Shopping i Alanya - Rejsdiglykkelig.dk

Shopping i Alanya

Alanya er den mest populære feriedestination i Tyrkiet og det er ikke så svært, at forstå hvorfor! Alanya har nemlig det hele og er det perfekte sted, hvis du gerne vil kombinere solferie med både sightseeing og shopping. Der er et utal af shoppingmuligheder i Alanya og det er nærmest umuligt, at gå tomhændet hjem. Det kan nemlig være svært, at stå for det store udvalg og de billige priser!

Du har nok allerede hørt om hvilket mekka Alanya er, når det kommer til kopivarer fra den farvestrålende basar ved havnen. Men Alanya byder altså også på mange hyggelige markeder, internationale butikker og små shoppingcentre. Du kan læse meget mere om det store udbud af shopping i Alanya her.


Læs også: Must see seværdigheder i Alanya
Læs også: Rejseguide til Alanya

Shopping i Alanya - www.rejsdiglykkelig.dk


 

Atatürk Boulevard

Atatürk Boulevard er Alanyas hovedgade og er den største shoppinggade i byen. Her finder du et stort udvalg af internationale butikker, men der er også et par basar butikker i blandt dem. Det er heldigvis nemt at kende forskel og du skal derfor ikke være bange for, at blive snydt. Butikkerne på Atatürk Boulevard sælger alt fra tøj og sko til pels og smykker. Du skal være opmærksom på, at du ikke kan finde eksklusive mærkevarerforretninger her, men derimod billigt kvalitetstøj.

 

25 meter gaden

25 meter gadens navn skyldes, at den ligger 25 meter fra Alanyas hovedgade Atatürk Boulevard. Gaden er meget trafikeret og er ikke så præget af turismen endnu. Men det er her du finder de lokale butikker, hvor priserne ofte er meget billigere end på Atatürk Boulevard. Det er også her du finder Alanyas største shoppingcenter Alanyum, som er beskrevet længere nede på siden.

Adresse: Hedder oprindeligt både Yunus Emre Cd. + Sevket Tokus Cd. + Hasan Akcalioglu Cd. og flere navne.

 

Bazaren

Alanyas farvestrålende og stemningsfulde basar består af cirka 100 butikker, som sælger alle former for kopivarer. Her kan du både købe tøj, sko, tasker, tæpper, elektronik og ja, du kan faktisk købe alt her! Det er vigtigt, at du er ekstra opmærksom på kvaliteten af produkterne, da det er meget forskelligt i hver butik. Sælgerne vil ofte have urimeligt mange penge for deres billige kopivarer, så du skal huske at prutte om prisen! Du kan ofte prutte prisen ned på det halve – så det er med at finde din indre købmand frem. Nogle sælgere er meget nærgående og ubehagelige, og det kræver en del tålmodig, at gå gennem basaren. Men de billige priser og stemningen er det hele værd!

Adresse: Bazaren starter ved busstationen og ender ved havnen.

 

Markeder

Der er et bredt udvalg af lokale markeder i Alanya og der er faktisk et marked hver dag. De mange markeder er spredt godt ud over byen og har et bredt udvalg af varer. Du kan både finde eksotiske frugter, grøntsager og krydderier, men også kopivarer såsom tøj, sko og tasker. Du kan ofte lave en bedre handel på markederne end i basaren, da sælgerne ikke betaler så meget for en stadeplads.

Shopping i Alanya - Markeder - www.rejsdiglykkelig.dk 

 

MegaMall

MegaMall åbnede dørene i 2015 og er dermed det nyeste shoppingcenter i nærheden af Alanya. Centret består af to etager med normale butikker, der sælger tøj, sko, elektronisk og meget mere. Det er desværre ikke et kæmpe shoppingcenter tværtimod, selvom at navnet nok antyder det. MegaMall ligger i Konakli lidt udenfor Alanya, men centret har en bus, der kører frem og tilbage til Alanya hver dag.

Adresse: Konakli Mahallesi, 23, Sokak 13/23, 07490 Bahtili Köyü Köyü

 

Alanyum

Alanyum er beliggende på 35 meter gaden og er Alanyas største shoppingcenter. Det er dog ikke så forfærdeligt stort, så du skal ikke forvente det helt vilde. Centret består af tre små etager med spisesteder og butikker, der sælger tøj, legetøj, elektronik og meget mere. Alanyum har desuden et lille legeland til børnene samt en biograf. Det er et godt tilflugtssted i dårligt vejr eller hvis du alligevel er i nærheden.

Adresse: Cumhuriyet Mahallesi, Keykubat Blv. 219, 07425 Alanya

 

Steffany Diamond

Steffany Diamond er en smykkebutik, der ligger nogenlunde i centrum af Atatürk Boulevard. Her kan du finde ægte smykker til meget billigere priser end i Danmark. Du kan endda prutte prisen lidt ned og spare endnu flere penge! Jeg var lidt i tvivl om ægtheden af mine smykker, nu hvor de kom fra et sandt kopivarermekka som Alanya. Men jeg fik dem vurderet herhjemme og de er altså ægte og meget mere værd end, hvad jeg betale for dem i butikken. Når du køber smykkerne får du desuden 5 års garanti og 10 års reparations service.

Jeg kan uden tvivl anbefale Steffany Diamond, hvis du er på jagt efter billige ægte smykker i Alanya. Der er selvfølgelig også andre butikker med ægte smykker i Alanya, men dem har jeg personligt ikke nogen erfaring med.

Adresse: Sekerhane Mahallesi, Atatürk Blv. 31, 07400 Alanya

 

Skræddere

Der er mange skræddere rundt omkring i Alanya og de er dygtige til, at lave tøjet lige som du vil have det. Du kan selv vælge stof inde i butikken, og derefter få special syet skjorter, bukser, jakker, kjoler og meget mere. Selvom at priserne er lave, så kan du sagtens stole på, at tøjet bliver i god kvalitet. Nogle steder tager det kun få timer at lave tøjet og andre steder tager det et par dage. Det kan derfor være en god idé, at forhøre sig om pris og tid hos de forskellige skræddere inden.

Planlægger du en rejse til Alanya? Glem ikke at tjekke disse artikler:

… Eller læs alle artikler fra Alanya.

Planlæg din rejse til Alanya:

Bestil fly til Alanya på Momondo.dk (Reklamelink)

Bestil en pakkerejse til Alanya på Sunweb.dk (Reklamelink) eller Primotours.dk (Reklamelink)

Bestil biludlejning i Alanya på Discovercars.com (Reklamelink)

Køb E-bog om Alanya på Saxo.com (Reklamelink)

Kræv kompensation for rejsen til Alanya på Flypenge.dk (Reklamelink)Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.