Seværdigheder og Oplevelser i Krabi - Tag på undervandseventyr - Rejs Dig Lykkelig

19 Seværdigheder og Oplevelser i Krabi

Leder du efter ting at lave i Krabi? Så skal du tjekke min guide til de bedste seværdigheder og oplevelser i Krabi.

Krabi er en populær provins i det sydlige Thailand, der er omgivet af smuk natur. Her bliver du mødt af eventyrlige kalkstensklipper, eksotiske tropeøer, frodige skove, lange strande, azurblåt hav og et farverigt koralrev.

Det er altså det perfekte rejsemål i Thailand, hvis du er på udkig efter en afslappende ferie i billedskønne omgivelser.

Når det så er sagt, er der selvfølgelig også rig mulighed for, at tage på eventyr. Provinsen byder nemlig på mange udflugter og attraktioner for alle aldre.

Så hvis du planlægger en rejse dertil, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du nemlig en guide med en liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Krabi, Thailand.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Krabi (reklamelink)

Bestil hotel i Krabi (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Krabi (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Krabi (reklamelink)

 

Seværdigheder og Oplevelser i Krabi:


1. Afslapning på stranden

Hvis der er noget, som er oplagt at lave i Krabi, så er det at nyde livet på de mange strande i provinsen.

Her kan du slikke sol, slappe af under et palmetræ og svømme i havets blå bølger. Alt dette er selvfølgelig imens du har udsigt til flotte kalkstensklipper i horisonten.

Der findes mange dejlige sandstrande i Krabi, så der er rigeligt at vælge imellem for strandløver og badenymfer. Du må især ikke gå glip af Phra Nang Beach i Railay Beach, der er kåret som en af verdens smukkeste.

Andre populære strande på fastlandet inkluderer Ao Nang Beach, Tonsai Beach, Tubkaek Beach og Nopparat Thara Beach. Der er desuden mange smukke strande på øerne.

Seværdigheder og Oplevelser i Krabi - Strande - Rejs Dig Lykkelig
Strandene på fastlandet er ikke de bedste, men de er stadig fine. Her ses den østlige ende af Ao Nang Beach.

 

2. Udforsk Krabi By

Krabi By er hovedbyen i Krabi provinsen. Selvom at det er områdets største by, bor der faktisk kun omkring 30.000 mennesker.

Det er dermed en hyggelig lille thailandsk by med en skøn lokalstemning. Her kan du udforske gaderne, tage på shopping i lokale butikker, tage på marked og se et par seværdigheder.

Du kan for eksempel opleve Wat Kaew Korawaram, der er et flot lille buddhistisk tempel. Derudover kan du også se vartegnene The Mud Crabs Sculpture og Khao Khanab Nam.

Læs også: Hvor skal man bo i Krabi?

 

3. Tag på sejltur

En anden sjov aktivitet på en rejse til Krabi er, at tage på en sejltur. Længere nede i artiklen vil jeg komme nærmere ind på, hvilke øer og steder du kan besøge fra havsiden.

I dette punkt vil jeg i stedet komme ind på andre muligheder for, at sejle på havets blå bølger.

Du kan nemlig leje din egen long-tail båd, hvor en lokal thailænder styrer båden for dig. Derudover kan du også tage på solnedgangsture og bådture med henblik på, at bade i havet.

En helt anden mulighed er, at leje en kajak. På den måde kan du helt selv tage på eventyr og udforske kalkstensklipper, grotter og strande i dit eget tempo.

Seværdigheder og Oplevelser i Krabi - Bådture - Rejs Dig Lykkelig
Der er rig mulighed for, at tage på bådture i Krabi.

 

4. Deltag i et madlavningskursus

Er du vild med thailandsk mad? Så kan du med fordel deltage i et madlavningskursus på en kokkeskole.

På kurset bliver du undervist af en lokal i, hvordan du laver lækre og smagfulde thailandske retter. Det foregår som regel med et hold af andre rejsende, der også drømmer om at lære, hvordan maden laves.

Der findes flere forskellige kokkeskoler i Krabi, men jeg kan især anbefale dette topbedømte madlavningskursus (reklamelink).

 

5. Oplev Tigertemplet

En af de største must-see seværdigheder og oplevelser i Krabi er Tigertemplet. Selvom at navnet ellers antyder det, har det heldigvis ikke noget med levende tigere at gøre.

Tigertemplet kaldes også for Wat Tham Seua og er et imponerende buddhistisk tempel, der er omgivet af en tropisk regnskov.

Her kan du udforske et grottetempel og bestige cirka 1.240 stejle trappetrin til toppen af tempelkomplekset. Det kan være ret hårdt, især i varmen. Udsigten fra toppen er dog alt besværet værd!

Eftersom at Tigertemplet er en helligdom, er respektabel påklædning påkrævet. Derfor skal skuldre og knæ dækkes til. Forbered dig desuden på de mange aber ved templet.

Seværdigheder og Oplevelser i Krabi - Tigertemplet - Rejs Dig Lykkelig
En munk i grottetemplet ved Wat Tham Seua (Tigertemplet).

 

6. Få thaimassage

Hvis du trænger til lidt selvforkælelse, er det selvfølgelig oplagt med en thaimassage under din ferie i Thailand.

Du kan finde massageklinikker overalt i Krabi, men der er især mange af dem i turistbyer som Ao Nang. Her kan du for eksempel få massage helt nede ved vandkanten. Det er billigt og du har det som regel fantastisk bagefter.

Udover massage af enhver art, kan du også finde masser af steder, som tilbyder manicure, pedicure og lignende skønhedsbehandlinger.

 

7. Udflugt til Railay Beach

Et andet sted du er nødt til at opleve i Krabi er dejlige Railay Beach. Det ligger teknisk set på fastlandet, men kan kun nås fra havsiden, da det er omgivet af flotte kalkstensklipper.

For at nå området er du derfor nødt til, at hoppe på en båd fra Ao Nang, Krabi By eller Tonsai. Fremme på halvøen skal du til gengæld gå rundt til fods, men heldigvis er det dejligt nemt og ligetil.

Railay Beach byder på en skøn tilbagelænet atmosfære og mange sjove aktiviteter med alt fra klippeklatring til vandsport.

Der er også rig mulighed for, at tage på vandreture, udforske grotter og meget mere. Det helt store trækplaster er dog strandene, hvoraf Phra Nang Beach betragtes som en af verdens smukkeste.

Ikke nok med det, så er Railay Beach også hjem til en del drillesyge aber. Der er desuden et fint lille udvalg af spisesteder, barer og butikker.

Railay Beach - Rejs Dig Lykkelig
Nikita sopper i vandet på Phra Nang Beach i Railay Beach.

 

8. Prøv en zipline

Trænger du til lidt action og spænding på din ferie? Så er et zipline-eventyr garanteret lige noget for dig!

Det er dog KUN tilfældet, hvis du ikke lider af højdeskræk. Du kommer nemlig højt op i luften imens du klatrer og svæver mellem trætoppene i ægte supermandstil.

Et godt sted at prøve det er ved Ao Nang Fiore Adventure Park i hjertet af Ao Nang. Her er der både baner for modige og erfarne samt nybegyndere og børnefamilier. Køb billetter til ziplinen her (reklamelink).

 

9. Oplev Dragon’s Crest

Dragon’s Crest er en af de mere oversete seværdigheder og oplevelser i Krabi. Det er ellers til trods for, at den byder på fantastisk natur og flotte udsigter.

Den naturskønne sti er også kendt som Khao Ngon-Nak Nature Trail. Den strækker sig over cirka 3,6 kilometer pr. vej, så vandreturen er omkring 7,2 kilometer i alt.

Stien fører gennem en frodig regnskov og ender oppe ved et Instagram-berømt udsigtspunkt. Herfra er der en betagende panoramaudsigt fra omkring 500 meter over havets overflade.

Det er en udfordrende vandretur, så den anbefales ikke til børn og gangbesværede. Forvent, at bruge omkring 4-6 timer i alt. Husk gode sko og masser af vand.

Seværdigheder og Oplevelser i Krabi - Dragon’s Crest - Rejs Dig Lykkelig
Udsigtspunktet ved Dragon’s Crest er lidt af en Instagram-sensation.

 

10. Se Muay Thai Boksning

På en rejse til Thailand er det selvfølgelig oplagt, at se thaiboksning. Muay Thai er landets nationalsport og adskiller sig fra klassisk boksning ved, at der må benyttes spark og benfejning samt albue- og knæstød.

Du kan se professionelle boksekampe flere steder i Krabi. Der kører ofte en bil rundt i gaderne, som reklamerer med kampene.

En anden sjov aktivitet er, at prøve kræfter med thaiboksning selv. Du kan med fordel bestille en Muay Thai lektion her (reklamelink).

 

11. Nyd nattelivet

Eftersom at Krabi er en populær turistdestination, er der også et livligt og pulserende natteliv i provinsen.

På fastlandet kan det især anbefales, at feste i Ao Nang. Her er der nemlig mange barer, pubber og natklubber. Der findes også en del andet underholdning, så frygt ikke at kede dig om aftenen!

Er du ikke den store festabe? Så kan du også blot hænge ud i en cocktailbar, høre livemusik, se et ildshow eller noget helt fjerde.

Nyd nattelivet - Rejs Dig Lykkelig
Der er livemusik og underholdning på en del restauranter og barer i Thailand om aftenen.

 

12. Svøm i Emerald Pool

Emerald Pool er et af de steder, som du bare skal opleve! Det er beliggende i en tropisk naturpark et godt stykke fra Krabi By og Ao Nang.

Her bliver du mødt af en naturlig mineralpool med køligt og krystalklart kildevand. Den er meget smuk og siges, at have helbredende kræfter. Det er uden tvivl et skønt sted til, at køle lidt ned i varmen!

Bemærk, at du skal gå knap 1 kilometer fra parkeringspladsen til poolen. Det er desuden ikke en gratis attraktion, så du skal betale en indgangspris.

Ikke langt derfra ligger Blue Pool, som med fordel kan kombineres med et besøg ved Emerald Pool. Du kan også køre lidt længere derfra og opleve Klong Thom Hot Springs med varme kilder du ligeledes kan bade i.

 

13. Tag på undervandseventyr

I Krabi er der rig mulighed for, at udforske livet under havets overflade. Ja, faktisk er snorkling og dykning en utroligt populær aktivitet i provinsen.

Det skyldes måske den gode kombination af forskellige dykkerspots, varmt havvand og en udmærket sigtbarhed. Den eventyrlige verden under havoverfladen er fyldt med koraler, tropiske fisk, hajer og andre havdyr.

Der findes mange arrangerede udflugter med mulighed for snorkling og dykning. På de fleste ture kommer du forbi nogle af Andamanhavets flotte øer undervejs.

Seværdigheder og Oplevelser i Krabi - Tag på undervandseventyr - Rejs Dig Lykkelig
Under havoverfladen gemmer der sig en anden verden med koraler og eksotiske havdyr.

 

14. Kør ATV

Var det noget med lidt fart og spænding? Så bør du kraftigt overveje, at tage på en adrenalinfyldt køretur på en ATV.

De fleste arrangerede ture foregår på jordveje inde i frodige skove. Du kan finde et fint udvalg af guidede ATV-ture her (reklamelink).

En anden mulighed er, at leje en ATV og udforske de bedste oplevelser i Krabi på egen hånd. Af sikkerhedsmæssige årsager, skal du altid huske at have hjelm på! Undgå desuden at køre offroad uden en guide.

 

15. Gå på Monkey Trail

Hvis du bor i Krabis største turistby, er Monkey Trail en seværdighed du ikke må misse! Den er beliggende i den østlige ende af Ao Nang Beach og fører over til Pai Plong Beach i den næste bugt.

Pai Plong Beach er et dejligt afsidesliggende og roligt sted, der kun kan nås til fods og med båd. Her er der ikke så meget andet end et stort resort og en strand.

Højdepunktet er derimod din gåtur på Monkey Trail, som er hjem til en stor koloni af makakaber. De kan være meget påtrængende og drillesyge, så husk at hold afstand og pas på dine ting.

Stien er omkring 400 meter lang hver vej. Forvent derfor, at bruge 10-15 minutter pr. vej. Bemærk, at der er en del trapper og højdeforskelle langs stien.

Seværdigheder og Oplevelser i Krabi - Monkey Trail - Rejs Dig Lykkelig
En af de mange makakaber på Monkey Trail i Ao Nang.

 

16. Besøg Khao Phanom Bencha National Park

Krabi byder på flere nationalparker, som er værd at udforske. En af disse er Khao Phanom Bencha National Park, hvor der venter store naturoplevelser.

I parken bliver du mødt af en frodig regnskov med stier, der fører ind gennem junglen. Det er ikke alle stier, der er lige vedligeholdte. Her er der nemlig ikke så turistet.

Khao Phanom Bencha National Park byder desuden på adskillige vandfald, herunder Huay Toh-vandfaldet med flere niveauer. Derudover er der også mange flotte planter og grotter samt et rigt dyreliv.

 

17. Tag på natmarked

Trænger du til lidt shopping på ferien? Så findes der heldigvis mange natmarkeder rundt omkring i Krabi.

Nogle af de mest populære er Ao Nang Landmark Night Market og Krabi Town Night Market. Førstnævnte har åbent hver aften imens sidstnævnte kun har åbent i aftentimerne fra fredag til søndag.

På markederne finder du alverdens boder, hvor der sælges alt mellem himmel og jord. Her kan du købe alt fra tøj og sko til souvenirs og gadgets.

Der er også en del gadekøkkener, hvor du kan købe street food til fornuftige priser. Det er dermed en skøn ting at lave i Krabi om aftenen.

Seværdigheder og Oplevelser i Krabi - Natmarkeder - Rejs Dig Lykkelig
Ao Nang Landmark Night Market i Nopparat Thara ved Ao Nang.

 

18. Prøv klippeklatring

Som et resultat af de mange kalkstensklipper i provinsen, er Krabi kendt som et af verdens bedste steder til klippeklatring.

Du kan prøve klippeklatring flere steder, men det er især populært i tidligere nævnte Railay Beach. I områdets dramatiske kalkstensklipper er der nemlig et stort udvalg af klatreruter i forskellige sværhedsgrader.

Det er dermed det oplagte sted til, at prøve kræfter med den adrenalinfyldte sport. Du kan f.eks. booke denne topbedømte tur med klippeklatring på Railay Beach (reklamelink).

 

19. Øhop i Andamanhavet

Okay, så jeg har faktisk gemt den største af alle must-see seværdigheder og oplevelser i Krabi indtil til sidst.

Krabi har nemlig en helt perfekt beliggenhed i forhold til, at tage på eventyr i Thailands billedskønne øhav. Herfra kan du nemt tage på øhop til tropiske paradisøer såsom smukke Koh Hong.

Derudover kan du også besøge nærtliggende øer som Chicken Island, Koh Poda, Koh Tup og mange andre.

Hvis du er frisk på en dagstur, kan du også besøge Phi Phi-øerne, Koh Lanta, James Bond Island og Maya Bay. Du kan købe bådture her (reklamelink) eller i turistbyerne. Hold altid øje med, hvorvidt de nu også afgår fra Krabi.

Øhop i Andamanhavet - Rejs Dig Lykkelig
Det er et must, at tage på øhop i Krabi. Her ses Koh Phi Phi Don fra havsiden.

Det var alt i min guide med en liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Krabi, Thailand.

Har du allerede besøgt Krabi? Hvis ja, hvad var så dine favoritoplevelser? Hvad syntes du om provinsen? Og hvad glæder du dig mest til, hvis du har planlagt en rejse dertil? Skriv en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Krabi:

• Hvor skal man bo i Krabi?

• 14 Fantastiske Oplevelser på Phi Phi-øerne

Vigtige ting at vide inden rejsen til Thailand

16 Dages Rundrejse i Phuket, Phi Phi og Krabi

… Eller læs alle artikler fra Krabi eller Thailand

Planlæg din rejse til Thailand:

Bestil fly til Krabi (reklamelink)

Bestil hotel i Krabi (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Krabi (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Krabi (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *