Seværdigheder og Oplevelser på Djursland - Nationalpark Mols Bjerge - Rejs Dig Lykkelig

21 Seværdigheder og Oplevelser på Djursland

Leder du efter sjove ting at lave på Djursland? Glem ikke at tjekke denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser på Djursland.

På Djursland bliver du mødt af en overflod af spændende seværdigheder og oplevelser for hele familien. Ja, faktisk kan du finde lidt af det hele på Jyllands ”næse”.

Her er der alt fra storslåede naturoplevelser, kridhvide sandstrande og hyggelige havnebyer til sjove forlystelsesparker, dyreparker og børnevenlige attraktioner. Uanset alder og interesser, er det umuligt at komme til at kede sig!

Hvis du bor på Djursland eller planlægger en tur dertil, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en liste over de bedste seværdigheder og oplevelser på Djursland.

 

Seværdigheder og Oplevelser på Djursland:


1. Nationalpark Mols Bjerge

Nationalpark Mols Bjerge er en af Danmarks nationalparker og dækker over et stort område på 180 km2. Her bliver du mødt af et helt unikt istidslandskab, som er dannet for tusindvis af år siden.

Parken er præget af et naturskønt bakket landskab, der bare venter på at blive udforsket. Tag på vandreture, hils på dyr, se sjældne plante- og insektarter eller besøg Karpenhøj Naturcenter, hvor du f.eks. kan tage på en populær vildmarksbrunch (reklamelink).

Det højeste punkt i Nationalpark Mols Bjerge er Agri Bavnehøj, som er beliggende 137 meter over havets overflade. Du kan også nyde udsigten fra Trehøje eller besøge Tinghulen, som er et stort dødishul skabt af en kæmpestor isblok under seneste istid.

Nationalpark Mols Bjerge - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Auning Kart Park

Kalder alle fartdjævle! Er du til fart og spænding? Så er Auning Kart Park måske en af de bedste seværdigheder og oplevelser på Djursland for dig!

Auning Kart Park er en udendørs gokartbane, som bl.a. byder på en tunnel, et udfordrende Nascar sving og Danmarks eneste hængebro på en gokartbane.

Her er der mere end 20 gokarts, hvoraf dem til voksne har en topfart på cirka 70 km/t. Der er også børnegokarts, men bemærk at man skal være mindst 8 år og 130 cm for at deltage. Hvis børnene vil køre helt selv, skal de være 10 år og 150 cm.

 

3. Djurs Sommerland

En af de absolut mest populære seværdigheder og oplevelser på Djursland er Djurs Sommerland. Her er der lagt op til en sjov dag for hele familien – for store såvel som små.

Djurs Sommerland er kendt som Nordens største sommerland og byder på mere end 60 forlystelser, der er spredt udover en lang række eventyrlige temaverdener.

Når du besøger Djurs Sommerland, kan du prøve nogle af Danmarks største og sjoveste rutsjebaner. Der er også et stort udendørs vandland, et spritnyt dinosaurland, et bondegårdsland, små karusseller, legepladser og meget mere.


Læs også: Gode Forlystelsesparker i Danmark

Djurs Sommerland - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Tag på troldejagt

Rundt omkring i det danske sommerland, er der placeret et stort antal kæmpestore troldeskulpturer i genbrugstræ. De ligger spredt ud over skjulte lokationer, som indbyder til en sjov troldejagt i naturen.

To af disse trolde ligger i Mørke på Djursland med en afstand på små 1,6 kilometer imellem hinanden. De hedder henholdsvis Sigurd og Ben Chiller. Du kan se et skattekort med ledetråde til at finde troldene her: Trollmap.com.

 

5. Lübker Square

Trænger du til lidt selvforkælelse og luksus? Så bør du kraftigt overveje en spadag hos Lübker Square, som er en del af Lübker Golf og Spa Resort.

Lübker Square består af et 3.500 m2 stort wellnessområde med alle de spafaciliteter du overhovedet kan drømme om. Her er der damp- og spabade, sauna, koldtvandskar, udendørs vildmarksbad, fitnessfaciliteter, behandlingsmuligheder og meget mere.

Du kan købe en dagsbillet til Lübker Square her (reklamelink). Bemærk at der er en aldersgrænse på 15 år, men at det på udvalgte dage er muligt at tage børnene med.

Seværdigheder og Oplevelser på Djursland - Lübker Square - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Dansk Motor- og Maskinsamling

Dansk Motor- og Maskinsamling ligger lidt nord for Grenå og er hjem til Nordeuropas største samling af stationære motorer. Ja, faktisk byder museets udstilling på mere end 450 historiske motorer!

Udover at nærstudere de mange motorer, kan du også lære om motorens udvikling fra midten af 1800-tallet til midten af 1900-tallet. Ligesom du også kan lære om motorens historiske påvirkning på dansk industri- og produktionshistorie.

 

7. Skandinavisk Dyrepark

Skandinavisk Dyrepark er helt klart en af de bedste seværdigheder og oplevelser på Djursland for børnefamilier. Her hersker dyrene, som lever i så naturlige omgivelser som overhovedet muligt.

Den populære dyrepark specialiserer sig kun i skandinaviske dyrearter. Her kan du altså hilse på dyr såsom isbjørne, brune bjørne, ulve, elge, rensdyr, hjorte, vildsvin og ørne.

Inde i Skandinavisk Dyrepark kan du desuden se dyrepasserne fodre dyrene eller selv fodre hjorte og geder. Der er også et imponerende rovfugleshow, et vaskeægte mammutskelet, en stor legeplads og meget mere.

Seværdigheder og Oplevelser på Djursland - Skandinavisk Dyrepark - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Andersen Winery

Andersen Winery er et dansk vineri i Vrinners på Djursland. Her produceres der mousserende vine efter den franske champagnemetode. Der benyttes bare ikke druer, men derimod danske bær og frugter.

Selvom at vineriet først åbnede i 2015, er deres vine allerede blevet så populære, at de sælges på nogle af landets fineste restauranter. Det gælder også michelin-restauranter!

Andersen Winery er ikke en typisk vingård, så du skal ikke forvente at finde hverken vinstokke eller frugttræer. Der er derimod mulighed for at komme indenfor og se hvordan vinene produceres, få smagsprøver og købe vinflasker med hjem.

 

9. Ebeltoft

På trods af at Ebeltoft er en by, skal den selvfølgelig også med på listen over de bedste seværdigheder og oplevelser på Djursland. Ebeltoft er nemlig en af de mest populære feriebyer og sommerhusområder i Danmark.

Her bliver du mødt af en charmerende atmosfære med smalle brostensgader og gamle bindingsværkshuse med en spændende historie.

I centrum er der et stort udvalg af seværdigheder, butikker, caféer og restauranter imens der er mange gode sandstrande og idylliske havne lidt væk fra bymidten. Ikke langt derfra, finder du desuden en lang række attraktioner for hele familien.


Læs også: 18 Gode Oplevelser i Ebeltoft

Seværdigheder og Oplevelser på Djursland - Ebeltoft - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Djursland For Fuld Damp

Djursland For Fuld Damp ligger i en gammel stationsbygning i Allingåbro og byder på sjove aktiviteter for hele familien. Her kan I bl.a. leje en skinnecykel og drage afsted på en 16 kilometer lang nedlagt jernbanestrækning.

En anden mulighed er at leje en kano og tage på en hyggelig sejltur på Allingå. Bemærk at skinnecykler og kanoer, skal reserveres på forhånd! Der er også mulighed for at overnatte i en primitiv gammel togvogn eller besøge et nostalgisk automobilmuseum.

 

11. Sletterhage Fyr

Sletterhage Fyr er et lille hvidt fyr, som er mere end 100 år gammelt. Det er beliggende ved landets ende på det sydligste punkt af Djursland og halvøen Helgenæs.

Fra fyret er der en fantastisk udsigt over havet, hvor du kan se skibe sejle til og fra Aarhus havn. Skibene sejler til tider overraskende tæt på kysten. Det strømfyldte farvand kan nemlig sagtens være op til 40-50 meter dybt.

P.S. Hvis du besøger Sletterhage Fyr i de varme sommermåneder, er det et must at nyde en is fra det lille ishus ved siden af fyret!

Sletterhage Fyr - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Ree Park Safari

Ree Park Safari er en ekstremt populær safaripark, som er blandt de bedste seværdigheder og oplevelser på Djursland for børnefamilier.

Her kan du udforske fire kontinenter med omkring 80 forskellige dyrearter tilsammen. Det største område er Afrika, hvor du bl.a. kan se geparder som det eneste sted i Danmark.

Gå en tur langs indhegningerne eller tag på safaritur i Land Rovere på den store afrikanske savanne. En anden mulighed er at hoppe på Amerika Expressen, som tager dig med på en togtur på den Nordamerikanske prærie.

 

13. Fjellerup Strand

Fjellerup Strand ligger på toppen af Djursland og er kendt som et af de bedste sommerhusområder i Jylland. Her er der en vaskeægte feriestemning med strand, skove, en campingplads og sommerhuse, der ligger som perler på en snor.

Den børnevenlige strand byder på fint hvidt sand, små klitter og roligt lavt vand i skønne omgivelser. Alt dette har resulteret i, at Fjellerup Strand har fået det blå strandflag for kvalitet, renlighed og sikkerhed.

Fjellerup Strand - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Jernhatten

Jernhatten ligger teknisk set i udkanten af Nationalpark Mols Bjerge, men fortjener alligevel sin helt egen plads på listen. Jernhatten er en fredet bakke, som ligger omtrent midtvejs mellem Ebeltoft og Grenå.

Bakken blev dannet under istiden og er en del af Danmarks naturkanon pga. sin enestående natur med sjældne plantearter og et rigt dyreliv, der kan begejstre enhver naturelsker!

Jernhatten skyder dramatisk op i en højde på 49 meter over havets overflade og er dækket med grønne græsmarker og krogede bøgetræer. Fra toppen er der en fantastisk udsigt over Kattegat, øen Hjelm og stenstranden nedenfor.

 

15. Fregatten Jylland

Der hersker ingen tvivl om, at Fregatten Jylland i Ebeltoft er en af de bedste seværdigheder og oplevelser på Djursland. Dette 102 meter lange skib, kan faktisk prale af, at være verdens længste træskib!

Fregatten Jylland blev søsat i 1860 og har siden da både fungeret som krigsskib, kongeskib og skoleskib. I dag er det et populært skibsmuseum, hvor du kan få et levende indblik i livet ombord på skibet i gamle dage.

Udover selve skibet, er der også en tilhørende museumsbygning. Her kan du lære om skibets dramatiske historie, se spændende udstillinger og prøve sjove aktiviteter for både børn og voksne.


Læs også: Besøg Fregatten Jylland: Verdens længste træskib

Fregatten Jylland - Rejs Dig Lykkelig

 

16. Gammel Estrup

Gammel Estrup er hele Danmarks herregårdsmuseum og emmer af historie. Her kan du rejse en tur tilbage i tiden, og lære om livet på de danske herregårde i gamle dage.

Dyk ned i herregårdens spændende udstillinger og se hvordan herskabets såvel som tjenestefolkenes dagligdag fungerede. Hvis du besøger Herregårdsmuseet i skolernes ferie, er der desuden mange sjove aktiviteter for børn.

Entrébilletterne til Gammel Estrup inkluderer også entré til Det Grønne Museum, som ligger lige ved siden af. Det Grønne Museum er kendt som Danmarks nationale museum for jagt, skov, landbrug og madkultur.

 

17. Kattegatcentret

Kattegatcentret ligger i Grenå og er et stort akvarium med mere end 250 forskellige havdyr. Størstedelen af dem lever normalt i Kattegat, men der er også havdyr fra resten af verden.

Når du besøger Kattegatcentret kan du bl.a. hilse på hajer, pingviner, sæler, rokker, blæksprutter, søheste og klovnefisk. Glem ikke at deltage i de mange fodringer og underholdende daglige aktiviteter.

Kattegatcentret er helt klart en af Djurslands sjoveste seværdigheder og oplevelser for hele familien! Hvis du gerne vil opleve noget helt unikt, kan du også prøve at overnatte i Kattegatcentret (reklamelink).

Seværdigheder og Oplevelser på Djursland - Kattegatcentret - Rejs Dig Lykkelig

 

18. Kalø Slotsruin

Kalø Slotsruin ligger i Nationalpark Mols Bjerge og består af resterne af et gammelt slot. Ja, faktisk er det en af Danmarks bedst bevarede middelalderborge.

Slottet blev opført i 1313 og havde et yderst imponerende forsvarsværk for sin tid. For at komme ud til Kalø Slotsruin, skal du følge en gamle brostensbelagt dæmning, der er kendt som Danmarks længste middelaldervej.

Hver tirsdag aften i sommerhalvåret afholdes der desuden et populært veteranbiltræf ved Kalø Slotsruin. Det er gratis at deltage, og der plejer at komme mange biler.

 

19. Ebeltoft Gårdbryggeri

Ebeltoft Gårdbyggeri er et familieejet gårdbryggeri, der ligger et lille stykke nordøst for Ebeltoft. Her brygger familien deres egne øl og sodavand af de bedste råvarer.

Deres hjemmebryggede produkter kan købes mange steder rundt omkring i Ebeltoft. Men der er nu alligevel noget hyggeligt over, at nyde en friskbrygget øl eller sodavand på deres udendørs terrasse.

Herfra er der en fantastisk udsigt over naturen og havet i det fjerne. Det er virkelig en af de bedste oplevelser på Djursland på en varm sommerdag.

Ebeltoft Gårdbryggeri - Rejs Dig Lykkelig

 

20. Grenå

Grenå er ikke bare Djurslands største by, men også Jyllands østligste by. Den gamle købstad har været en vigtig handelsby i århundreder og byder på en god blanding af kultur, natur, historie og shopping.

I Grenås centrum bliver du mødt af en charmerende atmosfære med hyggelige stræder, brostensgader, gamle bindingsværkshuse og romantiske stokroser. Her er der flere gågader med et stort udvalg af butikker og restauranter.

Når du besøger Grenå, er der desuden rig mulighed for at opleve byens mange attraktioner. Du kan også tage på stranden, se lystbådehavnen eller nyde den omkringliggende natur.

 

21. Karlby & Sangstrup Klinter

Karlby & Sangstrup Klinter er nok nogle af Djurslands mest oversete attraktioner. De to spektakulære klinter strækker sig over flere kilometer langs det nordøstlige Djursland og rejser sig i op til 17 meters højde.

Klinterne er omgivet af en smuk og dramatisk natur, som bare venter på at blive udforsket. Her kan du nyde betagende udsigter og gå på den rå stenstrand til lyden af det brusende hav. Hvis du er heldig, finder du måske endda et fossil eller to undervejs.

Seværdigheder og Oplevelser på Djursland - Karlby & Sangstrup Klinter - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser på Djursland. Hvad er dine favoritoplevelser på Djursland? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden, så andre kan få inspiration til endnu flere sjove ting at lave på Djursland.

Læs flere artikler fra Danmark:

• 26 Gode Seværdigheder i Midtjylland

• 14 Vilde Action Oplevelser i Jylland

Populære Sommerhusområder i Jylland

… Eller læs alle artikler fra Danmark

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *