Shopping i Alanya - Rejsdiglykkelig.dk

Alanya Shopping Guide: Bedste Steder til Shopping i Alanya

Leder du efter shopping i Alanya? Glem ikke at tjekke denne guide med en liste over de bedste steder til shopping i Alanya, Tyrkiet.

Alanya er én af de mest populære feriedestinationer i Tyrkiet – og det er slet ikke så svært, at forstå hvorfor! Alanya har nemlig det hele og er det perfekte rejsemål, hvis du gerne vil kombinere solferie med sightseeing og shopping.

I Alanya findes der et bredt udvalg af shoppingmuligheder, så det er nærmest umuligt, at rejse tomhændet hjem. Det kan nemlig være utroligt svært, at stå for det enorme udvalg af varer til billige priser.

Du har garanteret allerede hørt om den farvestrålende basar ved havnen, hvor der er kopivarer så langt øjet rækker.

Men vidste du, at Alanya også byder på mange hyggelige markeder, internationale butikker og små shoppingcentre? Du kan læse meget mere om shopping i Alanya her på siden.

Shopping i Alanya - www.rejsdiglykkelig.dk

 

De Bedste Steder til Shopping i Alanya:


1. Atatürk Boulevard

Atatürk Boulevard er Alanyas hovedgade samt den største shoppinggade i byen. Her finder du et bredt udvalg af internationale butikker, men også et par basarbutikker.

Det er heldigvis nemt, at kende forskel på butikkerne med originale og uoriginale varer, så du skal ikke være bange for, at blive snydt. Butikkerne på Atatürk Boulevard sælger alt fra tøj og sko til pels og smykker.

Du kan ikke finde eksklusive mærkevarerforretninger, men derimod billigt kvalitetstøj. Det er også netop derfor, at Atatürk Boulevard er et af de bedste steder til shopping i Alanya.

 

2. 25 meter gaden

25 meter gaden har fået sit navn, fordi den ligger 25 meter fra Alanyas hovedgade, Atatürk Boulevard. Gaden er meget trafikeret, og er endnu ikke præget så meget af turismen.

Det er her du finder de lokale butikker med priser der ofte er billigere end på Atatürk Boulevard. Det er også her du finder Alanyas største shoppingcenter Alanyum, som er beskrevet længere nede på siden.

Adresse: Bliver oprindeligt kaldt for Yunus Emre Cd., Sevket Tokus Cd., Hasan Akcalioglu Cd. og flere andre navne.

 

3. Bazaren

Alanyas farverige og stemningsfulde basar består af omkring 100 butikker, der sælger alverdens former for kopivarer.

Her kan du købe alt fra tøj, sko og tasker til tæpper, elektronik og krydderier. Det er vigtigt, at du er opmærksom på produkternes kvalitet, da det svinger meget fra butik til butik.

Sælgerne vil ofte have urimeligt mange penge for deres billige kopivarer, så du skal huske at prutte om prisen. Du kan ofte forhandle prisen ned på det halve af startprisen – så det er med, at finde din indre købmand frem.

Nogle af sælgerne kan være meget nærgående og ubehagelige. Alligevel er de billige priser og stemningen som regel det hele værd.

Adresse: Bazaren starter ved busstationen og ender ved havnen.


Læs også: 22 Must-See Seværdigheder i Alanya

 

4. Markeder

I Alanya kan du finde et bredt udvalg af markeder. Ja, faktisk er der et marked hver eneste dag. De mange markeder ligger spredt udover hele byen og sælger lidt af hvert.

Her kan du bl.a. købe eksotiske frugter, grøntsager og krydderier, men også kopivarer såsom tøj, sko og tasker. Du kan ofte lave en bedre handel på markederne end i basaren, fordi sælgerne ikke betaler så meget for en stadeplads.

Der er som regel en fantastisk atmosfære på markederne. Det er også netop derfor, at det er et af de bedste steder til shopping i Alanya.

Shopping i Alanya - Markeder - www.rejsdiglykkelig.dk 

 

5. MegaMall

MegaMall åbnede dørene i 2015 og er dermed det nyeste shoppingcenter i Alanya og omegn. Centret består af to etager med butikker, hvor der sælges tøj, sko, elektronik og meget mere.

Det er desværre ikke et kæmpestort shoppingcenter, selvom at navnet antyder det. MegaMall ligger i Konakli lidt udenfor Alanya, men centret har en bus, der kører frem og tilbage til Alanya hver dag.

Adresse: Konakli Mahallesi, 23, Sokak 13/23, 07490 Bahtili Köyü Köyü

 

6. Alanyum

Alanyum er beliggende på 35 meter gaden og er Alanyas største shoppingcenter. Nu skal du dog ikke forvente det vilde, for det er altså ikke et specielt stort shoppingcenter.

Centret består af tre små etager med lidt spisesteder og butikker, der sælger tøj, legetøj, elektronik og meget mere.

Alanyum har desuden et lille legeland til børnene og en biograf. Det er et godt tilflugtssted i dårligt vejr eller hvis du alligevel er i nærheden. Selvom at centret er småt, er det stadig et udmærket sted til shopping i Alanya.

Adresse: Cumhuriyet Mahallesi, Keykubat Blv. 219, 07425 Alanya


Læs også: Rejseguide til Alanya

 

7. Steffany Diamond

Steffany Diamond er en smykkebutik, der ligger nogenlunde midt på Atatürk Boulevard. Her kan du finde ægte smykker til meget billigere priser end i Danmark. Du kan endda forhandle lidt om prisen og spare endnu flere penge!

Jeg var meget i tvivl om ægtheden af mine smykker, men fik vurderet dem, da jeg kom hjem til Danmark. Det viste sig, at de er ægte og meget mere værd end, hvad jeg betalte for dem i butikken i Alanya.

Når du køber smykkerne får du desuden 5 års garanti og 10 års reparationsservice. Hvis du leder efter smykker på din shopping i Alanya, kan jeg virkelig anbefale Steffany Diamond.

Der findes selvfølgelig også andre smykkebutikker med ægte smykker i Alanya. Jeg vil bare ikke nævne dem her i artiklen, da jeg ikke har personlig erfaring med dem.

Adresse: Sekerhane Mahallesi, Atatürk Blv. 31, 07400 Alanya

 

8. Skræddere

Der findes mange skræddere rundt omkring i Alanya. De er super dygtige til, at lave tøjet præcis som du ønsker det.

Du kan selv udvælge stoffet inde i butikken, hvorefter du kan få specialsyet en skjorte, kjole, bukser, jakke eller noget helt andet. Selvom at priserne er lave, kan du som regel sagtens stole på, at tøjet bliver lavet i god kvalitet.

Ved nogle skræddere tager det kun et par timer, at lave tøj imens det tager flere dage ved andre skræddere. Det kan derfor være en god idé, at forhøre dig om pris og tid hos de forskellige skræddere inden.

Shopping i Alanya - Rejsdiglykkelig.dk

Det var alt på denne liste over de bedste steder til shopping i Alanya, Tyrkiet. Hvad er dine favoritsteder til shopping i Alanya? Hvilke af stederne, vil du helst besøge? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Alanya:

• 22 Must-See Seværdigheder i Alanya

• Rejseguide til Alanya

• 10 Spændende Udflugter fra Alanya

Vigtige ting du SKAL vide inden rejsen til Tyrkiet

… Eller læs alle artikler fra Alanya eller Tyrkiet

Planlæg din rejse til Alanya:

Bestil fly til Alanya på Momondo.dk (reklamelink)

Bestil en pakkerejse til Alanya på Sunweb.dk (reklamelink) eller TripX.dk (reklamelink)

Bestil hotel til Alanya på Hotels.com (reklamelink)

Bestil biludlejning i Alanya på Discovercars.com (reklamelink)

Kræv kompensation for rejsen på Flypenge.dk (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *