De mest populære sommerhusområder i Jylland - Blåvand - Rejs Dig Lykkelig

De mest populære Sommerhusområder i Jylland

Planlægger du en tur i sommerhus i Jylland? Glem ikke at tjekke denne liste over de bedste og mest populære sommerhusområder i Jylland.

Hvis vejret ellers tillader det, er der nærmest ikke noget mere idyllisk end at holde ferie hjemme i Danmark. Der findes mange skønne områder, men sommerhusområderne i Jylland er noget ganske særligt. Her er der nemlig lagt op til en hyggelig og afslappende ferie med familien i naturskønneomgivelser. Derudover er der aldrig langt til kysten og et stort antal charmerende byer.

Det kan være svært at vælge mellem Jyllands mange sommerhusområder, for hvilke er egentligt de bedste? Det afhænger selvfølgelig fuldstændig af dine egne behov og ønsker for, hvordan ferien skal være. For at hjælpe dig lidt på vej, kan du få et overblik over de bedste og mest populære sommerhusområder i Jylland herunder.

 

Populære Sommerhusområder i Jylland:


1. Søndervig

Søndervig er ét af de største og ældste sommerhusområder på den jyske vestkyst. Den populære ferieby ligger i den nordlige ende af Ringkøbing Fjord og er smukt placeret med direkte adgang til Vesterhavet.

På den vestlige side af Søndervig, er landskabet præget af hvide klitter, marehalm og det brusende hav. På den østlige side, er der til gengæld fyldt med smukke jyske hedelandskaber med skove, enge og åer. Søndervig er en aktiv ferieby med mange sjove ting at lave året rundt.


» Bestil et sommerhus i Søndervig (reklamelink)

Søndervig - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Hvide Sande

Hvide Sande er en autentisk fiskerby på den jyske vestkyst, der ligger på en landtang med Vesterhavet på den ene side og Ringkøbing Fjord på den anden side. Det er dermed et oplagt sted at tage på badeferie i Danmark, hvis vejr- og vindforholdene ellers tillader det.

Den populære ferieby er omgivet af et smukt landskab med hvide sandstrande, klitlandskaber, hav og fjord. Oplev den store fiskerihavn, spis på én af de mange fiskerestauranter, slap af på stranden eller svøm i havet. Hvis du er vild med vandsport, er der også rig mulighed for at dyrke det i Hvide Sande og omegn.


» Bestil et sommerhus i Hvide Sande (reklamelink)

 

3. Ebeltoft

Ebeltoft ligger på Syddjurs og er ét af de absolut mest populære sommerhusområder i Jylland. Her bliver du mødt af en charmerende stemning med smalle brostensbelagte gader og gamle bindingsværkshuse med en spændene historie.

I byens centrum er der et stort udvalg af seværdigheder, butikker, caféer og restauranter imens der er mange gode sandstrande og idylliske havne lidt uden for bymidten. Du kan læse meget mere om oplevelser i Ebeltoft her. Ikke langt derfra, er der desuden mange sjove forlystelsesparker, zoologiske haver og naturoplevelser.


» Bestil et sommerhus i Ebeltoft (reklamelink)

Ebeltoft - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Fanø

Okay, Fanø er teknisk set en ø, men fortjener alligevel en plads på listen over de bedste og mest populære sommerhusområder i Jylland. Den populære ferieø ligger nemlig så tæt på Esbjerg, at den administrativt en del af Region Syddanmark.

På Fanø bliver du mødt af en fred, ro og skønne naturoplevelser med hav, strand, hede og klitter. Fanø er en del af Nationalpark Vadehavet, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og byder på et rigt dyre- og fugleliv samt unikke naturfænomener.


» Bestil et sommerhus på Fanø (reklamelink)5. Blåvand

Et af de absolut mest populære sommerhusområder i Jylland og resten af Danmark, er uden sammenligning Blåvand på den jyske vestkyst. Blåvand ligger ved Blåvandshuk, der er Danmarks vestligste punkt og byder på et højt fyr, hvorfra der er en fantastisk udsigt.

Blåvand er omgivet af en enestående natur med Vesterhavet, børnevenlige strande, hvide klitter med bunkere, skovområder og store hedelandskaber. Ikke langt derfra, finder du også mange spændende byer og sjove oplevelser for hele familien. Blåvand byder desuden på et rigt forlystelsesliv med mange butikker, restauranter, caféer og barer.


» Bestil et sommerhus i Blåvand (reklamelink)

De mest populære sommerhusområder i Jylland - Blåvand - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Lønstrup

Lønstrup ligger ved Jammerbugten i Nordvestjylland og er en charmerende lille fiskerby. I dag er byen dog mest kendt for sine mange kunsthåndværksteder, butikker, caféer, restauranter og selvfølgelig turisterne, der valfarter til byen året rundt.

Den gamle fiskerby ligger i et naturskønt område med en overkommelig afstand til mange spændende byer, seværdigheder og forlystelsesparker. Vejret i Lønstrup er kendt for at være en anelse dramatisk, fordi vinden blæser så kraftigt, at det æder klitterne og flytter tonsvis af sand årligt.


» Bestil et sommerhus i Lønstrup (reklamelink)

De mest populære sommerhusområder i Jylland - Lønstrup - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Blokhus

Blokhus er endnu et populært sommerhusområde på den nordjyske vestkyst, og er en idyllisk og aktiv ferieby på én og samme tid. Her finder du et bredt udvalg af aktiviteter for hele familien, uanset om du er ung, gammel eller midt imellem.

En ferie i Blokhus byder ikke bare på Danmarks bedste badestrande, men også nogle af Nordeuropas fineste strande. Nyd den fredfyldte natur, se de ikoniske gamle badehuse eller prøv sjove aktiviteter i omegnen. Du kan også besøge Skulpturparken Blokhus eller Fårup Sommerland i nærheden.


» Bestil et sommerhus i Blokhus (reklamelink)

 

8. Fjellerup Strand

Fjellerup Strand er måske ikke lige så kendt som de andre steder på listen, men ikke desto mindre er det stadig ét af de bedste sommerhusområder i Jylland. Langs den børnevenlige strand på Djurslands nordside ligger sommerhusene som perler på en snor.

Stranden er præget af fint hvidt sand, små klitter og roligt lavt vand, der har medvirket til, at den har fået det blå flag. Fjellerup Strand er generelt en hyggelig ferieby, der engang fungerede som et fiskeleje. Der er rig mulighed for mindeværdige oplevelser i naturen samtidig med at der kun er kort afstand til mange store attraktioner.


» Bestil et sommerhus ved Fjellerup Strand (reklamelink)

De mest populære sommerhusområder i Jylland - Fjellerup - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Bork Havn

Et andet af de mest populære sommerhusområder i Jylland er Bork Havn, der er beliggende i den sydlige ende af Ringkøbing Fjord. Det er en rigtig god ferieby med et stort udvalg af aktiviteter for hele familien inden for en overkommelig afstand.

Bork Havn byder på mange skønne strande og gode vind- og vejrforhold, der gør det til en yndet destination for surfere. Du kan også nyde de dejlige naturomgivelser eller lære meget mere om vikingerne, der levede i området for hundredvis af år siden.


» Bestil et sommerhus i Bork Havn (reklamelink)10. Skagen

På Danmarks nordligste spids ligger Skagen, der er indbegrebet af ferie i Danmark. Der er ingen tvivl om at den nordjyske ferieby er ét af de mest populære sommerhusområder i Jylland. Det er da bestemt heller ikke uden grund, at Skagen tiltrækker tusindvis af turister årligt.

Skagen er kendt for sin skønne stemning, fantastiske lysforhold, Skagensmalere, gulkalkede huse, røde fiskepakhuse og naturskønne omgivelser. Når du besøger Skagen, kan du bl.a. opleve Grenen, hvor to have mødes. Du kan også besøge Den Tilsandede Kirke og Råbjergmile, der er én af Europas største vandreklitter.


» Bestil et sommerhus i Skagen (reklamelink)

De mest populære sommerhusområder i Jylland - Skagen - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Løkken

Løkken er beliggende ved Jammerbugten i Nordvestjylland og er en populær badeby i Danmark, der tiltrækker tusindvis af besøgende årligt. Det er et godt sted at leje et sommerhus i Jylland, uanset om du rejser med familien, vennerne eller kæresten.

Når du holder ferie i Løkken, kan du nyde livet på nogle af Danmarks bedste badestrande. Her finder du ikoniske hvide badehuse og blødt hvidt sand. I bymidten er der desuden gode shoppingmuligheder samt et stort antal gode restauranter og caféer.


» Bestil et sommerhus i Løkken (reklamelink)

 

12. Rømø

Rømø er forbundet til fastlandet ved hjælp af en lang dæmning, og er ét af de bedste og mest populære sommerhusområder i Jylland og omegn. Den populære ferieø ligger i Nationalpark Vadehavet, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Når du besøger Rømø, kan du slappe af i naturskønne omgivelser og opleve unikke naturfænomener. Besøg én af Nordeuropas bredeste sandstrande, prøv sjove familievenlige aktiviteter eller nyd stilheden i naturen. De kraftige vindforholdene på øen, gør den desuden til et oplagt sted til windsurfing og drageflyvning.


» Bestil et sommerhus på Rømø (reklamelink)

Rømø - Rejs Dig Lykkelig


Det var alt på denne liste over de bedste og mest populære sommerhusområder i Jylland. Hvad er dine favoritsommerhusområder i Jylland? Hvilke af stederne vil du gerne besøge? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Danmark:

… Eller læs alle artikler fra Danmark

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.