Seværdigheder og Oplevelser i Verona - Sant’Anastasia - Rejs Dig Lykkelig

22 Seværdigheder og Oplevelser i Verona

Leder du efter de bedste ting at lave i Verona? Glem ikke at tjekke denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Verona, Italien.

Verona er uden tvivl en af de smukkeste og mest romantiske byer i Italien. Den er beliggende i Veneto regionen i det nordlige Italien, tæt på Gardasøen og omtrent midtvejs mellem Milano og Venedig.

Den smukke italienske by er især kendt for at være stedet, hvor Shakespeares tragiske kærlighedshistorie om Romeo og Julie udspiller sig. Men Verona byder altså også på en spændende historie og imponerende arkitektur.

Ja, faktisk går Veronas lange historie mere end 2.000 år tilbage i tiden! Det betyder også at byen er fyldt med smalle brostensgader, romerske ruiner, gotiske bygninger, middelalderkirker, flotte pladser og oldgamle broer.

Hvis du planlægger en tur til Verona skal du blive hængende her på siden lidt endnu. Her får du en liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Verona, Italien.

Vigtigt tip:

Hvis du har planer om at opleve mange af Veronas attraktioner, bør du kraftigt overveje at købe et Verona Card (reklamelink). Kortet giver gratis adgang til en lang række attraktioner, adskillige rabatter og fri benyttelse af ATV-busnettet.

 

Seværdigheder og Oplevelser i Verona:


1. Piazza Bra

Den bedste måde at starte din ferie i Verona på, er ved at besøge byens største torv, Piazza Bra. Torvet kaldes ofte for Veronas hjerte og er beliggende på grænsen af det historiske centrum, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Piazza Bra er omgivet af flotte gamle bygninger og nogle af Veronas største attraktioner. Pladsen byder også på en hyggelig lille park og en lang promenade, som er flankeret med gode italienske restauranter, fortovscaféer og barer.

 

2. Arena di Verona

Den mest fremtrædende bygning på Piazza Bra er Arena di Verona, som er en af de absolut største seværdigheder og oplevelser i Verona. Selvom at dette romerske amfiteater er omkring 2.000 år gammelt, er det virkelig velbevaret. Ja, faktisk er det et af verdens største og bedst bevarede amfiteatre!

I gamle dage blev arenaen brugt til gladiatorkampe, tyrefægtning, slave tortur og andre blodige begivenheder. I dag benyttes arenaen til autentiske operaforestillinger og koncerter i sommermånederne.

Overvær en operaforestilling under åben himmel i aftentimerne eller udforsk det imponerende amfiteater i dagtimerne. Du kan med fordel købe billetter til Arena di Verona her (reklamelink).

Seværdigheder og Oplevelser i Verona - Arena di Verona - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Casa di Giulietta

Det er umuligt at lave en liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Verona, uden at nævne Casa di Giulietta – Julies Hus. Dette gamle middelalderhus er kendt for sin balkon, hvor Romeo og Julie bekræftede deres kærlighed.

Den håbløse romantiker i dig, vil måske ikke læse dette… Men Romeo og Julie er bare fiktive karakterer, og har aldrig eksisteret. Balkonen blev tilmed først tilføjet i 1930’erne, længe efter Shakespeare tragiske kærlighedshistorie. Alligevel er balkonen ekstremt populær blandt turister!

Gå ind i gårdhaven nedenfor balkonen, som formentligt er proppet med mennesker. Tag et billede af balkonen og rør ved det venstre bryst på statuen af Julie, da det efter signede skulle bringe held. Du kan også betale et par euro for at komme ind i Casa di Giulietta.

 

4. Romeo og Julie

Udover Casa di Giulietta, som er nævnt ovenover, er der også mange andre steder fra kærlighedshistorien om Romeo og Julie. Du kan f.eks. se Romeos hus, som kun ligger en kort gåtur fra Julies hus. Det kan dog kun ses udefra, og er egentligt bare et gammelt hus.

Derudover kan du besøge Tomba di Giulietta, som er Julies fiktive grav. Sidst men ikke mindst, er der også krypten i Basilica di San Zeno. Her kan du se stedet, hvor Romeo og Julie ifølge fortællingen indgik deres ægteskab.

Romeos Hus - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Piazza delle Erbe

Piazza delle Erbe er endnu en af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Verona. Dette flotte torv var engang Veronas romerske forum, men fungerer i dag som byens vigtigste markedsplads.

I dagtimerne finder du et stort antal boder, som sælger alt fra souvenirs og håndlavede ting til frugter og grøntsager. Husk at det er tilladt at forhandle om prisen! Piazza delle Erbe er desuden fyldt med charmerende gamle bygninger, marmorstatuer, restauranter og caféer.

 

6. Torre dei Lamberti

Hvis du elsker gode udsigtspunkter, er Torre dei Lamberti en af de bedste attraktioner i Verona for dig! Med en højde på 84 meter, troner Torre dei Lamberti højt over Piazza delle Erbe og den gamle bydel.

Ja, faktisk kan det oldgamle klokketårn prale af, at være det højeste tårn i Verona. Det betyder også at der er en fantastisk 360 graders udsigt herfra! Tårnet har en elevator, men der er stadig et par trappetrin i toppen.

Ligesom med mange andre seværdigheder i Verona, er Torre dei Lamberti inkluderet i dette Verona Card (reklamelink). Ellers kan du købe enkeltbilletter til Torre dei Lamberti her (reklamelink).

Seværdigheder og Oplevelser i Verona - Torre dei Lamberti - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Santa Maria Matricolare

Santa Maria Matricolare er Veronas flotte domkirke. Den blev indviet tilbage i 1187 og er dermed en af de ældste religiøse bygninger i Verona.

Domkirken er opført i mange forskellige stilarter, og er utroligt smuk med sine mange dekorative udsmykninger udenpå såvel som indeni. Bemærk at det kun er tilladt at besøge Italiens kirker, hvis du har tildækkede knæ og skuldre.

 

8. Via Giuseppe Mazzini

Via Giuseppe Mazzini er en elegant gammel gågade, som forbinder Piazza Bra og Piazza delle Erbe. Det er Veronas førende shoppinggade og byder primært på dyre designerbutikker, der sælger det nyeste indenfor italienske mode.

En shoppingtur på Via Giuseppe Mazzini er altså en af de bedste oplevelser i Verona, hvis du elsker designermærker! En anden god shoppinggade i Verona er Corso Sant’Anastasia, som kun ligger et stenkast derfra.

Via Giuseppe Mazzini - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Arco dei Gavi

Arco dei Gavi er en flot romersk byport fra det 1. århundrede, som engang var en del af Veronas bymure. Den blev desværre ødelagt under Napoleons tid, men er senere blevet genopbygget ved hjælp af de originale designs.

I dag er Arco dei Gavi et smukt monument, som vidner om Veronas lange og dramatiske historie. Den er især værd at se om aftenen, hvor den er smukt lyst op.

 

10. Castelvecchio

Listen over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Verona, er selvfølgelig ikke komplet uden at nævne Castelvecchio. Denne gamle scaligerborg ligger på bredden af Adige-floden, og har haft flere forskellige funktioner gennem tiden.

Castelvecchio blev bygget i 1354 af den afskyede tyran Can Grande II della Scala fra den indflydelsesrige Scaliger-klan. Ja, faktisk var det her klanen mødte deres undergang! Det var oprindeligt en fæstning, men har også fungeret som et fængsel og et militærakademi.

I dag er Castelvecchio omdannet til et populært museum i Verona. Her kan du se kunst, artefakter, våben og meget mere. Der er også rig mulighed for at lære om borgens dramatiske historie.

Seværdigheder og Oplevelser i Verona - Castelvecchio - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Ponte Scaligero

Bag ved borgen finder du den flotte røde murstensbro, Ponte Scaligero, som krydser Adige-floden. Den blev oprindeligt bygget af Scaliger-klanen i 1355 med det formål, at fungere som en flugtvej fra Castelvecchio.

Dengang Ponte Scaligero blev bygget, var det den længste af sin slags i verden! Broen blev desværre ødelagt af tyskernes bombardementer under 2. verdenskrig, men sidenhen er den blevet genopført med sine originale sten.

En af de mest romantiske aktiviteter i Verona, er at gå en tur over den gamle murstensbro. Nyd udsigterne undervejs og udforsk de gamle skudhuller. Tag evt. over på den nordlige bred af floden, hvorfra der er en fantastisk udsigt over broen og borgen på samme tid.

Ponte Scaligero - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Hop-on Hop-off Bustur

Når du skal rundt i Verona, kan det være en god idé at benytte byens hop-on hop-off busser. Her bliver du transporteret rundt i byen samtidig med at en audioguide fortæller om de mange steder undervejs.

Og det bedste af det hele? Du kan hoppe af og på busserne lige så mange gange som du har lyst til! Det er dermed den perfekte måde til, at komme rundt til de største seværdigheder og oplevelser i Verona. Køb billetter til en hop-on hop-off bustur i Verona her (reklamelink).

 

13. Piazza dei Signori

Piazza dei Signori er beliggende lige ved siden af Piazza delle Erbe, men bliver alligevel ofte overset af turister. Det er virkelig ærgerligt, for det fredfyldte lille torv betegnes ofte som Veronas smukkeste.

Torvet er omgivet af smukke arkitektoniske og historiske bygninger fra forskellige tidsperioder. Her kan du bl.a. beundre bygninger som Loggia del Consiglio og Palazzo del Governo samt se en statue af den italienske forfatter, Dante.

Seværdigheder og Oplevelser i Verona - Piazza dei Signori - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Arche Scaligere

Ved siden af Piazza dei Signori finder du Arche Scaligere, som ligeledes er en af de mere oversete seværdigheder og oplevelser i Verona.

Arche Scaligere består af en gruppe af fem gotiske begravelsesmonumenter, som er placeret udenfor Santa Maria Antica-kirken. Begravelsesmonumenterne hylder hver især en Lord fra den indflydelsesrige Scaliger-familie, som regerede i Verona fra det 13. til det sene 14. århundrede.

 

15. Sant’Anastasia

Sant’Anastasia er en imponerende gotisk kirke i Veronas historiske centrum. Selvom at opførslen af kirken begyndte i år 1280, er den udvendige facade stadig ikke færdig i dag – og den bliver det nok aldrig.

I det du træder ind i den gamle kirke, bliver du mødt af et majestætisk syn. Her er der smukt dekoreret med røde marmorsøjler, flotte fresker, farverige fliser, altre og kapeller. Det er helt klart en kirke, der er værd at besøge i Verona!

Sant’Anastasia - Rejs Dig Lykkelig

 

16. Ponte Pietra

Ponte Pietra er den ældste bro i Verona og er en af de attraktioner, som du ikke bør gå glip af! Denne gamle stenbro blev oprindeligt bygget omkring 100 år f.Kr. og er dermed et af byens vigtigste romerske monumenter.

Ligesom tidligere nævnte Ponte Scaligero, blev Ponte Pietra også ødelagt af tyskerne. Ja, faktisk nærmere bestemt på den næstsidste dag i 2. verdenskrig… Hvor uheldigt er det lige!? Heldigvis er broen sidenhen blevet genopbygget med sine originale materialer.

Når du er på ferie i Verona, er det selvfølgelig et must, at slentre en tur over den gamle bro. Herfra er der fantastiske udsigter over Adige-floden, Veronas gamle bydel og flotte grønne landskaber.

Ponte Pietra - Rejs Dig Lykkelig

 

17. Teatro Romano

På den anden side af floden, finder du bl.a. Teatro Romano, som endelig ikke må forveksles med Arena di Verona. Teatro Romano består af ruinerne af et gammelt teater, som stammer fra det 1. århundrede under Kejser Augustus’ regeringstid.

I dag kan du udforske det gamle teater eller overvære nogle af de mange koncerter og forestillinger i sommermånederne. Ovenover teatret er der et arkæologisk museum, hvor du kan lære om Veronas historie.

Ligesom med mange andre seværdigheder i Verona, er der også fri adgang til Teatro Romano og museet med et Verona Card (reklamelink).

 

18. Castel San Pietro

Hvis du leder efter Veronas bedste udsigtspunkt, skal du ikke snyde dig selv for en tur op til Castel San Pietro. Her bliver du mødt af en enestående panoramaudsigt over Verona! Det kan især anbefales at tage herop med en flaske vin ved solnedgang.

Turen op til Castel San Pietro er kort, men hård og stejl. Det kan dermed være en god idé at tage med kabelbanen derop, og herefter gå ned derfra igen. Det er gratis at besøge haverne foran Castel San Pietro, men det koster et par euro at benytte kabelbanen.

Seværdigheder og Oplevelser i Verona - Castel San Pietro - Rejs Dig Lykkelig

 

19. Giardino Giusti

Giardino Giusti er en spektakulær landskabshave fra det 16. århundrede, som omringer et gammelt palads. Haven betragtes som et af de fineste eksempler på italienske haver i landet!

Den smukke have er opdelt i 8 forskellige sektioner med hver deres stilart. Her er der fyldt med skønne grønne områder, springvand, skulpturer, grotter og meget mere. Entréen til Giardino Giusti er ret høj, men der kan opnås rabat med et Verona Card.

 

20. Adigeo

Hvis du bliver træt af alle de historiske seværdigheder i Verona, kan du eventuelt tage på shopping i Adigeo. Dette moderne shoppingcenter ligger i udkanten af byen og byder på omkring 130 butikker og spisesteder fordelt på to etager.

I Adigeo finder du mange internationale butikker, som du helt sikkert kender hjemmefra. Du kan bl.a. svinge kreditkortet i Mango, Zara, H&M, Foot Locker, Sephora og Superdry. Nå ja, og så er der også en stor Primark!

Adigeo - Rejs Dig Lykkelig

 

21. Porta Borsari

Hvis du derimod ikke er helt træt af Veronas historiske attraktioner, er du simpelthen nødt til at se Porta Borsari! Dette er endnu en af byens smukke gamle romerske byporte.

Porten kan dateres helt tilbage til det 1. århundrede e.Kr., men er formentligt bygget ovenpå en port fra det 1. århundrede f.Kr. Porta Borsari er virkelig smuk! Den er opført i kalksten og består af to buer, som er flankeret af dekorative søjler og små vinduer.

 

22. Far vild i Centro Storico

En af de bedste oplevelser i Verona er faktisk bare, at fare vild i det velbevarede historiske centrum, Centro Storico. Hele byen er forholdsvis kompakt og flad, så det er dejligt nemt at komme rundt til fods.

Centro Storico er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og oser af charme med sine smalle gader, gamle bygninger og flotte arkitektur. Mange af Veronas største seværdigheder er beliggende i Centro Storico, hvoraf flere allerede er nævnt længere oppe på siden.

Seværdigheder og Oplevelser i Verona - Far vild i den gamle bydel - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Verona, Italien. Hvad er dine favoritoplevelser i Verona? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Italien:

• De Bedste Rejsemål i Italien

• Vigtige ting du SKAL vide inden rejsen til Italien

• 6 Gode Campingområder i Italien

… Eller læs alle artikler fra Italien

Planlæg din rejse til Verona:

Bestil fly til Verona (reklamelink)

Bestil hotel i Verona (reklamelink)

Bestil biludlejning i Verona (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Verona (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *