Seværdigheder og Oplevelser på Gran Canaria - Rejs Dig Lykkelig

19 Seværdigheder og Oplevelser på Gran Canaria

Planlægger du en tur til Gran Canaria? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste seværdigheder og oplevelser på Gran Canaria, Spanien.

Gran Canaria er den tredjestørste af De Kanariske Øer, der er en vulkansk øgruppe beliggende nordvest for den Afrikanske kyst.

Den populære spanske ferieø er især kendt for sine lange sandstrande og behagelige klima året rundt. Hvert år valfarter tusindvis af solhungrende danskere til den naturskønne ø, for at nyde godt af solens varme stråler.

Det behagelige klima er også en af årsagerne til, at Gran Canaria er et uhyre populært rejsemål i vintermånederne for os danskere.

Selvom at der er lagt op til den perfekte badeferie på Gran Canaria, byder den spanske ferieø også på meget mere end bare det.

Hvis du planlægger en tur til Gran Canaria, skal du blive hængende her på siden lidt endnu. Her får en liste med de bedste seværdigheder og oplevelser på Gran Canaria, Spanien.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af din rejse:

Bestil pakkerejse til Gran Canaria (reklamelink)

Bestil fly til Gran Canaria (reklamelink)

Bestil hotel på Gran Canaria (reklamelink)

Bestil biludlejning på Gran Canaria (reklamelink)

Bestil aktiviteter på Gran Canaria (reklamelink)

 

Seværdigheder og Oplevelser på Gran Canaria:


1. Dunas de Maspalomas

Dunas de Maspalomas er en 400 hektar stor sandørken med store sanddyner så langt øjet rækker. Sandet er blæst hertil hele vejen fra Sahara-ørkenen i Afrika.

Gå en tur i de uendelige sanddyner, men vær opmærksom på, at det er hårdt at gå i de store sandmængder.

Husk at medbringe rigeligt med vand til turen. Dunas de Maspalomas er uden tvivl en af de mest imponerende naturoplevelser på Gran Canaria, som du ikke bør gå glip af.

Du kan finde et stort udvalg af aktiviteter i Maspalomas-klitterne her (reklamelink).

Seværdigheder og Oplevelser på Gran Canaria - Dunas de Maspalomas - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Holiday World

Holiday World er Gran Canarias største forlystelsespark og minder på mange måder om et omrejsende tivoli.

Her kan du prøve traditionelle tivoli forlystelser, hvoraf de fleste er målrettet til børn. Der er dog også lidt forlystelser til teenagere og voksne.

I Holiday World, kan du også besøge et indendørsområde med bowlingbaner, spillemaskiner og en 4D biograf. Derudover er der også et stort fitness- og wellnesscenter samt flere restauranter og natklubber.

Holiday World er nok ikke én af de bedste oplevelser på Gran Canaria. Alligevel er det er et udmærket sted at besøge, hvis du rejser med børn og bor på et hotel i nærheden.

Du kan købe billetter til Holiday World på GetYourGuide (reklamelink).

 

3. Las Palmas

Las Palmas er Gran Canarias hovedby og er den største by på Kanarieøerne med ca. 380.000 indbyggere.

Byen minder på mange måder om en moderne storby med alt hvad der ellers hører til. Her finder du et stort udvalg af butikker, restauranter og caféer, men også mange spændende seværdigheder.

Las Palmas er det oplagte sted at besøge, hvis du er på udkig efter kulturelle oplevelser eller shopping på Gran Canaria.

Du må ikke glemme at besøge byens lækre sandstrande og Vegueta, der er den charmerende gamle bydel i Las Palmas. Her bliver du mødt af brostensbelagte gader og gamle spanske kolonihuse, der er optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste.

Husk også at smutte en tur forbi katedralen Santa Ana og Christoffer Columbus’ hus Casa de Colón.


Læs også: Guide til de Bedste Steder at bo på Gran Canaria

Las Palmas - Rejsdiglykkelig.dk

 

4. Jardin Botanico Canario

Med 10 hektar og omkring 500 forskellige plantearter, er Gran Canarias botaniske have den største botaniske have i Spanien.

Haven fokuserer især på blomster og planter fra De Kanariske Øer, men der er selvfølgelig også planter fra resten af verden.

Jardin Botanico Canario byder på masser af dragetræer, palmetræer, søer, et vandfald, en kaktushave og meget mere. Et besøg i den botaniske have er én af de bedste oplevelser på Gran Canaria for naturelskere.

 

5. Caldera de Bandama

Caldera de Bandama er et imponerende vulkankrater, der helt klart er blandt de bedste naturoplevelser på Gran Canaria.

Krateret blev dannet af et vulkanudbrud for omkring 2000 år siden. Med en diameter på 1000 meter og en dybde på 200 meter, er det kæmpestort!

Hvis du vil have den bedste udsigt over krateret, skal du tage op til udsigtspunktet Pico de Bandama. Herfra er der en fantastisk udsigt over krateret og meget af Gran Canaria fra 569 meters højde.

En helt anden mulighed er, at gå en tur rundt om eller ned i det frodige krater.

Hvis sulten melder sig, kan du købe mad i den nærliggende golfklub, Real Club de Golf De Las Palmas. Golfklubben er ikke bare Gran Canarias, men hele Spaniens ældste golfklub.

Bandama - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Moonlight Cinema

En af de mest anderledes seværdigheder og oplevelser på Gran Canaria er Moonlight Cinema, der er Europas eneste udendørs biograf.

Her kan du se film under åben himmel imens du har udsigt til stjernerne i baggrunden. Hvis det bliver for koldt, er der heldigvis tæpper til at varme sig med.

Servicen på stedet er fremragende, og du skal faktisk bare trykke på en knap for at blive betjent af en ansat.

Du kan bestille alt fra popcorn til stenovnspizza og nachos, som kan nydes imens du ser en film i Moonlight Cinema.


Læs også: 23 Ting du SKAL vide inden rejsen til Spanien

 

7. Mirador del Balcón

Hvis du er på udkig efter et godt udsigtspunkt, bør du kraftigt overveje at besøge Mirador del Balcón. Det ligger tæt på øens vestligste punkt og er blandt de bedste seværdigheder på Gran Canaria.

Mirador del Balcón hænger ud over en klippekant og byder på storslåede udsigter over havet og det dramatiske klippefyldte landskab.

Det er utroligt nemt at komme dertil, da du kan parkere bilen et par få meter derfra. Køreturen dertil foregår derimod på snoede veje, som fører gennem det flotte naturskønne landskab.

Mirador del Balcón - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Tag på en bådtur

Én af de bedste oplevelser på Gran Canaria, er selvfølgelig at tage på en bådtur. Der findes mange arrangører med gode og spændende bådture, der afgår fra flere forskellige steder på øen.

Du kan finde et bredt udvalg af bådture på Gran Canaria her (reklamelink). Der er noget til ethvert behov, uanset om du vil på delfinsafari, sejle med en katamaran, snorkle eller noget helt fjerde.

 

9. Teror

Navnet lyder måske lidt dramatisk, men Teror er blot en yderst smuk og charmerende lille by på Gran Canaria.

Det siges at Teror har nogle af de bedste eksempler på kolonialstils-arkitektur i verden. Ifølge legenden har selveste Jomfru Maria vist sig i toppen af et fyrretræ lige her i Teror.

Efter synet af Jomfru Maria, er byen blevet Gran Canarias religiøse centrum. I dag afholdes der bl.a. en årlig festival til ære for Jomfru Maria.

Hvis du besøger Teror om søndagen, kan du desuden opleve det ældste marked på De Kanariske Øer.

Oplevelser på Gran Canaria - Teror - Rejsdiglykkelig.dk

 

10. Angry Birds Activity Park

Angry Birds Activity Park er én af de sjoveste seværdigheder og oplevelser på Gran Canaria for børn.

Her kan børnene nemt bruge mange timer på sjov og leg. De kan boltre sig på legepladsen, hoppe på trampoliner, kravle på klatrevægge og spille på en af de mange boldbaner.

Den sjove Aktivitetsparken byder også på moon-cars, sporvogne, svævebaner, minigolf og meget mere.

 

11. Adrenalinfyldte oplevelser på Gran Canaria

Hvis du elsker adrenalinfyldte oplevelser, er der heldigvis rigeligt at vælge imellem på Gran Canaria! Du kan f.eks. opleve et offroad-jeep-safari eller tage på en vild buggy tur.

Du kan også prøve canyoning, rappelling og klippeklatring. Eller hvad med skydiving, flyboarding, parasailing eller alverdens vandsportsaktiviteter?

Der findes en lang række gode adrenalinoplevelser på Gran Canaria her (reklamelink).

Seværdigheder og Oplevelser på Gran Canaria - Adrenalinfyldte aktiviteter - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Mundo Aborigen

Mundo Aborigen er et frilandsmuseum, der skal forestille en landsby fra urfolkets tid. Her kan du lære om, hvordan de første mennesker på Gran Canaria levede.

Landsbyen byder på mere end 100 figurer i naturlig størrelse, der står i livagtige scener og giver et godt indblik i hverdagen for mere end 2.000 år siden.

Mundo Aborigen har også et mindre arkæologisk museum med genstande fra forskellige udgravninger i området.


Læs også: Hvordan kommer man rundt på Gran Canaria?

 

13. Puerto de Mogán

De mange små kanaler i Puerto de Mogán har givet byen kælenavnet Lille Venedig. Du skal dog ikke forvente at det er er noget nær Venedig, men smukt er det nu alligevel.

Den charmerende lille fiskerby er præget af gamle huse i middelhavsstil og smalle bilfri gader.

Det er uden tvivl en af de mest romantiske byer på Gran Canaria, og en middag på den hyggelige havn vil helt sikkert være prikken over i’et.

Puerto de Mogán - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Caves of Valeron

Caves of Valeron er en af de største historiske seværdigheder på Gran Canaria. På dette vigtige arkæologiske sted, kan du se omkring 300 huler, der er hugget ind i en klippe for hundredvis af år siden.

Det er en ret imponerende attraktion på Gran Canaria, som at du ikke bør gå glip af. Du kan vælge at besøge stedet på egen hånd eller på en guidet rundvisning.

 

15. Roque Nublo

En af de bedste oplevelser på Gran Canaria, er en tur op til Roque Nublo. Denne 80 meter høje vulkanske sten menes at være en af verdens største naturlige sten.

Den er placeret i en højde af 1.813 meter over havets overflade. Det er dermed nærmest umuligt, at undgå at få øje på den, når du bevæger dig lidt ind på øen.

Roque Nublo er Gran Canarias næsthøjeste punkt og er kun overgået af Pico de las Nieves, der ligger 1.949 meter over havets overflade.

Gåturen op til Roque Nublo er kort, men det er som regel meget varmt. Når du kommer op til stenen, bliver du til gengæld belønnet med en fantastisk panoramaudsigt over øen.


Læs også: Storslåede Naturoplevelser på Gran Canaria

Roque Nublo - Rejsdiglykkelig.dk

 

16. Hangar 37

Hangar 37 er beliggende i det sydlige Gran Canaria og bliver ofte kaldt for den bedste airsoft-park i Europa. Her kan du for alvor få adrenalinen til at pumpe imens du prøver en sjov udfordring.

Airsoft er en gruppeaktivitet, som på mange måder minder om paintball. Kuglerne er dog mindre, hvilket gør det meget mindre smertefuldt.

Hangar 37 er en ekstremt gennemført og naturtro bane, som minder om noget fra et videospil eller en krigszone. Den 10.000 kvadratmeter store bane byder på militærkøretøjer, huse, kældre, tunneler, skyttegrave og meget mere.

Bemærk at man skal være mindst 12 år, før det er tilladt at deltage i airsoft hos Hangar 37.

 

17. Playa de Amadores

Lige udenfor Puerto Rico, der siges at være den mest solsikre by på Gran Canaria, finder du Playa de Amadores.

Denne menneskeskabte strand er en af de absolut bedste strande på Gran Canaria. Vandet er helt turkisblåt, og det hvide sand er importeret direkte fra Caribien.

Playa de Amadores er desuden beskyttet af to moler, som er medvirkende til at vandet for det meste er uden store bølger.


Læs også: 10 Fantastiske Strande på Gran Canaria

Seværdigheder og Oplevelser på Gran Canaria - Amadores Beach - Rejs Dig Lykkelig

 

18. Submarine Adventure

Vidste du at der er en ubåd på Gran Canaria, som tager turisterne med på et helt unikt undervandseventyr?

Den gule ubåd er en af de bedste seværdigheder og oplevelser på Gran Canaria for børn. Det er dog også en sjov oplevelse for voksne, der interesserer sig for livet under havet.

Ubåden dykker ned under havet i ca. 20 meters dybde og giver dig mulighed for at opleve farvestrålende fisk og gamle skibsvrag.

Undervejs på den ca. 40 minutter lange tur, kan du følge med i det hele ved at kigge ud ad de store vinduer eller på skærmene inde i ubåden. Det er en helt speciel oplevelse på Gran Canaria, så prisen er også lidt krydret.

 

19. Puerto de las Nieves

Puerto de las Nieves er en yderst charmerende og idyllisk fiskerlandsby. Den er præget af hvide og blå huse, der straks leder tankerne hen på en smuk græsk landsby.

Pulsen i Puerto de la Nieves kan findes ved Paseo de los Poetas, der er en hyggelig promenade fuld af fiskerestauranter og små butikker.

Den charmerende by ligger desuden så tæt på Tenerife, at du faktisk kan se Tenerifes højeste punkt, vulkanen Teide, i det fjerne.

Hvis du drømmer om at besøge Tenerife, er det også herfra der afgår færger til naboøen.

Oplevelser på Gran Canaria - Puerto de las Nieves - Rejsdiglykkelig.dk


Det var alt på denne liste med de bedste seværdigheder og oplevelser på Gran Canaria, Spanien.

Hvad er dine favoritoplevelser på Gran Canaria? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur til Gran Canaria? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Spanien:

• Rejseguide til Gran Canaria

De Bedste Steder at Bo på Gran Canaria

10 Fantastiske Strande på Gran Canaria

Storslåede Naturoplevelser på Gran Canaria

• Hvordan kommer man rundt på Gran Canaria?

Planlæg din rejse til Gran Canaria:

Bestil pakkerejse til Gran Canaria (reklamelink)

Bestil fly til Gran Canaria (reklamelink)

Bestil hotel på Gran Canaria (reklamelink)

Bestil biludlejning på Gran Canaria (reklamelink)

Bestil aktiviteter på Gran Canaria (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *