9 11 Memorial og Museum i New York - Rejs Dig Lykkelig

Besøg 9/11 Memorial og Museum i New York

Planlægger du en rejse til New York City? Så er du simpelthen nødt til, at besøge 9/11 Memorial og Museum på Manhattan.

9/11 Memorial og Museum er et mindesmærke til ære for de tusindvis af mennesker, der mistede livet under terrorangrebet den 11. september 2001.

Det var en skæbnesvanger og tragisk dag, som de fleste tydeligt kan huske. Ja, faktisk var det en dag, som forandrede verden for altid.

Et besøg ved 9/11 Memorial og Museum giver et unikt indblik i det frygtelige terrorangreb, der rystede hele verden. Vær forberedt på, at det er en meget barsk og rørende oplevelse. Alligevel er det en af de vigtigste oplevelser i New York.

Hvis du planlægger at besøge mindesmærket, skal du blive hængende her på rejsebloggen lidt endnu. Her får du nemlig en guide til 9/11 Memorial og Museum i New York med alt du skal vide inden dit besøg.

9 11 Memorial og Museum i New York - New York Skyline - Rejs Dig Lykkelig

 

Ground Zero


Hele området hvor World Trade Centers to tvillingetårne stod indtil de kollapsede den 11. september 2001, kaldes for Ground Zero.

Det 14,6 hektar store område er beliggende på Lower Manhattan i New York City, og har været under et enormt oprydningsarbejde.

Oprydningsarbejdet tog rigtig mange år, men i dag er hele området blevet genopbygget til ét stort mindesmærke. Det består bl.a. af 9/11 Memorial, 9/11 Museum og One World Trade Center, som er en slags erstatning for World Trade Center.

Ground Zero - Rejs Dig Lykkelig

 

9/11 Memorial


9/11 Memorial er et mindesmærke, der består af to enorme huller i jorden, som er placeret lige dér, hvor de to tvillingetårne plejede at stå.

Hele vejen langs kanten af mindesmærket, kan du se navnene på de næsten 3.000 mennesker, der på tragisk vis mistede livet under det frygtelige terrorangreb.

I området omkring de to enorme tvillingebassiner ligger der en mindepark, som ligeledes er meget rørende at opleve. Her kan du bl.a. se Survivor Tree, som er et pæretræ, der på mirakuløs vis overlevede terrorangrebet.

9 11 Memorial og Museum i New York - Mindesmærke - Rejs Dig Lykkelig

 

9/11 Museum


9/11 Museet ligger under jorden mellem de to mindesmærker, og fortæller den uhyggelige historie om terrorangrebet den 11. september 2001.

På museet fortælles der både om hændelser før, under og efter den skæbnesvangre dag, der forandrede verden for altid.

Et besøg på museet er en følelsesmæssig rejse, hvor du bl.a. kan lære om de mange ofre, der fuldstændigt meningsløst mistede livet.

Derudover kan du også se stålrester og murbrokker fra World Trade Center, ødelagte redningskøretøjer, videoer af hændelsen og meget mere.

Et besøg i 9/11 museet er en intens og lærerig oplevelse, der virkelig skaber indtryk. Det er også netop derfor, at det er en af de bedste oplevelser i New York, hvis du gerne vil have et bedre indblik i terrorangrebet.

9 11 Memorial og Museum i New York - 9 11 Museum - Rejs Dig Lykkelig

 

One World Trade Center


One World Trade Center er en slags erstatning for de tidligere tvillingetårne og fungerer som hovedtårnet i det nye One World Trade Center-kompleks på Ground Zero.

Med en højde på 541 meter, er det faktisk New Yorks højeste bygning. Hvis højden på antennen trækkes fra, er skyskraberen dog ”kun” 417 meter høj, ligesom de gamle tvillingetårne.

På 100., 101. og 102. etage, kan du finde et observationsdæk ved navn One World Observatory. Herfra er der en fantastisk 360 graders panoramaudsigt over New York!

One World Trade Center - Rejs Dig Lykkelig

 

Billetter til 9/11 Memorial og Museum i New York


Det er gratis at besøge 9/11 Memorial, men det koster penge at besøge 9/11 Museum. Køen til museet kan være meget lang, så det er en god idé, at købe dine billetter på forhånd.

Du kan med fordel købe disse populære og topbedømte billetter til 9/11 Museum i New York (reklamelink).

Hvis du vil opleve udsigten fra One World Trade Center, er det ligeledes en god idé, at forudbestille dine billetter. Jeg kan kraftigt anbefale disse billetter til One World Observatory (reklamelink).

Billetter - Rejs Dig Lykkelig

 

Åbningstider og tidsforbrug


9/11 Memorial har åbent hver dag kl. 10.00-17.00. De fleste turister bruger kun 15-30 minutter ved mindesmærket, men det kan sagtens tage længere tid. Det afhænger alt sammen af, hvor meget du vil gå i dybden med mindesmærket.

9/11 Museum har åbent fra torsdag til mandag kl. 10.00-17.00. Der er rigtig meget at se, så du skal hvert fald forvente at bruge omkring 3-4 timer derinde.

One World Observatory har åbent torsdag til mandag kl. 10.00-19.00. Ifølge observationsdækkets egen hjemmeside, skal du afsætte 45 minutter til 1 time til dit besøg.

9 11 Memorial og Museum i New York - Åbningstider - Rejs Dig Lykkelig

 

Praktiske tips til 9/11 Memorial og Museum


Det er gratis at besøge 9/11 Memorial.

Det er ikke gratis at besøge 9/11 Museum. Husk at reserverer dine billetter på forhånd!

Forvent at bruge et sted mellem 3,5 og 5 timer på 9/11 Memorial og Museum.

Der er sikkerhedskontrol ved indgangen til museet.

Det er ikke en oplevelse, der egner sig til mindre børn.

Husk at udvise respekt og være stille på museet såvel som ved mindesmærket.

9 11 Memorial og Museum i New York - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Jesus KitequeUnsplash

Det var alt i denne guide til 9/11 Memorial og Museum i New York. Har du allerede besøgt mindesmærket? Hvis ja, hvad syntes du så om dit besøg? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra New York:

26 Must-See Seværdigheder i New York

Rejseguide til New York

De Bedste Museer i New York City

Guide til Frihedsgudinden i New York

Hvor skal man bo i New York?

… Eller læs alle artikler fra New York City eller USA

Planlæg din rejse til New York:

Bestil fly til New York (reklamelink)

Bestil hotel i New York (reklamelink)

Bestil pakkerejse til New York (reklamelink)

Bestil biludlejning fra New York (reklamelink)

Bestil oplevelser i New York (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *