Seværdigheder og Oplevelser i Søndervig - Vesterhavsstien - Rejs Dig Lykkelig

24 Seværdigheder og Oplevelser i Søndervig

Leder du efter sjove ting at lave i Søndervig? Glem ikke at tjekke denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Søndervig.

Søndervig er beliggende på den jyske vestkyst med direkte adgang til Ringkøbing Fjord og Vesterhavet. Det er et af de største, ældste og mest populære sommerhusområder i Danmark.

Ja, faktisk har Søndervig været en populær ferieby i Danmark helt siden starten af 1800-tallet. Siden dengang er byen blevet omtalt som ”Porten til Vesterhavet”.

I Søndervig bliver du mødt af en dejlig feriestemning. Her er der fyldt med hvide sandklitter, hyggelige sommerhuse, flagende dannebrogsflag, gode spisesteder, store naturoplevelser og familievenlige attraktioner.

Hvis du planlægger at besøge den dejlige ferieby, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Søndervig.

 

Seværdigheder og Oplevelser i Søndervig:


1. Søndervig Strand

Det helt store trækplaster i Søndervig er stranden, som kun ligger et par minutters gang fra centrum. Her bliver du mødt af en bred og lang hvid sandstrand, som er omgivet af det brusende Vesterhav og høje klitter.

Søndervig Strand er det perfekte sted at besøge på en varm sommerdag, hvor du kan nyde solens stråler, bade i bølgerne, bygge sandslotte, gå ture, samle muslinger og meget mere.

Vær dog opmærksom på, at der kan være ret vilde bølger og kolde vinde ved Vesterhavet. Hvis du besøger Søndervig Strand via Badevej, er der desuden en lang rækker services, aktiviteter og faciliteter.

Seværdigheder og Oplevelser i Søndervig - Søndervig Strand - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Drageflyvning

Hvis du besøger Søndervig med børn, er det et oplagt sted til, at prøve drageflyvning. Den vilde vestenvind giver nemlig de perfekte betingelser for, at flyve med drager ved Vesterhavet!

Medbring jeres egen drage eller køb en drage i en af butikkerne i Søndervig. En anden mulighed er, at sætte gang i fantasien og lave jeres helt egen hjemmelavede drage.

 

3. Beach Bowl

En anden af de bedste seværdigheder og oplevelser i Søndervig er, at besøge Beach Bowl i centrum af byen. Her kan du prøve sjove aktiviteter såsom at spille minigolf, tennis og padeltennis.

Du kan også tage på segway ture og besøge ishuset samt det udendørs legeland med minibiler, trampoliner, legeplads og et lille Upside down house.

Beach Bowl plejede også at have bowlingbaner, et indendørs legeland, spillemaskiner og meget mere. Men efter en voldsom brand i 2022, er det desværre kun det udendørs område der står tilbage i dag.

Seværdigheder og Oplevelser i Søndervig - Beach Bowl - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Sandpladsen

Sandpladsen er en central plads i Søndervig, der er beliggende lige ud for Restaurant Sandgaarden. Pladsen fungerer som et rekreativt byrum og et naturligt mødested i byen.

I sommerferieperioden benyttes Sandpladsen regelmæssigt til live musik. Her kommer sangere og bands for at spille musik for publikum.

 

5. Lalandia Søndervig

Lalandia Søndervig åbnede i juni 2022 og er den tredje Lalandia-park i Danmark. Det store feriecenter er selvfølgelig blandt de bedste seværdigheder og oplevelser i Søndervig for hele familien – store såvel som små.

Det helt store trækplaster i Lalandia Søndervig er Aquadome, der er et stort tropisk badeland med badebassiner, rutsjebaner, vandleg, wellnessfaciliteter og meget mere.

Lalandia byder også på Monky Tonky Land, der er et stort indendørs legeland til børn. Derudover har feriecentret også paddelbaner, en stor udendørs legeplads, restauranter, feriehuse og meget mere.

Vil du gerne nyde en miniferie i det populære feriecenter? Så kan du finde dejlige feriehuse i Lalandia Søndervig her (reklamelink).

Lalandia - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Bagagerumsmarked

Hver tirsdag i sommerferieperioden afholdes der et populært bagagerumsmarked i Søndervig. Markedet er placeret ved Beach Bowl i centrum af byen og tiltrækker rigtig mange besøgende.

Her emmer der af en god stemning med private sælgere, der sælger ud af deres brugte ting i spændende boder. Du kan få et overblik over, hvornår der er bagagerumsmarked i Søndervig her.

 

7. Nyd restaurantscenen

Søndervig byder på mange gode og hyggelige spisesteder. Her finder du alt fra hyggelige caféer og fine restauranter til pizzeriaer og ishuse.

Ikke nok med det, så byder Søndervig også på et par gode barer. Den mest kendte bar er uden tvivl Biergarten Søndervig, som ikke bare serverer øl og alkohol, men også mad og en god stemning.

Seværdigheder og Oplevelser i Søndervig - Restauranter og barer - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Holmsland Klit Golfklub

Er du vild med at spille golf? Så er Holmsland Klit Golfklub formentligt en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Søndervig for dig!

Holmsland Klit Golfklub har en god golfbane som egner sig til alle, uanset om du er erfaren eller nybegynder. Her kan du både prøve en flot par 3-bane samt baner, hvor du kan vælge mellem 9- eller 18 huller.

Golfklubben er omgivet af flotte naturskønne omgivelser, hvor sværhedsgraden i høj grad afhænger af vestenvinden. Hvis du er ny i golfverdenen, er der mulighed for at få træning.

 

9. Sandskulpturfestival

Den årlige Sandskulpturfestival i Søndervig er en af byens mest populære attraktioner. Den finder sted hvert år i sommerhalvåret og byder på forskellige temaer hver gang.

Her er der fyldt med flotte store sandskulpturer, der er designet af nogle af verdens bedste sandskulptører. Ja, faktisk tager det dem kun ti dage at forvandle den 200 meter lange og 7 meter høje sandmur til et vaskeægte kunstværk.

Sandskulpturfestivalen i Søndervig er meget imponerende! Udover at beundre de detaljerede sandskulpturerer, kan børnene også bygge deres egne sandskulpturer i en stor sandkasse.

Sandskulpturfestival - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Bagges Dæmning

Hvis du er på udkig efter naturoplevelser i Søndervig, kan du med fordel besøge Bagges Dæmning i toppen af Ringkøbing Fjord.

Her kan du tage på en 9 kilometer lang cykel- eller gåtur. Undervejs går eller cykler du over fjorden via Bagges Dæmning, hvorefter du går eller cykler tilbage til Søndervig langs toppen af fjorden. Det er en dejlig og naturskøn tur.

 

11. Søndervig Badeland

Søndervig Badeland er et mindre subtropisk badeland, der er tilknyttet til Danland Feriecenter. Det er ikke lige så stort som Lalandia Søndervig, men det er alligevel et godt alternativ til, at prøve noget andet.

Inde i badelandet er der bl.a. en 50 meter lang rutsjebane, et vandfald, et morskabsbassin med strandbred og et køligt motionsbassin.

Derudover er der også et ekstra varmt babybassin samt et spa- og dampbad. I omklædningsrummene finder du desuden saunaer. Hvis sulten melder sig undervejs, har Søndervig Badeland en tilhørende grillbar.

Søndervig Badeland - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Legepladsen ved Meny

Hvis du leder efter sjove aktiviteter i Søndervig for børn, kan du med fordel overveje, at smutte en tur forbi legepladsen ved Meny.

Her er der en stor legeplads med et legeskib, hvor børnene kan rutsje, kravle gennem tunneler, klatre på rebstiger og meget mere. Der er også et mindre legeområde til de helt små børn.

 

13. Bunkerne fra 2. verdenskrig

Langs vestkysten er der fyldt med levn fra krigstiden under 2. verdenskrig. Her har tyskerne nemlig bygget bunkere i stor stil.

Bunkerne er efterhånden ved at blive opslugt af sandet, havet og vinden, men de er stadig spændende at gå på opdagelse i. Der findes adskillige gamle bunkere på Søndervig Strand, men størstedelen ligger 3,8 kilometer nord for Søndervig.

Her finder du nemlig Houvig Fæstningen, der var en del af Atlantvolden og består af omkring 50 tyske bunkere samt cirka 50 andre betonanlæg.

Bunkerne fra 2. verdenskrig - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Besøg butikkerne

Søndervig er ikke ligefrem en stor shoppingby, men der er da alligevel lidt butikker rundt omkring i byen. Butikkerne består primært af special-, genbrugs- og outdoorbutikker samt et par selvstændige tøjforretninger.

Uden for byen er der desuden adskillige gårdbutikker og specialforretninger. Du kan for eksempel besøge Vestkystens Gårdbutik og Kloster Design.

 

15. Vesterhavsstien

En anden af de bedste seværdigheder og oplevelser i Søndervig er Vesterhavsstien. Den populære sti strækker sig hele vejen langs vestkysten – fra den tyske grænse til Skagen.

Du behøver dog ikke tage hele turen, men kan sagtens nøjes med et lille stykke af den. Du kan for eksempel cykle (eller gå) langs det cirka 18 kilometer lange stykke mellem Søndervig og Hvide Sande.

Vesterhavsstien er en utroligt flot og naturskøn sti! Den slænger sig langs kysten og byder på fantastiske udsigter over klitlandskaber, havet og fjorden.

Seværdigheder og Oplevelser i Søndervig - Vesterhavsstien - Rejs Dig Lykkelig

 

Seværdigheder og Oplevelser i Søndervig og Omegn:


Udover de mange seværdigheder og oplevelser i Søndervig, er der også rigtig mange spændende seværdigheder i omegnen. Herunder får du et overblik over nogle af de bedste attraktioner i nærheden af Søndervig.

16. Lyngvig Fyr

Lyngvig Fyr ligger omkring 8 kilometer syd for Søndervig – i retning mod Hvide Sande. Fyret er en af de største turistattraktioner i området.

Fyret er placeret ovenpå en høj klit, hvilket betyder, at du kan komme helt op i en højde på 53 meter over havets overflade. Herfra er der en fantastisk udsigt over det omkringliggende område!

Ja, faktisk kan du både se over Vesterhavet, Ringkøbing Fjord, Søndervig, Hvide Sande og Ringkøbing i det fjerne. Der er en del trappetrin til toppen, men det er alt besværet værd.

Seværdigheder og Oplevelser i Søndervig - Lyngvig Fyr - Rejs Dig Lykkelig

 

17. Kabelpark

Kabelpark er placeret i udkanten af Hvide Sande, omkring 11 kilometer fra Søndervig. Her er der mulighed for, at dyrke vandsport for hele familien.

Hos Kabelpark kan du prøve kræfter med en kabeldrevet vandski- og wakeboardbane. Det er smukt beliggende på Ringkøbing Fjord, hvor vandet er stille. Ved siden af parken er der en børnevenlig strand med lavt vand og uden strøm.

 

18. Adventure Park

En af de bedste seværdigheder og oplevelser i Søndervig og omegn for hele familien er, at besøge Adventure Park. Den populære park er placeret cirka 8 kilometer fra Søndervig – i retning mod Ringkøbing.

Her er der lagt op til en sjov dag, hvor du kan spille alt fra minigolf og adventuregolf til fodboldgolf og håndboldgolf.

Ikke nok med det, så er der også et par andre gode spil og sjove aktiviteter. Derudover kan du også lade børnene slå sig løs i et indendørs legeland og besøge parkens hyggelige butik.

Adventure Park - Rejs Dig Lykkelig

 

19. Tag til Hvide Sande

Hvis du gerne vil opleve noget andet end Søndervig, kan du også tage en tur til Hvide Sande. Den skønne fiskeriby ligger kun 11 kilometer syd for Søndervig og er helt klart et besøg værd.

I Hvide Sande kan du bl.a. udforske havnen og byen, besøge alverdens røgerier, nyde livet på stranden og prøve forskellige vandsportsaktiviteter. Der er også lidt butikker, men der altså ikke specielt mange.


Læs også: 22+ Seværdigheder i Hvide Sande

 

20. Jettes Strudsefarm

Jettes Strudsefarm ligger omkring 8 kilometer nord for Søndervig og er en af de mere anderledes oplevelser i området.

På Jettes Strudsefarm kan du nemlig besøge Danmarks største strudsefarm. Her kan du komme helt tæt på verdens største fugle, men også et par andre dyrearter. Der er desuden en gårdbutik, hvor du kan købe alverdens specialiteter.

Seværdigheder og Oplevelser i Søndervig - Jettes Strudsefarm - Rejs Dig Lykkelig

 

21. Shopping i Ringkøbing

Hvis du trænger til bedre indkøbsmuligheder end i Søndervig, kan det varmt anbefales at tage en tur til Ringkøbing. Den gamle købstad ligger kun omkring 15 minutters kørsel fra Søndervig.

Ringkøbing byder på en lang række spændende butikker med alt fra specialforretninger til kendte modebutikker. I gågaden kan du bl.a. svinge kortet i butikker som Vero Moda, Imerco, Helm, Matas og Buddy.

 

22. Naturkraft

Naturkraft er et oplevelsescenter, der er beliggende i udkanten af Ringkøbing, omkring 11 kilometer fra Søndervig. Her kan du lære om naturens imponerende kræfter, menneskets samspil med naturen og bæredygtighed.

På oplevelsescentret foregår læringen på en sjov og legende måde, så det er interessant for store såvel som små.

Naturkraft har både et indendørs- og et udendørs område. Her er der forskellige naturtyper, en vindmaskine, svævebane, kupler med udstillinger og meget mere.

Seværdigheder og Oplevelser i Søndervig - Naturkraft - Rejs Dig Lykkelig

 

23. Danmarks Flymuseum

Danmarks Flymuseum ligger godt nok cirka 27 kilometer fra Søndervig, men er alligevel en af de gode seværdigheder og oplevelser i omegnen.

Ved Danmarks Flymuseum kan du tage med på en rejse tilbage i flyhistorien. Her kan du se fly fra 1911 og frem til omkring årtusindeskiftet. Det er uden tvivl en attraktion, der begejstrer alle flyentusiaster!

 

24. Wow Park Skjern

Hvis du er på udkig efter en sjov aktivitet for hele familien, bør du helt klart overveje en tur til Wow Park Skjern. Parken er beliggende omkring 29 kilometer fra Søndervig, men er helt klart køreturen værd.

I Wow Park er der lagt op til masser af sjov! Parken byder på en kæmpestor naturlegeplads med trætop-legehuse, rutsjebaner, hængebroer og meget mere oppe i trækronerne.

Ikke nok med det, så har Wow Park også svævebaner, kæmpeslynger, underjordiske huler og fodboldpool. Der er desuden en skovlabyrint, et krea-værksted og meget mere. Du kan købe billetter til Wow Park Skjern her (reklamelink).

Wow Park - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Søndervig. Hvad er dine favoritoplevelser i Søndervig? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Danmark:

Populære Sommerhusområder i Jylland

• 26 Gode Oplevelser i Midtjylland

• 14 Vilde Action Oplevelser i Jylland

… Eller læs alle artikler fra Danmark

Planlæg din ferie i Danmark:

Bestil sommerhus i Danmark (reklamelink)

Bestil hotel i Danmark (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *