17 must see seværdigheder og oplevelser i Hamborg - Rejsdiglykkelig.dk

17 must see seværdigheder og oplevelser i Hamborg

Leder du efter ting at lave i Hamborg, Tyskland? Læs denne liste med de bedste seværdigheder og oplevelser i Hamborg!

Hamborg er en smuk og spændende storby, som kun ligger en kort køretur fra Danmark. Den korte afstand er medvirkende til at Hamborg er blevet et yderst populært rejsemål for os danskere, når vi for eksempel planlægger en weekendtur. Samtidig er Tysklands næststørste by også et attraktivt rejsemål, fordi der er et utal af spændende seværdigheder og oplevelser i Hamborg!

Hvis du har planer om at besøge Hamborg, vil jeg gerne anbefale 17 seværdigheder og oplevelser i Hamborg, som at du ikke må gå glip af under din rejse til Hamborg.


Læs også: Rejseguide til Hamborg

 

1. Port of Hamburg

Hamborg havn er en af de største og travleste havne i hele Europa og resten af verden! Hvert år lægger flere tusinde fragtskibe, krydstogtskibe og sejlbåde til i den enorme havn, som tyskerne kalder for ”Gateway to the World”. Havnen er et must see i Hamborg, fordi den har haft en stor betydning for byens handel og økonomi gennem flere århundreder.

Du må ikke glemme at gå en tur ved havnen, hvor du kan beundre de mange store fragtskibe. Hvis sulten melder sig, kan du spise en middag på en af de mange fiskerestauranter med udsigt over havet.

Men Hamborg havn opleves altså bedst på en havnerundfart, hvor du får en bedre fornemmelse af, hvor stor Hamborg havn faktisk er! Hamborg kaldes ofte for Nordeuropas Venedig, fordi byens kanaler og floder krydses af mere end 2.500 broer, og det er faktisk flere broer end der er i Venedig og Amsterdam tilsammen! 

2. Speicherstadt

Speicherstadt er verdens største pakhusdistrikt og er optaget på UNESCO’s liste over Verdenskulturarv. Området er yderst charmerende med sine gamle røde murstensbygninger, rolige kanaler, gamle jernbroer og små gader. Pakhusdistriktet blev opført fra 1883 til 1927, og fungerede oprindeligt som et toldfrit område. De høje pakhuses vigtigste transportvej var kanalerne, hvorfra deres varer blev fragtet direkte fra skibene i vandet og ind i pakhusene.

Flere af de gamle bygninger i Speicherstadt bruges faktisk stadig som pakhuse i dag, men der er også åbnet caféer, restauranter og museer i flere af de gamle pakhuse. Det er også her du finder Miniatur Wunderland og Hamburg Dungeon, som er to meget populære seværdigheder i Hamborg.

17 must see seværdigheder og oplevelser i Hamborg - Speicherstadt - Rejsdiglykkelig.dk

 

3. Hamburger Kunsthalle

Hamburger Kunsthalle ligger i Hamborgs centrum og består af tre sammenhængende bygninger med hver sin arkitektoniske stilart. Det store kunstmuseum har en imponerende udstilling, der menes at være blandt de mest imponerende i Europa.

Museets udstilling inkluderer blandt andet værker fra store kunstnere som Rembrandt, Picasso, Monet og mange flere. Hamburger Kunsthalle er uden tvivl et must see i Hamborg, hvis du er interesseret i kunst fra mange forskellige kunstneriske tidsperioder.

 

4. Miniatur Wunderland

Miniatur Wunderland ligger i et gammelt pakhus i Speicherstadt og er en af de absolut mest populære seværdigheder i Hamborg! Her kan du opleve verdens største modeljernbaneudstilling, som dækker et enormt areal på flere etager med miniatureudgaver af kendte bygninger, byer og landskaber fra store dele af verden. Miniatur Wunderland er en perfekt oplevelse for børn i Hamborg, men de fleste voksne bliver også meget imponerede over udstillingen!

Når du besøger Miniatur Wunderland, kan du opleve hvordan transportmidler som toge, biler, både og fly bevæger sig rundt i landskabet ved hjælp af en enorm computer. Du kan også selv aktiverer flere af transportmidlerne og lyskrydsene. Næsten som at det ikke kan blive mere imponerende, så skifter belysningen i Miniatur Wunderland endda hvert 15. minut mellem dag og nat.

17 must see seværdigheder og oplevelser i Hamborg - Miniatur Wunderland - Rejsdiglykkelig.dk

 

5. KZ-Gedenkstätte Neuengamme

Neuengamme koncentrationslejr ligger femten kilometer sydøst for Hamborg og fungerer i dag som et museum og mindesmærke. Lejren blev oprettet i 1938 som en underlejr til Sachsenhausen koncentrationslejr i Berlin. I 1940 blev Neuengamme en selvstændig koncentrationslejr, som udviklede sig til en stor lejr med omkring 86 mindre arbejdslejre under sig.

Fra 1938 til 1945 kom der 100.000 fanger igennem lejren, hvoraf cirka 55.000 døde af de umenneskelige forhold, mishandling, sult og sygdom. De fleste af de 6.000 danskere, som blev sendt til de tyske koncentrationslejre, blev desuden sendt til Neuengamme eller en af dens underlejre. Det er netop derfor, at vi danskere bør besøge den berygtede koncentrationslejr. Der venter en skræmmende historie på stedet, men det er samtidig vigtigt at vi lærer om fortidens rædsler.

 

6. Hamburger Rathaus

Hamborgs rådhus er et af byens største vartegn, og er samtidig både sæde for Hamborgs parlament og regering. Den storslåede sandstensbygning blev opført fra 1886 til 1897, og overlevede på mirakuløs vis bombardementerne under 2. Verdenskrig. Rådhusets overdådige facade er meget smuk og symboliserer Hamborgs storhedstid og samlingen af Det Tyske Rige i 1871.

Inde i Hamborgs rådhus, som er åben for offentligheden, er udsmykningen mindst lige så smuk som udenpå. Her kan du udforske nogle af de mange udstillinger eller komme på en guidet rundvisning og lære mere om historien. Der er flere forskellige rundvisninger i det store rådhus med intet mindre end 647 eksklusive rum!

Hamburger Rathaus - Rejsdiglykkelig.dk

 

7. Mönckebergstrasse

Mönckebergstrasse er Hamborgs største butiksgade og ligger centralt placeret tæt ved hovedbanegården og rådhuset. Her finder du et imponerende udvalg af internationale kædebutikker som Zara og H&M, stormagasiner som Karstadt og Kaufhof samt indkøbscentret Europa Passage. Hvis sulten melder sig undervejs på shopping turen, er der også masser af gode caféer og restauranter på Mönckebergstrasse.

 

8. Chocoversum

Hvert år fragtes tonsvis af kakao og chokolade via Hamborgs havn, hvilket har gjort Hamborg til Tysklands chokoladehovedstad. Hvis du elsker chokolade, er det derfor oplagt at lægge vejen forbi Chocoversum, som er Hamborgs chokolademuseum. Når du besøger museet kan du komme på en 90 minutters guidet rundtur, hvor du lærer om, hvordan chokoladen bliver produceret.

Du får et helt unikt indblik i hele processen fra at kaffebønnerne plukkes fra kakaotræet til at du står med det færdige produkt i hånden. Undervejs på turen er der smagsprøver ved hvert eneste produktionsled, og det er virkelig lækkert, jeg siger det bare! Og i slutningen af rundturen, får du endda lov til at fremstille din helt egen chokoladebar! Det kan umuligt blive meget bedre så!

 

9. Internationales Maritimes Museum Hamburg

Det internationale maritime museum i Hamborg ligger i det ældste pakhus i Speicherstadt og huser en enorm udstilling! Her kan du lære om mere end 3.000 års maritim historie fra både Hamborg og resten af verden.

Udstillingen er fordelt på 9 etager med mere end 40.000 genstande og mere end en million fotografier. De udstillede genstande består blandt andet af en samling af modelskibe, byggeplaner, breve, uniformer, maritim kunst og en 3.000 år gammel kano, som er fundet lige her i Hamborgs havn!

17 must see seværdigheder og oplevelser i Hamborg - Internationales Maritimes Museum Hamburg - Rejsdiglykkelig.dk

 

10. Mahnmal St. Nikolai

St. Nikolai kirken var engang en smuk og storslået kirke, der var en del af de fem hovedkirker i Hamborg. Kirken var den højeste bygning i verden fra 1874 til 1876, og er i dag den næsthøjeste bygning i Hamborg – kun overgået af fjernsynstårnet. Men under 2. Verdenskrig bombede de allierede store dele af Hamborg, og her var kirken med sit høje tårn det perfekte mål. Det eneste der stod tilbage efter krigen, var resterne af kirketårnet og krypten, som i dag står tilbage som et minde om krigens ødelæggelser.

I krypten er der i dag en spændende og rørende udstilling om bombningerne af kirken og Hamborg under 2. Verdenskrig. Kirketårnet står i dag tilbage som en skal med en glaselevator, der fører dig op på en udsigtsplatform i 76,3 meters højde. Herfra er der en imponerende udsigt over Hamborgs centrum og havnen!

 

11. Reeperbahn

Reeperbahn ligger i bydelen St. Pauli og er Hamborgs svar på Jomfru Ane Gade – bare endnu større og vildere. Her ligger restauranter, diskoteker, barer og natklubber side om side i Hamborgs mest berømte og berygtede festgade. Der er ingen tvivl om, at det er her du skal tage hen, hvis du vil have en sjov og vild aften i Hamborg!

Reeperbahn er også berygtet for at være Hamborgs Red Light District med en udbredt prostitution, der især foregår i Herbertstrasse. Bordelgaden løber parallelt med Reeperbahn og er fyldt med stripklubber, sex-butikker og bordeller, hvor prostituerede viser sig frem i vinduerne. Reeperbahn er derfor ikke et sted for sarte sjæle, selvom at gaden ikke er nær så slem som tidligere.

Reeperbahn - Rejsdiglykkelig.dk

 

12. Dialog im Dunkeln

Dialog im Dunkeln er en populær udstilling i Dialogue House, som er et helt specielt museum i Hamborg. Museet har tre forskellige udstillinger, hvoraf Dialog im Dunkeln er den absolut mest populære! Her er der med garanti intet at se, men alligevel er der utroligt meget at opdage.

Her bliver små grupper nemlig ført rundt i helt mørklagte rum, imens de ledsages af en blind eller svagtseende person. Den blinde eller svagtseende person hjælper gruppen igennem hverdagssituationer, når han eller hun for eksempel skal krydse en travl gade, besøge et marked eller spise middag med vennerne. Det er en helt ny verden, hvor påvirkninger som lugte, lyde, temperaturer og berøring pludselig spiller en meget større rolle.

Det er både en fascinerende og mærkelig oplevelse, når den seende bliver blind og den blinde bliver seende. På udvalgte dage og tidspunkter er der desuden mulighed for at prøve og spise middag i komplet mørke. Selvom at Dialog im Dunkeln ikke er så kendt blandt turister endnu, er det stadig en af de absolut bedste oplevelser i Hamborg, som at du ikke bør gå glip af!

 

13. Planten un Blomen

Hvis du trænger til et pusterum fra storbyens stress og jag, kan du med fordel besøge Planten un Blomen, som er en stor bypark i hjertet af Hamborg. Her kan du både besøge en botanisk have, en rosenhave med mere end 300 forskellige roser, en apotekerhave med medicinske planter og den største japanske have i Europa. Du kan også bare vælge at slappe af på de store græsarealer eller besøge legepladsen.

I sommermånederne kan du opleve et springvandshow med lys og musik (Wasserlichtkonzerte), som normalt finder sted om aftenen. Selve springvandet kan selvfølgelig også ses i dagtimerne, men her er der hverken lys eller musik. I vintermånederne bliver parkens ene sø omdannet til en skøjtebane, hvor du kan leje skøjter og nyde en sjov vinteraktivitet i Hamborg.

17 must see seværdigheder og oplevelser i Hamborg - Planten un Blomen - Rejsdiglykkelig.dk

 

14. Hamburger Fischmarkt

Hamborgs fiskemarked er kun åben om søndagen fra kl. 05.00-09.00, men er bestemt værd at stå tidligt op for. Det traditionsrige fiskemarked har eksisteret siden 1703 og tiltrækker tusindvis af besøgende hver søndag. På markedet sælges der alt fra friske fisk og skaldyr, grøntsager, frugter, nødder, te, blomster og endda tøj.

Glem ikke at nyde atmosfæren på det traditionsrige fiskemarked, køb en kop kaffe eller en fiskesandwich og sug den hektiske og samtidig fantastiske stemning til dig. Du må heller ikke snyde dig selv for et besøg ved Altonaer Fischauktionshalle, som er en gammel og historisk auktionshal for fiskehandlere.

 

15. Alter Elbtunnel

Den gamle Elbtunnel blev indviet i 1911 og er en 426 meter lang tunnel, der forbinder Hamborgs centrum med det store havneområde på den sydlige side af floden Elben. De to tunnelrør gjorde det i sin tid nemmere for havnearbejderne at komme på arbejde. Sidenhen er der dog bygget mange andre tunneler og broer, som har overtaget det meste af trafikken over Elben.

I dag er den smukke og historiske tunnel en af de bedste oplevelser i Hamborg. Den kan udforskes ganske gratis til fods og på cykel, imens du kan besøge tunnelen i bil på udvalgte tidspunkter af dagen imod betaling. Når du besøger Elbtunnelen må du ikke glemme at se de fire store elevatorerne, der hejser bilerne 24 meter ned under floden. Når du har passeret tunnelen og står på den sydlige side af Elben, belønnes du desuden med en flot udsigt over Hamborgs centrum!

Alter Elbtunnel - Rejsdiglykkelig.dk

 

16. Hauptkirche St. Michaelis

St. Michaelis kirken er den største kirke i Hamborg og anses for at være en af Nordtysklands smukkeste kirker! Det store orgel inde i kirken er et af verdens ældste af sin slags, og hvis du kommer ved middagstid, kan du opleve en orgelkoncert. Kirker er måske ikke det mest spændende og jeg syntes ærligt talt ikke kirken er noget særligt, men kirkens høje spir er til gengæld et besøg værd!

Kirkens 132 meter høje kobberbeklædte spir troner nemlig højt over byen og har været et af Hamborgs største vartegn siden det blev bygget. Her kan du tage elevatoren eller de mange trappetrin op til en udsigtsplatform i 106 meters højde. Herfra er der en smuk 360 graders udsigt over Hamborg, havnen og de mange kanaler. Det er netop denne smukke udsigt, der gør St. Michaelis kirken til et must see i Hamborg.

 

17. Elbphilharmonie

Elbphilharmonie ligger i den moderne og nye bydel HafenCity, der står i stærk kontrast til det nærliggende Speicherstadt med gamle pakhuse. Den kæmpestore glasbygning med bølgetag er placeret ovenpå et af de gamle pakhuse og er både hjemsted for flere koncertsale og restauranter, en udsigtsplatform, et hotel og et parkeringshus. Siden åbningen i januar 2017, er Elbphilharmonie blevet et nyt og moderne vartegn for Hamborg.

Hvis du ønsker at lære mere om historien bag Elbphilharmonie, kan du booke en guidet rundtur i den imponerende bygning. Du kan også købe en billet til en af koncerterne, der foregår i en af de smukke koncertsale med en fantastisk akustik. Sidst men ikke mindst, kan du også besøge Elbphilharmonie Plaza, der er en udsigtsplatform i 37 meters højde. Udsigten over Hamborg og Elbe herfra er fantastisk!

17 must see seværdigheder og oplevelser i Hamborg - Elbphilharmonie - Rejsdiglykkelig.dk


Så kom vi igennem listen med de bedste seværdigheder og oplevelser i Hamborg, Tyskland. Hvad er dine favorit oplevelser i Hamborg? Hvad glæder du dig mest til på din tur til Hamborg?

Du må meget gerne efterlade en kommentar nederst på siden!


Læs alle indlæg fra Hamborg

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.