Rejseguide til Gran Canaria - Rejs Dig Lykkelig

Rejseguide til Gran Canaria

Planlægger du en rejse til Gran Canaria? Glem ikke at tjekke denne rejseguide til Gran Canaria med mange gode tips og praktiske informationer.

Gran Canaria er den tredjestørste af De Kanariske Øer, som er en naturskøn spansk øgruppe med vulkansk oprindelse.

De Kanariske Øer er beliggende et par hundrede kilometer ud fra Afrikas nordvestlige kyst og byder på et behageligt klima året rundt. Det er også netop derfor, at det er et af de mest populære rejsemål i vintermånederne for os danskere.

Overalt på Gran Canaria bliver du mødt af charmerende byer, storslået natur, lange sandstrande, palmefyldte promenader og spændende seværdigheder.

Ikke nok med det, så byder den spanske ferieø også på et rigt forlystelsesliv. Det er altså slet ikke så svært at forstå, hvorfor danskerne valfarter hertil i vintermånederne!

Inden du drager afsted til Gran Canaria, er det vigtigt at have styr på alt det praktiske. Her får du en rejseguide til Gran Canaria med alt fra seværdigheder og strande til feriebyer og transport på øen.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af din rejse:

Bestil pakkerejse til Gran Canaria (reklamelink)

Bestil hotel på Gran Canaria (reklamelink)

Bestil fly til Gran Canaria (reklamelink)

Bestil biludlejning på Gran Canaria (reklamelink)

Bestil oplevelser på Gran Canaria (reklamelink)

 

Hvornår er det bedst at rejse til Gran Canaria?

Gran Canaria er et af de få steder i Europa, som byder på et behageligt klima hele året rundt. På den sydlige del af øen, er der mere end 3.000 solskinstimer om året!

Ligesom på de andre Kanariske Øer, er der ikke de store vejrmæssige udsving mellem sommer og vinter. Om sommeren ligger dagtemperaturen som regel på 23-28 grader.

I vintermånederne er der til gengæld lidt koldere, men alligevel sniger dagtemperaturen sig sjældent under 20 grader. Det kan dog være lidt køligt om aftenen og natten. Havet er som regel også ret koldt i vintermånederne.

Som et resultat af Gran Canarias evige forår, kan du sagtens besøge øen året rundt! Hvis du tager dertil i vintermånederne, skal du dog være opmærksom på, at der er størst solgaranti på den sydlige del af øen. Den mest solsikre by er nærmere bestemt Puerto Rico.

Hvornår er det bedst at rejse dertil - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvordan kommer man til Gran Canaria?

Eftersom at Gran Canaria er en ø i det kanariske øhav i Atlanterhavet, er du nødt til at flyve dertil. Det tager kun lidt over 5 timer at flyve fra Danmark til Gran Canaria med direkte fly.

Du kan finde flybilletter fra Danmark til Gran Canaria på Momondo.dk (reklamelink). Det kan dog ofte betale sig, at købe en pakkerejse dertil med fly og hotel inkluderet i prisen.

Du kan finde mange gode pakkerejer til Gran Canaria på Sunweb.dk (reklamelink). De tilbyder rigtig mange valgmuligheder overalt på øen.

Hvis du vil have et andet billigt alternativ, kan du også kigge efter pakkerejser til Gran Canaria på TripX.dk (reklamelink).


Læs også: Find Billige Pakkerejser til Gran Canaria

Rejseguide til Gran Canaria - Hvordan kommer man dertil - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvor skal man bo på Gran Canaria?

En rejseguide til Gran Canaria er selvfølgelig ikke komplet uden at nævne de bedste steder at bo som turist. Den kanariske ø er propfyldt med turistvenlige feriebyer, idylliske bjerglandsbyer og små kystbyer.

Alligevel er der bare nogle områder, som er bedre end andre. Herunder får du et hurtigt overblik over nogle af de mest populære feriebyer på Gran Canaria.

Puerto Rico

Puerto Rico er en gammel fiskerlandsby, som er beliggende på den sydvestlige del af Gran Canaria. Byen er kendt som den mest solsikre- og familievenlige by på øen. Det er altså her du bør bo i vintermånederne! I Puerto Rico er der både livligt og roligt på én og samme tid.

Playa del Inglés

Playa del Inglés er stedet, hvor det hele sker. Det er det mest populære rejsemål på Gran Canaria og er beliggende på den sydlige del af øen. Her finder du øens bedste natteliv og en dejlig sandstrand samt restauranter, caféer og små shoppingcentre i massevis.

Maspalomas

Maspalomas er kendt for sin store sandørken med endeløse sanddyner og er det perfekte sted at bo, hvis du drømmer om en badeferie. Ligesom Playa del Inglés, er byen desuden kendt for at være et af Europas mest LGBT-venlige rejsemål.

Las Palmas

Las Palmas ligger i den nordlige ende af øen og er kendt som hovedbyen på Gran Canaria. Her bliver du mødt af en god blanding af storby og spansk landsbystemning, strandliv og shopping, kultur og natur.


Læs også: De Bedste Steder at Bo på Gran Canaria

Hvor skal man bo - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvordan kommer man rundt?

Gran Canaria byder på en overflod af spændende seværdigheder, som er spredt udover hele øen. Heldigvis, er der en god infrastruktur, som gør det muligt at komme frem til alle punkter på øen.

Herunder får du et hurtigt overblik over, hvordan du nemmest kommer rundt på Gran Canaria. Der findes rigtig mange gode transportmuligheder, hvoraf nogle er mere fordelagtige end andre.

Lejebil

Det er helt klart nemmest og mest komfortabelt, at komme rundt på Gran Canaria i en lejebil. Vejene er gode og godt skiltede, så det er en oplagt road trip destination i Europa. Du kan finde et bredt udvalg af lejebiler på Gran Canaria her (reklamelink).

Offentlig transport

Den eneste form for offentlig transport på Gran Canaria er busser. Heldigvis, er busnettet meget velfungerende og omfattende. Ja, faktisk kan du komme rundt på hele øen ved hjælp af busserne. De er både moderne, komfortable, pålidelige og billige at benytte.

Taxi

Du kan også komme rundt på øen ved hjælp af taxier. De findes overalt på øen og er udstyret med taximetre og standardtariffer. Det er et rigtig godt og pålideligt transportmiddel, som er forholdsvist billigt på Gran Canaria.

Organiserede ture

Hvis du bor i en af de mest populære feriebyer på Gran Canaria, kan du ofte finde organiserede ture til øens største seværdigheder. Du kan med fordel kigge efter organiserede ture på Gran Canaria her (reklamelink).


Læs også: Kom rundt på Gran Canaria
Læs også: Kør-selv-ferie i Spanien: Alt du skal vide

Rejseguide til Gran Canaria - Hvordan kommer man rundt - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Canary RideUnsplash

 

Hvad skal man opleve på Gran Canaria?

Det er umuligt at lave en rejseguide til Gran Canaria uden at nævne de bedste seværdigheder og oplevelser på øen! Her bliver du mødt af storslåede naturoplevelser, børnevenlige attraktioner, kulturelle museer, sjove vandaktiviteter og meget mere.

Der er simpelthen så mange spændende ting at lave på Gran Canaria! Alligevel har jeg forsøgt, at begrænse mig til de absolut bedste i denne rejseguide.

Dunas de Maspalomas

Dunas de Maspalomas er en 400 hektar stor sandørken med store sanddyner så langt øjet rækker. Sandet er blæst hertil hele vejen fra Sahara-ørkenen i Afrika. Gå en tur i sanddynerne imens du imponeres af naturens kræfter.

Roque Nublo

Roque Nublo er en 80 meter høj vulkansk sten, som menes at være en af verdens største naturlige sten. Den er beliggende 1.813 meter over havets overflade og udgør dermed Gran Canarias næsthøjeste punkt. Herfra er der en fantastisk panoramaudsigt over øen!

Agaete Piscina Natural

Som et resultat af Gran Canarias vulkanske oprindelse, byder øen på adskillige naturlige lavapools. Nogle af de bedste finder du ved Agaete Piscina Natural, som byder på tre naturlige lavapools dannet af et vulkanudbrud.

Terror

Navnet lyder måske lidt dramatisk, men Teror er blot en smuk og charmerende lille by. Den siges at være hjem til nogle af verdens bedste eksempler på kolonialstils-arkitektur. Om søndagen kan du desuden opleve De Kanariske Øers ældste marked.

Rejseguide til Gran Canaria - Hvad skal man lave - Rejs Dig Lykkelig

Holiday World

Holiday World er Gran Canarias største forlystelsespark og minder på mange måder om et omrejsende tivoli. Her kan du prøve traditionelle tivoli forlystelser, hvoraf de fleste er målrettet til børn. Der er dog også lidt forlystelser og andre aktiviteter til voksne.

Caves of Valeron

Caves of Valeron er en af de største historiske seværdigheder på Gran Canaria. På dette vigtige arkæologiske sted, kan du se omkring 300 huler, som er indhugget i en klippe for hundredvis af år siden.

Jardin Botanico Canario

Jardin Botanico Canario er den største botaniske have i Spanien. Her bliver du mødt af omkring 500 forskellige plantearter, som primært stammer fra De Kanariske Øer. Der er dog også mange planter fra resten af verden.

El Bufadero

El Bufadero er et blæsehul, som er beliggende helt ned til kysten og består af to store hulrum i klipperne, som er dannet af vulkanske lavastrømme. Her strømmer havvandet ind og ud med så høj hastighed, at det skydes op i luften med et brag.


Læs også: 19 Seværdigheder på Gran Canaria

Hvad skal man opleve - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Hugo BUnsplash

 

Gode tips og praktiske informationer

Til sidst i denne rejseguide til Gran Canaria, vil jeg komme ind på lidt gode tips og praktiske informationer. Det er alt sammen vigtige ting, som du skal være opmærksom på inden rejsen.

Valutaen på Gran Canaria er Euro. 1 Euro svarer cirka til 7,5 kroner.

Kreditkort kan benyttes de fleste steder. Det er dog en god idé at medbringe kontanter på markeder og i mindre byer.

Der er ikke noget krav om drikkepenge. Alligevel er det værdsat at give 5-10 % af prisen i drikkepenge for serviceydelser.

Tidsforskellen er -1 time. Når klokken er 13.00 i Danmark er den 12.00 på Gran Canaria.

Det officielle sprog er spansk, men i turistområderne forstår de fleste lokale engelsk.

Flyvetiden fra Danmark til Gran Canaria med direkte fly er lidt over 5 timer.

Lufthavnen hedder Las Palmas de Gran Canaria Airport og ligger omkring 19 kilometer syd for hovedbyen, Las Palmas.

Stikkontakterne på Gran Canaria er 230 volt ligesom i Danmark. I få tilfælde kan det dog være nødvendigt med en adapter.

Vandet fra vandhanen kan drikkes, men smager ofte af salt og klor.

Danske statsborgere kan rejse visumfrit til Gran Canaria i op til 90 dage.

Husk rejseforsikring og det blå EU-sygesikringskort.


Læs også: 23 Ting du SKAL vide inden rejsen til Spanien

Rejseguide til Gran Canaria - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Gran Canaria For Nomad ListUnsplash

Det var alt i denne rejseguide til Gran Canaria med alt du skal vide inden rejsen. Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Kender du andre gode rejsetips til Gran Canaria? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Gran Canaria:

• 19 Must-See Seværdigheder på Gran Canaria

Storslåede Naturoplevelser på Gran Canaria

10 Fantastiske Strande på Gran Canaria

… Eller læs alle artikler fra Gran Canaria eller Spanien

Planlæg din rejse til Gran Canaria:

Bestil pakkerejse til Gran Canaria (reklamelink)

Bestil fly til Gran Canaria (reklamelink)

Bestil hotel på Gran Canaria (reklamelink)

Bestil biludlejning på Gran Canaria (reklamelink)

Bestil oplevelser på Gran Canaria (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *