Oplevelser på Route 66 i Arizona - Hackberry General Store. -Rejs Dig Lykkelig

Top 9 Bedste Oplevelser på Route 66 i Arizona

Leder du efter legendariske og unikke ting at lave på Route 66 i Arizona? Tjek denne liste med de allerbedste oplevelser på Route 66 i Arizona.

En køretur på legendariske og ikoniske Route 66 er den ultimative amerikaner-oplevelse. Det er en rejse tilbage i tiden med gamle moteller, amerikanske biler, blinkende neonskilte, drive-in biografer og klassiske diners.

Route 66 løb oprindeligt fra Chicago til Los Angeles og førte gennem 8 stater. Da The Mother Road blev bygget, blev det hurtigt til mere end blot en hovedvej.

Under den store depression og tørke i USA kørte tusindvis af mennesker på vejen i håbet om et bedre liv i det vestlige USA. Efter mange år blev der bygget motorveje mellem byerne, og det blev desværre Route 66’s undergang.

Heldigvis, er det dog ikke helt ovre med Route 66 endnu! Den ikoniske vej er nemlig blevet en stor attraktion for turister på road trip i USA.

I denne artikel vil jeg anbefale nogle af de bedste seværdigheder og oplevelser på Route 66 i staten Arizona.


Læs også: Praktisk Huskeliste inden Rejsen til USA

Oplevelser på Route 66 i Arizona - Road trip - Rejsdiglykkelig.dk

 

De Bedste Oplevelser på Route 66 i Arizona:


1. Flagstaff

Flagstaff er en charmende by langs Route 66 med et stort udvalg af hoteller og restauranter. Det er dermed et oplagt sted, at overnatte på dit road trip på Route 66.

Byen ligger faktisk kun en forholdsvis kort køretur fra selveste Grand Canyon. Flagstaff ligger desuden også kun et stenkast fra utallige andre populære naturskønne områder og nationalparker i USA.

Route 66 krydser lige gennem Flagstaff. Det er medvirkende til, at byen byder på masser af ikoniske moteller, gamle tankstationer og diners.

Om aftenen efter mørkets frembrud, bør du bestemt ikke gå glip af Downtown, som bugner med alverdens restauranter og barer.

En af de største seværdigheder i Flagstaff er uden tvivl Lowell Observatory. Siden grundlæggelsen af observatoriet i 1894, har det været et vigtigt sted for forskning. Det er faktisk herfra, at planeten Pluto blev opdaget tilbage i 1930!

Når du besøger Flagstaff, kan jeg kraftigt anbefale, at køre en tur udenfor byen for at opleve udsigten fra Humphreys Peak.

Humphreys Peak er det højeste punkt i hele Arizona! Jeg kan lige så godt afsløre med det samme, at udsigten herfra er helt fantastisk.

 

2. Oatman

Oatman er en gammel mineby, som mest af alt ligner noget fra en westernfilm. Mange beskriver fejlagtigt Oatman som en spøgelsesby, selvom at det ikke helt er tilfældet.

Men taget i betragtning af, at der engang boede over 10.000 mennesker, hvorimod der kun bor omkring 100 mennesker i dag… Jamen så er det vel alligevel også lidt af en spøgelsesby?

Oatmans største attraktion er de fritgående og vilde æsler, som spadserer rundt i gaderne og bjergene omkring byen.

De forsøger ihærdigt at tigge mad fra turisterne, og anser det vist selv som værende deres største hobby. Hvis du gerne vil forkæle dem lidt, kan du heldigvis købe mad til dem i de fleste butikker i Oatman.

Selvom at Oatman er en sand turistmagnet, har byen alligevel formået af bibeholde sin charme med western butikker, fritgående æsler og et Gunshow.

Under showet kan du opleve en skudduel mellem to cowboys midt på hovedgaden. Showet finder sted de fleste dage kl. 13.30 og 15.30. Det kan dog være for varmt, at udføre i sommermånederne.

Du må endelig ikke glemme, at besøge de mange sjove souvenirbutikker samt Oatman Hotel, der har tusindvis af dollar sedler klistret på væggene.

Oatman - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Meteor Crater

En anden af de bedste oplevelser på Route 66 i Arizona er, at besøge Meteor Crater, der kun ligger et par kilometer fra Route 66.

Meteor Crater bliver også kaldt for Barringer-krateret og er dannet for omkring 50.000 år siden af en enorm jernmeteoride fra rummet.

Selvom at krateret har en diameter på 1.200 meter og en dybde på mere end 50 meter, er det utroligt nok et mindre meteorkrater. Der findes i alt 182 meteorkratere på verdensplan, hvoraf mange af dem er en hel del større.

Meteor Crater er utroligt velplaceret, hvilket har gjort den til én af de bedst bevarede meteorkratere i verden.

Inde i besøgscentret kan du lære meget mere om, hvordan krateret blev dannet af den hundredtusindvis tons tunge jernmeteoride. Der er også en udstilling til ære for Apollo-astronauterne og meget mere.

 

4. Kingman

Når du er på road trip på Route 66 er det nærmest umuligt, at komme udenom byen Kingman. Den lille by er nemlig yderst velplaceret mellem Los Angeles, Las Vegas og Grand Canyon.

I Kingman er de meget stolte af, at være en Route 66 by. Så snart du ankommer til byen, vil du nok hurtigt bemærke den nostalgiske atmosfære.

De gamle moteller, diners og ikoniske Route 66 mindesmærker kaster dig tilbage i tiden… Helt tilbage til en forsvunden tid, hvor Route 66 var en travl hovedvej i USA.

Hvis du gerne vil lære mere om historien bag Route 66 og Kingman, kan jeg varmt anbefale at besøge Route 66 Museum.

Det bedste og mest populære spisested i Kingman er Mister D’z Route 66 Diner. Denne traditionelle og klassiske diner er præget af pastelfarver, vinylbåse, en jukeboks og ekstremt venlige servitricer.

Menuen består af klassisk amerikansk mad såsom burgere, pizzaer, sandwiches, omeletter, pandekager, vafler og selvfølgelig de lækreste milkshakes!

Oplevelser på Route 66 i Arizona - Mr. D'z Diner i Kingman - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Petrified Forest National Park

Route 66 krydser lige gennem nationalparken Petrified Forest National Park. Denne park er hjem til en af verdens største koncentrationer af forstenede træer.

Træerne er omkring 250 millioner år gamle og ligger spredt ud over ørkenlandskabet i Painted Desert.

De mange fossiler i området er et tydeligt bevis på, at der engang har været en tropisk skov med tårnhøje træer – og også dinosaurer!

De forstenede træer er opstået efter flere vulkanske udbrud der væltede træerne, som derefter blev dækket af vulkansk aske. Efter mange millioner af år, blev træerne forstenede som de er i dag.

 

6. Seligman

Seligman er ikke ligefrem verdens største by, men den har et par ikoniske og historiske Route 66 oplevelser.

Byen har heller ikke det store udvalg af restauranter, butikker og moteller, men det gør bestemt heller ikke noget! Uanset hvad, er Seligman nemlig stadig hjem til nogle af de bedste oplevelser på Route 66 i Arizona.

Når du er i Seligman må du ikke glemme, at lægge vejen forbi Delgadillos Snow Cap Drive In. Her kan du nyde lidt mad i sjove og specielle omgivelser.

Den oprindelige ejer er desværre gået bort, men han var en sjov mand, der elskede fis og ballade. I dag drives restauranten af hans børn, som har sørget for at bibeholde hans ånd i restauranten.

Du må heller ikke gå glip af Delgadillos Route 66 Gift Shop, der er endnu en af Delgadillo brødrenes ikoniske butikker.

Her kan du finde massevis af Route 66 souvenirs og en gammel barbershop. En anden sjov souvenirbutik er Historic Seligman Sundries, der er beliggende i én af byens ældste bygninger.

Til sidst vil jeg gerne anbefale, at besøge The Roadkill Cafe, som er en unik restaurant med nogle helt specielle og usædvanlige navne på deres retter.

En sjov fact om Seligman er, at byen faktisk har været inspirationskilde til byen Kølerkildekøbing fra den populære tegnefilm ”Biler”.

Seligman - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Grand Canyon Caverns

På trods af navnet, har Grand Canyon Caverns som sådan ikke noget med Grand Canyon National Park at gøre. Et sted meget dybt inde i hulerne, er der dog en forbindelse til Grand Canyon, men det er ikke noget du vil bemærke.

Under den cubanske missilkrig i 1932 byggede den amerikanske regering flere underjordiske huler, fordi de frygtede en atomkatastrofe.

Grand Canyon Caverns er én af disse huler og er beliggende 64 meter under jordens overflade. Hernede var der nok forsyninger til, at 2.000 mennesker kunne få mad og drikke i to uger.

Hvis du gerne vil besøge Grand Canyon Caverns er der rig mulighed for, at komme på guidede ture.

Under turen lærer du mere om hulernes historie og ser et par mumificerede dyr. Du skal ikke frygte, at gå de 60 meter op og ned i hulerne, for der er heldigvis en elevatorskakt.

 

8. Williams

Williams er en populær lille by på Route 66, der kun ligger omkring en times kørsel fra Grand Canyons sydkant.

Som så mange andre Route 66-byer, har Williams selvfølgelig også masser af ikoniske moteller, restauranter, souvenirbutikker og neonlys.

Byens gode beliggenhed er medvirkende til, at det er et rigtigt godt udgangspunkt, hvis du ikke gider køre i bil til Grand Canyon.

Her kan du f.eks. hoppe på Grand Canyon Railway, der fører dig direkte til Grand Canyon Village inde i parken. Toget har afgang fra Williams flere gange dagligt, men bemærk at togturen varer omkring 2 timer hver vej.

 

9. Hackberry General Store

Hackberry General Store er helt klart en af de allerbedste oplevelser på Route 66 i Arizona! Det er både en souvenirbutik og et museum på én og samme tid – med gratis entré selvfølgelig.

Udenfor butikken kan du rejse tilbage i tiden med gamle biler og benzinstandere, ikoniske skilte og skinnende hjulkapsler.

Inde i butikken emmer der også af en svunden tid med tapetserede vægge, en gammel diner og alverdens souvenirs med Route 66-logoet. Den nostalgisk atmosfære er helt fantastisk.

Her vil du nærmest kunne finde alle former for Route 66-souvenirs! Det er altså det perfekte sted til, at købe et minde fra rejsen med hjem.

Selvom at Hackberry General Store egentligt mest af alt bare er en butik, er det altså stadig en af de bedste ting at lave på Route 66 i Arizona.

Oplevelser på Route 66 i Arizona - Hackberry General Store - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser på Route 66 i Arizona, USA.

Hvad er dine favoritoplevelser på Route 66 i Arizona? Hvad ser du mest frem til på dit road trip? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra USA:

• De Største Oplevelser i det Vestlige USA

• Rejseforslag: Road Trip Rute i Det Vestlige USA

• 30 Ting du skal vide når du besøger USA

• Praktisk Huskeliste inden Rejsen til USA

• Forløbet i Lufthavnen i USA

… Eller læs alle artikler fra USA

Planlæg din rejse til USA:

 Bestil fly til USA (reklamelink)

Bestil hotel i USA (reklamelink)

 Bestil biludlejning i USA (reklamelink)

 Bestil oplevelser i USA (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *