17 must see seværdigheder og oplevelser i Hamborg - Rejsdiglykkelig.dk

24 Must-See Seværdigheder og Oplevelser i Hamborg

Leder du efter sjove ting at lave i Hamborg, Tyskland? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Hamborg.

Hamborg er Tysklands næststørste by og ligger kun en kort køretur fra Danmark. Den korte afstand er medvirkende til, at Hamborg er blevet et ekstremt populært rejsemål for os danskere.

Overalt i Hamborg bliver du mødt af spændende seværdigheder og oplevelser. Der er simpelthen så meget, at give sig til!

Hvis du planlægger en tur til Hamborg, skal du blive hængende her på siden lidt endnu. Her får du en liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Hamborg.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Hamborg (reklamelink)

Bestil hotel i Hamborg (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Hamborg (reklamelink)

Bestil biludlejning i Hamborg (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Hamborg (reklamelink)

 

Seværdigheder og Oplevelser i Hamborg:


1. Port of Hamburg

Hamborgs havn er ikke bare en af de største og travleste havne i Europa, men også i resten af verden.

Hvert år lægger tusindvis af fragtskibe, krydstogtskibe og sejlbåde til i den enorme havn, som tyskerne kalder ”Gateway to the World”.

Havnen har haft stor betydning for byens handel og økonomi gennem århundreder. Det er også netop derfor, at det er en af de største attraktioner og oplevelser i Hamborg.

Glem ikke at gå en tur på havnen, hvor du kan beundre de mange store fragtskibe. Hvis sulten melder sig undervejs, kan du eventuelt spise en middag på en af de hyggelige fiskerestauranter på havnen.

Havnen - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Havnerundfart med oplevelser i Hamborg

Hamborgs havn opleves allerbedst på en havnerundfart. Her får du en god fornemmelse af, hvor stor havnen egentligt er. Hint: Den er virkelig enormt stor!

Ja, faktisk kaldes Hamborg ofte for Nordeuropas Venedig, fordi byens mange kanaler og floder krydses af mere end 2.500 broer. Det er flere broer end der er i Venedig og Amsterdam tilsammen!

Havnens store betydning for byen er medvirkende til, at en havnerundfart er en af de mest populære seværdigheder og oplevelser i Hamborg.

Hvis du gerne vil på en sejltur i havnen, kan du finde et stort udvalg af topbedømte havnerundfarter i Hamborg her (reklamelink).

 

3. Speicherstadt

Speicherstadt er kendt som verdens største pakhusdistrikt og er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.

Området er yderst charmerende med røde murstensbygninger, rolige kanaler, gamle jernbroer og smalle gader. Det smukke pakhusdistrikt i Hamborg blev opført i perioden fra 1883 til 1927.

Det fungerede oprindeligt som et toldfrit område, hvor den vigtigste transportvej var kanalerne. Herfra blev varer fragtet direkte fra skibene og ind i de høje pakhuse.

Flere af de gamle bygninger i Speicherstadt bruges stadig som pakhuse i dag. Der er dog også åbnet hyggelige caféer, restauranter og museer i flere af pakhusene.

Det er også her du finder Miniatur Wunderland (reklamelink) og Hamburg Dungeon (reklamelink).

17 must see seværdigheder og oplevelser i Hamborg - Speicherstadt - Rejsdiglykkelig.dk

 

4. Hamburger Kunsthalle

Hamburger Kunsthalle består af tre sammenhængende bygninger med hver deres arkitektoniske stilart.

Det store kunstmuseum har en udstilling, der menes at være blandt de mest imponerende kunstudstillinger i Europa. Her kan du beundre værker fra store kunstnere som Rembrandt, Picasso, Monet og mange flere.

Hamburger Kunsthalle er en af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Hamborg, hvis du interesserer dig for kunst fra forskellige tidsperioder.

 

5. Miniatur Wunderland

I Miniatur Wunderland kan du opleve verdens største modeljernbaneudstilling! Den dækker over et enormt område på flere etager med miniatureudgaver af kendte bygninger, byer og landskaber fra store dele af verden.

Her kan du opleve hvordan transportmidler som toge, biler, skibe og fly bevæger sig rundt i landskabet ved hjælp af en enorm computer.

Du kan også selv aktiverer nogle af transportmidlerne og lyskrydsene. Hvert 15. minut skifter lyset derinde desuden mellem dag og nat.

Miniatur Wunderland er helt klart en af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Hamborg for børnefamilier. De fleste voksne bliver dog også meget imponerede af udstillingen!

Lyder den store modeljernbaneudstilling i Hamborg som noget for dig? Så kan du med fordel købe billetter til Miniature Wunderland her (reklamelink).

17 must see seværdigheder og oplevelser i Hamborg - Miniatur Wunderland - Rejsdiglykkelig.dk

 

6. Mönckebergstrasse

Mönckebergstrasse er Hamborgs største butiksgade og ligger centralt placeret tæt ved hovedbanegården og rådhuset.

Her finder du et bredt udvalg af internationale kædebutikker som Zara og H&M. Derudover byder gaden også på stormagasiner som Karstadt og Kaufhof samt indkøbscentret, Europa Passage.

Hvis sulten melder sig undervejs på din shopping i Hamborg, er der også mange gode caféer og restauranter på Mönckebergstrasse.


Læs også: Shopping Guide til Hamborg

 

7. Hamburger Rathaus

Hamborgs rådhus er et af de største vartegn samt mest populære must-see seværdigheder i Hamborg, Tyskland.

Rådhuset fungerer som det aktive hovedsæde for Hamborgs parlament og regering. Den storslåede bygning stod færdig i 1897 og overlevede på mirakuløs vis bombardementerne under 2. Verdenskrig.

Rådhusets overdådige facade er meget smuk! Den symboliserer Hamborgs storhedstid og samlingen af Det Tyske Rige i 1871.

Udsmykningen er mindst lige så smuk indvendig. Her kan du nemlig udforske et stort antal udstillinger eller deltage i en guidet rundvisning.

Der findes en lang række forskellige rundvisninger i det store rådhus, som består af hele 647 overdådige rum.

Hamburger Rathaus - Rejsdiglykkelig.dk

 

8. KZ-Gedenkstätte Neuengamme

Neuengamme koncentrationslejr ligger 15 kilometer sydøst for Hamborg og fungerer i dag som et museum og mindesmærke.

Lejren blev oprettet i 1938 som en underlejr til Sachsenhausen-lejren i Berlin. I 1940 blev Neuengamme en selvstændig koncentrationslejr med omkring 86 mindre arbejdslejre under sig.

Fra 1938 til 1945 kom der 100.000 fanger gennem lejren, hvoraf cirka 55.000 døde af de umenneskelige forhold, mishandling, sult og sygdom.

De fleste af de 6.000 danskere, der blev sendt til de tyske koncentrationslejre, blev faktisk sendt til Neuengamme eller én af dens underlejre.

Hvis du interesserer dig for 2. verdenskrig er der ingen tvivl om, at Neuengamme koncentrationslejr er en af de vigtigste seværdigheder og oplevelser i Hamborg.

 

9. Panoptikum

Panoptikum er Hamborgs helt eget voksmuseum. Det stammer fra 1879 og er dermed Tysklands ældste voksmuseum.

Her kan du se mere end 120 voksfigurer af berømtheder og andre vigtige personer fra hele verden. Et besøg i Panoptikum er især en af de sjoveste seværdigheder og oplevelser i Hamborg for unge og teenagere.

Du kan med fordel købe billetter til Panoptikum her (reklamelink). Entrébilletterne er ikke specielt dyre, så det er altså en rigtig god oplevelse til prisen.

Panoptikum - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Chocoversum

Hvert år fragtes tonsvis af kakao og chokolade via Hamborgs havn, hvilket har gjort Hamborg til Tysklands chokoladehovedstad.

Hvis du elsker chokolade er det derfor oplagt, at lægge vejen forbi Chocoversum, der er Hamborgs chokolademuseum. Her kan du komme på en 90 minutters guidet rundvisning, hvor du lærer om hvordan chokoladen produceres.

Du får et helt unikt indblik i hele processen fra kaffebønnerne plukkes fra kakaotræet til du står med det færdige produkt i hånden.

Undervejs på turen er der smagsprøver ved hvert eneste produktionsledog det er virkelig lækkert!

I slutningen af turen, får du endda lov til at fremstille din helt egen chokoladebar. Du kan bestille en guidet rundvisning i Chocoversum her (reklamelink).


Læs også: Oplevelser i Hamborg for Børn og Teenagere

 

11. Internationales Maritimes Museum Hamburg

Det internationale maritime museum i Hamborg er beliggende i det ældste pakhus i Speicherstadt. Her kan du lære om mere end 3.000 års maritim historie fra Hamborg og resten af verden.

Udstillingen er fordelt på 9 etager med mere end 40.000 genstande og 1 million fotografier. Genstandene består bl.a. af modelskibe, byggeplaner, breve, uniformer og maritim kunst.

Du kan også se en 3.000 år gammel kano, som blev fundet i Hamborgs havn. Museet er en rigtig god attraktion i Hamborg, hvis du interesserer dig for det maritime liv.

Du kan købe billetter til Internationales Maritimes Museum Hamburg her (reklamelink).

Seværdigheder og Oplevelser i Hamborg - Maritim Museum - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Mahnmal St. Nikolai

Mahnmal St. Nikolai var engang en smuk og storslået kirke, som var én af de fem hovedkirker i Hamborg. Fra 1874 til 1876 var det endda den højeste bygning i verden!

I dag er det den næsthøjeste bygning i Hamborg, kun overgået af fjernsynstårnet. Under 2. verdenskrig bombede de allierede store dele af Hamborg – og kirken med sit høje tårn var det perfekte mål.

Det eneste der stod tilbage efter krigen, var resterne af kirketårnet og krypten. De står i dag tilbage som et minde om krigens brutale ødelæggelser.

Inde i krypten er der en rørende udstilling om bombningerne af kirken og Hamborg.

Kirketårnet består kun af en skal med en glaselevator, som fører dig op på en udsigtsplatform i 76,3 meters højde. Herfra er der en smuk udsigt over Hamborg.


Læs også: Rejseguide til Hamborg

 

13. Chilehaus

I Hamborgs kontordistrikt finder du Chilehaus, som er en af byens mest ikoniske bygninger.

Det er egentligt bare en ti-etagers høj kontorbygning, men arkitekturen er så enestående, at den er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Chilehaus er et enestående eksempel på mustensekspressionismen fra 1920’erne.

Smut en tur forbi bygningen, hvis du har tid. Det er et godt sted til, at tage nogle gode billeder i Hamborg. Glem heller ikke at opleve de specielle trappeopgange inde i Chilehaus.

Chilehaus - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Reeperbahn

Reeperbahn ligger i bydelen St. Pauli og er Hamborgs svar på Jomfru Ane Gade – bare endnu større og vildere. Her ligger restauranter, diskoteker, barer og natklubber side om side i Hamborgs mest berygtede festgade.

Reeperbahn er også berygtet for at være Hamborgs Red Light District med en udbredt prostitution, som især foregår i Herbertstrasse.

Bordelgaden løber parallelt med Reeperbahn og er fyldt med stripklubber og bordeller. Den berygtede festgade er dermed ikke et sted for sarte sjæle.

Hvis du gerne vil opleve området, kan du eventuelt tage på denne ekstremt populære guidede rundtur ved Reeperbahn (reklamelink).

Reeperbahn - Rejsdiglykkelig.dk

 

15. Hamburg Dungeon

Hamburg Dungeon er en af de absolut mest populære attraktioner og seværdigheder i Hamborg. Det er den perfekte oplevelse for enhver, der trænger til lidt gys og spænding.

I Hamburg Dungeon kommer du med på en uhyggelig rejse gennem de mørkeste perioder i Hamborgs historie.

Undervejs på turen bliver du mødt af professionelle skuespillere, uhyggelige fortællinger og uventede specialeffekter. Det hele virker meget virkeligt og det føles nærmest som om, at du genoplever historien.

Du kan med fordel købe billetter til Hamburg Dungeon her (reklamelink). Bemærk, at det ikke er en aktivitet for børn under 10 år.

 

16. Museumsskibe

I Hamborgs havn finder du mange museumsskibe, der ofte bliver overset af turister. Du kan bl.a. besøge Cap San Diego (reklamelink), der er et 159 meter langt fragtskib, som har sejlet mellem Tyskland og Sydamerika.

En anden mulighed er, at besøge Rickmer Rickmers (reklamelink), der er et gammelt lastsejlskib fra 1896. Her kan du ligeledes få et indblik i livet ombord på skibet.

Til sidst skal der selvfølgelig også nævnes U-Boot Museum. Det populære museum befinder sig i en gammel sovjetisk ubåd.

Seværdigheder og Oplevelser i Hamborg - Museumsskibe - Rejs Dig Lykkelig

 

17. Dialog im Dunkeln

Dialog im Dunkeln ligger i Dialogue House, som er et helt specielt museum i Hamborg. Museet har flere forskellige udstillinger, hvoraf Dialog im Dunkeln er den mest populære.

Her er der med garanti intet at se, men alligevel er der utroligt meget at opdage. Inde i Dialog im Dunkeln, bliver små grupper ført ind i et mørkt rum imens de ledsages af en blind eller svagtseende person.

Den blinde eller svagtseende person hjælper gruppen gennem normale hverdagssituationer, hvor næsten alle sanserne skal i brug.

Det er en fascinerende og anderledes oplevelse, når den seende bliver blind og den blinde bliver seende. På udvalgte dage kan du også prøve, at spise en middag i komplet mørke.

Lyder det unikke museum som en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Hamborg for dig? Så kan du med fordel bestille en guidet tur i Dialog im Dunkeln her (reklamelink).

 

18. Planten un Blomen

Hvis du trænger til et pusterum fra storbyen, kan du med fordel besøge Planten un Blomen. Den store bypark ligger i hjertet af Hamborg og er det perfekte sted til at nyde stilheden.

Inde i parken kan du bl.a. besøge en botanisk have og en rosehave. Der er også en apotekerhave med medicinske planter og den største japanske have i Europa.

Du kan også bare slappe af på græsset eller lade børnene lege på legepladsen. I sommermånederne kan du opleve et flot springvandshow med lys og musik (Wasserlichtkonzerte).

Showet finder normalt sted i aftentimerne. I vintermånederne bliver parkens ene sø desuden omdannet til en stor skøjtebane.

17 must see seværdigheder og oplevelser i Hamborg - Planten un Blomen - Rejsdiglykkelig.dk

 

19. Hamburger Fischmarkt

Hamborgs fiskemarked finder kun sted om søndagen fra kl. 05.00-09.00. Alligevel er det bestemt værd, at stå tidligt op for!

Det traditionsrige fiskemarked har eksisteret siden 1703 og tiltrækker tusindvis af besøgende hver eneste søndag.

På markedet sælges der alt fra friske fisk og skaldyr til grøntsager, frugter, nødder, te, blomster og endda tøj. Her bliver der for alvor sat gang i alle sanserne.

Køb en kop kaffe eller en fiskesandwich, og sug den hektiske og fantastiske stemning til dig. Du må heller ikke snyde dig selv for, at besøge Altonaer Fischauktionshalle, som er en historisk auktionshal for fiskehandlere.


Læs også: Hvor skal man bo i Hamborg?

 

20. Alter Elbtunnel

Alter Elbtunnel er en 426 meter lang underjordisk tunnel fra år 1911. Den forbinder Hamborgs centrum med det store havneområde på den sydlige bred af Elben-floden.

De to tunnelrør gjorde det i sin tid nemmere for havnearbejderne, at komme på arbejde. Sidenhen er der bygget mange andre tunneler og broer, som har overtaget det meste af trafikken over Elben.

I dag er den smukke og historiske tunnel en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Hamborg. Den kan udforskes gratis til fods og på cykel.

På udvalgte tidspunkter, kan du også besøge tunnelen i bil imod betaling. Når du besøger Elbtunnelen må du ikke glemme, at se de fire store elevatorer, der hejser bilerne 24 meter ned under floden.

Efter at have passeret tunnelen, står du pludselig på den sydlige bred af Elben-floden, hvorfra der er en fantastisk udsigt.

Alter Elbtunnel - Rejsdiglykkelig.dk

 

21. Hop-on Hop-off Bustur til seværdigheder i Hamborg

Det kan være en rigtig god idé, at starte din storbyferie i Hamborg med en bustur i en hop-on hop-off bus.

Undervejs får du et godt overblik over byen samtidig med, at du kommer forbi mange af de største must-see seværdigheder og oplevelser i Hamborg.

Det er en super god måde at opleve byen på samtidig med, at du bliver transporteret rundt mellem Hamborgs seværdigheder. Du kan købe billetter til den mest populære hop-on hop-off bustur i Hamborg her (reklamelink).

 

22. Hamburger Dom

Hvis du tager på storbyferie i Hamborg på det helt rigtige tidspunkt, kan du være heldig at opleve Hamburger Dom.

Dette er en af Tysklands største og mest populære omrejsende tivolier med mange forlystelser og mere end 100 boder med mad og drikke.

Hamburger Dom afholdes tre gange om året i en hel måned ad gangen og tiltrækker millioner af mennesker. Du kan se hvornår Hamburger Dom kommer til byen her.

Det er en af de sjoveste og hyggeligste oplevelser i Hamborg, så du bør virkelig ikke gå glip af det! Der er gratis entré, men det koster selvfølgelig lidt at prøve forlystelserne.

Seværdigheder og Oplevelser i Hamborg - Hamburger Dom - Rejs Dig Lykkelig

 

23. Hauptkirche St. Michaelis

St. Michaelis kirken er den største kirke i Hamborg og anses for, at være en af Nordtysklands smukkeste kirker.

Kirkens store orgel er desuden et af verdens ældste af sin slags. Hvis du kommer ved middagstid, kan du være heldig at opleve en orgelkoncert.

En kirke lyder måske ikke ligefrem som en af de mest spændende seværdigheder og oplevelser i Hamborg.

Kirken er ærligt talt heller ikke noget særligt, men det 132 meter høje spir er til gengæld et besøg værd!

For at komme op i spiret, kan du tage elevatoren eller de mange trappetrin op til en udsigtsplatform i 106 meters højde. Herfra er der en smuk 360 graders panoramaudsigt over Hamborg.

 

24. Elbphilharmonie

Elbphilharmonie ligger i den nye moderne bydel, HafenCity, som står i stærk kontrast til det nærliggende Speicherstadt med de gamle pakhuse.

Den kæmpestore glasbygning med bølgetag er faktisk placeret direkte ovenpå et af de gamle pakhuse.

Inde i Elbphilharmonie finder du flere koncertsale, restauranter, en udsigtsplatform, et hotel og et stort parkeringshus. Siden åbningen i 2017, har Elbphilharmonie været et moderne vartegn for Hamborg.

Hvis du gerne vil lære om historien bag Elbphilharmonie, kan du med fordel booke en guidet rundtur i den imponerende bygning.

En anden mulighed er, at købe billetter til en af koncerterne, som foregår i smukke koncertsale med en fantastisk akustik.

Du kan også besøge Elbphilharmonie Plaza (reklamelink), som er en udsigtsplatform i 37 meters højde. På vejen derop kører du bl.a. med verdens længste rulletrappe!

17 must see seværdigheder og oplevelser i Hamborg - Elbphilharmonie - Rejsdiglykkelig.dk

 

Ofte stillede spørgsmål:


Hvad er Hamborg mest kendt for?

Hamborg er mest kendt for sin store havn, der er blandt de travleste havne i Europa såvel som i resten af verden. Derudover er Hamborg også kendt for sine mange kanaler, som har givet byen kælenavnet ”Nordeuropas Venedig”.

Ikke nok med det, så er Hamborg også hjem til verdens største pakhusdistrikt, verdens største modeljernbaneudstilling og meget mere.

Er Hamborg værd at besøge?

Hamborg er helt klart et besøg værd! Byen ligger kun omkring 166 kilometer fra den dansk-tyske grænse, så det er virkelig nemt, at tage på en weekendtur dertil.

Der findes rigtig mange spændende seværdigheder og oplevelser i Hamborg. Her kan du sagtens finde sjove ting at lave for alle aldersgrupper – store såvel som små.

Hvad skal man lave i Hamborg med børn?

Hvis du er på storbyferie i Hamborg med børn, er der heldigvis også mange familievenlige attraktioner rundt omkring i byen.

Her finder du alt fra modeljernbaner, voksmuseer og musicals til legelande, trampolinparker og svømmehaller. Du kan få et overblik over de bedste oplevelser i Hamborg med børn og teenagere her.

Hvor skal man bo i Hamborg?

Der findes mange dejlige områder i Hamborg. Det kan dermed være svært at svare på, hvor det er allerbedst at bo for turister.

Det kan dog varmt anbefales, at bo i Alstadt, som er byens historiske centrum. Her bor du i hjertet af byen og er i gåafstand til det meste. Du kan med fordel læse min guide til de bedste steder at bo i Hamborg her.

Must-See Seværdigheder og Oplevelser i Hamborg - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Hamborg, Tyskland. Hvad er dine favoritoplevelser i Hamborg? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil?

Læs flere artikler fra Hamborg:

Rejseguide til Hamborg

Shopping Guide til Hamborg

Top 10 Forlystelsesparker i Tyskland

… Eller læs alle artikler fra Hamborg eller Tyskland

Planlæg din tur til Hamborg:

Bestil fly til Hamborg (reklamelink)

Bestil hotel i Hamborg (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Hamborg (reklamelink)

Bestil biludlejning i Hamborg (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Hamborg (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *