15 Bedste Oplevelser på Tenerife - Rejs Dig Lykkelig

15 Seværdigheder og Oplevelser på Tenerife

Planlægger du en ferie på Tenerife? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste seværdigheder og oplevelser på Tenerife, Spanien.

Tenerife er den største af De Kanariske Øer, som er en vulkansk øgruppe beliggende vest for den Afrikanske kyst. Her er der et behageligt klima året rundt, hvilket gør det til et populært rejsemål i vintermånederne såvel som i sommermånederne.

Den populære spanske ferieø er meget mangfoldig og er præget af store kontraster.

Her bliver du mødt af en frodig og enestående natur, månelignende landskaber, imponerende vulkaner, skønne sandstrande, idylliske byer og spændende attraktioner.

Der hersker altså slet ingen tvivl om, at Tenerife er en af de smukkeste øer i Europa!

Hvis du planlægger en rejse til Tenerife, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser på Tenerife, Spanien.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af din rejse:

Bestil pakkerejse til Tenerife (reklamelink)

Bestil fly til Tenerife (reklamelink)

Bestil hotel på Tenerife (reklamelink)

Bestil biludlejning på Tenerife (reklamelink)

Bestil aktiviteter på Tenerife (reklamelink)

 

Seværdigheder og Oplevelser på Tenerife:


1. Teide Nationalpark

Den største af alle seværdigheder på Tenerife er Mount Teide, som troner højt over landskabet i Teide Nationalpark.

Med en højde på 3.718 meter og et krater på 80 meter i diameter, er Mount Teide det højeste punkt i Spanien. Det er tilmed den tredjestørste vulkan i verden!

Den omkringliggende nationalpark er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste og byder på et utroligt månelignende landskab. Her føles det som, at befinde sig i en anden verden med kratere, vulkaner og floder af forstenet lava.

Det er altså slet ikke så svært at forstå, hvorfor Teide Nationalpark er brugt som filmlokation i store film som Star Wars og Abernes Planet.

Når du besøger parken, kan du tage en svævebane op til Mount Teide. På 8 minutter fører den dig op i 3.555 meters højde, hvorefter du skal bestige de sidste meter til fods.

Fremme på toppen af Mount Teide, kan du glæde dig til en storslået panoramaudsigt over Tenerife! Du kan finde mange rigtig gode ture til Teide National Park her (reklamelink).

Teide Nationalpark - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Masca

I en frodig dal som løber gennem et af de ældste områder på De Kanariske Øer, finder du den lille maleriske bjerglandsby, Masca.

Køreturen til Masca er meget nervepirrende langs snoede bjergveje med hårnålesving. Det er en stor oplevelse i sig selv at køre gennem det betagende landskab med de smukkeste udsigter.

Når du ankommer til Masca, bliver du mødt af en lille landsby, som dramatisk omklamrer sig til klippevæggene på toppen af dalen. Selve byen er yderst charmerende! Her føles det nærmest som om, at tiden har stået stille i uendeligheder.

En af de bedste oplevelser på Tenerife, er at bevæge sig ned i dalen for foden af landsbyen. Turen gennem den frodige dal tager omkring 3 timer og ender ved bugten.

Herfra kan du vælge, at gå hele vejen tilbage igen. Bemærk dog, at tilbagevejen er meget stejl og krævende! En anden mulighed er, at hoppe på en båd fra bugten til Los Gigantes.

15 Bedste Oplevelser på Tenerife - Masca - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Cueva del Viento

En af de største must-see seværdigheder og oplevelser på Tenerife er vulkantunnellen Cueva del Viento. Med en længde på 18 kilometer, er det en af verdens længste vulkantunneler.

Ja, faktisk er den kun overgået af en række vulkantunneler på Hawaii! Cueva del Viento blev skabt for 27.000 år siden af et vulkanudbrud fra Pico Viejo-vulkanen ved siden af Mount Teide.

Tunnelen består af en enorm labyrint af underjordiske passager i tre etager. Nede i tunnelen, kan du opleve massevis af flotte og dramatiske lava formationer.

En guidet tur i Cueva del Viento tager omkring 2 timer. Eftersom at du skal ned og udforske jordens indre, skal du have lange bukser og gode vandresko på. Vær desuden opmærksom på, at der ikke er adgang for børn under 5 år.


Læs også: 23 Ting du SKAL vide inden rejsen til Spanien

 

4. Pyramiderne ved Güímar

En af de største attraktioner på Tenerife er pyramiderne ved Güímar. De seks mystiske trappepyramiders oprindelse er et stort mysterium, som stadig diskuteres af arkæologer verden over.

Nogle mener de stammer fra 1900-tallet og er brugt til at dyrke afgrøder. Andre mener de stammer fra oldtiden og er opført på samme måde som pyramiderne i Peru og Mexico.

Uanset pyramidernes oprindelse, er det stadig en af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser på Tenerife for historieinteresserede.

Der er også et museum med historiske og arkæologiske fund fra området. Glem heller ikke at udforske den omkringliggende park med mange enestående plantearter. Køb billetter til Güímar her (reklamelink).

Pyramiderne ved Guimar - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Lago Martiánez

Lago Martiánez er et stort og meget smukt udendørs poolområde i Puerto de la Cruz på det nordlige Tenerife.

Det store kompleks består af syv saltvandspools og en kæmpestor kunstig sø, som er beliggende helt ned til havet. Der er også flere kunstige øer, restauranter, caféer, barer og et underjordisk kasino.

De mange pools er omgivet af solsenge, hængekøjer, terrasser, haver, palmetræer og meget mere.

Lago Martiánez er en af de bedste oplevelser på Tenerife, hvis du trænger til en afslappende dag i smukke omgivelser. Entréen for en hel dag er kun 5,50 £ for voksne og 2,50 £ for børn.

Lago Martiánez - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Basilikaen Vor Frue af Candelaria

På torvet i byen Candelaria, som er øens religiøse centrum, finder du Basilikaen Vor Frue af Candelaria. Dette er De Kanariske Øers vigtigste helligdom, som er viet til Jomfru Maria.

Basilikaen blev bygget til ære for Jomfruen af Candelaria, som er en skytshelgen for De Kanariske Øer. Inde i basilikaen, kan du blandt andet se ”Den sorte Madonna”.

Udenfor kan du til gengæld se ni bronzestatuer af de tidligere guanchekonger. Basilikaen Vor Frue af Candelaria er en must-see seværdighed på Tenerife for alle, der interesserer sig for religion og kultur.


Læs også: Guide til de Bedste Steder at bo på Tenerife

 

7. Los Gigantes

På Tenerifes vestkyst ligger de enorme klipper, Los Gigantes, som på dansk kan oversættes til ”giganternes klipper”. De enorme klippeformationer er dannet af vulkanske sten og stiger dramatisk op fra havet til en højde på 500-800 meter.

Selvom at klipperne langsomt nedbrydes af vind og vejr, er de stadig blandt nogle af de højeste klippeformationer i Europa!

Los Gigantes opleves bedst på en sejltur på havet, hvor du kan komme helt tæt på de enorme klipper. Du kan finde flere gode sejlture ved Los Gigantes her (reklamelink).

En anden mulighed er at besøge stranden i Los Gigantes by for foden af klipperne. Herfra kan du tage på arrangerede ture med dykning, snorkling, paddleboarding og meget mere.

15 Bedste Oplevelser på Tenerife - Los Gigantes - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Siam Park

Siam Park er ikke bare et af de største vandlande i Europa, men også et af de bedste vandlande i verden! Navnet stammer fra parkens thailandske tema, som alle bygningerne er inspireret efter.

Ja, faktisk er der så mange bygninger, at det siges at være den største samling af thailandske bygninger uden for Thailand!

I Siam Park kan du bl.a. besøge verdens største bølgebassin med bølger i op til 3 meters højde. Du kan også prøve en nervepirrende 28 meter høj vandrutsjebane.

I vandrutsjebanen når du en fart på ca. 80 kilometer i timen inden du suser gennem et akvarium fyldt med hajer! Det store vandland har også et stort børnelegeland, adskillige vandrutsjebaner, en kunstig sandstrand, vandfald og meget mere.

Siam Park er uden tvivl en af de bedste seværdigheder og oplevelser på Tenerife for børn og voksne. Du kan med fordel købe disse populære billetter til Siam Park (reklamelink).

Siam Park - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Drageblodstræet

Drageblodstræet hedder officielt Drago de Icod de los Vinos og er beliggende i den charmerende lille by, Icod de los Vinos.

Det berømte drageblodstræ er en af de mest populære seværdigheder og oplevelser på Tenerife. Det er nemlig det største og ældste af sin slags på De Kanariske Øer.

Træet er omkring 20 meter højt og har ligeledes en omkreds på omkring 20 meter. Det vides ikke med sikkerhed, hvor gammelt Drageblodstræet er, men det estimeres at være et sted mellem 800-1000 år gammelt.

Hvis du vil se det berømte træ, opleves det bedst på afstand fra Plaza de San Marcos.

Drageblodstræet - Rejs Dig Lykkelig

 

10. La Laguna

San Cristóbal de La Laguna var engang Tenerifes hovedby, men er i dag den næststørste by på øen. La Laguna er den eneste by på De Kanariske Øer, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Den gamle universitetsbys historiske centrum er præget af smalle gader og gamle farverige huse i kolonialstil med aner tilbage til det 15. århundrede. Hele byen er utroligt smuk og er pakket med historiske- og kulturelle oplevelser.

Her kan du nyde synet af de flotte bygninger, besøge det lokale marked, spændende museer, imponerende kirker og gamle klostre. La Laguna er virkelig en af de skønneste byer på Tenerife!


Læs også: Hvordan kommer man rundt på Tenerife?

 

11. Naturlige lavapools i Garachico

Tenerifes dramatiske vulkanlandskab har resulteret i mange enestående naturfænomener. Det er også tilfældet i byen, Garachico, som engang var Tenerifes vigtigste havneby.

Det hele tog dog en drastisk drejning i 1706, da et vulkanudbrud resulterede i at lava strømmede ned gennem byen og fyldte havnebassinet.

De store lavastrømme skabte flere naturlige lavapools, som i dag er blandt de mest populære turistattraktioner på Tenerife.

De naturlige lavapools i Garachico hedder officielt Piscinas Naturales de El Caletón og har forskellige størrelser, hvoraf nogle er børnevenlige. Det er helt sikkert en af de bedste gratis oplevelser på Tenerife!

Du kan også finde flere andre gode lavapools på Tenerife. De er spredt udover hele øen, men nogle af de mest spektakulære lavapools er dem i Bajamar og Jover.

15 Bedste Oplevelser på Tenerife - Lavapools i Garachico - Rejs Dig Lykkelig

 

12. La Orotava-dalen

På det nordlige Tenerife, finder du La Orotava-dalen. Den strækker sig hele vejen fra Atlanterhavet til den nordlige del af vulkanen, Teide, i 2.000 meters højde.

Den store dal er kendt for sine naturskønne omgivelser og frodige vegetation med endeløse marker og bananplantager.

La Orotava-dalen er desuden Tenerifes vigtigste vinområde og er fyldt med idylliske vingårde, hvor du kan smage på udsøgte vine.

Glem ikke at besøge byen, La Orotava, som er præget af smukke gamle bygninger og brostensbelagte gader. Hvis du vil have en smuk panoramaudsigt over hele dalen, skal du besøge udsigtspunktet, Mirador de Mataznos.

15 Bedste Oplevelser på Tenerife - La Orotava-dalen - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Hvalsafari

En af de bedste seværdigheder og oplevelser på Tenerife, er uden tvivl at tage på hvalsafari ud for Tenerifes kyst.

Strædet mellem Tenerife og naboøen, La Gomera, er kendt for at være et godt sted til at spotte hvaler i deres naturlige omgivelser. Her kan du være heldig at se delfiner, grindehvaler og endda store kaskelothvaler.

Der findes mange forskellige hvalsafarier på Tenerife. Du kan for eksempel sejle med et sørøverskib, en katamaran, en glasbundsbåd eller noget helt fjerde.

På de fleste af hvalsafarierne, er der mulighed for at hoppe en tur i havet undervejs. Du kan finde et godt udvalg af hvalsafarier på Tenerife her (reklamelink).

 

14. Santa Cruz

Santa Cruz er hovedbyen på Tenerife og er hjem til cirka 220.000 indbyggere. Det er dermed ikke en typisk turistby med lange sandstrande og kæmpestore resorts.

Det er derimod en travl havneby, som er perfekt at besøge, hvis du drømmer om en spændende dagstur.

Selvom at Santa Cruz ikke er en typisk turistby, er der stadig masser af ting at lave. Her kan du opleve de lokales hverdag helt tæt på, men du kan også besøge den gamle bydel med smuk arkitektur, gamle kirker og hyggelige torve.

Du kan også tage på shopping, se kulturelle bygninger eller besøge populære museer såsom det arkæologiske museum med mumier.

Det er altså bestemt ikke uden grund, at Santa Cruz er blandt de bedste seværdigheder og oplevelser på Tenerife! Du kan finde sjove aktiviteter i Santa Cruz her (reklamelink).

15 Bedste Oplevelser på Tenerife - Santa Cruz - Rejs Dig Lykkelig

 

15. Dagstur til La Gomera

La Gomera er den næstmindste af De Kanariske Øer, men er uden tvivl en af de absolut smukkeste! Efter en kort sejltur på cirka 40 minutter fra det sydlige Tenerife, ankommer du til den eventyrlige vulkanø.

Det føles nærmest som om, at tiden har stået stille på den lille ø, som endnu ikke er præget af masseturismen.

I modsætning til naboøerne, er det mere end 2 millioner år siden, at der sidst var et vulkanudbrud på La Gomera. Det betyder heldigvis, at øen er ekstrem frodig og utroligt smukt med en storslået og varieret natur.

Du kan med fordel booke denne populære øtur til La Gomera (reklamelink). Det er ikke ligefrem en billig dagstur fra Tenerife, men den er virkelig pengene værd!

La Gomera - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser på Tenerife, Spanien.

Hvad er dine favoritoplevelser på Tenerife? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Spanien:

Guide til de Bedste Steder at bo på Tenerife

• Rejseguide til Tenerife

• Hvordan kommer man rundt på Tenerife?

De Bedste Rejsemål i Spanien

15 Oplevelser på Gran Canaria

… Eller læs alle artikler fra Spanien

Planlæg din rejse til Tenerife:

Bestil pakkerejse til Tenerife (reklamelink)

Bestil fly til Tenerife (reklamelink)

Bestil hotel på Tenerife (reklamelink)

Bestil biludlejning på Tenerife (reklamelink)

Bestil oplevelser på Tenerife (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *