Rejseguide til Hamborg

Hamborg er Tysklands næststørste by og ligger kun et stenkast fra den danske grænse. Den korte afstand har gjort Hamborg til en meget populær destination for os danskere. Men byen er selvfølgelig også blevet populær på grund af den smukke arkitektur og de mange oplevelser og seværdigheder.

Hamborg er det perfekte valg, hvis du trænger til en weekendtur med hele familien. Men hvilken bydel skal I så bo i? Og hvordan kommer I overhovedet til Hamborg og rundt i byen? Det kan du få svar på lige her, i min rejseguide til Hamborg.

Rejseguide til Hamborg - Rejsdiglykkelig.dk


 

Hvornår er det bedst at besøge Hamborg?

Der er ikke noget rigtigt eller forkert tidspunkt til at besøge Hamborg. Du kan altså sagtens besøge den tyske storby hele året rundt. Men jeg kan virkelig anbefale, at opleve julestemningen i Hamborg i december. Der er en helt speciel og magisk stemning i juletiden med alt pynten og de mange julelys. Hamborg ligger som sagt tæt på Danmark og derfor er der rigtig mange, der tager på weekendture til Tysklands andenstørste by både sommer og vinter.Hvordan kommer man til Hamborg?

Eftersom at Hamborg ligger så tæt på Danmark, er der også masser af muligheder for at komme dertil. Du kan både vælge din egen bil, fly eller offentlige transportmidler.

Bil: Vi tager altid til Hamborg i min bil, hvilket tager omkring 3,5 timer fra Herning. Der er motorvej hele vejen, så det tager ikke specielt lang tid, men det evige vejarbejde nær hamborg sænker selvfølgelig farten lidt.

Tog og bus: Hvis du ikke har nogen bil eller ikke vil bruge den, kan du også tage toget til Hamborg. DSB har flere togafgange dagligt direkte til centrum og prisen pr. vej er fra 228 kr. og opad. Desuden kan børn under 16 år komme ganske gratis med toget. Der kører også busser direkte til Hamborg fra både København og flere større byer i Jylland.

Fly: Mit sidste foreslag er at tage med et fly til Hamborg, men det er ofte meget dyrere end de tre andre valgmuligheder. Derudover tager det nok lige så lang tid, da du skal være i lufthavnen lang tid før og skal med et offentligt transportmiddel fra Hamborg lufthavn til centrum.

Rejseguide til Hamborg - Hvordan kommer man til Hamborg - Rejsdiglykkelig.dk

 

Hvor skal man bo i Hamborg?

Hamborg har mange hyggelige bydele og det kan hurtigt blive svært, at vælge hvor man vil overnatte. Der er ikke nogle deciderede farlige bydele i Hamborg og der er frit slag mellem bydelene. Men hvis du er kommet for at opleve byen, vil jeg selvfølgelig anbefale at du bor tæt på centrum. Når du leder efter et hotel, bør du overveje at bo i en af nedenstående områder i Hamborg.

AltStadt er Hamborgs centrum og er en oplagt bydel, hvis det er dit første besøg i byen. Det er her at både rådhuset og hovedbanegården ligger. Det er også her du finder et stort udvalg af restauranter, butikker og ikke mindst spændende seværdigheder.

Neustadt udgør en del af Hamborgs centrum og er endnu et perfekt valg, hvis det er dit første besøg i byen. Bydelen ligger tæt på mange seværdigheder og byder på flere hyggelige restauranter, butikker og barer.

St. Georg ligger tæt på Hamborgs centrum og er dermed også tæt på de store seværdigheder. Det er en livlig og hyggelig bydel med masser af butikker, restauranter, caféer og barer. St. Georg er kendt som Hamborgs homo- og kunstnerkvarter, hvilket ikke siger så lidt. Der er en skøn stemning i bydelen og udvalget af hoteller er stort.

St. Pauli er en livlig og underholdende bydel med fest og glade dage døgnet rundt. Området er især populært for unge mennesker, der ønsker at opleve Hamborgs natteliv.

Karolinenviertel er et hipt og kreativt kvarter med en fantastisk stemning og masser af små butikker, caféer, restauranter og parker. Den forholdsvis rolige bydel er perfekt til børnefamilier og folk, som gerne vil tage den lidt med ro.

Rejseguide til Hamborg - Hvor skal man bo - Rejsdiglykkelig.dk

 

Hvordan kommer man rundt i Hamborg?

Det er nemmest at tage offentligt transport rundt i Hamborg. Hvis du kører i egen bil skal du både være opmærksom på trafikpropper og prisen på parkeringsbilletter. Hamborg har både busser, tog, metroer og færger, der let kan fragte dig rundt i byen. Hvis du bruger den offentlige transport mere end et par gange om dagen, kan det godt betale sig at købe et Hamburg Card. Kortet koster omkring 75 kr. for en dag, men du kan sagtens købe et til flere dage i træk. Når du har købt kortet, kan du bruge den offentlige transport ubegrænset og du får endda op til 50 procent rabat på mange seværdigheder i Hamborg.

Der er selvfølgelig også rig mulighed for at tage en taxa rundt i byen, men det koster jo en del ekstra. Du kan også leje en cykel og opleve byen på en anderledes måde. Det er super nemt at leje cykler ved de mange cykelstationer rundt omkring i Hamborg. Du betaler for cyklen i en automat og når du ikke vil cykle mere, kan du bare aflevere den ved den nærmeste cykelstation. Hvis du ikke ønsker at bruge noget transportmiddel, er det også nemt at komme rundt til fods, da mange af Hamborgs seværdigheder ligger tæt på hinanden.
Hvad skal man opleve i Hamborg?

Hamborg byder på mange gode oplevelser og seværdigheder rundt omkring i byen. Den charmerende storby er rig på både historie, søfart, broer og forskellige kulturer. Men jeg vil blot komme hurtigt ind på få af Hamborgs bedste oplevelser herunder.

Miniatur Wunderland er verdens største modeljernbane med landskaber og kendte bygninger fra flere forskellige steder i verden. Udstillingen er enorm og det skulle være en spændende oplevelse, at se det imponerende arbejde bag modelbanen.

Hamborgs havn er en af de største i verden og har en lang søfarts historie gennem århundreder. Havnen bør bestemt opleves under et besøg i Hamborg. Det er super hyggeligt med en gåtur langs kajen.

Speicherstadt er et stort område med gamle og charmerende varehuse, der står direkte ned til kanaler med mange krydsende broer. Du vil hurtigt komme til at mærke fortidens travlhed ved Hamborgs havn, når du går blandt de gamle bygninger.

Reeperbahn er en lang og festlig gade fuld af diskoteker, barer, restauranter, teatre, underholdning og stripklubber. Det er med andre ord her, du finder Hamborgs bedste natteliv. Gaden var tidligere kendt som Hamborgs red-light district, men det er så småt ved at være lavet om på.

Planten un Blomen er en smuk park i Hamborgs centrum. Her kan du bl.a. besøge en botanisk have og Europas største japanske have. Du kan også bare vælge, at slappe lidt af fra storbyens stress og jag i de skønne omgivelser.


Læs også: 17 must see seværdigheder og oplevelser i Hamborg

Rejseguide til Hamborg - Miniatur Wunderland - Rejsdiglykkelig.dk

 

Hvor skal man shoppe i Hamborg?

Hamborg har selvfølgelig mange shoppingmuligheder, ligesom enhver anden storby. Der er både shoppingcentre, stormagasiner, gågader og designerbutikker. Men her får du mit bud på tre af de bedste steder til shopping i Hamborg.

Mockenbergstrasse er Hamborgs største gade inden for shopping og byder på store internationale butikker, små specialbutikker og stormagasiner i massevis.

Europa Passage er Hamborgs største shoppingcenter med mere end 120 butikker. Centret byder på et bredt udvalg af butikker til enhver smag.

Neuer Wall er en gade fuld af eksklusive og dyre mærkevarebutikker såsom Gucci, Prada, Hugo Boss, Armani og Rolex. Det er rettere sagt her du tager hen, hvis du har guld i lommerne.Hvad skal man spise i Hamborg?

Hamborg har masser af hyggelige caféer og restauranter på hvert gadehjørne. Jeg vil ikke komme ind på specifikke restauranter, da udvalget simpelthen er enormt. Men under dit ophold i Hamborg bør du hvert fald smage lidt af de tyske specialiteter såsom tyske pølser og øl. Jeg skal personligt altid have en Wienerschnitzel i Tyskland, hvilket også er typisk tysk mad.

Rejseguide til Hamborg - Hvad skal man spise - Rejsdiglykkelig.dk

 

Gode tips og hurtige facts om Hamborg
  • Der bruges Euro i Hamborg og det er vigtigt, at du får hævet kontanter. Der er stadig utroligt mange steder i Hamborg, hvor de simpelthen hverken tager imod Visa, Mastercard eller Dankort. Utroligt, men sandt.
  • Det er almindeligt at lægge 5-10 procent af regningen i drikkepenge på restauranter.
  • Der er ikke noget krav om miljømærker på bilerne i Hamborg.
  • Det kan ofte være en god idé at købe et Hamburg Card, der giver fri benyttelse af offentlig transport og store rabatter ved mange seværdigheder i Hamborg.
Planlægger du en tur til Tyskland? Glem ikke at tjekke disse artikler:

… Eller læs alle mine artikler fra Tyskland.

Planlæg din rejse til Hamborg:

Bestil fly til Hamborg på Momondo.dk (Reklamelink)

Bestil biludlejning i Hamborg på Discovercars.dk (Reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.