigheder i Ebeltoft. Museet har en imponerende og anerkendt samling af moderne international glaskunst.

De mere end 1.500 værker er udlånt eller doneret til museet af glaskunstnere fra det meste af verden.

I museets have ligger der et glasværksted. Her kan du i sommerhalvåret opleve, hvordan professionelle glaspustere fremstiller og former glas.

Du må heller ikke glemme at besøge glasmuseets butik, som efter sigende er hjem til Danmarks største udvalg af håndlavet glas.

 

11. Djurs Sommerland

Hvis du holder ferie i Ebeltoft med børn, er det næsten et must at besøge Djurs Sommerland! Det ligger nemlig kun omkring en halv times kørsel fra Ebeltoft.

Djurs Sommerland er Nordens største sommerland og byder på Danmarks største rutchebaner. Med mere end 60 forlystelser til både børn og voksne, er det nemt at bruge en hel dag inde i den populære forlystelsespark.

I sommermånederne kan du desuden benytte dig af det store vandland, som byder på massevis af forlystelser og aktiviteter.

Der hersker ingen tvivl om, at Djurs Sommerland er en af de bedste seværdigheder og oplevelser for børn i Ebeltoft og omegn.

 

12. Vægtergang i Ebeltoft

Vægterne i Ebeltoft holder traditionen i live ved at gå deres vægtergang i sommersæsonen og ved andre specielle lejligheder.

De starter foran Det Gamle Rådhus kl. 20, 21 og 22 i sommersæsonen. Herefter går de syngende deres gang gennem byens charmerende gamle gader.

For mange år siden, var vægterne en naturlig del af Danmarks købsstader. De gik rundt i byen og sørgede for ro og orden, tændte og slukkede gadelygterne og holdt øje med eventuelle ildebrande.

At overvære vægterne holde traditionen i live, er dermed en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Ebeltoft.

Seværdigheder og Oplevelser i Ebeltoft - Vægterne - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Det Gamle Rådhus

Det Gamle Rådhus blev bygget i 1789 og er en af de mest populære oplevelser i Ebeltoft. Det er beliggende i den gamle bydel og danner stadig rammen om mange romantiske vielser for danske og udenlandske par.

I dag huser Det Gamle Rådhus et museum, hvor du kan udforske Tingstuen, Vagtstuen, Molbostuen og Fangekælderen.

Det Gamle Rådhus har spillet en stor rolle i Ebeltofts historie. Det er også netop derfor, at det er et besøg værd, hvis du holder ferie i Ebeltoft.

 

14. Tinghuset

På torvet, lige overfor Det Gamle Rådhus i Ebeltoft, ligger Tinghuset. Det blev bygget som byens første grundmurede hus i 1839 og har både fungeret som rådhus, tinghus og politistation.

De sidste mange år har Tinghuset været hjem til Ebeltoft Kunstforening. Her kan du opleve skiftende udstillinger med kunst og andre kulturelle tiltag.

 

15. Strande

Med Ebeltofts placering tæt ved havet, er det oplagt at tage på en strandtur i sommersæsonen.

Nogle af de mest populære strande i Ebeltoft og omegn er Ebeltoft Strand, Femmøller Strand, Ahl Strand, Vibæk Strand, Dråby Strand og Boeslum Strand. Bemærk at der også findes mange andre strande i nærheden.

Seværdigheder og Oplevelser i Ebeltoft - Strande - Rejs Dig Lykkelig

 

16. Nationalpark Mols Bjerge

Nationalpark Mols Bjerge er beliggende udenfor Ebeltoft og består af et unikt gammelt istidslandskab dannet for tusindvis af år siden.

Parken byder på et bakket landskab med en fantastisk natur, som bare venter på at blive udforsket. Det højeste punkt i Nationalpark Mols Bjerge er Agri Bavnehøj, som er beliggende 137 meter over havets overflade.

En anden mulighed er, at nyde udsigten fra Trehøje. Eller hvad med at opleve Tinghulen, som er et stort dødishul skabt af en kæmpestor isblok under den seneste istid?

 

17. Spis & Bowl

På Strandvejen i Ebeltoft ligger Spis & Bowl, som er et udmærket bowlingcenter i Ebeltoft. Her kan du bruge et par timer på at bowle og nyde et måltid mad fra menuen eller buffeten.

Hvis du er ung og trænger til lidt fest og farver, kan du med fordel besøge bowlingcentret om fredagen eller lørdagen.

Fra kl. 21 til 23 er der Moonlight Bowling, hvor musikken skrues op og lyset dæmpes. Der er også mulighed for, at vinde fadøl eller shots, hvis altså du er god til at lave strikes.

 

18. Ebeltoft Gårdbryggeri

Ebeltoft Gårdbryggeri er et familieejet gårdbryggeri, som brygger deres egne øl og sodavand af de bedste råvarer. Du kan købe deres produkter mange steder rundt omkring i Ebeltoft og omegn.

Alligevel er det meget hyggeligere, at nyde en friskbrygget øl eller sodavand på gårdbryggeriets egen udendørs terrasse.

Fra terrassen er der en fantastisk udsigt over naturen og havet i det fjerne! Det er helt klart en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Ebeltoft på en varm sommerdag.

Ebeltoft Gårdbryggeri - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Ebeltoft. Hvad er dine favoritoplevelser i Ebeltoft? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Ebeltoft og omegn:

Guide til at besøge Fregatten Jylland

21 Seværdigheder på Djursland

26 Oplevelser i Midtjylland

Populære Sommerhusområder i Jylland

… Eller læs alle artikler fra Danmark

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *