12 af de bedste national parker i USA -Yosemite National Park - Rejsdiglykkelig.dk

12 Smukke Nationalparker i USA

Planlægger du en rejse med et road trip i USA? Tjek denne liste med nogle af de smukkeste og bedste nationalparker i USA.

USA er et kæmpestort land med verdenskendte byer, spændende attraktioner og et utal af imponerende nationalparker. Den første nationalpark i verden er Yellowstone, som blev etableret i USA tilbage i 1872. Siden da er der blevet tilføjet mange enestående naturområder på listen, og USA har i dag 60 nationalparker.

Gør dig selv den tjeneste at besøge mere end én nationalpark under din rejse til USA. Parkerne er nemlig vidt forskellige og kan på ingen måder sammenlignes. Det eneste alle parkerne har til fælles er, at de byder på en helt unik og bevaringsværdig natur.

Du kan opleve alt fra dybe kløfter i Grand Canyon, sumpområder i Everglades, verdens højeste træer i Californien, tørre ørkener i Death Valley og majestætiske bjerge i Rocky Mountains. USA’s nationalparker har det hele og der er bogstaveligt talt noget for enhver smag. Men hvilke nationalparker i USA, skal du besøge? Det kan du finde ud af i denne artikel med nogle af de smukkeste nationalparker i USA.

Tip til nationalparker i USA: Hvis du har planer om at besøge flere nationalparker i USA, er det ofte en fordel at købe et America the Beautiful Annual Pass til $80. Kortet giver fri adgang for alle passagerne i bilen til at besøge alle nationalparker i USA ubegrænset i 1 år. Indgangspriserne til nationalparkerne ligger normalt på $15-$35 pr. bil. Hvis du har planer om at besøge flere af de store nationalparker i USA, er der altså mange penge at spare ved at købe kortet. Du kan købe kortet ved indgangen til parkerne.


Læs også: Praktisk huskeliste inden rejsen til USA

 

12 Smukke Nationalparker i USA - Rejs Dig Lykkelig

 

12 smukke nationalparker i USA:


1. Grand Canyon National Park

Grand Canyon National Park er beliggende i det vestlige Arizona. Det er en af de største og mest imponerende naturlige vidundere i verden. Der er dermed ingen tvivl om at det er et absolut must-see på din rejse i USA.

Den verdensberømte kløft er blevet dannet af Colorado River igennem millioner af år. Floden har gravet sig dybt ned i klippegrunden og er i dag beliggende i en dybde af 1,6 kilometer. Med en længe på 446 kilometer og en bredde på 26 kilometer, hersker der ingen tvivl om at kløften ved Grand Canyon er enorm.

Grand Canyon er et af de få steder på jorden, hvor billeder simpelthen ikke kan bevise hvor enormt og imponerende det i virkeligheden er. Det er et af de steder, der bare skal ses med egne øjne! Grand Canyons storhed opleves bedst på en vandretur langs Hermits Rest Route. Ruten snor sig langs klippekanten og byder på betagende udsigter undervejs.


Læs også: Ubeskrivelige og imponerende Grand Canyon

 

Grand Canyon National Park - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Rocky Mountain National Park

Rocky Mountain National Park er beliggende i Colorado og er en del af bjergkæden Rocky Mountains. Her finder du nogle af USA’s højeste bjerge, hvoraf mere end 60 af dem rager over 3.500 meter op imod himlen. Det højeste af parkens bjerge er Longs Peak, som er 4.345 meter højt.

Tag på en køretur på Trail Ridge Road (Highway 34), som er USA’s højest beliggende asfalterede vej. Den strækker sig over 78 kilometer og går tværs igennem parken. Her kommer du over trægrænsen og kører igennem dybe dale og store skove imens du passerer snedækkede bjerge. Dyrelivet i nationalparken er også fantastisk og der bor både elge, kronhjorte, træpindsvin, bjørne, bighorn får, oddere og meget mere.

Selvom at det er skønt at køre i Rocky Mountains store bjerge, så skal du ikke snyde dig selv for en vandretur. Mange af parkens bedste vandreruter starter ved Bear Lake, hvoraf vandreturen til Emerald Lake er en af de mest populære.

12 Smukke Nationalparker i USA - Rocky Mountain - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon National Park ligger i det sydlige Utah og er præget af et rødt ørkenlandskab med imponerende klippeformationer. Her kan du se verdens største samling af hoodoo’er, som parkens mange søjler af sandsten kaldes. Søjlerne er dannet af vind og vejr igennem flere millioner af år og er placeret i en stor dyb kløft.

Bryce Canyon National Park er beliggende i cirka 2.500 kilometers højde, hvilket er medvirkende til at der er en betagende udsigt over det omkringliggende område herfra.

Vejen der fører igennem nationalparken, er 29 kilometer lang og undervejs passerer du imponerende udsigtspunkter og spektakulære klippeformationer. Det mest populære område er ved Bryce Amphitheater, der byder på smukke udsigter udover tusindvis af hoodoo’er rettet imod himlen. Glem ikke at gå en tur ned i kløften, hvor du for alvor kan få fornemmelsen af, hvor store hoodoo’erne egentligt er.

Bryce Canyon - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Yosemite National Park

Yosemite National Park er beliggende i Sierra Nevada-bjergene i Californien og er en af de absolut mest populære nationalparker i USA. Den billedskønne nationalpark er blandt et af verdens smukkeste naturområder og er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

De mange titler siger ikke så lidt om den naturskønne park, der især er kendt for sine imponerende vandfald. Udover store vandfald, byder Yosemite National Park også på store skove, dybe dale, smukke enge, rindende floder, gigantiske sequoia træer, enorme klipper og gode vandreruter.

Det mest populære område i nationalparken, er den 12 kilometer lange dal Yosemite Valley. Den smukke dal er omgivet af flere af parkens mest populære vartegn, herunder vandfaldet Bridevail Falls og granitklipperne Half Dome og El Capitan.

12 af de bedste national parker i USA -Yosemite National Park - Rejsdiglykkelig.dk

 

5. Yellowstone National Park

Yellowstone National Park i det nordvestlige USA strækker sig over de 3 stater Wyoming, Montana og Idaho. Den dækker dermed et enormt område som er på størrelse med Sjælland. Yellowstone blev kåret som nationalpark i 1872 og er dermed USA’s og endda hele verdens ældste nationalpark.

Det er især parkens vulkanske aktivitet, der tiltrækker tusindvis af besøgende hvert år. Nede i undergrunden rumsterer en af verdens største og farligste supervulkaner, og det har skabt hundredevis af aktive gejsere, varme kilder og boblende mudderpøle. Den mest populære gejser i Yellowstone er Old Faithful, der går i udbrud cirka hvert 90. minut og sprøjter kogende vand op i omkring 45 meters højde.

I Yellowstone National Park er der masser af enestående naturoplevelser med store bjerge, smukke søer, kraftige vandfald og dybe skove. Noget af det bedste ved at besøge parken, er dog det imponerende dyreliv, der bedst kan opleves i Lamar Valley. Her har du rig mulighed for at spotte bisonokser, bjørne, ulve, elge, hjorte og mange andre dyr.


Læs også: Ultimativ Guide til Yellowstone National Park

 

12 Smukke Nationalparker i USA - Yellowstone - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Everglades National Park

Everglades National Park er beliggende i det sydlige Florida og består primært af et stort sumpområde. Det virker måske ikke ligefrem så imponerende ved første øjekast, da der ikke er kolossale klipper, gigantiske træer og imponerende udsigtspunkter som i mange af de andre nationalparker. Men fortvivl ej, for her kan du opleve et af de vigtigste økosystemer i USA med en bred vifte af flora, fauna og dyreliv.

Det store sumpområde er tæt bevokset af mangrovetræer og cyprestræer i det lavtliggende vand. Sumpens vigtigste beboere er tusindvis af vilde alligatorer, der ligger på lur lige under vandets overflade. Udover alligatorer bor der bl.a. også vilde krokodiller, oddere, søkøer, slanger, firben, fugle og den sjældne Florida-panter.

Efter et besøg i Everglades National Park, er det et must at tage på en sejltur med en airboat. Her bliver du sejlet rundt i vådområderne og kommer helt tæt på Floridas dyreliv. Bådene kan sejle meget hurtigt, og det kan til tider være lidt nervepirrende. Det er uden tvivl den perfekte oplevelse i USA for enhver adrenalin-junkie.

Everglades - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Death Valley National Park

Death Valley National Park er et øde ørkenlandskab på grænsen mellem Nevada og Californien. Parken er kendt for at være et af de mest ekstreme og varmeste steder på jorden.

Gennemsnitstemperaturen ligger på 47 grader i sommermånederne, men det er bestemt ikke unormalt at temperaturen sniger sig endnu højere op. Varmerekorden i Death Valley er faktisk på 56,7 grader i skyggen, hvilket er den højeste temperatur der nogensinde er målt på jorden! Det er ulideligt varmt i sommermånederne og det føles faktisk som om, at en føntørrer blæser dig lige i hovedet.

Selvom at det kan være frygteligt varmt i Death Valley, er det samtidig også en meget sjov oplevelse. Her kan du nemlig køre rundt i det øde ørkenlandskab med ørkenplanter, sandklitter, saltsletter, bjerge og stenformationer i ekstrem varme.

Når du besøger Death Valley, må du ikke glemme at lægge vejen forbi Badwater Basin. Dette område er beliggende 86 meter under havets overflade og er dermed det laveste punkt på den vestlige halvkugle.

Vær opmærksom på at du KUN skal besøge Death Valley, hvis du har aircondition i bilen og medbringer tonsvis af vand. Sørg for at have en køletaske med, da vandet bogstaveligt talt bliver varmt få minutter efter du er trådt ud af bilen.

12 Smukke Nationalparker i USA - Death Valley - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Sequoia National Park

Sequoia National Park ligger i Sierra Nevada-bjergene i Californien og er hjemsted til de enorme sequoia træer, der er blandt verdens største træer. De er ikke nær så høje som dem i det nordlige Californien, men deres stammer er ekstremt tykke.

Mange af de gigantiske træer er mere end 2.000 år gamle og nogle er endda mere end 3.000 år gamle. De enorme træer er meget imponerende og får hurtigt træerne i Danmark til at virke som bittesmå minitræer.

Det helt store højdepunkt i Sequoia National Park er General Sherman, der er verdens største enstammede træ målt på massen. Det består af cirka 1.500 kubikmeter træ og vejer mere end 1.200 tons! Derudover har det en diameter på 11 meter og en højde på cirka 84 meter.

Der findes andre træer i verden som er højere, bredere og ældre end General Sherman, men ingen af dem har den samme masse. Sequoia National Park byder desuden på et dramatisk landskab med dybe kløfter, robuste bjerge, store grotter og et rigt dyreliv med bl.a. bjørne.

12 af de bedste national parker i USA - Sequoia National Park - Rejsdiglykkelig.dk

 

9. Zion National Park

Zion National Park ligger i det sydvestlige Utah, og er den mest populære nationalpark i staten. Det er ikke ligefrem den største nationalpark, men den byder alligevel på mange spændende aktiviteter og mindeværdige oplevelser.

Nationalparken ligger i flere forskellige geografiske zoner og byder dermed på et meget varieret landskab. Her finder du både kaktusser, enebærbuske, floder, vandfald, kløfter, høje klipper og betagende udsigtspunkter.

Den helt store attraktion i Zion National Park er Zion Canyon, som er en meget smuk og naturskøn kløft. Den opleves bedst fra bunden, når du er omgivet af de høje røde, orange, gule og hvide klipper.

I sommermånederne, kan du ikke længere køre bil igennem kløften. Der er til gengæld mulighed for at tage med en shuttlebus, der stopper ved alle de bedste vandrestier og udsigtspunkter i Zion National Park.

12 Smukke Nationalparker i USA - Zion - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Arches National Park

Arches National Park ligger i den østlige del af Utah og er en af de smukkeste ørkenlandskaber i USA. Her finder du mere end 2.000 sandstensbuer, hvilket gør det til verdens største koncentration af naturskabte sandstensbuer.

De mange buer spænder fra en bredde på knap 1 meter og helt op til 90 meters bredde. Nationalparkens buer og formationer er blevet skabt igennem flere millioner af år, hvor vind og vejr har formet de imponerende klipper.

Mange af de mest populære og specielle buer kan nemt nås fra vejen og kræver kun en kort gåtur. Du må ikke gå glip af Delicate Arch, som er den sandstensbue der ses på nummerpladerne i Utah. Det kræver en gåtur på 4 kilometer, men udsigten deroppefra er fantastisk.

12 Smukke Nationalparker i USA - Arches National Park - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Grand Teton National Park

Grand Teton National Park ligger i det nordvestlige Wyoming og bliver desværre ofte overset pga. sin nabo Yellowstone National Park. Det er lidt en skam, for Grand Teton National park er virkelig smuk med sine majestætiske bjerge, der er en del af bjergkæden Rocky Mountains. Parken er opkaldt efter dens højeste bjerg, Grand Teton, som har en imponerende højde på 4.197 meter.

Parkens store bjerge er omgivet af bakkede landskaber, grønne skove, brusende floder, store enge og spejlblanke søer, der genspejler de snedækkede bjergtoppe. Grand Teton National Park har et rigt dyreliv med bisoner, ulve, hjorte, elge, bjørne, ørne, pumaer og meget mere.

Hvis du er vild med vandring, kan du nyde godt af de mere end 300 kilometer vandrestier, der går gennem det naturskønne landskab. Grand Teton National Park er desuden det perfekte sted til camping, fiskeri, kajakture og ja, alt hvad der ellers har med udendørslivet af gøre.

Grand Teton - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park er beliggende i vildmarken i det sydøstlige Californien, lige der hvor to ørkener mødes. I den nordlige del ligger den frodige og høje Mojave ørken, og i den sydlige del ligger den tørre og lave Colorado ørken.

Parkens navn stammer fra de fascinerende Joshua træer, der kan findes over alt i nationalparken og har tilpasset sig de barske forhold i ørkenen. Overalt i parken ligger der gigantiske stenblokke og klippeformationer, som er medvirkende til at gøre det barske landskab endnu mere fascinerende.

Joshua Tree National Park byder selvfølgelig også på masser af vandrestier og et rigt dyreliv med bighorn får, pumaer, prærieulve og meget mere. Parkens mest populære seværdigheder omfatter Hidden Valley og Keys View, hvorfra du kan se helt til Mexico på en klar dag.

Joshua Tree National Park - Rejsdiglykkelig.dk

Det var alt i denne artikel med nogle af de absolut smukkeste nationalparker i USA. Hvilken nationalpark i USA er din favorit? Hvilken nationalpark drømmer du om at opleve? Efterlad gerne en kommentar længere nede på siden.

Planlægger du en rejse til USA? Glem ikke at tjekke disse artikler:
Bestil fly til USA på Momondo.dk (Reklamelink)

Bestil biludlejning i USA på Discovercars.dk (Reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.