Guide til Offentlig Transport i Paris - Regionale toge - Rejs Dig Lykkelig

Guide til Offentlig Transport i Paris

Har du styr på, hvordan du skal komme rundt i Paris? Glem ikke at tjekke denne guide til offentlig transport i Paris, Frankrig.

Paris har et omfattende og velfungerende transportsystem, der hurtigt og nemt transporterer dig rundt i storbyen.

Du kan dog sagtens opleve mange af de største seværdigheder i Paris til fods. Hvis du derimod gerne vil spare tid eller udforske udkanten af byen, er det en god idé, at benytte offentlig transport i Paris.

På trods af, at det er hurtigt og nemt at benytte offentlig transport i Paris, kan det stadig være en stor mundfuld i starten.

Det kræver virkelig, at du holder tungen lige i munden og undersøger tingene grundigt. Når du først har fået det lært, er det til gengæld supernemt.

Hvis du planlægger en tur til Paris, hvor du skal benytte offentlig transport, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en guide til offentlig transport i Paris med alle de informationer du har brug for.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Paris (reklamelink)

Bestil hotel i Paris (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Paris (reklamelink)

Bestil biludlejning i Paris (reklamelink)

Bestil oplevelser i Paris (reklamelink)

 

Offentlige transportmidler i Paris


 Metro

Metroen i Paris er én af verdens travleste og mest effektive metrosystemer med 16 linjer og mere end 300 stationer.

De forskellige linjer er hver især markeret med et nummer og en farve, således at det er nemt at skelne imellem dem. Indgangen til metrostationerne i Paris er som regel markeret med et stort ”M”.

På stationerne er der desuden skiltet med navnet på endestationerne, så du er sikker på, at bevæge dig i den rigtige retning. Metroerne kører hver dag fra omkring kl. 05.30 til kl. 01.15 (kl. 02.15 på lørdage, søndage og helligdage).

Metroen er uden tvivl den nemmeste og hurtigste måde, at komme rundt med offentlig transport i Paris.

De afgår som regel med få minutters mellemrum og kører i transportzone 1 og 2, der dækker hele den indre by. Bemærk at det er en god idé, at undgå myldretiden omkring kl. kl. 08.00-10.00 og 17.00-20.00.

Guide til Offentlig Transport i Paris - Metro - Rejs Dig Lykkelig

 

RER-toge

RER er en forkortelse for Réseau Express Régional og består af eksprestoge, der både kører i centrum og i forstæderne.

Du kan f.eks. benytte RER-togene til at komme fra Paris centrum til Disneyland, Versailles og Charles de Gaulle Airport. Selvom at RER-togene er adskilt fra metroen, er der alligevel flere stationer, der forbinder dem med hinanden.

Det er derfor vigtigt, at du ikke kommer til at forveksle dem med hinanden. RER-togene har ikke så mange stoppesteder og er dermed ofte meget hurtigere end metroerne.

RER-togene kører på et transportsystem med 5 linjer og mere end 250 stationer. De forskellige linjer hedder henholdsvis A, B, C, D og E.

Linjenumrene er markeret inde i en farvet cirkel på togene ligesom der også ofte er en blå cirkel med bogstaverne ”RER”. Køretiderne for eksprestogene varierer, men de kører som regel hver dag fra omkring kl. 06.00 til omkring kl. 00.45.

Bemærk, at det kan være langt mere forvirrende at benytte RER-toge fremfor metroer i Paris.

Du er ofte nødt til, at skifte tog undervejs samtidig med, at togene kører i 8 forskellige transportzoner. Hvis du ikke har styr på zonerne og mangler billetter til de rigtige zoner, risikerer du at få en bøde.


Læs også: Rejseguide til Paris

Guide til Offentlig Transport i Paris - RER-toge - Rejs Dig Lykkelig

 

Busser

Den mest behagelige form for offentlig transport i Paris er de offentlige busser, der er blevet forbedret betydeligt de seneste år.

Der er bl.a. kommet elektroniske skærme ved mange busstoppesteder, så du nemt kan få et overblik over, hvornår den næste bus ankommer. Derudover er busserne også den mest handicapvenlige form for offentlig transport i Paris.

Det kan være svært, at finde busstoppestederne i Paris, men der findes faktisk hundredvis af dem, som er spredt ud over hele byen.

Busstoppestederne består enten af glas eller en simpel pæl med et skilt. Inde i bussen skal du vise buschaufføren din billet eller validerer den i én af automaterne.

Bussernes køretider varierer afhængig af de forskellige linjer, men de fleste busser kører mandag til lørdag fra kl. 07.00 til 20.30. De fleste store buslinjer kører dog endnu længere tid.

Du skal desuden være opmærksom på, at mange buslinjer slet ikke kører på søndage og helligdage.

 

Noctilien

Selvom at størstedelen af den offentlige transport i Paris ikke kører i de sene aften/nattetimer, er der stadig rig mulighed for, at komme rundt i den franske hovedstad.

Noctilien er nemlig en natbusservice, der kører dagligt fra omkring kl. 00.30 til kl. 05.30. Noctilien består af 47 linjer, der kører rundt i det centrale Paris og forstæderne. De afgår som regel hvert 15.-30. minut.

Du kan genkende busserne ved, at kigge efter et ”N” efterfulgt af deres sædvanlige linjenummer. Natbusserne er uden tvivl en oplagt mulighed for, at benytte offentlig transport i Paris, hvis du er en natteravn.

 

Transilien-toge

Transilien-toge er regionale toge, der forbinder den franske hovedstad med en lang række områder i hele regionen Ile-de France. Netværket af regionale toge består af 8 linjer, der hedder henholdsvis H, J, K, L, N, U, P og R.

De regionale toge stopper ved næsten 400 stationer og ligner meget RER-Togene, selvom at de ikke kører i Paris’ centrum.

Der er dermed ikke så mange turister, der benytter sig af Transilien-togene. Det kan nemlig ofte bedst betale sig, at benytte metroen til offentlig transport i Paris.

Regionale toge - Rejs Dig Lykkelig

 

Hop-on Hop-off busser

En helt anden måde at komme rundt i Paris på, er ved at hoppe på en hop-on hop-off bustur.

Her kommer du rundt til mange af de største seværdigheder i Paris samtidig med, at du lærer om stederne undervejs. Du kan med fordel købe billetter til denne populære hop-on hop-off bustur i Paris (reklamelink).

 

Sporvogne

Sporvognene i Paris forsvandt oprindeligt i det 19. århundrede, men blev genetableret i nyere tid, fordi der pludselig blev behov for mere offentlig transport i Paris.

I dag findes der 10 sporvognlinjer, som primært kører i forstæderne og den ydre del af byen. Du kommer med stor sandsynlighed ikke til, at benytte sporvogne – medmindre du bor meget langt fra centrum.

Hvis du skal med en sporvogn, kan du benytte den samme slags billetter som til metroen. Du kan genkende de forskellige sporvogne ved, at de hver især har deres eget linjenummer og farve. Derudover er der en cirkel med et ”T” indeni.

Guide til Offentlig Transport i Paris - Sporvogne - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Aurelien ChateaudonUnsplash

 

Billetter til offentlig transport i Paris


Du kan købe billetter ved billetautomaterne på alle metro- og togstationer, der alle sammen har mulighed for engelsk sprog. Billetautomaterne er som regel nemme at finde, fordi de er lysegrønne.

Du kan også købe billetter i tobakskiosker med et grønt metro-skilt. Hvis du skal med en bus, kan du desuden købe en busbillet af buschaufføren.

Prisen for en enkeltbillet (t+ ticket) er 1,90 Euro og kan benyttes til metroer, RER-toge, busser og sporvogne i transportzone 1 og 2.

Det kan ofte bedre betale sig, at købe en pakke med ti billetter til 16,90 Euro. Hvis du skal på en længere tur med offentlig transport i Paris er det ofte bedre, at købe mere specifikke billetter til formålet.

 

Tips til offentlig transport i Paris


Hvis du kun opholder dig i centrum af Paris, kan du sagtens gå rundt mellem mange seværdigheder. Du skal dog forvente meget spildtid på, at gå rundt fremfor at benytte offentlig transport.

Hvis du ikke bor i centrum af Paris er det en god idé, at bo i nærheden af en metrostation.

Husk altid at stemple og validerer din billet, således at du undgår en bøde.

Du kan finde et gratis metrokort ved informationsbåsene på metrostationerne.

Du kan få et meget bedre overblik over metroen i Paris ved, at hente denne app med et kort over metroen i Paris.

Den mest handicapvenlige form for offentlig transport i Paris er de offentlige busser, der som regel har ramper osv.

Tips - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt i denne guide til offentlig transport i Paris. Har du allerede været på storbyferie i byernes by? Hvis ja, benyttede du dig så af offentlig transport i Paris?

Læs flere artikler fra Paris:

• Rejseguide til Paris

18 Must-See Seværdigheder i Paris

• Shopping Guide til Paris

• Hvor skal man bo i Paris?

… Eller læs alle artikler fra Paris eller Frankrig

Planlæg din rejse til Paris:

Bestil fly til Paris (reklamelink)

Bestil hotel i Paris (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Paris (reklamelink)

Bestil biludlejning i Paris (reklamelink)

Bestil oplevelser i Paris (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *