12 Seværdigheder og Oplevelser i Milano - Rejs Dig Lykkelig

23 Must-See Seværdigheder og Oplevelser i Milano

Leder du efter sjove ting at lave i Milano? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Milano, Italien.

Milano er Italiens næststørste by. Byen er mest kendt for sine modeshows og shopping, men Milano byder på SÅ meget mere end bare dét.

Her finder du nemlig også en lang række spændende steder at opleve med alt fra storslåede katedraler til historiske bygninger.

Med sin placering i det nordlige Italien, er Milano en af de mest populære storbyer for os danskere. Det gælder især, når vi planlægger en forlænget weekendtur i Europa.

Er du klar til, at dykke ned i den skønne modehovedstad? Så får du her en liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Milano.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Milano (reklamelink)

Bestil hotel i Milano (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Milano (reklamelink)

Bestil biludlejning i Milano (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Milano (reklamelink)

 

Seværdigheder og Oplevelser i Milano


1. Duomo di Milano

Duomo di Milano er byens største vartegn og verdens femtestørste kirke. Ja, faktisk er den så stor, at den kan rumme 40.000 mennesker.

Det tog mere end 500 år, at bygge den gotiske domkirke med sin hvide marmorfacade og mange spir. Og så er den endda mindst lige så smuk indeni som udenpå!

Når du besøger domkirken skal du huske, at tage op på tagterrassen. Herfra er der en helt fantastisk udsigt over Milano. Jeg kan især anbefale, at bestille de her billetter til Duomo di Milano her (reklamelink).

Duomo di Milano - Rejs Dig Lykkelig

 

2. La Scala

La Scala hedder officielt Teatro alla Scala og er et af verdens førende og mest berømte operahuse. Det blev indviet i 1778 og har siden været benyttet til operaforestillinger af absolut verdensklasse.

En af de bedste ting at give sig til i Milano er, at overvære en forestilling derinde. Du kan også bare nøjes med, at besøge den overdådige sal og det dertilhørende museum.

På museet kan du bl.a. finde en omfattende samling af musikinstrumenter og kostumer. Du kan med fordel købe billetter til La Scala lige her (reklamelink).

 

3. Galleria Vittorio Emanuele II

Du har helt sikkert allerede set billeder af Galleria Vittorio Emanuele II. Det er nemlig Milanos verdensberømt shoppingarkade. Den åbnede dørene tilbage i 1877 og er dermed Italiens ældste shoppingcenter.

Når du træder ind i arkaden bliver du mødt af en smuk og overdådig arkitektur, der kan få de fleste til at sukke.

Galleria Vittorio Emanuele II ligger ved siden af Duomo di Milano og er en af de vigtigste seværdigheder og oplevelser i byen.

Arkaden byder på mange forretninger, men de er bestemt ikke for alle. De består nemlig udelukkende af svinedyre designerbutikker såsom Prada og Versace.

12 Seværdigheder og Oplevelser i Milano - Galleria Vittorio Emanuele II - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Corso Buenos Aires

Corso Buenos Aires er en af verdens længste shoppinggader. Med mere end 350 butikker, har gaden faktisk den højeste koncentration af butikker i Europa.

Her er der butikker i alle prisgrupper fra H&M og Zara til Nike og Adidas. Bemærk, at der også findes masser af gode shoppinggader i nærheden af Duomo di Milano.

Læs også: Shopping Guide til Milano

 

5. Nyd smagen af Italien

Det italienske køkken er verdenskendt for sine lækre og velsmagende retter, herunder anti-pasti, risotto, pizza, lasagne og alverdens pastaretter.

Nå ja, og selvfølgelig også Gelato, der er smagfuld italiensk flødeis, som de fleste turister spiser døgnet rundt!

Hvis du drømmer om en autentisk italiensk madoplevelse er det vigtigt, at du undgår de turistorienterede restauranter. Led hellere efter de restauranter, hvor de lokale også selv sidder og spiser.

På en ferie i Italien er det desuden også et must, at smage italiensk kaffe, vin og Aperol Spritz, der er en italiensk vinbaseret drink.

Seværdigheder og Oplevelser i Milano - Smagen af Italien - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Acquatica Park

I udkanten af Milano finder du Acquatica Park, der er byens eneste vandland. Hvis vejret ellers tillader det, er der lagt op til en sjov dag for hele familien.

Her kan I suse afsted i et stort antal vandrutsjebaner, svømme i forskellige pools og prøve sjove vandaktiviteter. Acquatica Park er helt klart et af de bedste steder at besøge i Milano om sommeren.

 

7. Castello Sforzesco

Castello Sforzesco er et kæmpestort slot i centrum af Milano, som engang har været en af Europas største fæstninger. Her boede byens herskere fra 1400-tallet og flere århundreder frem.

I dag er det enorme slot til gengæld hjem til et stort antal gallerier og museer. Det er et af de steder i Milano, som du bare skal se – hvis ikke indeni, så i det mindste udefra.

Castello Sforzesco - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Sempione Park

Ved siden af Castello Sforzesco finder du Sempione Park, der er den italienske storbys største bypark. Her er der rig mulighed for, at slappe af i grønne omgivelser.

Parken byder også på flere af Milanos største attraktioner, herunder mange populære museer og monumenter.

I Sempione Park er det et must, at tage op i Torre Branca, der er et 108 meter højt ståltårn. Det er den sjette højeste struktur i Milano, så det er nok ikke lige en oplevelse for folk med højdeskræk.

Tag den hurtige elevator op til udsigtsplatformen, hvorfra du bliver mødt af en Milanos bedste udsigter. Du kan finde billige billetter til Torre Branca her (reklamelink).

 

9. Arco della Pace

I udkanten af Sempione Park står Arco della Pace. Den imponerende nyklassiske triumfbue blev bygget i 1800-tallet som en hyldest til Napoleons sejr over Italien.

Arco della Pace er 25 meter høj og 24 meter bred. Den er flot udsmykket med en lang række forskellige materialer. I dag er triumfbuen et af de største vartegn og vigtigste ting at se i Milano.

Arco della Pace - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Hop-on Hop-off Bustur

Det kan være en god idé, at starte din storbyferie med en bustur i en turistet hop-on hop-off bus.

På den måde er der nemlig garanti for, at du kommer forbi mange af de største must-see seværdigheder og oplevelser i Milano.

Og det bedste af det hele? Du kan endda hoppe af og på busserne lige så mange gange som du har lyst til. Jeg kan varmt anbefale denne populære hop-on hop-off bustur i Milano (reklamelink).

 

11. San Siro

Er du fan af italiensk fodbold? Så må du ikke gå glip af San Siro! Stadionet går også under navnet Stadio Giuseppe Meazza og er hjemmebane for to af verdens største fodboldklubber, nemlig A.C. Milan og Inter Milan.

Med plads til over 80.000 tilskuere, er San Siro Italiens største stadion. Der er som regel en fodboldkamp hver uge. Det er derfor helt oplagt, at overvære en fodboldkamp i Milano.

San Siro benyttes desuden også af det italienske landshold og UEFA samt til koncerter med store kunstnernavne.

12 Seværdigheder og Oplevelser i Milano - San Siro - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Quadrilatero della Moda

Quadrilatero della Moda er et eksklusivt shoppingområde, der også kaldes for Den Gyldne Modefirkant. Området er omkranset af de fire gader via Monte Napoleone, via Manzoni, Via della Spiga og Corso Venezia.

I Quadrilatero della Moda er der fyldt med eksklusive modebutikker, internationale modelbureauer og hovedkvarterer for mange af de største italienske modehuse.

Her ligger butikker som Armani, Chanel, Prada, Gucci og Louis Vuitton på stribe. Det er ikke ligefrem et billigt sted til shopping i Milano, men det er også hyggeligt at vinduesshoppe.

 

13. Dagstur til Comosøen

Comosøen ligger kun omkring 86 kilometer nord for Milano og er en af de smukkeste søer i Italien. Det er dermed det perfekte sted at besøge på en dagstur.

Comosøen er Italiens tredjestørste sø. Den har en dybde på op til 410 meter, hvilket gør det til den dybeste sø i hele Europa.

Den smukke sø er beliggende for foden af Alperne, som skaber en malerisk og naturskøn baggrund. Langs bredden er der fyldt med frodige skove samt farverige og charmerende byer helt ned til det dybblå vand.

Det er billigst at besøge Comosøen i din egen bil, men du kan også tage på denne ekstremt populære dagstur til Comosøen (reklamelink).

Comosøen - Rejs Dig Lykkelig

 

14. QC Termemilano

QC Termemilano bliver desværre ofte overset i de fleste guides til de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Milano. Det er virkelig ærgerligt!

QC Termemilano er nemlig en helt fantastisk og unik spa, der er beliggende i et gammelt sporvognsdepot.

Udover et par opvarmede pools udendørs, er der også en indendørs underjordisk hule med varme- og kolde bade, jacuzzis, saunaer og mere. Der er lagt op til ren selvforkælelse i fortryllende og afslappende omgivelser.

 

15. Santa Maria delle Grazie

Santa Maria delle Grazie er en meget berømt kirke i Milano. Den gemmer nemlig på ét af verdens mest kendte kunstværker.

Inde i den gamle kirke fra 1400-tallet, kan du opleve Leonardo da Vincis verdensberømte maleri, Den Sidste Nadver.

Maleriet forestiller Jesus’ sidste måltid med hans disciple. Det er et sandt mesterværk, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Vær opmærksom på, at køen til maleriet ofte er meget lang. De lukker kun en mindre gruppe ind hvert 15. minut. Det er dermed en god idé, at forudbestille billetter til Den Sidste Nadver (reklamelink), selvom at det er dyrt.

Seværdigheder og Oplevelser i Milano - Santa Maria delle Grazie - Rejs Dig Lykkelig

 

16. Piazza Gae Aulenti

Piazza Gae Aulenti ligger i hjertet af Milanos forretningscenter. Det er en topmoderne plads omgivet af skyskrabere og moderne arkitektur.

Det er også her du finder Unicredit Tower, der med en højde på 231 meter, er den højeste bygning i Italien.

Om aftenen bliver Piazza Gae Aulenti for alvor vækket til live med musik og farverige lys, der oplyser et brusende springvand. Midt på pladsen er der et bæredygtigt LED-solcelletræ, der minder om noget fra fremtiden.

 

17. Pinacoteca di Brera

Er du vild med kunst? Så er Pinacoteca di Brera et af de bedste museer i byen. Som et resultat heraf, er det en utroligt populær attraktion blandt turister.

Museet rummer da også én af Italiens mest imponerende samlinger af malerier fra renæssancen. Her kan du altså beundre et stort antal fascinerende mesterværker fra verdensberømte kunstnere.

12 Seværdigheder og Oplevelser i Milano - Pinacoteca di Brera - Rejs Dig Lykkelig

 

18. Basilica di Sant’Ambrogio

I centrum finder du den smukke gamle kirke, Basilica di Sant’Ambrogio. Den blev bygget i år 379 og er dermed en af Milanos ældste kirker.

Kirken blev bygget af helgen Sankt Ambrosius, der var en vigtig biskop i byen. I det 11. århundrede blev den dog rekonstrueret i en romansk stil.

I dag er Basilica di Sant’Ambrogio en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Milano. Det er nemlig en ret usædvanlig middelalderkirke.

Den domineres af to høje kirketårne og en idyllisk gårdhave, der er indrammet af en smuk søjlegang. Glem ikke at gå indenfor, hvor der er fyldt med gamle kunstværker.

 

19. Navigli

Navigli er et hyggeligt kvarter med to kanaler, der er omgivet af restauranter, barer og specialforretninger. Her er der en fantastisk stemning, især om aftenen, når restauranterne og barerne fyldes med mennesker.

Hvis du vil opleve nattelivet i Milano, bør du besøge Navigli om lørdagen. Det er nemlig den eneste ugedag, hvor de italienske skoleelever for alvor kan give den gas i nattelivet.

Læs også: Hvor skal man bo i Milano?

Navigli - Rejs Dig Lykkelig

 

20. Cimitero Monumentale

En anden god ting at lave i Milano er, at besøge Cimitero Monumentale, der er en af byens største kirkegårde.

Det lyder måske ikke ligefrem specielt indbydende, at besøge en kirkegård på din storbyferie. Når det så er sagt, er det altså SÅ meget mere end bare dét!

Cimitero Monumentale minder nemlig om et stort udendørs museum med smukke kunstneriske grave og monumenter.

De er spredt udover et enormt område på mere end 250.000 kvadratmeter og er opdelt i forskellige zoner. Der er dermed rigeligt at udforske på den imponerende kirkegård.

 

21. Bosco Verticale

Bosco Verticale er to helt specielle højhuse, der er placeret i nærheden af tidligere nævnte Piazza Gae Aulenti.

De to højhuse er nemlig dækket af en hel skov med mere end 20.000 levende planter. Her er der alt fra træer til buske. Det er et helt speciel syn og en af de mere anderledes seværdigheder og oplevelser i Milano.

Bosco Verticale - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Gábor MolnárUnsplash

 

22. National Museum of Science and Technology

Leonardo da Vinci National Museum of Science and Technology er det største videnskabs- og teknologimuseum i Italien.

Det er dedikeret til den verdensberømte italienske maler og videnskabsmand, Leonardo da Vinci. Ham har du helt sikkert hørt om før!

Det populære museum byder på flere af Leonardo da Vincis opfindelser. De er blevet genskabt ud fra hans tegninger og skitser. Du kan også se en stor samling af andre vigtige videnskabelige opfindelser og banebrydende teknologi.

Du kan med fordel købe billetter til museet her (reklamelink). Der er ingen tvivl om, at det er en af de bedste ting at give sig til i Milano på en regnvejrsdag.

 

23. Brera

Brera ligger i det historiske centrum og er en af de mest trendy og charmerende bydele i Milano. Her bliver du mødt af farverige gamle huse og smalle brostensbelagte gader, der bare venter på at blive udforsket.

Det er et meget livligt område med et stort antal elegante restauranter, fortovscaféer, barer og butikker med den nyeste mode.

Gaderne i Brera er desuden også pakket med populære gallerier og akademier. Du skal bare være opmærksom på, at det ikke ligefrem er en af de billigste bydele.

Seværdigheder og Oplevelser i Milano - Brera - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Julia SoloninaUnsplash

Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Milano.

Hvad er dine favoritoplevelser i Milano? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Milano:

Milano Shopping Guide

Hvor skal man bo i Milano?

Vigtige ting du SKAL vide inden rejsen til Italien

De Bedste Rejsemål i Italien

Gode Campingområder i Italien

… Eller læs alle artikler fra Milano eller Italien

Planlæg din rejse til Milano:

Bestil fly til Milano (reklamelink)

Bestil hotel i Milano (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Milano (reklamelink)

Bestil biludlejning i Milano (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Milano (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *