Hvordan kommer man rundt på Gran Canaria - Rejs Dig Lykkelig

Hvordan kommer man rundt på Gran Canaria?

Har du styr på, hvordan du skal komme rundt på Gran Canaria? Ellers er du nødt til at tjekke denne guide til, hvordan man kommer rundt på Gran Canaria.

Gran Canaria er den tredjestørste af De Kanariske Øer og byder på en overflod af spændende attraktioner. De er spredt udover hele øen, så det kræver lidt planlægning, hvis du gerne vil opleve flere af dem.

Heldigvis, er der en rigtig god infrastruktur, som gør det muligt at komme frem til alle punkter på øen. Her får du en guide til, hvordan man nemmest kommer rundt på Gran Canaria.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af din rejse:

Bestil pakkerejse til Gran Canaria (reklamelink)

Bestil fly til Gran Canaria (reklamelink)

Bestil hotel på Gran Canaria (reklamelink)

Bestil biludlejning på Gran Canaria (reklamelink)

Bestil oplevelser på Gran Canaria (reklamelink)

 

Hvordan kommer man rundt på Grand Canaria?


1. Lejebil

Den nemmeste og mest komfortable måde at komme rundt på Gran Canaria på, er uden tvivl ved at leje en bil. Det giver en fantastisk frihed, når du helt selv kan bestemme, hvor du gerne vil køre hen.

Vejene på Gran Canaria er gode og godt skiltede. Det er dermed en oplagt destination til et road trip i Europa.

For at leje en bil på øen, skal du være mindst 21 år og have haft dit kørekort i mindst et år. Du kan finde mange gode lejebiler på Gran Canaria her (reklamelink).

Det er helt klart nemmest at leje bilen hjemmefra, så du ikke behøver bøvle med alt det praktiske imens du er på ferie. Du bestemmer selv, om du vil leje bilen under hele din ferie eller nøjes med et par dage.

Hvis du er mere interesseret i tohjulede køretøjer, er der også rig mulighed for at leje det. Du kan f.eks. leje en scooter eller en motorcykel for en dag.


Læs også: Kør-selv-ferie i Spanien: Alt du skal vide

Hvordan kommer man rundt på Gran Canaria - Lejebil - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Canary RideUnsplash

 

2. Offentlig transport

Den eneste form for offentlig transport på Gran Canaria er øens busser. Heldigvis, er busnettet meget velfungerende og omfattende. Ja, faktisk kan du komme rundt på hele øen ved hjælp af busserne.

Busserne er moderne, komfortable og pålidelige, men forvent at det tager lang tid at komme rundt. Hvis du er i tvivl om, hvordan man billigst kommer rundt på Gran Canaria, er øens busser svaret.

Ved busstoppestederne, kan du se de forskellige ruter i området, tider og priser. Busbilletten købes direkte af chaufføren inde i bussen.

Selvom at det måske virker logisk, at du skal med bussen når du står ved stoppestedet, skal du huske at vinke til buschaufføren. Ellers er det ikke sikkert at han holder ind til siden for at samle dig op.

 

3. Taxier

En anden mulighed for at komme rundt på Gran Canaria, er ved at tage en taxi. De findes overalt på øen og udbydes af mange forskellige firmaer. Alle taxierne er udstyret med taximetre og standardtariffer.

Det er et rigtig godt og pålideligt transportmiddel, som nemt og hurtigt transporterer dig rundt på øen.

Taxierne på Gran Canaria er forholdsvis billige. Det kan dog være lidt af en dyr fornøjelse, hvis du benytter dig af taxier mange gange på ferien.

Du kan enten praje taxierne på gaden eller ved én af de mange holdepladser. Du kan også ringe og bestille en taxi eller bede receptionen på dit hotel om at bestille en til dig.

Taxier - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Cykelleje

Når det kommer til, hvordan man kommer rundt på Gran Canaria, er cykelleje et lidt mere alternativt transportmiddel. Alligevel er det en rigtig god måde, at komme rundt i byerne på.

Du kan leje alverdens slags cykler i feriebyerne, således at du nemt kan komme rundt. Der kan nemlig til tider være lidt langt imellem tingene på gåben.

Hvis du vil leje en cykel, skal du dog være opmærksom på, at Gran Canaria er en meget kuperet ø. Der kan dermed være store højdeforskelle, som kan være hårde at overkomme for urutinerede cyklister.

 

5. Organiserede ture

Hvis du bor i de mest populære feriebyer på Gran Canaria, kan du ofte finde organiserede ture til nogle af øens største seværdigheder.

Så hvis du ikke gider leje transportmidler eller benytte taxier, kan du med fordel overveje at tage på udflugter rundt omkring på øen. Nogle af turene varer en hel dag og byder på massevis af spændende oplevelser.

Du kan med fordel kigge efter organiserede ture på Gran Canaria her (reklamelink).

Hvordan kommer man rundt på Gran Canaria - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Canary RideUnsplash

Det var alt i denne guide til, hvordan man nemmest kommer rundt på Gran Canaria. Har du andre gode tips til at komme rundt på øen? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Gran Canaria:

• 16 Must-See Seværdigheder på Gran Canaria

• Rejseguide til Gran Canaria

De Bedste Steder at Bo på Gran Canaria

Storslåede Naturoplevelser på Gran Canaria

… Eller læs alle artikler fra Gran Canaria eller Spanien

Planlæg din rejse til Gran Canaria:

Bestil pakkerejse til Gran Canaria (reklamelink)

Bestil fly til Gran Canaria (reklamelink)

Bestil hotel på Gran Canaria (reklamelink)

Bestil biludlejning på Gran Canaria (reklamelink)

Bestil oplevelser på Gran Canaria (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *