Shopping i Alanya - Rejsdiglykkelig.dk

Alanya Shopping Guide: Bedste Steder til Shopping i Alanya

Leder du efter shopping i Alanya? Glem ikke at tjekke denne guide med en liste over de bedste steder til shopping i Alanya, Tyrkiet.

Alanya er én af de mest populære feriedestinationer i Tyrkiet – og det er slet ikke så svært, at forstå hvorfor! Alanya er nemlig det perfekte rejsemål, hvis du gerne vil kombinere solferie med sightseeing og shopping.

I Alanya findes der et bredt udvalg af shoppingmuligheder, så det er nærmest umuligt, at rejse tomhændet hjem. Det kan nemlig være utroligt svært, at stå for det enorme udvalg af varer til billige priser.

Du har garanteret allerede hørt om den farvestrålende basar ved havnen, hvor der er kopivarer så langt øjet rækker.

Men vidste du, at Alanya også byder på mange hyggelige markeder, internationale butikker og små shoppingcentre? Du kan læse meget mere om shopping i Alanya her på siden.

Shopping i Alanya - www.rejsdiglykkelig.dk

 

De Bedste Steder til Shopping i Alanya:


1. Atatürk Boulevard

Atatürk Boulevard er Alanyas hovedgade samt den største shoppinggade i byen. Her finder du et bredt udvalg af internationale butikker, men også et par basarbutikker.

Det er heldigvis nemt, at kende forskel på butikkerne med originale og uoriginale varer, så du skal ikke være bange for, at blive snydt. Butikkerne på Atatürk Boulevard sælger alt fra tøj og sko til pels og smykker.

Du kan ikke finde eksklusive mærkevarerforretninger, men derimod billigt kvalitetstøj. Det er også netop derfor, at Atatürk Boulevard er et af de bedste steder til shopping i Alanya.

 

2. 25 meter gaden

25 meter gaden har fået sit navn, fordi den ligger 25 meter fra Alanyas hovedgade, Atatürk Boulevard. Gaden er meget trafikeret, og er endnu ikke præget så meget af turismen.

Det er her du finder de lokale butikker med priser, der ofte er billigere end på Atatürk Boulevard. Det er også her du finder Alanyas største shoppingcenter Alanyum, som er beskrevet længere nede på siden.

Adresse: Bliver oprindeligt kaldt for Yunus Emre Cd., Sevket Tokus Cd., Hasan Akcalioglu Cd. og flere andre navne.

 

3. Markeder

I Alanya kan du finde et bredt udvalg af markeder. Ja, faktisk er der et marked hver eneste dag. De mange markeder ligger spredt udover hele byen og sælger lidt af hvert.

Her kan du bl.a. købe eksotiske frugter, grøntsager og krydderier, men også kopivarer som tøj, sko og tasker. Du kan ofte lave en bedre handel på markederne end i basaren, fordi sælgerne ikke betaler så meget for en stadeplads.

Der er som regel en fantastisk atmosfære på markederne. Det er også netop derfor, at det er et af de bedste steder til shopping i Alanya.

Shopping i Alanya - Markeder - www.rejsdiglykkelig.dk

 

4. Akdeniz Park

Akdeniz Park er et splinternyt shoppingcenter, der åbnede dørene i april 2024. Det er beliggende i Mahmutlar, omkring 12 kilometer sydøst for Alanyas centrum.

Det store indkøbscenter består af flere etager med alverdens mærkevareforretninger. Her kan du svinge kortet i Adidas, Samsonite, LOFT, U.S. Polo Assn., Skechers, Hummel, Koton og mange andre butikker.

Der er selvfølgelig også flere spisesteder og gode underholdningsmuligheder i Mahmutlars store shoppingcenter.

Adresse: Mahmutlar, 130. Sk. No:3, 07450 Alanya/Antalya, Tyrkiet.

 

5. Bazaren

Alanyas farverige og stemningsfulde basar består af omkring 100 butikker, der sælger alverdens former for kopivarer.

Her kan du købe alt fra tøj, sko og tasker til tæpper, elektronik og krydderier. Det er vigtigt, at du er opmærksom på produkternes kvalitet, da det svinger meget fra butik til butik.

Sælgerne vil ofte have urimeligt mange penge for deres billige kopivarer, så du skal huske at prutte om prisen. Du kan ofte forhandle prisen ned på det halve af startprisen – så det er med, at finde din indre købmand frem.

Nogle af sælgerne kan være meget nærgående og ubehagelige. Alligevel er de billige priser og stemningen som regel det hele værd.

Adresse: Bazaren starter ved busstationen og ender ved havnen.

Læs også: 22 Must-See Seværdigheder i Alanya

 

6. Alanyum

Alanyum er beliggende på 35 meter gaden og er Alanya bys største shoppingcenter. Nu skal du dog ikke forvente det vilde, for det er altså ikke et specielt stort shoppingcenter.

Centret består af tre små etager med lidt spisesteder og butikker, der sælger tøj, legetøj, elektronik og meget mere.

Alanyum har desuden et lille legeland til børnene og en biograf. Det er et godt tilflugtssted i dårligt vejr – eller hvis du alligevel er i nærheden. Selvom at centret er småt, er det stadig et udmærket sted til shopping i Alanya.

Adresse: Cumhuriyet Mahallesi, Keykubat Blv. 219, 07425 Alanya

Alanyum - Rejs Dig Lykkelig

 

7. MegaMall

MegaMall åbnede dørene i 2015. Centret består af to etager med butikker, hvor der sælges tøj, sko, elektronik og meget mere.

Det er desværre ikke et kæmpestort shoppingcenter, selvom at navnet ellers antyder det. MegaMall ligger i Konakli lidt udenfor Alanya, men centret har en bus, der kører frem og tilbage til Alanya hver dag.

Adresse: Konakli Mahallesi, 23, Sokak 13/23, 07490 Bahtili Köyü Köyü

Læs også: Rejseguide til Alanya

 

8. Smykkebutikker

Der findes mange smykkebutikker med ægte smykker i Alanya. Her kan du købe smykker til meget billigere priser end i Danmark. Du kan endda forhandle lidt om prisen og spare endnu flere penge!

Jeg var meget i tvivl om ægtheden af mine smykker derfra. Jeg fik dem derfor vurderet, da jeg kom hjem til Danmark.

Det vidste sig, at de var meget mere værd end, hvad jeg betalte for dem i butikken i Alanya. Der var endda 5 års garanti og 10 års reparationsservice på dem.

Bemærk, at det bestemt ikke er alle butikker, der sælger ægte smykker. Det er derfor vigtigt, at du undersøger smykkebutikkerne grundigt på forhånd, så du ikke bliver snydt.

 

9. Skræddere

Der findes mange skræddere rundt omkring i Alanya. De er super dygtige til, at lave tøjet præcis som du ønsker det.

Du kan selv udvælge stoffet inde i butikken, hvorefter du kan få specialsyet en skjorte, kjole, bukser, jakke eller noget helt andet. Selvom at priserne er lave, kan du som regel sagtens stole på, at tøjet bliver lavet i god kvalitet.

Ved nogle skræddere laves tøjet på et par timer imens det tager flere dage ved andre. Det kan derfor være en rigtig god idé, at forhøre dig om pris og tid hos de forskellige skræddere inden.

Shopping i Alanya - Rejsdiglykkelig.dk

Det var alt i denne guide med en liste over de bedste steder til shopping i Alanya, Tyrkiet.

Hvad er dine favoritsteder til shopping i Alanya? Hvilke af stederne, vil du helst besøge? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Alanya:

• 22 Must-See Seværdigheder i Alanya

• Rejseguide til Alanya

• 10 Spændende Udflugter fra Alanya

Vigtige ting du SKAL vide inden rejsen til Tyrkiet

… Eller læs alle artikler fra Alanya eller Tyrkiet

Planlæg din rejse til Alanya:

Bestil fly til Alanya (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Alanya (reklamelink)

Bestil hotel til Alanya (reklamelink)

Bestil biludlejning i Alanya (reklamelink)

Kræv kompensation for rejsen (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *