Hvor skal man bo i Paris - Rejs Dig Lykkelig

Hvor skal man bo i Paris? Guide til de bedste steder at bo

Har du styr på, hvor du skal bo i Paris under din storbyferie? Glem ikke at tjekke denne guide til, hvor man skal bo i Paris som turist.

Den franske hovedstad er en kæmpestor europæisk storby, som er hjem til mere end 2 millioner indbyggere. Hvis vi tæller forstæderne med, er tallet endda endnu højere. Ja, faktisk bor der mere end 11 millioner mennesker i Paris og forstæderne.

Det er dermed ikke helt ligegyldigt, hvor du vælger at bo under din storbyferie. For at hjælpe dig lidt på vej, har jeg lavet denne guide til, hvor man skal bo i Paris som turist.

Inden du fortsætter, må du heller ikke glemme at læse min rejseguide til Paris med mange gode tips til din storbyferie.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Paris (reklamelink)

Bestil hotel i Paris (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Paris (reklamelink)

Bestil biludlejning i Paris (reklamelink)

Bestil oplevelser i Paris (reklamelink)

 

Generelle tips til hvor man skal bo i Paris


Den franske hovedstad er som sagt en kæmpestor by, der er inddelt i forskellige områder med hvert deres særpræg. Det kan dermed være utroligt svært, at finde ud af, hvor man skal bo i Paris.

Paris er opdelt i 20 arrondissementer, som igen er opdelt i forskellige kvarterer. Den franske hovedstad er tilmed opdelt af floden Seinen, som skærer sig tværs gennem byen.

Området nord for Seinen kaldes Rive Droite imens området syd for Seinen kaldes Rive Gauche. Hvis du vil have lettere ved at finde rundt, kan du med fordel læse min guide til bydelene i Paris.

Seværdighederne ligger spredt udover hele byen, så der findes ikke et endegyldigt svar på, hvor man skal bo i Paris. Det afhænger fuldstændigt af dine behov, ønsker og interesser.

Uanset hvilket område du vælger, er det altid en god idé, at bo i nærheden af en metrostation. På den måde, kan du nemt komme frem og tilbage til alle de store seværdigheder i Paris.

Hvor skal man bo i Paris som turist - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvor skal man bo i Paris?


1. Le Marais: Natteliv og central beliggenhed

Le Marais ligger i det 3. og 4. arrondissement i hjertet af Paris og er helt klart et af de bedste steder at bo som turist. Det trendy og historiske område er fyldt med gamle bygninger, smukke gader og en autentisk parisisk stemning.

I Le Marais finder du et bredt udvalg af seværdigheder, gallerier, butikker, restauranter, barer og natklubber. Det er et stemningsfuldt og mangfoldigt område, der som regel passer perfekt til de fleste turister.

Hvis du undrer dig over, hvor man skal bo i Paris for at bo centralt og være tæt på det hele, er det altså her du bør finde et hotel!

Du skal dog være opmærksom på, at der generelt er mere larmende i det sydlige del af Le Marais fremfor den nordlige del. Find hoteller i Le Marais her (reklamelink).

 

2. Eiffeltårnet: For førstegangsbesøgende

Det 7. arrondissement bliver ofte blot kaldt for Eiffeltårnet, fordi det er her det verdensberømte vartegn er placeret. Eiffeltårnet er også netop den største årsag til, at det er et af de bedste steder at bo i Paris.

Derudover er det centralt beliggende i hjertet af den franske hovedstad. Hvis du vælger at bo i nærheden af Eiffeltårnet, kommer du altså til at bo tæt på det meste.

Vær dog opmærksom på, at det også er et af de mest turistede områder i Paris. Det er heller ikke ligefrem det billigste område, så forvent at have den store pengepung fremme.

Lyder det 7. arrondissement som det perfekte sted for dig? Så kan du finde mange ikoniske hoteller nær Eiffeltårnet her (reklamelink).

Eiffeltårnet - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Montmartre: Budgetvenligt og romantisk

Montmartre ligger i det 18. arrondissement og er endnu et af de bedste og mest populære steder at bo i Paris. Det ligger godt nok i udkanten af byen, så der er lidt langt til mange af de største seværdigheder.

Ikke desto mindre, er det stadig et uhyre populært område blandt turister. Den charmerende parisiske stemning i Montmartre er nemlig slet ikke til at stå for.

Hele området er præget af smukke bygninger, hyggelige fortovscaféer, brostensbelagte gader, snævre gyder, stejle trapper og kunstneriske sjæle. Montmartre er et budgetvenligt og romantisk område på én og samme tid.

Du kan med fordel kigge efter de skønneste og bedste hoteller i Montmartre her (reklamelink).

 

4. Louvre: Sightseeing og luksus

Hvis du undrer dig over, hvor man skal bo i Paris for luksus, er det 1. arrondissement et rigtig godt bud! Det bliver ofte blot kaldt for Louvre og er det mindste, men samtidig også det mest centrale arrondissement i Paris.

Det er altså her du skal overveje at bo under din storbyferie, hvis du gerne vil bo så centralt som overhovedet muligt.

Her er du i gåafstand til det meste og har nem adgang til et bredt udvalg af restauranter, caféer, barer og butikker. Der er selvfølgelig også en overflod af verdensberømte seværdigheder, såsom Louvre og Jardin des Tuileries.

Selvom at det 1. arrodissement er et af de bedste steder at bo i Paris, er det bestemt ikke for alle. Det er nemlig også et af de dyreste og mest luksuriøse områder i byen.

Medmindre du har guld i lommerne, bør du overveje at bo i en af de andre bydele. Det vigtigste er bare, at du sørger for at bo tæt på en metrostation. Find et hotel i det 1. arrondissement (reklamelink).

Louvre - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Saint Germain: Familievenligt

Saint Germain er centralt beliggende i det 6. arrondissement og er det mest familievenlige kvarter i Paris. De fleste områder i Paris er egentligt familievenlige, men dette område egner sig særligt til småbørnsfamilier.

Saint Germain ligger nemlig i gåafstand til mange store seværdigheder samtidig med, at der er et stort antal legepladser til de mindste.

Området er præget af en romantisk parisisk stemning med smukke gamle bygninger med en flot arkitektur. De charmerende gader er desuden fyldt med gode restauranter, caféer, bagerier, butikker, kunstgallerier, museer og meget mere.

Saint Germains centrale beliggenhed og popularitet er dog også medvirkende til, at det er et dyrt område i Paris. Du kan kigge efter hoteller i Saint Germain her (reklamelink).

 

6. Latinerkvarteret: Natteliv og parisisk charme

Latinerkvarteret ligger i det 5. arrondissement og er et godt og billigt alternativ til førnævnte Saint Germain. Her er der stadig en parisisk stemning, men den er langt mere tilbagelænet.

Det er et af de ældste kvarterer i Paris og er dermed fyldt med charmerende gamle gader. Området er især kendt for sine mange studerende og byder på et rigt forlystelsesliv, en spændende historie og smuk arkitektur.

Der er selvfølgelig også mange restauranter, caféer, butikker, barer og natklubber. Ikke nok med det, så ligger Latinerkvarteret heller ikke langt fra mange af byens største seværdigheder.

Det populære kvarter fortjener uden tvivl en plads på listen over, hvor man skal bo i Paris som turist. Du kan finde mange gode hoteller i Latinerkvarteret her (reklamelink).

Hvor skal man bo i Paris - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvor skal man IKKE bo i Paris?


Når du er på udkig efter et hotel i Paris, bør du undgå at bo uden for de 20 arrondissementer. Det kan godt være, at der er billige overnatningsmuligheder, men du kommer altså også til at bo langt fra centrum.

Hvis du derimod finder et hotel i ét af de 20 arrondissementer, er det meget nemmere, at rejse frem og tilbage til centrum med offentlig transport.

Du skal dog være opmærksom på, at der er en del farlige områder i de ydre arrondissementer. Det gælder især ved bygrænserne i den nordøstlige del af byen.

Nogle af de farligste områder i Paris ligger i det 18. og 19. arrondissement. Bemærk dog, at populære Montmartre i den 18. arrondissement IKKE er et af de farligste områder.

Om aftenen bør du desuden undgå Gare du Nord og Gare de l’Est-områderne i den 10. arrondissement såvel som Chalet les Halles-stationen i den 1. arrondissement og visse områder i den 20. arrondissement.

Det er generelt en god idé, at undgå hoteller lige op ad togstationer. Der bliver nemlig ofte ret skummelt og utrygt ved stationerne efter mørkets frembrud.

Du kan se et kort over de 20 arrondissementer i Paris herunder. Hvis du vil lære mere om dem, kan du læse meget mere om de forskellige bydele i Paris her.

Hvor skal man bo i Paris - Kort over arrondissementer - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt i denne guide til, hvor man skal bo i Paris som turist. Har du allerede besøgt den franske hovedstad? I så fald, hvilke steder synes du så var de bedste steder at bo i Paris?

Skriv gerne en kommentar længere nede på siden, så du kan hjælpe andre med at få den absolut bedste storbyferie.

Læs flere artikler fra Paris:

18 Must-See Seværdigheder i Paris

Rejseguide til Paris

Shopping Guide til Paris

Guide til Offentlig Transport i Paris

… Eller læs alle artikler fra Paris eller Frankrig

Planlæg din rejse til Paris:

Bestil fly til Paris (reklamelink)

Bestil hotel i Paris (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Paris (reklamelink)

Bestil biludlejning i Paris (reklamelink)

Bestil oplevelser i Paris (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *