Rejseguide til Tenerife - Rejs Dig Lykkelig

Rejseguide til Tenerife

Planlægger du en rejse til Tenerife? Glem ikke at tjekke denne rejseguide til Tenerife med mange gode tips og praktiske informationer.

Tenerife er den største af De Kanariske Øer, som er en naturskøn spansk øgruppe med vulkansk oprindelse.

De Kanariske Øer er beliggende et par hundrede kilometer ud fra Afrikas nordvestlige kyst og byder på et behageligt klima året rundt. Det er også netop derfor, at det er et af de mest populære rejsemål i vintermånederne for os danskere.

Tenerife byder på et flot kontrastfyldt landskab, som gør det til en af de smukkeste øer i Europa. Her er der frodig og enestående natur, månelignende landskaber, imponerende vulkaner og meget mere.

Ikke nok med det, så byder Tenerife også på mange skønne sandstrande, idylliske byer og spændende attraktioner. Det er altså slet ikke så svært at forstå, hvorfor danskerne valfarter hertil i vintermånederne!

Inden du drager afsted til varmere himmelstrøg, er det vigtigt at have styr på alt det praktiske. Her får du en rejseguide til Tenerife med alt fra seværdigheder og feriebyer til transportmuligheder på øen.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af din rejse:

Bestil pakkerejse til Tenerife (reklamelink)

Bestil fly til Tenerife (reklamelink)

Bestil hotel på Tenerife (reklamelink)

Bestil biludlejning på Tenerife (reklamelink)

Bestil oplevelser på Tenerife (reklamelink)

 

Hvornår er det bedst at rejse til Tenerife?


Tenerife er et af de få steder i Europa, som byder på et behageligt subtropisk klima hele året rundt. Med 8-11 solskinstimer om dagen, kan du næsten være stensikker på solgaranti!

I sommermånederne ligger dagtemperaturen som regel på 23-29 grader. I vintermånederne er der til gengæld lidt koldere, men alligevel sniger dagtemperaturen sig sjældent under 20 grader.

Tenerife er en stor ø sammenlignet med f.eks. Gran Canaria. Derudover er der også meget mere bjergrigt og frodigt. Vejrudsvingene mellem nord og syd, er dermed også en hel del større end på Gran Canaria.

Den sydlige del af øen er mest solrig, så det er helt klart her du skal bo, hvis du har planer om at besøge Tenerife i vintermånederne. Der falder desuden også mindre nedbør på den sydlige del af øen end på den nordlige- og vestlige del af øen.

Rejseguide til Tenerife - Hvornår er det bedst at rejse dertil - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvordan kommer man til Tenerife?


Tenerife er en ø i det kanariske øhav i Atlanterhavet, så du er nødt til at flyve dertil. Det tager kun omkring 5,5 timer at flyve fra Danmark til Tenerife med direkte fly.

Du kan finde flybilletter fra Danmark til Tenerife på Momondo.dk (reklamelink). Det kan dog ofte betale sig, at købe en pakkerejse med fly og hotel inkluderet i prisen.

Der findes mange gode pakkerejer til Tenerife på Sunweb.dk (reklamelink). De tilbyder rigtig mange valgmuligheder overalt på øen.

Hvis leder efter et andet billigt alternativ, kan du med fordel også kigge efter pakkerejser til Tenerife på TripX.dk (reklamelink).


Læs også: Find Billige Pakkerejser til Tenerife

Hvordan kommer man dertil - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvor skal man bo på Tenerife?


Det er umuligt, at lave en rejseguide til Tenerife uden at nævne de bedste steder at bo som turist. Den flotte kanariske ø er propfyldt med turistvenlige feriebyer, idylliske bjerglandsbyer og små kystbyer.

Alligevel er der bare nogle områder, som er bedre end andre. Herunder får du et hurtigt overblik over de bedste og mest populære feriebyer på Tenerife.

Playa de las Américas

Playa de las Américas er uden sammenligning det største og mest populære rejsemål på Tenerife. Den ligger på den solrige sydlige del af øen og er kendt som Tenerifes mest livlige by. Her er der fyldt med lange sandstrande, kæmpestore resorts, sjove forlystelser og attraktioner.

Los Cristianos

Los Cristianos er ligeledes en ekstremt populær ferieby på Tenerife. Selvom at byen ligger lige ved siden af førnævnte Playa de las Américas, er der en langt mere rolig stemning. Her er der en charmerende og hyggelig atmosfære med alt, hvad der ellers hører til!

Costa Adeje

Costa Adeje ligger på den modsatte side af Playa de las Américas på den solrige sydlige del af øen. Her bliver du mødt af en rolig og luksuriøs turistby, som især egner sig godt til børnefamilier med hang til luksuriøse omgivelser.

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz ligger på den nordlige del af øen og er et af de bedste steder at bo på Tenerife i sommerhalvåret. Det er Tenerifes ældste turistby og anses, på trods af sin popularitet, for at være øens mest kanariske by.


Læs også: De Bedste Steder at Bo på Tenerife

Hvor skal man bo - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvordan kommer man rundt?


Tenerife er ganske vist en ø, men det er en stor en af slagsen! De mange seværdigheder, naturoplevelser og byer ligger spredt udover hele øen. Der er heldigvis en god infrastruktur, men det kræver alligevel lidt planlægning at komme rundt på øen.

Herunder får du et hurtigt overblik over, hvordan du nemmest kommer rundt på Tenerife. Der findes rigtig mange gode transportmuligheder, hvoraf nogle er mere fordelagtige end andre.

Lejebil

En lejebil er helt klart den nemmeste og mest komfortable måde at komme rundt på Tenerife på. Vejene er gode og de er godt skiltede. Det er dermed et oplagt sted til et road trip i Europa. Du kan finde mange gode lejebiler på Tenerife her (reklamelink).

Offentlig transport

Der er desværre ikke så mange muligheder for offentlig transport på Tenerife. Der er et sporvognssystem i den nordlige del af øen, men det dækker kun over et lille område. Heldigvis, er der til gengæld et velfungerende og omfattende busnetværk på øen.

Taxi

Du kan også komme rundt på Tenerife ved hjælp af taxier. De findes overalt på øen og er udstyret med taxametre og standardtariffer. Det er et rigtig godt og pålideligt transportmiddel, som er forholdsvist billigt at benytte.

Organiserede ture

Hvis du bor i en af de mest populære feriebyer på Tenerife, kan du ofte finde organiserede ture til øens største seværdigheder. Du kan med fordel kigge efter organiserede ture på Tenerife her (reklamelink).


Læs også: Hvordan kommer man rundt på Tenerife?
Læs også: Kør-selv-ferie i Spanien: Alt du skal vide

Hvordan kommer man rundt - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvad skal man opleve på Tenerife?


Det er umuligt at lave en rejseguide til Tenerife uden at nævne de bedste seværdigheder og oplevelser på øen! Her bliver du mødt af storslåede naturoplevelser, børnevenlige attraktioner, kulturelle museer, sjove vandaktiviteter og meget mere.

Der er simpelthen så mange spændende ting at lave på den spanske ferieø! Alligevel har jeg forsøgt, at begrænse mig til de absolut bedste i denne rejseguide til Tenerife.

Teide Nationalpark

Teide Nationalpark er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste og byder på et utroligt månelignende landskab med kratere, vulkaner og floder af forstenet lava. Parkens højdepunkt er Mount Teide, som er en kæmpestor 3.718 meter høj vulkan.

Siam Park

Siam Park er et af Europas største og bedste vandlande. Det er bygget op omkring et thailandsk tema og menes endda at være hjem til den største samling af thailandske bygninger uden for Thailand! Her er der vandrutsjebaner, et bølgebassin, børnelegeland, en kunstig strand og meget mere.

Masca

Masca er en malerisk lille bjerglandsby, som dramatisk klamrer sig til klippevæggene på kanten af en frodig dal. Her er der utroligt smukt og charmerende med et betagende landskab og en idyllisk atmosfære.

Masca - Rejs Dig Lykkelig

Naturlige lavapools i Garachico

Som et resultat af Tenerifes vulkanske oprindelse, byder øen på adskillige naturlige lavapools. Nogle af de bedste finder du i Garachico, som byder på adskillige naturlige lavapools, der er dannet af et vulkanudbrud for hundredvis af år siden.

La Laguna

La Laguna er den næststørste by på Tenerife og er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. I det historiske centrum er der fyldt med smalle gader og gamle huse i kolonialstil. Ja, faktisk er hele byen utroligt smuk og er pakket med historiske- og kulturelle oplevelser.

Lago Martiánez

Lago Martiánez er et stort og meget smukt udendørs poolområde i Puerto de la Cruz. Her er der syv saltvandspools og en kunstig sø, som er beliggende helt ned til havet. Der er også kunstige øer, restauranter, barer og et underjordisk kasino.


Læs også: 15 Gode Oplevelser på Tenerife

Rejseguide til Tenerife - Lago Martiánez - Rejs Dig Lykkelig

 

Gode tips og praktiske informationer


Til sidst i denne rejseguide til Tenerife, vil jeg komme ind på lidt gode tips og praktiske informationer. Det er alt sammen vigtige ting, som du skal være opmærksom på inden rejsen.

Valutaen på Tenerife er Euro. 1 Euro svarer cirka til 7,5 kroner.

Kreditkort kan benyttes de fleste steder. Det er dog en god idé at medbringe kontanter på markeder og i mindre byer.

Der er ikke noget krav om drikkepenge. Alligevel er det værdsat at give 5-10 % af prisen i drikkepenge for serviceydelser.

Tidsforskellen er -1 time. Når klokken er 13.00 i Danmark er den 12.00 på Tenerife.

Det officielle sprog er spansk, men i turistområderne forstår de fleste engelsk.

Danske statsborgere kan rejse visumfrit til Tenerife i op til 90 dage.

Flyvetiden fra Danmark til Tenerife med direkte fly er lidt over 5,5 timer.

Tenerife har to lufthavne, hvoraf den mest benyttede til og fra Danmark er den sydlige lufthavn, Aeropuerto Reina Sofia.

Stikkontakterne på Tenerife er 230 volt ligesom i Danmark. I få tilfælde kan det dog være nødvendigt med en adapter.

Vandet fra vandhanen kan drikkes, men smager ofte af salt og klor.

Husk rejseforsikring og det blå EU-sygesikringskort.


Læs også: 23 Ting du SKAL vide inden rejsen til Spanien

Rejseguide til Tenerife - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Maxim BergUnsplash

Det var alt i denne rejseguide til Tenerife med alt du skal vide inden rejsen. Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Kender du andre gode rejsetips til Tenerife? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Tenerife:

• 15 Must-See Seværdigheder på Tenerife

• De Bedste Steder at Bo på Tenerife

• Hvordan kommer man rundt på Tenerife?

… Eller læs alle artikler fra Tenerife eller Spanien

Planlæg din rejse til Tenerife:

Bestil pakkerejse til Tenerife (reklamelink)

Bestil fly til Tenerife (reklamelink)

Bestil hotel på Tenerife (reklamelink)

Bestil biludlejning på Tenerife (reklamelink)

Bestil oplevelser på Tenerife (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *