Oplevelser uden for Alanya - Rejsdiglykkelig.dk

10 Spændende Udflugter fra Alanya

Leder du efter de bedste udflugter og dagsture fra Alanya? Glem ikke at tjekke denne liste med nogle af de mest spændende udflugter fra Alanya, Tyrkiet.

De fleste turister bliver overraskede over, hvor mange sjove oplevelser og attraktioner, der egentligt er i Alanya. Dét kan du læse meget mere om i min artikel med de bedste must-see seværdigheder i Alanya. Hvis du er villig til at køre lidt udenfor byen, kan du endda besøge nogle af Tyrkiets helt store seværdigheder.

Når du holder ferie i Alanya, kan du bestille en udflugt gennem dit rejsebureau eller et af de mange oplevelsesbureauer rundt omkring i byen. Du kan også leje en bil og få frihed til at køre lige derhen, hvor du selv ønsker. Der findes mange spændende dagsture og udflugter fra Alanya, der helt klart er et besøg værd!

Så hvis du planlægger en rejse til Alanya, skal du blive hængende her på siden lidt endnu. Her får du en liste med de mest spændende udflugter fra Alanya.

Antalya - Rejsdiglykkelig.dk

 

De mest spændende udflugter fra Alanya:


1. Syedra Ruinerne (22 kilometer)

Syedra Ruinerne er beliggende mellem Alanya og Gazipasa, omkring 22 kilometer fra Alanya. Det er dermed en kort og overkommelig udflugt fra Alanya, der nemt kan nås i en udlejningsbil. Syedra er den nærmeste nogenlunde bevarede antikke ruinby, men er desværre ikke så udgravet.

Den gamle ruinby er placeret på en bjergskråning, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Middelhavet. Turen op ad bjerget kan være hård, men du bliver til gengæld belønnet med en betagende panoramaudsigt over det omkringliggende område. På en klar og skyfri dag, siges det faktisk at du kan se helt til Alanya.

Hvis du har planer om at besøge Syedra Ruinerne lidt udenfor Alanya, skal du huske at forberede dig inden turen. Det vigtigste er at du husker gode vandresko og rigeligt med vand. Det er som sagt en hård og varm tur.

 

2. Alara Kalesi (39 kilometer)

Alara Kalesi er et glemt historisk slot, der er beliggende på toppen af en stejl og massiv klippe. Det er en forholdsvis ukendt udflugtsmulighed fra Alanya, da det overhovedet ikke er en turistfælde.

Her kan du hverken finde skilte, boder, kiosker eller noget som helst andet, udover skøn natur og ruiner. Det siges dog at der er opsat nogle advarselsskilte, der advarer om at det kan være farligt at besøge slottet. Grunden til dette skyldes blandt andet, at det er en hård og lang tur uden mulighed for hjælp i miles omkreds.

Undervejs på turen op til Alara Kalesi, skal du bestige stejle trapper og gå gennem en helt mørk tunnel med flagermus. Du kan risikere at være den eneste besøgende, så det anbefales ikke at gå alene derop. Husk en lommelygte, gode lukkede vandresko og masser af vand til udflugten. Du skal forvente at det tager omkring 45 minutter at nå op til den nederste del af slotsruinerne.

 

3. Sapadere Canyon (45 kilometer)

En af de absolut mest populære dagsture fra Alanya, er en tur til Sepadere Canyon. Den naturskønne dal er beliggende i frodige grønne omgivelser i Taurusbjergene. Her kan du følge en 600 meter lang træbro, der fører dig gennem den imponerende dal.

Undervejs på turen kommer du forbi mange smukke vandfald og sjældne plantearter. I slutningen af ruten er der en naturlig pool, hvor du kan tage en iskold dukkert for foden af et lille vandfald. Vandet i dalen er højest 12 grader varmt – også i sommermånederne. Det er dermed et oplagt sted at køle lidt ned i den bagende tyrkiske sommersol.

Sapadere Village ligger omkring 3 kilometer fra Sapadere Canyon og er en lille idyllisk landsby med under 1.000 indbyggere. Deres vigtigste levebrød er landbrug, opdræt og silke. Et besøg i landsbyen giver et unikt indblik i den tyrkiske hverdag i bjergene. Hvis du vil på denne udflugt fra Alanya, kan du bestille billetter til en populær dagsudflugt til Sapadere Canyon her (Reklamelink).

Udflugter fra Alanya - Sapadere Canyon - Rejsdiglykkelig.dk

 

4. Manavgat-vandfaldet (62 kilometer)

Manavgat-vandfaldet er et af de mest kendte vandfald i Tyrkiet og en af de mest populære dagsudflugter fra Alanya. Vandfaldet er kun omkring 2-3 meter højt, men er til gengæld 40 meter bredt og er formet som en hestesko. På trods af at vandfaldet ikke er specielt højt, er der alligevel en kraftig strøm, der skaber en smuk skumeffekt.

Vandfaldet er et godt sted at besøge, hvis du trænger til at slappe lidt af i rolige omgivelser. Her kan du slentre en tur langs bredden af floden, tage på en bådtur på Manavgat-floden, nyde en middag eller bare dase i solen. I løbet af sommeren er der flere turbåde i Alanyas havn, der sejler forbi Manavgat. Det kan også anbefales at tage en tur ind til Manavgat by.

Dagsudflugter fra Alanya - Manavgat Vandfaldet - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Aspendos (94 kilometer)

Aspendos er en antik ruinby, der er berømt for sit store amfiteater fra det 2. århundrede. Amfiteatret er yderst velbevaret og er faktisk et af de bedst bevarede antikke teatre i verden. Selvom at teatret snart er 2.000 år gammelt, har det på mirakuløst vis overlevet flere tidsperioder og diverse jordskælv.

Udover Aspendos Teatrets velbevarede stand, er akustikken derinde også så god, at den siges at være blandt verdens bedste. I sin storhedstid kunne teatret rumme et sted mellem 15.000 og 20.000 mennesker. Det blev hovedsageligt brugt til at underholde kejserlige familier og andre rige romere med teaterforestillinger, dyrekampe osv.

I dag benyttes Aspendos Teatret stadig til koncerter, danseshows, brydekampe og meget mere. Ved siden af scenen er der et lille rum, hvor du kan se antikke masker og ler-billetter fra oldtiden. Udover det verdensberømte teater, er der også et større ruinkompleks, som du kan udforske i Aspendos.

 

6. Perge (121 kilometer)

En anden spændende udflugt fra Alanya er en tur til Perge, der også bliver kaldt for Perga. Denne gamle græske ruinby er fyldt med smukke majestætiske ruiner af antikke bygninger, der er tusindvis af år gamle. Perge er blandt de bedst bevarede arkæologiske steder i Tyrkiet og er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

Noget af det mest imponerende ved Perge er, at bygningerne er større end de fleste andre steder. Derudover er marmorudhugningerne på bygningerne ualmindeligt detaljerede. På trods af at Perge dækker et enormt område, menes det, at det kun er omkring 30 procent af byen der er udgravet indtil videre.

Perge er omkring 16 kilometer lang og byder bl.a. på ruiner af et gammelt teater, et stadion og et tempel. Der er også ruiner af antikke kirker, tyrkiske bade, springvand, kanaler, byporte, søjler, huse og meget mere. Det er et stort område og der er ikke kiosker eller butikker inde i selve ruinbyen. Det er dermed vigtigt at du husker gode vandresko og rigeligt med vand til turen.

Perge - Rejsdiglykkelig.dk

 

7. Antalya Aquarium (141 kilometer)

Antalya Aquarium er et af de største akvariekomplekser i verden med 40 tema akvarier og verdens største undervandstunnel. Tunnelen har en længde på 131 meter og en bredde på 3 meter. Her svømmer hajer, rokker og andre fisk rundt omkring over hovederne på de besøgende.

De mange akvarier er smukt udsmykkede med et fly i normal størrelse, et skib og diverse undervandsvrag, der fortæller historier fra hele verden. Udover akvariet er der også en dykkerskole, doktorfisk, en 5D biograf, legeplads, paintball og et udstillingscenter.

Antalya Aquarium har også en afdeling, der hedder Snow World, som kan besøges mod ekstra betaling. Snow World består af en hel etage, der er dækket med ægte sne. Det er lidt specielt at komme ind i et rum med -5 grader, når der er 40 grader udenfor. Når du allerede er i Antalya, må du heller ikke glemme at udforske de mange andre spændende oplevelser i Antalya.

 

8. Termessos (157 kilometer)

Termessos er en af Tyrkiets bedst bevarede antikke ruinbyer og byder på en spændende dagsudflugt fra Alanya. Termessos er højt beliggende i mere end 1.000 meters højde på et bjerg i Taurusbjergene i Güllük National Park.

Inde i parken er der en fantastisk natur med sjældne plante- og dyrearter. Termessos dækker et stort område, men det er ikke et sted der er let tilgængeligt. Du skal klatre og vandre en hel del, før du når op til de gamle ruiner. Det er derfor ikke en tur for folk med gangbesvær eller dårlig kondition. Husk at medbringe rigeligt med vand og gode vandresko.

Når du når op til Termessos, kan du udforske de antikke ruiner, der bl.a. består af gamle bymure, et gymnasium, kirkegårde, romerske huse og templer. Den mest bemærkelsesværdige ruin i Termessos er dog det græske og yderst velbevarede amfiteater. Fra teatret er der en helt fantastisk udsigt over de omkringliggende bjerge. Det siges at du kan se helt til Antalya på en skyfri dag.

Dagsudflugter fra Alanya - Termessos - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Pamukkale og Hierapolis (368 kilometer)

Pamukkale er et enestående naturfænomen, der er så specielt at det er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Det ligger godt nok lidt langt fra Alanya, men det er stadig en af de bedste udflugter fra Alanya.

Når du besøger Pamukkale, bliver du mødt af de smukkeste hvide kalkstensterrasser og forstenede vandfald. Det er alt sammen dannet af områdets kalkholdige vand, der strømmer ned fra en høj klippeside. Pamukkale er især et eventyrligt syn i de tidlige morgentimer eller sene aftentimerne.

Det er desværre ikke længere muligt at bade i de originale bassiner. Men der er til gengæld oprettet kunstige bassiner, hvor de besøgende frit kan bade. Så husk endelig badetøjet!

Ved siden af Pamukkale ligger kurbyen Hierapolis, der er et arkæologisk område med et stort antal antikke ruiner. Her kan du bl.a. besøge Kleopatrabadet, der er placeret ovenover 2000 år oldgamle søjler. Vandet i Kleopatrabadet er 36 grader varmt og har efter sigende en forrygende effekt.

 

10. Kappadokien (535 kilometer)

En af de absolut bedste og mest spændende udflugter fra Alanya – og ethvert andet sted i Tyrkiet – er Kappadokien. Området er yderst fascinerende og er med god grund optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

Kappadokien er et sandt naturvindunder, der er dannet af naturens magiske hånd. Det uspolerede og måneagtige landskab er skabt af utallige enorme vulkanudbrud, hvorefter det er blevet modelleret yderligere af adskillige jordskælv.

Der er ingen tvivl om at Kappadokien er et af de mest eventyrlige områder i Tyrkiet, der skal opleves mindst én gang i livet. Her kan du udforske underjordiske byer, grottekirker, dale, fe skorsten, klippehoteller og meget mere. En af de mest populære oplevelser i Kappadokien, er at flyve i en luftballon over det smukke naturfænomen.

Hvis du har planer om at tage på en udflugt fra Alanya til Kappadokien, kan det være en god idé at overnatte i området. Det tager rigtig mange timer at komme derhen… Så det ville virkelig være ærgerligt, hvis du ikke havde tid til at udforske Kappadokien ordentligt.

Kappadokien - www.rejsdiglykkelig.dk

Det var alt på denne liste med de mest spændende dagsture og udflugter fra Alanya. Hvad er dine favoritudflugter fra Alanya? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en ferie i Alanya? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Planlægger du en rejse til Alanya? Glem ikke at tjekke disse artikler:

… Eller læs alle artikler fra Alanya.

Planlæg din rejse til Alanya:

Bestil fly til Alanya på Momondo.dk (Reklamelink)

Bestil en pakkerejse til Alanya på Sunweb.dk (Reklamelink) eller Primotours.dk (Reklamelink)

Bestil biludlejning i Alanya på Discovercars.com (Reklamelink)

Køb E-bog om Alanya på Saxo.com (Reklamelink)

Kræv kompensation for rejsen til Alanya på Flypenge.dk (Reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.