Hvordan skal man komme rundt på Tenerife - Rejs Dig Lykkelig

Hvordan kommer man rundt på Tenerife?

Har du styr på, hvordan du kommer rundt på Tenerife? Ellers er du nødt til at tjekke denne guide til, hvordan man kommer rundt på Tenerife.

Tenerife er ganske vist en ø, men det er altså en stor en af slagsen! Ja, faktisk er det den største af De Kanariske Øer.

Den populære spanske ferieø byder på en overflod af spændende attraktioner, flotte byer og naturoplevelser. De er spredt udover hele øen, så det kræver lidt planlægning, hvis du gerne vil opleve flere af dem.

Heldigvis, er der en rigtig god infrastruktur, som gør det muligt, at komme frem til alle punkter på øen. Her får du en guide til, hvordan man nemmest kommer rundt på Tenerife.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af din rejse:

Bestil pakkerejse til Tenerife (reklamelink)

Bestil fly til Tenerife (reklamelink)

Bestil hotel på Tenerife (reklamelink)

Bestil biludlejning på Tenerife (reklamelink)

Bestil aktiviteter på Tenerife (reklamelink)

 

Hvordan kommer man rundt på Tenerife?


1. Lejebil

Den nemmeste og mest komfortable måde at komme rundt på Tenerife på, er selvfølgelig ved at leje en bil. Det giver en fantastisk frihed, når du kan opleve øen i dit helt eget tempo.

Vejene på Tenerife er gode og de er godt skiltede. Det er dermed en oplagt destination til et road trip i Europa.

For at leje en bil på øen, skal du være mindst 21 år og have haft dit kørekort i mindst et år. Nogle steder har de dog en aldersgrænse på 25 år. Du kan finde mange gode lejebiler på Tenerife her (reklamelink).

Det er helt klart nemmest at leje bilen hjemmefra, så du ikke behøver bøvle med alt det praktiske imens du er på ferie. Du bestemmer selv, om du vil leje bilen under hele ferien eller nøjes med et par dage.

Hvis du er mere interesseret i tohjulede køretøjer, er der også rig mulighed for at leje det. Du kan f.eks. leje en scooter eller en motorcykel for en dag.


Læs også: Kør-selv-ferie i Spanien: Alt du skal vide

Lejebil - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Offentlig transport

Når det kommer til offentlig transport på Tenerife, er der desværre ikke så mange muligheder. Der er ikke toge på øen, men der er et sporvognssystem. Det dækker dog kun over en kort strækning fra hovedbyen, Santa Cruz, til La Laguna et stykke derfra.

Heldigvis, er der til gengæld et velfungerende og omfattende netværk af busser. Ja, faktisk kan du komme rundt på det meste af øen ved hjælp af busserne.

Busserne er moderne, komfortable og pålidelige, men forvent at det tager lang tid at komme rundt. Hvis du er i tvivl om, hvordan man billigst kommer rundt på Tenerife, er øens busser helt klart svaret.

Selvom at det måske virker logisk, at du skal med bussen når du står ved stoppestedet, skal du huske at vinke til buschaufføren. Ellers er det ikke sikkert at han holder ind til siden for at samle dig op.

 

3. Taxier

En anden mulighed for at komme rundt på Tenerife, er ved at tage en taxi. De findes overalt på øen og er udstyret med taximetre og standardtariffer.

Taxierne er et rigtig godt og pålideligt transportmiddel, som nemt og hurtigt transporterer dig rundt på øen. De er hvide og har et grønt lys ovenpå taget eller i foruden, hvis de er ledige.

Det er forholdsvist billigt at tage en taxi på Tenerife. Det kan dog være lidt af en dyr fornøjelse, hvis du benytter dig af taxier mange gange på ferien.

Du kan enten praje taxierne på gaden eller ved én af de mange holdepladser. Du kan også ringe og bestille en taxi eller bede receptionen på hotellet om, at bestille en taxi til dig.

Hvordan kommer man rundt på Tenerife - Taxier - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Michal MrozekUnsplash

 

4. Cykelleje

Når det handler om, hvordan man kommer rundt på Tenerife, er cykelleje en lidt mere alternativ transportform. Alligevel er det en rigtig god måde, at komme rundt i byerne på.

Du kan leje alverdens slags cykler i feriebyerne, således at du nemt kan komme rundt. Der kan nemlig til tider være lidt langt imellem tingene på gåben.

Hvis du vil leje en cykel, skal du dog være opmærksom på, at Tenerife er en meget kuperet ø. Der kan dermed være store højdeforskelle, som kan være hårde at overkomme for urutinerede cyklister.

 

5. Organiserede ture

Hvis du bor i de mest populære feriebyer på Tenerife, kan du ofte finde organiserede ture til nogle af øens største seværdigheder.

Så hvis du ikke gider leje transportmidler eller benytte taxier, kan du med fordel overveje at tage på udflugter rundt omkring på øen. Nogle af turene varer en hel dag og byder på massevis af spændende oplevelser.

Du kan med fordel kigge efter organiserede ture på Tenerife her (reklamelink).

Hvordan skal man komme rundt på Tenerife - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Maria LupanUnsplash

Det var alt i denne guide til, hvordan man nemmest kommer rundt på Tenerife. Har du andre gode tips til at komme rundt på øen? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Tenerife:

• 15 Seværdigheder og Oplevelser på Tenerife

• Rejseguide til Tenerife

De Bedste Steder at Bo på Tenerife

De Bedste Rejsemål i Spanien

… Eller læs alle artikler fra Tenerife eller Spanien

Planlæg din rejse til Tenerife:

Bestil pakkerejse til Tenerife (reklamelink)

Bestil fly til Tenerife (reklamelink)

Bestil hotel på Tenerife (reklamelink)

Bestil biludlejning på Tenerife (reklamelink)

Bestil oplevelser på Tenerife (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *