17 must see seværdigheder og oplevelser i Hamborg - Rejsdiglykkelig.dk

17 Must-See Seværdigheder og Oplevelser i Hamborg

Leder du efter sjove ting at lave i Hamborg, Tyskland? Glem ikke at tjekke denne liste med de allerbedste must-see seværdigheder og oplevelser i Hamborg.

Hamborg er en smuk og spændende storby i Tyskland, som kun ligger en kort køretur fra Danmark. Den korte afstand er medvirkende til at Hamborg er blevet et yderst populært rejsemål for os danskere, når vi for eksempel planlægger en weekendtur. Tysklands næststørste by er også et attraktivt rejsemål, fordi der findes et utal af spændende seværdigheder og oplevelser i Hamborg.

Hvis du planlægger en tur til Hamborg, skal du blive hængende her på siden lidt endnu. Jeg vil nemlig gerne anbefale 17 seværdigheder og oplevelser i Hamborg, som du ikke må gå glip af.


Læs også: Rejseguide til Hamborg

 

De bedste oplevelser i Hamborg:
1. Port of Hamburg

Hamborg havn er en af de største og travleste havne i Europa – men også i resten af verden. Hvert år lægger tusindvis af fragtskibe, krydstogtskibe og sejlbåde til i den enorme havn, som tyskerne kalder for ”Gateway to the World”. Havnen er en must-see attraktion i Hamborg, fordi den gennem flere århundreder har haft en stor betydning for byens handel og økonomi.

Du må ikke glemme at gå en tur ved havnen, hvor du kan beundre de mange store fragtskibe. Hvis sulten melder sig, kan du eventuelt spise en middag på én af de mange fiskerestauranter ved havnen. Mange af restauranterne byder på en super hyggelig stemning og en skøn udsigt over havet.

Hamborg havn opleves allerbedst på en havnerundfart. Her får du en rigtig god fornemmelse af, hvor stor Hamborg havn egentligt er. Hint: Den er virkelig enormt stor! Hamborg kaldes ofte for Nordeuropas Venedig, fordi byens kanaler og floder krydses af mere end 2.500 broer. Det er faktisk flere broer end der er i Venedig og Amsterdam tilsammen! 

2. Speicherstadt

Speicherstadt er verdens største pakhusdistrikt og er optaget på UNESCO’s liste over Verdenskulturarv. Området er yderst charmerende med sine gamle røde murstensbygninger, rolige kanaler, gamle jernbroer og små gader.

Det smukke pakhusdistrikt i Hamborg blev opført fra 1883 til 1927. Det fungerede oprindeligt som et toldfrit område, hvor den vigtigste transportvej var kanalerne. Herfra blev varer fragtet direkte fra skibene i kanalerne og ind i de høje pakhuse.

Flere af de gamle bygninger i Speicherstadt bruges faktisk stadig som pakhuse i dag. Der er dog også åbnet hyggelige caféer, restauranter og museer i flere af de gamle pakhuse. Det er også her du finder Miniatur Wunderland (reklamelink) og Hamburg Dungeon (reklamelink), der er to meget populære must-see seværdigheder i Hamborg.

17 must see seværdigheder og oplevelser i Hamborg - Speicherstadt - Rejsdiglykkelig.dk

 

3. Hamburger Kunsthalle

Hamburger Kunsthalle ligger i Hamborgs centrum og består af tre sammenhængende bygninger med hver deres arkitektoniske stilart. Det store kunstmuseum har en imponerende udstilling, der menes at være blandt de mest imponerende kunstudstillinger i Europa.

Museets udstilling inkluderer blandt andet værker fra store kunstnere som Rembrandt, Picasso, Monet og mange flere. Hamburger Kunsthalle er en af de bedste oplevelser i Hamborg, hvis du er interesseret i kunst fra mange forskellige tidsperioder.

 

4. Miniatur Wunderland

Miniatur Wunderland ligger i et gammelt pakhus i Speicherstadt og er en absolut must-see seværdighed i Hamborg. Her kan du opleve verdens største modeljernbaneudstilling! Den store udstilling dækker et enormt areal på flere etager med miniatureudgaver af kendte bygninger, byer og landskaber fra store dele af verden.

Når du besøger Miniatur Wunderland, kan du opleve hvordan transportmidler som toge, biler, både og fly bevæger sig rundt i landskabet ved hjælp af en enorm computer. Du kan også selv aktiverer flere af transportmidlerne og lyskrydsene. Ligesom det næsten ikke kan blive mere imponerende, så skifter belysningen i Miniatur Wunderland endda hvert 15. minut mellem dag og nat.

Miniatur Wunderland er en af de bedste oplevelser i Hamborg for børn. De fleste voksne bliver dog også meget imponerede af udstillingen. Jeg kan anbefale at forudbestille dine billetter til Miniatur Wunderland fra GetYourGuide (reklamelink).

17 must see seværdigheder og oplevelser i Hamborg - Miniatur Wunderland - Rejsdiglykkelig.dk

 

5. KZ-Gedenkstätte Neuengamme

Neuengamme koncentrationslejr ligger femten kilometer sydøst for Hamborg og fungerer i dag som et museum og mindesmærke. Lejren blev oprettet i 1938 som en underlejr til Sachsenhausen koncentrationslejren i Berlin. I 1940 blev Neuengamme en selvstændig koncentrationslejr, der udviklede sig til en stor lejr med omkring 86 mindre arbejdslejre under sig.

Fra 1938 til 1945 kom der 100.000 fanger gennem lejren, hvoraf cirka 55.000 døde af de umenneskelige forhold, mishandling, sult og sygdom. De fleste af de 6.000 danskere, der blev sendt til de tyske koncentrationslejre, blev faktisk sendt her til Neuengamme – eller én af dens underlejre.

Det er også netop derfor, at vi danskere bør besøge den berygtede koncentrationslejr i nærheden af Hamborg. Der venter dig en skræmmende historie på stedet, men det er samtidig også vigtigt at vi lærer om fortidens rædsler.

 

6. Hamburger Rathaus

Hamborgs rådhus er et af byens største vartegn og en af de mest populære must-see seværdigheder i Hamborg. Rådhuset fungerer stadig som det aktive hovedsæde for Hamborgs parlament og regering.

Den storslåede sandstensbygning stod færdig i 1897 og overlevede på mirakuløs vis bombardementerne under 2. Verdenskrig. Rådhusets overdådige facade er meget smuk og symboliserer Hamborgs storhedstid og samlingen af Det Tyske Rige i 1871.

Inde i Hamborgs rådhus, er udsmykningen mindst lige så smuk som udvendig. Her kan du udforske et stort antal udstillinger eller deltage i en guidet rundvisning, hvor du lærer mere om historien. Der er flere forskellige rundvisninger i det store rådhus, der består af hele 647 eksklusive rum.

Hamburger Rathaus - Rejsdiglykkelig.dk

 

7. Mönckebergstrasse

Mönckebergstrasse er Hamborgs største butiksgade og ligger centralt placeret tæt ved hovedbanegården og rådhuset. Her finder du et imponerende udvalg af internationale kædebutikker som Zara og H&M, stormagasiner som Karstadt og Kaufhof samt indkøbscentret Europa Passage. Hvis sulten melder sig undervejs på shopping turen, er der også masser af gode caféer og restauranter på Mönckebergstrasse.

 

8. Chocoversum

Hvert år fragtes tonsvis af kakao og chokolade via Hamborgs havn, hvilket har gjort Hamborg til Tysklands chokoladehovedstad. Hvis du elsker chokolade, er det derfor oplagt at lægge vejen forbi Chocoversum, der er Hamborgs chokolademuseum.

Når du besøger museet, kan du komme på en 90 minutters guidet rundvisning. Undervejs lærer du om, hvordan chokoladen bliver produceret. Du får et helt unikt indblik i hele processen fra at kaffebønnerne plukkes fra kakaotræet til at du står med det færdige produkt i hånden.

Undervejs på turen er der smagsprøver ved hvert eneste produktionsled, og det er virkelig lækkert – jeg siger det bare! I slutningen af rundturen, får du endda lov til at fremstille din helt egen chokoladebar. Det kan da umuligt blive meget bedre så!

 

9. Internationales Maritimes Museum Hamburg

Det internationale maritime museum i Hamborg er beliggende i det ældste pakhus i Speicherstadt og huser en enorm udstilling. Her har du muligheden for at lære om mere end 3.000 års maritim historie fra Hamborg og resten af verden.

Udstillingen er fordelt på 9 etager med mere end 40.000 genstande og mere end en million fotografier. De udstillede genstande består blandt andet af en samling af modelskibe, byggeplaner, breve, uniformer og maritim kunst. Du kan også se en 3.000 år gammel kano, der er fundet lige her i Hamborgs havn.

17 must see seværdigheder og oplevelser i Hamborg - Internationales Maritimes Museum Hamburg - Rejsdiglykkelig.dk

 

10. Mahnmal St. Nikolai

St. Nikolai kirken var engang en smuk og storslået kirke, der var én af de fem hovedkirker i Hamborg. Fra 1874 til 1876, var Mahnmal St. Nikolai kirken faktisk den højeste bygning i verden. I dag er det den næsthøjeste bygning i Hamborg, kun overgået af fjernsynstårnet.

Under 2. verdenskrig bombede de allierede store dele af Hamborg – og kirken med sit høje tårn var det perfekte mål. Det eneste der stod tilbage efter krigen, var resterne af kirketårnet og krypten. De står i dag tilbage som et minde om krigens brutale ødelæggelser.

Inde i krypten er der en spændende og rørende udstilling om bombningerne af kirken og Hamborg under 2. Verdenskrig. Kirketårnet står i dag kun tilbage som en skal med en glaselevator, der fører dig op på en udsigtsplatform i 76,3 meters højde. Herfra er der en smuk udsigt over Hamborgs centrum og den store havn.

 

11. Reeperbahn

Reeperbahn ligger i bydelen St. Pauli og er Hamborgs svar på Jomfru Ane Gade – bare endnu større og vildere. Her ligger restauranter, diskoteker, barer og natklubber side om side i Hamborgs mest berømte og berygtede festgade. Der er ingen tvivl om, at det er her du skal tage hen, hvis du vil have en sjov og vild aften i Hamborg.

Reeperbahn er også berygtet for at være Hamborgs Red Light District med en udbredt prostitution, der især foregår i Herbertstrasse. Bordelgaden løber parallelt med Reeperbahn og er fyldt med stripklubber, sex-butikker og bordeller, hvor prostituerede viser sig frem i vinduerne. Reeperbahn er derfor ikke et sted for sarte sjæle, selvom at gaden ikke er nær så slem som tidligere.

Reeperbahn - Rejsdiglykkelig.dk

 

12. Dialog im Dunkeln

Dialog im Dunkeln er en populær udstilling i Dialogue House, der er et helt specielt museum i Hamborg. Museet har tre forskellige udstillinger, hvoraf Dialog im Dunkeln er den mest populære. Her er der med garanti intet at se, men alligevel er der utroligt meget at opdage.

Inde i Dialog im Dunkeln, bliver små grupper ført ind i et mørkt rum imens de ledsages af en blind eller svagtseende person. Den blinde eller svagtseende person hjælper gruppen gennem normale hverdagssituationer. Det kan for eksempel være når han eller hun skal krydse en travl gade, besøge et marked eller spise middag med vennerne. Det er en helt ny verden, hvor påvirkninger som lugte, lyde, temperaturer og berøring pludselig spiller en meget større rolle.

Det er en fascinerende og anderledes oplevelse, når den seende bliver blind og den blinde bliver seende. På udvalgte dage og tidspunkter er der desuden mulighed for at prøve og spise en middag i komplet mørke. Selvom at Dialog im Dunkeln ikke er så kendt blandt turister endnu, er det stadig en af de bedste oplevelser i Hamborg.

 

13. Planten un Blomen

Hvis du trænger til et pusterum fra storbyens stress og jag, kan du med fordel besøge Planten un Blomen. Denne store bypark i hjertet af Hamborg, er det perfekte sted til at nyde stilheden og naturen for en stund.

Inde i parken, kan du besøge en botanisk have og en rosenhave med mere end 300 forskellige roser. Du kan også besøge en apotekerhave med medicinske planter og den største japanske have i Europa. En anden mulighed er bare at slappe af på de store græsarealer og lade børnene lege på legepladsen.

I sommermånederne er der desuden et flot springvandshow med lys og musik (Wasserlichtkonzerte). Showet finder normalt sted i løbet af aftentimerne. I vintermånederne bliver parkens ene sø omdannet til en stor skøjtebane. Her kan du leje skøjter og nyde en sjov vinteraktivitet i Hamborg.

17 must see seværdigheder og oplevelser i Hamborg - Planten un Blomen - Rejsdiglykkelig.dk

 

14. Hamburger Fischmarkt

Hamborgs fiskemarked er kun åben om søndagen fra kl. 05.00-09.00, men det er bestemt værd at stå tidligt op for. Det traditionsrige fiskemarked har eksisteret siden 1703 og tiltrækker tusindvis af besøgende hver søndag. På markedet sælges der alt fra friske fisk og skaldyr, grøntsager, frugter, nødder, te, blomster og endda tøj.

Glem ikke at nyde atmosfæren på det traditionsrige fiskemarked. Køb en kop kaffe eller en fiskesandwich og sug den hektiske og fantastiske stemning til dig. Du må heller ikke snyde dig selv for et besøg i Altonaer Fischauktionshalle, der er en gammel og historisk auktionshal for fiskehandlere.

 

15. Alter Elbtunnel

Alter Elbtunnel kan oversættes til Den Gamle Elbtunnel og er en underjordisk tunnel, der blev indviet i 1911. Den 426 meter lange tunnel forbinder Hamborgs centrum med det store havneområde på den sydlige bred af floden Elben.

De to tunnelrør gjorde det i sin tid nemmere for havnearbejderne at komme på arbejde. Sidenhen er der dog bygget mange andre tunneler og broer, der har overtaget det meste af trafikken over Elben. I dag er den smukke og historiske tunnel en af de bedste oplevelser i Hamborg. Den kan udforskes ganske gratis til fods og på cykel. På udvalgte tidspunkter, kan du også besøge tunnelen i bil imod betaling.

Når du besøger Elbtunnelen må du ikke glemme at se de fire store elevatorerne, der hejser bilerne 24 meter ned under floden. Efter at have passeret tunnelen, står du pludselig på den sydlige side af Elben-floden. Herfra er der en fantastisk udsigt over Hamborgs centrum.

Alter Elbtunnel - Rejsdiglykkelig.dk

 

16. Hauptkirche St. Michaelis

St. Michaelis kirken er den største kirke i Hamborg og anses for at være en af Nordtysklands smukkeste kirker. Det store orgel inde i kirken er desuden et af verdens ældste af sin slags. Hvis du kommer ved middagstid, kan du være heldig at opleve en orgelkoncert.

En kirke lyder måske ikke ligefrem som en af de mest spændende oplevelser i Hamborg. Jeg synes ærligtalt heller ikke at kirken er noget særligt, men kirkens høje spir er til gengæld et besøg værd! Det 132 meter høje kobberbeklædte spir troner højt over byen og er et af Hamborgs største vartegn.

For at komme op i spiret, kan du tage elevatoren eller de mange trappetrin op til en udsigtsplatform i 106 meters højde. Herfra er der en smuk 360 graders panoramaudsigt over Hamborg, havnen og de mange kanaler. Det er netop denne smukke udsigt, der er medvirkende til at St. Michaelis kirken er en af must-see seværdighed i Hamborg.

 

17. Elbphilharmonie

Elbphilharmonie ligger i den moderne og nye bydel HafenCity, der står i stærk kontrast til det nærliggende Speicherstadt med de gamle pakhuse. Den kæmpestore glasbygning med bølgetag er faktisk placeret ovenpå et af de gamle pakhuse.

Inde i Elbphilharmonie, finder du flere koncertsale og restauranter, en udsigtsplatform, et hotel og et stort parkeringshus. Siden åbningen i januar 2017, er Elbphilharmonie blevet et nyt og moderne vartegn for Hamborg.

Hvis du ønsker at lære mere om historien bag Elbphilharmonie, kan du booke en guidet rundtur i den imponerende bygning. Du kan også købe en billet til en af koncerterne, der foregår i en af de smukke koncertsale med en fantastisk akustik. En anden mulighed er at besøge Elbphilharmonie Plaza, der er en udsigtsplatform i 37 meters højde.

17 must see seværdigheder og oplevelser i Hamborg - Elbphilharmonie - Rejsdiglykkelig.dk


Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Hamborg, Tyskland. Hvad er dine favoritoplevelser i Hamborg? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur til Hamborg? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Planlægger du en tur til Tyskland? Glem ikke at tjekke disse artikler:

… Eller læs alle artikler fra Tyskland.

Planlæg din tur til Hamborg:

Bestil fly til Hamborg på Momondo.dk (Reklamelink)

Bestil biludlejning i Hamborg på Discovercars.dk (Reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.