Seværdigheder og Oplevelser i Arizona - Saguaro National Park - Rejs Dig Lykkelig

19 Gode Seværdigheder og Oplevelser i Arizona

Leder du efter de bedste ting at lave i Arizona? Glem ikke at tjekke min guide med inspiration til must-see seværdigheder og oplevelser i Arizona.

Arizona er også kendt som Grand Canyon State, fordi den er hjem til det verdensberømte naturvidunder. Nationalparken er selvfølgelig et must-see, men den amerikanske delstat byder altså også på meget andet!

Her bliver du nemlig mødt af et varieret landskab med øde ørkener, dybe dale, storslåede bjerge, historiske attraktioner og hyggelige byer.

Mange danskere stifter bekendtskab med Arizona på deres road trip, fordi den er en del af den klassiske road trip rute i det vestlige USA.

Under mine egne rejser til USA, har jeg selv besøgt delstaten af to omgange. Derfor har jeg valgt, at lave en guide med inspiration til de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Arizona.

 

Seværdigheder og Oplevelser i Arizona:


1. Grand Canyon National Park

Okay, vi starter med den helt åbenlyse, som selvfølgelig er ingen ringere end Grand Canyon National Park. Det er nemlig ikke bare et af de vigtigste steder i Arizona, men også i resten af verden!

Det imponerende naturvidunder består af en kæmpestor og dyb kløft, der er dannet af Colorado River gennem millioner år.

Her er der fyldt med gudesmukke udsigter, storslåede naturoplevelser, gode vandreruter, og sjove friluftsaktiviteter.

Læs også: Ubeskrivelige og Imponerende Grand Canyon

Seværdigheder og Oplevelser i Arizona - Grand Canyon National Park - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Montezuma Castle National Monument

Montezuma Castle National Monument er et populært historisk monument, der vidner om en svunden tid.

Her kan du se velbevarede gamle ruiner bygget af Sinagua-indianerne for hundredvis af år siden. Ruinerne er bygget direkte ind i klippevæggen og udgør en bolig med 20 rum fordelt på 5 etager.

Du kan desværre ikke komme ind i monumentet, men det kan sagtens ses fra stien nedenfor. Det er helt klart et besøg værd, hvis du alligevel er i nærheden.

 

3. Lake Powell

I Glen Canyon på grænsen mellem Arizona og Utah ligger Lake Powell, som er et menneskeskabt reservoir og USA’s næststørste kunstige sø.

Den er omgivet af et helt unikt landskab med røde stenformationer og høje klipper, der omslutter søen på smukkeste vis.

Lake Powell har været et eftertragtet feriested for amerikanerne i mange år. Det er nemlig en skøn oase midt i ørkenen! Her kan du tage på sejlture, dyrke vandsportsaktiviteter, tage på vandreture og meget mere.

Du kan også udforske Glen Canyon Dam, Rainbow Bridge og Muley Point. Der findes adskillige sjove aktiviteter ved Lake Powell her (reklamelink).

Powell - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Phoenix

Phoenix er hovedstaden i Arizona og er fyldt med spændende oplevelser. Alligevel ligger byen uden for den typiske turistrute i det vestlige USA for os danskere.

Det er ellers til trods for, at Phoenix byder på alt fra verdensklasse museer og parker til spændende udflugtsmuligheder.

Ikke nok med det, så er der også et bredt og varieret udvalg af restauranter, barer og butikker. Der er altså rigeligt at give sig til i Arizonas største by. Det gælder for hele familien – børn såvel som voksne.

 

5. Hoover Dam

Hoover Dam ligger på grænsen til Nevada og er en massiv dæmning, der tiltrækker millioner af besøgende hvert år.

Den blev bygget under Amerikas Store Depression, hvor den store arbejdsløshed tiltrak mange arbejdere. Det var ikke helt ufarligt, så mange mistede livet under opførelsen.

Hoover Dam har til formål, at forhindre oversvømmelse ved Colorado River. Derudover producerer den bl.a. strøm til Las Vegas og sikrer vandforsyningen i de sydlige ørkenstater, herunder i Californien og Nevada.

Det er meget imponerende, at besøge den gigantiske dæmning. Forbered dig dog på, at der som regel er meget varmt.

Seværdigheder og Oplevelser i Arizona - Hoover Dam - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Petrified Forest National Park

Petrified Forest National Park er den mest oversete af Arizonas nationalparker. Her kan du ellers opleve et enestående landskab med forstenede træstammer og andre fossiler, der er omkring 225 millioner år gamle.

Ja, faktisk er de så gamle, at der engang gik dinosaurer rundt i terrænet mellem dem. Parken byder også på gamle ruiner og historiske petroglyffer.

Der er desuden rig mulighed for, at tage på vandreture og udforske arkæologiske udgravningssteder i Petrified Forest National Park.

 

7. Antelope Canyon

Et af de steder, som du virkelig ikke må gå glip af i Arizona er Antelope Canyon. Det er nemlig et af de mest populære slot canyons i hele USA!

Her er der en smal og dyb kløft under jorden, som er formet af buldrende vandmasser. Vandet har boret sig ind i sandstensklipperne, hvilket har skabt eventyrlige bølgende formationer.

Det er et meget smukt syn – især når lyset finder vej gennem sprækkerne og laver det fineste farvespil.

Kløften er opdelt i Upper og Lower Antelope Canyon. Det kan kun besøges på en guidet tur med en Navajo-indianer, da det ligger i deres reservat. Køb billetter til Antelope Canyon her (reklamelink).

Antelope Canyon - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Havasu Falls

Havasu Falls er et smukt og afsidesliggende vandfald i ørkenen. Det er desværre svært tilgængeligt, så mange springer over det.

Vandfaldet fosser ned fra en rød sandstensklippe og ender i et flot turkisblåt svømmehul. Her kan du bade, tage billeder og nyde omgivelserne.

Det ligger dybt inde i en frodig dal, der er ejet af Havasupai-indianerne. Det kræver dermed reservation, at få adgang til området. For at nå vandfaldet skal du enten gå meget langt, ride på hesteryg eller flyve med helikopter.

 

9. Sedona

Sedona er en charmerende lille by, der er beliggende i et billedskønt landskab. Den er nemlig omgivet af storslåede røde klippeformationer, tør ørken og grønne fyrreskove.

De fleste er helt vilde med byen efter deres første besøg, så den burde også være på din bucketliste! Det er da også med god grund, for det er i sandhed en betagende og romantisk by midt i Arizona.

Udover landskabet, er Sedona især kendt for sine mange friluftsaktiviteter, kreative kunstnermiljø og spirituelle zoner.

Her kan du tage på flotte vandreture, udforske grotter, købe kunstneriske souvenirs og tage på jeepture. Der er også rig mulighed for, at blive læst af healere og clairvoyanter, dyrke yoga og mediterer.

Seværdigheder og Oplevelser i Arizona - Sedona - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Meteor Crater

Meteor Crater kaldes også for Barringer-krateret og ligner måske bare et stort hul i jorden. Det er dog et helt specielt et af slagsen!

Det skyldes, at det gigantiske hul er skabt for omkring 50.000 år siden, da en kæmpestor jernmeteorit ramte jorden.

Krateret har en diameter på 1.200 meter og en dybde på 170 meter. Det er dermed et af de største i Nordamerika. I dag kan du tage forbi besøgscentret og se det store krater, som er en stor oplevelse i sig selv.

 

11. Route 66

En af de vigtigste seværdigheder og oplevelser i Arizona er, at køre en tur på legendariske Route 66.

På strækningen i Arizona kan du se frem til den ultimative amerikaneroplevelse. Her er der fyldt med historiske moteller, blinkende neonskilte, amerikanske biler, klassiske diners og drive-in biografer.

Nogle af de mest ikoniske steder på Route 66 i Arizona er Seligman, Kingman, Hackberry General Store, Oatman og Williams.

Hvis du vil overnatte langs hovedvejen, er der mange gode overnatningsmuligheder i Flagstaff (reklamelink). Vi overnattede også selv på et motel i byen for et par år siden.

Læs også: Top 9 Oplevelser på Route 66 i Arizona

Route 66 - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Four Corners Monument

Four Corners Monument er det eneste sted i USA, hvor fire stater mødes. Her har du altså muligheden for, at stå i Arizona, Utah, New Mexico og Colorado på én og samme tid.

Det præcise sted, hvor staterne samles er markeret med en beskeden bronzeplade, hvorpå der står navnene på de fire stater.

Det er en sjov aktivitet, hvis du alligevel befinder dig i nærheden. Det er nemlig et godt sted til, at få taget et uforglemmeligt feriebillede.

 22 Fantastiske Oplevelser i Utah

 

13. Monument Valley

Drømmer du om, at udforske et vaskeægte westernlandskab? Så er du simpelthen nødt til, at smutte en tur forbi Monument Valley.

Det øde rødlige ørkenlandskab er præget af fritstående klipper, der straks leder tankerne hen på en svunden tid. Området er virkelig imponerende og fascinerende!

Monument Valley ligger i indianerreservatet Navajo, så det koster penge at besøge. Entréen er dog kun på $8 pr. person pr. dag.

Seværdigheder og Oplevelser i Arizona - Monument Valley - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Kaibab National Forest

Kaibab National Forest er et kæmpestort skovområde. Det er opdelt i tre sektioner, som er helholdsvis North Kaibab Ranger District, Tusayan Ranger District og Williams Ranger District.

I skoven kan du se frem til et varieret landskab med dejlige naturoplevelser. Her er der alt fra prærier og kløfter til søer og bjergtinder.

Der er rig mulighed for, at dyrke friluftsaktiviteter ligesom at der er et rigt dyreliv. Skoven er både hjem til elge, bjørne, bisoner, ørne, rødlosser, bjergløver og mange andre dyrearter.

 

15. Horseshoe Bend

Horseshoe Bend er en af Arizonas allerstørste turistattraktioner! Trods de store turistmasser er det dog stadig et fantastisk sted.

Den populære seværdighed ligger tæt ved grænsen til Utah og byder på en smuk udsigt over Coloradofloden. Herfra kan du se, hvordan floden slænger sig rundt om en klippe som en hestesko.

Gåturen fra parkeringspladsen til udsigtspunktet er forholdsvis nem. Den tager kun omkring 15 minutter pr. vej, men der kan være ret varmt og ujævnt.

Hvis du vil have en unik oplevelse og har pengene til det, kan du også tage på denne topbedømte helikoptertur (reklamelink).

Seværdigheder og Oplevelser i Arizona - Horseshoe Bend - Rejs Dig Lykkelig

 

16. Udforsk en spøgelsesby

Er du på udkig efter anderledes ting at lave? Så findes der faktisk mange minebyer og spøgelsesbyer i Arizona og resten af det vilde vesten.

Nogle af dem er forladte og i forfald imens andre er turistede og velbevarede. Nogle af dem har endda indbyggere, der lever et stille liv i de små historiske byer.

De mest kendte spøgelsesbyer og gamle minebyer i Arizona inkluderer Tombstone, Vulture City, Bisbee, Jerome, Goldfield og Oatman. Derudover er der bl.a. også Chloride og Gold King Mine and Ghost Town.

 

17. Lake Havasu City

Ved grænsen til Californien ligger Lake Havasu City direkte ud til Colorado River. Byen er kendt som et yndet feriested for amerikanerne, fordi den byder på en stor sø og mange friluftsoplevelser.

I vandet i Lake Havasu kan du tage en kølig dukkert, sejle i både, prøve vandsportsaktiviteter og meget mere.

Glem heller ikke at besøge det lille område, der skal forestille London. Her er der endda en flot stenbro, som hedder London Bridge og er importeret fra den britiske hovedstad.

Lake Havasu City - Rejs Dig Lykkelig

 

18. Canyon de Chelly

Grand Canyon er måske den mest berømte kløft i Arizona, men Canyon de Chelly National Monument er også hjem til et par gode oplevelser.

Det enestående nationalmonument kan prale med vidunderlige naturoplevelser, betagende udsigtspunkter, historiske indianerruiner, gamle huler og meget andet.

Højdepunkt er de forhistoriske klippeboliger, der stammer fra Navajo-indianerne og er indhugget direkte i klippesiderne. De mest populære kan ses langs White House Ruin Trail.

Hvis du vil ned i dalen, skal du følges med en guide. Du kan til gengæld køre langs North Rim Drive og South Rim Drive på egen hånd. Undervejs må du endelig ikke gå glip af Spider Rock!

 

19. Saguaro National Park

Saguaro National Park er en nationalpark, som er opdelt i to separate områder. Som et resultat heraf, er den beliggende på hver side af byen Tuscon i det sydlige Arizona.

Parkens hovedattraktionerne er Sonoraørkenen og Saguaro-kaktusserne, som den er opkaldt efter.

Kaktusserne er kæmpestore og kan blive op til 12 meter høje! De er meget fascinerende og er et ikonisk kendetegn for den amerikanske delstat. Ja, faktisk fremgår de endda på Arizonas nummerplader.

Saguaro National Park - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Christoph von GellhornUnsplash

Det var alt i min guide til de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i skønne Arizona.

Har du allerede besøgt The Grand Canyon State? Hvis ja, hvad syntes du så om dit besøg? Og hvad var dine favoritoplevelser? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra USA:

• 22 Fantastiske Seværdigheder i Utah

• Rejseforslag: Road Trip Rute i Det Vestlige USA

• De Største Oplevelser i det Vestlige USA

• Praktisk Huskeliste inden Rejsen til USA

… Eller læs alle artikler fra Arizona eller USA

Planlæg din rejse til Arizona:

Bestil fly til Arizona (reklamelink)

Bestil hotel i Arizona (reklamelink)

Bestil biludlejning i Arizona (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Arizona (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *