Naturoplevelser på Gran Canaria - El Bufadero - Rejs Dig Lykkelig

11 Storslåede Naturoplevelser på Gran Canaria

Leder du efter de bedste naturoplevelser på Gran Canaria? Glem ikke at tjekke denne liste med de mest storslåede naturoplevelser på Gran Canaria.

Dramatiske kyststrækninger, vulkankratere, massive bjergkæder, frodige dale, dybe kløfter, lange sandstrande og naturskønne naturreservater.

Dét er bare nogle af de mange flotte naturlige skønheder, som Gran Canaria har at byde på. Den kanariske ø er hjem til en stor mangfoldighed og naturlige steder, som kan begejstre enhver type rejsende.

Her får du en liste over de mest storslåede naturoplevelser på Gran Canaria. Glem heller ikke at læse min artikel om must-see seværdigheder på Gran Canaria.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af din rejse:

Bestil pakkerejse til Gran Canaria (reklamelink)

Bestil fly til Gran Canaria (reklamelink)

Bestil hotel på Gran Canaria (reklamelink)

Bestil biludlejning på Gran Canaria (reklamelink)

Bestil oplevelser på Gran Canaria (reklamelink)

 

Storslåede Naturoplevelser på Gran Canaria:


1. Caldera de Bandama

Som et resultat af Gran Canarias vulkanske oprindelse, er det muligt at finde vulkanske kratere rundt omkring på øen. Den mest populære er Caldera de Bandama, som er blandt de bedste naturoplevelser på Gran Canaria.

Det imponerende vulkankrater blev dannet af et vulkanudbrud for omkring 2000 år siden. Med en diameter på 1000 meter og en dybde på 200 meter, er det kæmpestort!

Besøg udsigtspunktet Pico de Bandama, hvorfra der er en fantastisk udsigt over krateret og meget af øen fra 569 meters højde. Du kan også gå en tur rundt om eller ned i det frodige vulkankrater.

Hvis sulten melder sig, kan du finde mad i den nærliggende golfklub, Real Club de Golf De Las Palmas. Dette er ikke bare Gran Canarias, men hele Spaniens ældste golfklub.

Caldera de Bandama - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Los Tilos de Moya

Hvis du elsker at vandre på nemme vandrestier, bør du kraftigt overveje at besøge Los Tilos de Moya. Dette smukke naturreservat er beliggende i Doramas Rural Park i den nordlige ende af øen.

I Los Tilos de Moya bliver du mødt af en rig flora og fauna. Her er der flere forskellige vandrestier, som snor sig forbi kløfter og gennem en af de sidste laurbærskove på Gran Canaria.

 

3. Playa de Güigüí

Güi Güi er en af de mest naturskønne og uspolerede strande på Gran Canaria. Det skyldes måske, at det ikke er så nemt at komme dertil. Det kræver nemlig enten en lang og hård vandretur på omkring 3 timer eller en bådtur.

Den lange vandretur skulle efter signede være alt besværet værd. Når du er fremme ved Güi Güi bliver du nemlig mødt af en smuk lavastrand omgivet af dramatiske klippevægge.

Som et resultat af den lange vandretur dertil, kan du være heldig at have stranden helt for dig selv. Husk mad og vand!

Naturoplevelser på Gran Canaria - Playa de Güigüí - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Barranco de Azuaje

Barranco de Azuaje er en frodig stejl kløft, som er en del af det beskyttede naturområde Doramas Rural Park. Det er beliggende i den nordlige ende af øen og er en af de mest oversete naturoplevelser på Gran Canaria.

Den fantastiske kløft er hjem til en frodig vegetation med en gammel laurbærskov og mange andre plantearter. Der er er også ruiner og en rindende flod, som danner adskillige små vandfald.

Barranco de Azuaje er uden tvivl et skønt sted til, at nyde det naturskønne landskab i det nordlige Gran Canaria.

 

5. Roque Nublo

En af de absolut bedste naturoplevelser på Gran Canaria er Roque Nublo. Denne 80 meter høje fritstående vulkanske sten menes at være en af verdens største naturlige sten.

Den er placeret i en højde af 1.813 meter over havets overflade. Det er dermed nærmest umuligt, at undgå at få øje på den, når du bevæger dig lidt ind på øen.

Roque Nublo er Gran Canarias næsthøjeste punkt og er kun overgået af Pico de las Nieves, der ligger 1.949 meter over havets overflade.

Gåturen op til Roque Nublo er kort, men det er som regel meget varmt. Fremme ved stenen, bliver du til gengæld belønnet med en enestående panoramaudsigt over øen.

Roque Nublo - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Agaete Piscina Natural

Som et resultat af Gran Canarias vulkanske oprindelse, byder øen på adskillige naturlige lavapools. Nogle af de bedste finder du ved Agaete Piscina Natural, som er beliggende på den klippefyldte nordvestlige kyst af Gran Canaria.

Her finder du tre naturlige lavapools, som er dannet af et vulkanudbrud. De er forbundet ved hjælp af vulkanrør og er beliggende direkte ned til havet.

Agaete Piscina Natural beskyttes mod havets brusende bølger af en slags klippebarriere. Det er dermed en rigtig god naturlig attraktion for hele familien.

Det kan være ubehageligt at gå på lavastenene, men heldigvis er der trapper ned til de tre pools. Der er også en lille strandbar, hvor du kan købe forfriskninger.

 

7. Valle de Agaete

Valle de Agaete ligger i Tamadaba Natural Park og er en af de frodigste dale på hele øen. Det er også netop derfor, at det er en af de bedste naturoplevelser på Gran Canaria.

I Valle de Agaete bliver du mødt af en frodig og grøn dal, som er fyldt med frugttræer og subtropiske planter. Der er også mange gode vandrestier, som fører gennem det rolige naturskønne landskab.

I den ene ende af dalen finder du den søvnige lille by, Agaete. Her er der virkelig charmerende og autentisk med smalle gader, hvidkalkede huse og små gårdhaver.

Naturoplevelser på Gran Canaria - Valle de Agaete - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Joel RohlandUnsplash

 

8. Pico de las Nieves

Med en højde på 1.949 meter over havets overflade, er Pico de las Nieves Gran Canarias højeste punkt. Det er beliggende midt på øen i et flot naturskønt landskab med dramatiske klipper, dybe kløfter og grønne skove.

Der findes mange gode vandrestier, som fører hele vejen op til Pico de las Nieves. Hvis du ikke gider bruge timevis på at komme derop, kan du også bare nøjes med køre derop.

Hele området byder på flotte udsigtspunkter, men fra Pico de las Nieves er der en fascinerende panoramaudsigt over øen. Ja, faktisk kan endda se helt til vulkanen Teide på naboøen Tenerife!

 

9. El Bufadero

El Bufadero ligger ved kysten i byen La Garita og består af to store hulrum i klipperne, som er dannet af vulkanske lavastrømme.

Her strømmer havvandet ind og ud med en så høj hastighed, at El Bufadero bedst kan beskrives som blæsehuller. Så snart hullerne udfyldes med havvand, presses luften ud af hullerne, hvorefter vandet skydes op i luften med et brag.

El Bufadero bør kun ses på afstand, da det kan være livsfarligt at bevæge sig helt ned til hullerne. Nyd synet og bliv imponeret af, hvad naturens kræfter er i stand til.

Naturoplevelser på Gran Canaria - El Bufadero - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Hugo BUnsplash

 

10. Barranco de las Vacas

Ved første øjekast ligner Barranco de las Vacas til forveksling Antelope Canyon i Arizona, USA. Denne smukke kløft blev først opdaget for et par år siden og er sidenhen blevet uhyre populær.

Barranco de las Vacas er ikke specielt stor, men er alligevel så imponerende, at den er et besøg værd. Kløften er virkelig flot med sine farvenuancer, sjove former, sprækker og huler.

Du skal dog forberede dig på, at dele oplevelsen med mange andre turister på meget lidt plads. Hvis du vil undgå de værste menneskemængder, er det en god idé, at ankomme så tidligt som muligt.

 

11. Dunas de Maspalomas

Den mest kendte af de mange naturoplevelser på Gran Canaria er nok Dunas de Maspalomas. Her venter der dig nemlig en helt speciel oplevelse i Europa.

Dunas de Maspalomas er en 400 hektar stor sandørken med store sanddyner så langt øjet rækker. Sandet er blæst hertil hele vejen fra Sahara-ørkenen i Afrika.

Gå en tur i de uendelige sanddyner, men vær opmærksom på, at det er hårdt at gå i de store sandmængder. Husk at medbringe rigeligt med vand!

Du kan finde et stort udvalg af aktiviteter i Maspalomas-klitterne her (reklamelink).

Dunas de Maspalomas - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over nogle af de mest storslåede naturoplevelser på Gran Canaria. Hvad er dine favoritoplevelser på Gran Canaria? Hvilke af stederne vil du helst opleve? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Gran Canaria:

• 16 Must-See Seværdigheder på Gran Canaria

• Rejseguide til Gran Canaria

De Bedste Steder at Bo på Gran Canaria

• Hvordan kommer man rundt på Gran Canaria?

10 Fantastiske Strande på Gran Canaria

… Eller læs alle artikler fra Gran Canaria eller Spanien

Planlæg din rejse til Gran Canaria:

Bestil pakkerejse til Gran Canaria (reklamelink)

Bestil fly til Gran Canaria (reklamelink)

Bestil hotel på Gran Canaria (reklamelink)

Bestil biludlejning på Gran Canaria (reklamelink)

Bestil oplevelser på Gran Canaria (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *