12 Seværdigheder og Oplevelser i Milano - Rejs Dig Lykkelig

23 Must-See Seværdigheder og Oplevelser i Milano

Leder du efter sjove ting at lave i Milano? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Milano, Italien.

Milano er Italiens næststørste by og er mest kendt for sine modeshows og shopping, men Milano byder på SÅ meget mere end bare dét.

I Milano finder du også en lang række spændende seværdigheder og oplevelser med alt fra storslåede katedraler til historiske bygninger.

Med sin placering i det nordlige Italien, er Milano en af de mest populære storbyer for os danskere, når vi planlægger en forlænget weekendtur i Europa. Herunder får du en liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Milano.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Milano (reklamelink)

Bestil hotel i Milano (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Milano (reklamelink)

Bestil biludlejning i Milano (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Milano (reklamelink)

 

Seværdigheder og Oplevelser i Milano


1. Duomo di Milano

Den største af de mange must-see seværdigheder i Milano er Duomo di Milano, der er verdens femtestørste kirke. Ja, faktisk er den så stor, at den kan rumme 40.000 mennesker!

Det tog mere end 500 år at bygge den gotiske domkirke med sin hvide marmorfacade og mange spir. I dag er Duomo di Milano et stort vartegn for byen, og er mindst lige så smuk indeni som udenpå.

Når du besøger domkirken, skal du huske at tage op på tagterrassen, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Milano. Du kan bestille billetter til Duomo di Milano her (reklamelink).

Duomo di Milano - Rejs Dig Lykkelig

 

2. La Scala

La Scala hedder officielt Teatro alla Scala og er et af verdens førende og mest berømte operahuse. Det blev indviet i 1778 og har siden været benyttet til operaforestillinger af absolut verdensklasse.

En af de bedste oplevelser i Milano, er selvfølgelig at overvære en forestilling i La Scala. Du kan også bare nøjes med, at besøge den overdådige sal og det dertilhørende museum.

På museet kan du bl.a. finde en omfattende samling af musikinstrumenter og kostumer. Du kan med fordel købe billetter til La Scala lige her (reklamelink).

 

3. Galleria Vittorio Emanuele II

Du har helt sikkert allerede set billeder af Galleria Vittorio Emanuele II, der er en verdensberømt shoppingarkade i Milano. Det åbnede dørene tilbage i 1877 og er dermed Italiens ældste shoppingcenter.

Når du træder ind i arkaden, bliver du mødt af en overdådig og smuk arkitektur, der får de fleste til at sukke. Galleria Vittorio Emanuele II ligger lige ved siden af Duomo di Milano og er en af de vigtigste must-see seværdigheder og oplevelser i Milano.

Arkaden byder på et stort antal forretninger, men de er bestemt ikke for alle. De mange forretninger består nemlig af svinedyre designerbutikker såsom Prada og Versace.

12 Seværdigheder og Oplevelser i Milano - Galleria Vittorio Emanuele II - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Corso Buenos Aires

Corso Buenos Aires er én af verdens længste shoppinggader og henvender sig til alle prisgrupper. Med mere end 350 butikker, har gaden faktisk den højeste koncentration af butikker i Europa.

Her kan finder du butikker som H&M, Zara, Nike, Adidas og mange mere. Bemærk, at der også findes masser af gode shoppinggader i nærheden af Duomo di Milano.


Læs også: Shopping Guide til Milano

 

5. Nyd smagen af Italien

Det italienske køkken er verdenskendt for sine lækre og velsmagende retter, som bl.a. inkluderer anti-pasti, risotto, pizza, lasagne og alverdens pastaretter.

Nå ja, og selvfølgelig også Gelato, der er smagfuld italiensk flødeis som de fleste turister spiser døgnet rundt!

Hvis du drømmer om en autentisk italiensk madoplevelse, er det vigtigt, at du undgår de turistorienterede restauranter. Led hellere efter de restauranter, hvor de lokale også selv sidder og spiser.

Når du er i Italien er det desuden også et must, at smage italiensk kaffe, vin og Aperol Spritz, der er en italiensk vinbaseret drink.

Seværdigheder og Oplevelser i Milano - Smagen af Italien - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Acquatica Park

I udkanten af Milano finder du Acquatica Park, der er det eneste vandland i byen. Hvis vejret ellers tillader det, er der lagt op til en sjov dag for hele familien.

Her kan I suse afsted i et stort antal vandrutsjebaner, svømme i flere forskellige pools og prøve sjove vandaktiviteter. Acquatica Park er helt klart en af de bedste seværdigheder i Milano om sommeren.

 

7. Castello Sforzesco

Castello Sforzesco er et kæmpestort slot i centrum af Milano, som engang har været en af Europas største fæstninger. Her boede byens herskere fra 1400-tallet og flere århundreder frem.

I dag er det enorme slot til gengæld hjem til et stort antal gallerier og museer. Castello Sforzesco er en af de bedste oplevelser i Milano – hvis ikke indeni, så i det mindste udefra.

Castello Sforzesco - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Sempione Park

Lige ved siden af Castello Sforzesco, finder du Sempione Park, der er den største bypark i Milano. Her er der rig mulighed for, at slappe af i skønne grønne omgivelser.

Parken byder også på flere af Milanos største attraktioner, herunder mange populære museer og monumenter.

Når du besøger Sempione Park, er det et must at tage op i Torre Branca, der er et 108 meter højt ståltårn. Det er den sjette højeste struktur i Milano, så det er nok ikke lige en oplevelse for folk med højdeskræk.

Tag den hurtige elevator op til udsigtsplatformen, hvorfra du bliver mødt af en af de bedste udsigter over Milano. Du kan købe billetter til Torre Branca her (reklamelink).

 

9. Arco della Pace

I udkanten af Sempione Park ligger Arco della Pace, der er en imponerende nyklassisk triumfbue. Den blev bygget i 1800-tallet som en hyldest til Napoleons sejr over Italien.

Arco della Pace er 25 meter høj og 24 meter bred. Den er smukt udsmykket med en lang række forskellige materialer. Det er en af byens største vartegn og dermed også en af de vigtigste must-see seværdigheder i Milano.

Arco della Pace - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Hop-on Hop-off Bustur

Det kan være en god idé, at starte din storbyferie i Milano med en bustur i en hop-on hop-off bus. Her kommer du med garanti forbi mange af de største must-see seværdigheder og oplevelser i Milano.

Og det bedste af det hele? Du kan endda hoppe af og på busserne lige så mange gange som du har lyst til. Jeg kan kraftigt anbefale denne populære hop-on hop-off bustur i Milano (reklamelink).

 

11. San Siro

Hvis du er fan af italiensk fodbold, er et besøg på San Siro en af de bedste oplevelser i Milano. Stadionet går også under navnet Stadio Giuseppe Meazza og er hjemmebane for to af verdens største fodboldklubber, nemlig A.C. Milan og Inter Milan.

Med plads til over 80.000 tilskuere, er San Siro det største stadion i Italien. Der er som regel en fodboldkamp hver uge, så det er helt oplagt at overvære en italiensk fodboldkamp i Milano.

San Siro benyttes desuden også af det italienske landshold og UEFA samt til koncerter med store kunstnernavne.

12 Seværdigheder og Oplevelser i Milano - San Siro - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Quadrilatero della Moda

Quadrilatero della Moda er et eksklusivt shoppingområde i Milano, der også kaldes for Den Gyldne Modefirkant. Området er omkranset af de fire gader via Monte Napoleone, via Manzoni, Via della Spiga og Corso Venezia.

I Quadrilatero della Moda finder du eksklusive modebutikker, internationale modelbureauer og hovedkvarterer for mange af de største italienske modehuse.

Her ligger butikker som Armani, Chanel, Prada, Gucci og Louis Vuitton på stribe. Det er ikke ligefrem et billigt sted at tage på shopping i Milano, men det er også hyggeligt at vinduesshoppe.

 

13. Dagstur til Comosøen

Comosøen ligger kun omkring 86 kilometer nord for Milano og er en af de smukkeste søer i Italien. Det er også netop derfor, at en dagstur til søen er blandt de bedste oplevelser i Milano og omegn.

Comosøen er Italiens tredjestørste sø og har en dybde på op til 410 meter, hvilket gør det til den dybeste sø i hele Europa.

Den smukke sø er beliggende for foden af Alperne, som skaber en malerisk og naturskøn baggrund. Langs bredden er der fyldt med frodige skove samt farverige og charmerende byer helt ned til det dybblå vand.

Det er billigst at besøge Comosøen i din egen bil, men du kan også tage på denne ekstremt populære dagstur til Comosøen (reklamelink).

Comosøen - Rejs Dig Lykkelig

 

14. QC Termemilano

QC Termemilano bliver desværre ofte overset på de fleste lister over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Milano. Det er virkelig ærgerligt!

QC Termemilano er nemlig en helt fantastisk og unik spa, der er beliggende i et gammelt sporvognsdepot.

Udover et par opvarmede pools udendørs, er der også en indendørs underjordisk hule med varme- og kolde bade, jacuzzis, saunaer og meget mere. I QC Termemilano er der lagt op til ren selvforkælelse i fortryllende og afslappende omgivelser.

 

15. Santa Maria delle Grazie

Santa Maria delle Grazie er en meget berømt kirke i Milano, der gemmer på ét af verdens mest kendte kunstværker. Inde i den gamle kirke fra 1400-tallet, kan du nemlig opleve Leonardo da Vincis verdensberømte maleri, Den Sidste Nadver.

Maleriet forestiller Jesus’ sidste måltid med hans disciple og er et sandt mesterværk, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Du skal være opmærksom på, at køen til Den Sidste Nadver ofte er meget lang. De lukker kun en mindre gruppe ind hvert 15. minut. Det er dermed en god idé, at forudbestille billetter til Den Sidste Nadver (reklamelink), selvom at det er dyrt.

Seværdigheder og Oplevelser i Milano - Santa Maria delle Grazie - Rejs Dig Lykkelig

 

16. Piazza Gae Aulenti

Piazza Gae Aulenti ligger i hjertet af Milanos forretningscenter og er en topmoderne plads omgivet af skyskrabere og moderne arkitektur.

Det er også her du finder Unicredit Tower, der med en højde på 231 meter, er den højeste bygning i Italien.

Om aftenen bliver Piazza Gae Aulenti for alvor vækket til live med musik og farverige lys, der oplyser et brusende springvand. Midt på pladsen, er der desuden et bæredygtigt LED-solcelletræ, der mest af alt minder om noget fra fremtiden.

 

17. Pinacoteca di Brera

Et af de bedste museer i byen er Pinacoteca di Brera, der også er en af de mest populære must-see seværdigheder og oplevelser i Milano.

Museet rummer én af Italiens mest imponerende samlinger af malerier fra renæssancen. Her kan du altså beundre et stort antal mesterværker fra verdensberømte kunstnere.

12 Seværdigheder og Oplevelser i Milano - Pinacoteca di Brera - Rejs Dig Lykkelig

 

18. Basilica di Sant’Ambrogio

I centrum af Milano finder du den smukke gamle kirke, Basilica di Sant’Ambrogio. Den blev bygget tilbage i år 379 og er dermed en af de ældste kirker i Milano. Den blev bygget af helgen Sankt Ambrosius, der var en vigtig biskop i byen.

Kirken blev dog rekonstrueret i en romansk stil i det 11. århundrede. Basilica di Sant’Ambrogio er en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Milano, fordi det er en ret usædvanlig middelalderkirke.

Den domineres af to høje kirketårne og en idyllisk gårdhave, der er indrammet af en smuk søjlegang. Glem ikke at gå indenfor, hvor der er fyldt med gamle kunstværker.

 

19. Navigli

Navigli er et hyggeligt kvarter i Milano med to kanaler, der er omgivet af restauranter, barer og specialbutikker. Her er der en fantastisk stemning, især om aftenen, når restauranterne og barerne fyldes med mennesker.

Hvis du vil opleve nattelivet i Milano, bør du besøge Navigli om lørdagen. Det er nemlig den eneste ugedag, hvor de italienske skoleelever for alvor kan give den gas i nattelivet.


Læs også: Hvor skal man bo i Milano?

Navigli - Rejs Dig Lykkelig

 

20. Cimitero Monumentale

En af de mest populære seværdigheder i Milano er Cimitero Monumentale, der er en af byens største kirkegårde. Det lyder måske ikke ligefrem specielt indbydende at besøge en kirkegård på din storbyferie, men det er altså SÅ meget mere end bare dét.

Cimitero Monumentale minder nemlig om et stort udendørs museum med smukke kunstneriske grave og monumenter.

De er spredt udover et enormt område på mere end 250.000 kvadratmeter og er opdelt i flere forskellige zoner. Der er dermed rigeligt at udforske på den imponerende kirkegård.

 

21. Bosco Verticale

I nærheden af tidligere nævnte Piazza Gae Aulenti, finder du Bosco Verticale, der er to helt specielle højhuse i Milano.

De to højhuse er nemlig dækket af en hel skov med mere end 20.000 levende planter, der spænder over alt fra træer til buske. Det er et helt speciel syn og er blandt de bedste anderledes seværdigheder og oplevelser i Milano.

Bosco Verticale - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Gábor MolnárUnsplash

 

22. National Museum of Science and Technology

Leonardo da Vinci National Museum of Science and Technology er det største videnskabs- og teknologimuseum i Italien.

Det er dedikeret til den verdensberømte italienske maler og videnskabsmand Leonardo da Vinci, som du helt sikkert har hørt om før.

Det populære museum byder på flere af Leonardo da Vincis opfindelser, der er blevet genskabt ud fra hans tegninger og skitser. Derudover kan du også se en stor samling af andre vigtige videnskabelige opfindelser og banebrydende teknologi.

Du kan med fordel købe billetter til museet her (reklamelink). Der er ingen tvivl om, at det er en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Milano på en regnvejrsdag.

 

23. Brera

Brera ligger i Milanos historiske centrum, og er en af de mest trendy og charmerende bydele i den italienske storby. Her bliver du mødt af farverige gamle huse og smalle brostensbelagte gader, der bare venter på at blive udforsket.

Det er et meget livligt område med et stort antal elegante restauranter, fortovscaféer, barer og butikker med den nyeste mode.

Gaderne i Brera er desuden også pakket med populære gallerier og akademier. Du skal bare være opmærksom på, at det ikke ligefrem er en af Milanos billigste bydele.

Seværdigheder og Oplevelser i Milano - Brera - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Julia SoloninaUnsplash

Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Milano. Hvad er dine favoritoplevelser i Milano? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Milano:

Milano Shopping Guide

Hvor skal man bo i Milano?

Vigtige ting du SKAL vide inden rejsen til Italien

De Bedste Rejsemål i Italien

Gode Campingområder i Italien

… Eller læs alle artikler fra Milano eller Italien

Planlæg din rejse til Milano:

Bestil fly til Milano (reklamelink)

Bestil hotel i Milano (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Milano (reklamelink)

Bestil biludlejning i Milano (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Milano (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *