Guide til Frihedsgudinden i New York - Praktiske Tips - Rejs Dig Lykkelig

Guide til Frihedsgudinden i New York

Planlægger du en rejse til New York? Glem ikke at tjekke denne guide til Frihedsgudinden i New York med mange gode tips og praktiske informationer.

Du kan ikke tage på storbyferie i New York uden at besøge Frihedsgudinden! Det er ikke bare New Yorks største vartegn, men også et af verdens mest ikoniske vartegn.

Frihedsgudinden – eller Statue of Liberty – våger stolt over sin by og byder besøgende fra søsiden velkommen. Selvom at den verdensberømte statue kan ses fra flere steder på fastlandet, er det et absolut must at tage ud til hende.

For at gøre dit besøg så nemt som muligt, har jeg lavet en guide til Frihedsgudinden i New York. Her finder du mange gode tips og vigtige ting du skal vide inden dit besøg.

Guide til Frihedsgudinden i New York - New York Skyline - Rejs Dig Lykkelig

 

Historien om Frihedsgudinden


Frihedsgudinden har stået på Liberty Island siden 1886, hvor den har budt immigranter, tilrejsende og hjemvendte amerikanere velkommen til USA.

Sidenhen er den blevet udnævnt som et nationalt monument og optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Statuen blev givet som en gave fra Frankrig til USA, som et symbol på de to landes stærke venskab.

Amerikanerne har dog selv lavet den 47 meter høje sokkel under statuen. Frihedsgudinden i New York har i alt en højde på 93 meter, inklusive soklen.

Frihedsgudinden fungerer som et stort symbol på frihed, ligeret og demokrati, hvilket tydeligt kommer til udtryk i konstruktionen. Kronen med sine syv spir symboliserer de syv kontinenter og verdenshave.

I højre hånd bærer hun en fakkel med frihedens flamme. I venstre hånd bærer hun til gengæld en lovbog, hvor der står den 4. juli 1776, som er USA’s uafhængighedsdag.

For hendes fødder ligger brudte lænker, som symboliserer slaveriets ophævelse og bortskaffelsen af al tyranni.

Historien om statuen - Rejs Dig Lykkelig

 

Besøg Frihedsgudinden i New York


I dag er Frihedsgudinden en af de vigtigste seværdigheder i New York. For at komme ud til Liberty Island, hvor hun står, er du nødt til at tage med en færge.

Færgerne er inkluderet i billetterne og afgår fra Battery Park på Manhattan og Liberty State Park i New Jersey. Udover Liberty Island, sejler færgerne også forbi Ellis Island, som engang fungerede som indgangsporten til USA.

Det var her millioner af håbefulde immigranter ventede på deres sagsbehandling imens de blev testet for alverdens sygdomme. Det kan du lære meget mere om på øens Immigrationsmuseum.

På Liberty Island kan du selvfølgelig tage op i Frihedsgudinden, men du kan også udforske øen, som bl.a. byder på et museum dedikeret til den verdensberømte statue. Der er desuden en rigtig god udsigt over Manhattans skyline derfra!

Guide til Frihedsgudinden i New York - Besøg Frihedsgudinden - Rejs Dig Lykkelig

 

Billetter til Frihedsgudinden


Der findes et enormt udvalg af billetter til Frihedsgudinden. Mange billetter inkluderer kun adgang til Liberty Island, Ellis Island og de dertilhørende museer. Du skal dermed være ekstra opmærksom på, hvilke billetter du køber.

Hvis du vil op i soklen under Frihedsgudinden, koster det som regel et par kroner ekstra. Du kan også tage op i kronen, men bemærk at billetterne hurtigt bliver udsolgt.

Uanset hvad du vælger, er det en rigtig god idé, at forudbestille dine billetter til Frihedsgudinden (reklamelink) i god tid på forhånd.

Tip: Hvis du har planer om at opleve mange attraktioner i New York, er det muligt at spare penge med et City Pass. Du kan f.eks. købe følgende:

New York City Explorer-pas med over 95 attraktioner (reklamelink)

New York City Pass med over 100 attraktioner (reklamelink)

New York CityPASS: Spar 40% på 5 topattraktioner (reklamelink)

 

Færgetider og Tidsforbrug


Du kan kun besøge Frihedsgudinden ved hjælp af færgerne fra State Cruises. Få et overblik over færgetiderne her. Det er en god idé, at ankomme så tidligt som muligt, så du undgår de værste menneskemængder.

Det er svært at sige, hvor lang tid det tager at besøge Frihedsgudinden i New York. Det afhænger nemlig af rigtig mange ting, såsom køen til security, køen til færgerne og hvor lang tid du bruger på øerne.

Når det så er sagt, er det en god idé, at afsætte omkring 5-6 timer i alt til security, færgerne tur/retur og begge øer.

Færgetider og tidsforbrug - Rejs Dig Lykkelig

 

Bedste udsigter til Frihedsgudinden


Hvis du ikke gider besøge Frihedsgudinden, kan du også bare nøjes med, at se hende på afstand. Der findes flere forskellige muligheder for, at få en god udsigt til Frihedsgudinden. Få et overblik over nogle af de bedste her:

Battery Park ligger på Lower Manhattan og byder på gode udsigter til Frihedsgudinden.

Staten Island-færgen sejler forbi den berømte statue på afstand – og det er endda ganske gratis at benytte færgen.

Helikopterture er en endnu en god mulighed for, at få en mindeværdig udsigt til Frihedsgudinden i New York. Du kan købe helikopterture i NYC her (reklamelink).

One World Observatory byder ligeledes på en god udsigt over Frihedsgudinden og resten af New York fra oven. Køb billetter til One World Observatory her (reklamelink).

Bedste Udsigter - Rejs Dig Lykkelig

 

Praktiske tips til Frihedsgudinden i New York


Husk at bestille billetter til Frihedsgudinden i god tid.

Afsæt omkring 5-6 timer til hele besøget, inklusive security og færger.

Der er sikkerhedskontrol ved færgen såvel som ved indgangen til statuen.

Færgerne til Frihedsgudinden afgår cirka hvert 15-20. minut.

Husk varmt tøj i de kolde måneder.

Undgå den værste menneskemylder ved at ankomme så tidligt som muligt.

Der er gode forhold for kørestolsbrugere i færgerne og på Liberty Island, men det er ikke muligt at komme op i statuen.

Der er 363 trappetrin til toppen af Frihedsgudinden, så husk gode sko.

Praktiske Tips - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt i denne guide til Frihedsgudinden i New York. Har du allerede besøgt Frihedsgudinden? Hvis ja, hvad syntes du så om dit besøg? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra New York City:

26 Must-See Seværdigheder i New York

Rejseguide til New York

Shopping Guide til New York

Besøg 9/11 Memorial og Museum

Hvor skal man bo i New York?

… Eller læs alle artikler fra New York City eller USA

Planlæg din rejse til New York:

Bestil fly til New York (reklamelink)

Bestil hotel i New York (reklamelink)

Bestil pakkerejse til New York (reklamelink)

Bestil biludlejning fra New York (reklamelink)

Bestil oplevelser i New York (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *