De Bedste Museer i New York - Rejs Dig Lykkelig

De Bedste Museer i New York City

Leder du efter de bedste museer i New York? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste og mest populære museer i New York City.

New York er en pulserende storby, som er propfyldt med spændende seværdigheder. Her finder du alt fra verdensberømte vartegn og ikoniske bygninger til skønne parker og populære museer.

Ja, faktisk findes der langt over 100 gallerier og museer i New York, hvoraf flere er blandt verdens bedste.

Det er dermed slet ikke så svært, at forstå hvorfor det kan være ualmindeligt svært at vælge imellem dem. Heldigvis er der hjælp på vej! Her får du en liste over de bedste og mest populære museer i New York.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til New York (reklamelink)

Bestil hotel i New York (reklamelink)

Bestil pakkerejse til New York (reklamelink)

Bestil oplevelser i New York (reklamelink)

 

De Bedste Museer i New York City:


1. Metropolitan Museum of Art

Metropolitan Museum of Art bliver også kaldt for The Met og betragtes ofte som det bedste museum i New York. Det dækker over et enormt område og er faktisk så stort, at det er blandt verdens største museer.

Museets udstilling består af mere end 2 millioner genstande, der strækker sig over en periode på mere end 5.000 år. Her kan du se kunstværker fra hele verden – fra det gamle Egypten og det antikke Grækenland til det moderne Amerika.

Glem ikke at smutte en tur op på taget af The Met, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Central Park og New Yorks skyline. Det er en god idé at forudbestille dine billetter til Metropolitan Museum of Art (reklamelink).

Metropolitan Museum of Art - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Museum of Modern Art

Et andet yderst populært kunstmuseum i New York er Museum of Modern Art, der også går under forkortelsen MoMA. Her bliver du mødt af en af verdens største og bedste samlinger af moderne samtidskunst.

Det populære museum byder på tusindvis af kunstværker, hvoraf flere er skabt af store verdensberømte kunstnere. Du kan bl.a. se mesterværker af Vincent Van Gogh, Pablo Picasso, Salvador Dalí og Claude Monet.

Du kan med fordel forudbestille dine billetter til Museum of Modern Art her (reklamelink).

 

3. 9/11 Memorial and Museum

Når du besøger New York, er det et must at smutte en tur forbi 9/11 Memorial og Museum. Museet ligger under jorden mellem de to Ground Zero-mindesmærker, der er lavet til ære for de næsten 3.000 mennesker, der mistede livet den 11. september 2001.

Et besøg på 9/11 museet giver et barskt og følelsesmæssigt indblik på terrorangrebet, der forandrede verden for altid. Her kan du lære om ofrene, se murbrokker fra World Trade Center, ødelagte redningskøretøjer, videoer og meget mere.

Selvom at det er en rørende oplevelse, er det helt klart blandt de bedste og vigtigste museer i New York. Du kan købe billetter til 9/11 Memorial og Museum her (reklamelink).


Læs også: Besøg 9/11 Memorial og Museum i New York

De Bedste Museer i New York - 9 11 Museum - Rejs Dig Lykkelig

 

4. American Museum of Natural History

American Museum of Natural History er et kæmpestort naturhistorisk museum i New York. Ja, faktisk er det så stort, at du nemt kan du få en hel dag til at gå derinde.

Museet byder på mere end 30 millioner genstande, hvoraf den store samling af dinosaurskeletter er det største hit.

Du kan også møde mere 500 frit flyvende sommerfugle samt lære om jordens opbygning, menneskets sanser, havets bund, universet og meget mere.

Med så mange spændende udstillinger, er det slet ikke så svært at forstå, hvorfor det er et af de mest populære museer i New York. Det er en god idé, at forudbestille dine billetter til American Museum of Natural History (reklamelink).

American Museum of Natural History - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Aditya Vyas Unsplash

 

5. Solomon R. Guggenheim Museum

Guggenheim Museum er endnu et verdensberømt kunstmuseum i New York. Her finder du en af verdens fineste samlinger af moderne kunst og samtidskunst, som er skabt af store berømte kunstnere.

De mange udstillinger på Guggenheim Museum er i konstant udvikling med kunstværker der udskiftes løbende. Selve bygningen er et arkitektonisk mesterværk og er så imponerende, at den er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Du kan med fordel købe dine billetter til Guggenheim Museum her (reklamelink).

Guggenheim - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Intrepid Sea, Air & Space Museum

Hvis du er interesseret i fartøjer og USA’s militære- og maritime historie, er du simpelthen nødt til at besøge Intrepid Sea, Air & Space Museum.

Det er beliggende på et kæmpestort gammelt hangarskib, der har deltaget i 2. verdenskrig, Vietnamkrigen og Den Kolde Krig.

Der er ingen tvivl om, at det er et spændende interaktivt museum i New York for hele familien. Her kan du bl.a. udforske hangarskibet og se militære fly, verdens første rumfærge, verdens hurtigste jetfly og en missilubåd.

Ligesom ved de andre museer på listen, er det også en god idé at forudbestille dine billetter til Intrepid Sea, Air & Space Museum (reklamelink).

 

7. Ellis Island National Museum of Immigration

Ellis Island National Museum of Immigration er beliggende på Ellis Island og er et spændende historisk museum i New York. Den nemmeste måde at komme dertil, er ved at bestille en kombineret billet til Frihedsgudinden og Ellis Island (reklamelink).

I perioden fra 1892 til 1954 var Ellis Island indgangsporten til USA. Det var her millioner af håbefulde immigranter fra hele verden ventede på deres sagsbehandling imens de blev testet for alverdens sygdomme.

Hvis immigranterne var heldige, fik de adgang til USA og kunne udleve ”the American Dream” i mulighedernes land.

Hvis ikke, måtte de sendes på en barsk rejse retur til deres hjemland. Du kan lære meget mere om de mange immigranter på Immigrationsmuseet.

De Bedste Museer i New York - Ellis Island - Rejs Dig Lykkelig

 

Flere Populære Museer i New York:


Udover de bedste museer i New York, findes der også mange andre gode og populære museer i byen. Herunder får du et overblik over nogle af dem, som ikke er nær så populære, men stadig fortjener et besøg.

8. The Morgan Library & Museum

The Morgan Library & Museum er utroligt smukt og fungerer både som et museum og et forskningsbibliotek.

Her kan du opleve den afdøde millionær J. P. Morgans private samling af sjældne bøger og manuskrifter samt kunstværker af store verdensberømte kunstnere.

The Morgan Library & Museum - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Susan Q YinUnsplash

 

9. The Met Cloisters

The Met Cloisters er en del af Metropolitan Museum of Art og er endnu et populært kunstmuseum i New York. Det er smukt placeret i Fort Tryon Park med direkte udsigt over Hudson River.

Museet er beliggende i en charmerende gammel bygning, der til forveksling ligner et europæisk middelalderkloster. Udforsk den flotte bygning og se den imponerende samling af europæisk middelalderkunst.

 

10. Madame Tussauds New York

Madame Tussauds New York er et verdensberømt voksmuseum, som især er yderst populært blandt børn og unge.

På museet kan du møde naturtro voksfigurer af dine yndlingsberømtheder. Hæng ud med de kendte og tag selfies som aldrig før! Forudbestil dine billetter til Madame Tussauds New York her (reklamelink).

Madame Tussauds New York - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Frick Collection

Frick Collection er et elegant kunstmuseum, som huser en imponerende privat kunstsamling af den afdøde millionær Henry Clay Frick.

Museet er ikke så stort som mange af de andre museer på listen, men alligevel er det helt klart et besøg værd for enhver kunstelsker.

 

12. Museum of Ice Cream

Museum of Ice Cream er et sjovt og anderledes museum for hele familien. Her kan du udforske en lyserød fantasifuld verden med multi-sensoriske udstillinger og is i lange baner. Du kan med fordel købe dine billetter til Museum of Ice Cream her (reklamelink).

De Bedste Museer i New York - Museum of Ice Cream - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Anthony SoberalUnsplash

 

13. Tenement Museum

Der hersker slet ingen tvivl om, at Tenement Museum er et af de bedste museer i New York for historieelskere.

Her kan du besøge to historiske lejlighedskomplekser, som engang var hjem til tusindvis af immigranter fra arbejdsklassen. Lær om immigranternes dagligdag og deres svære tilværelse i USA.

 

14. Brooklyn Museum

Brooklyn Museum er det næststørste kunstmuseum i New York City. På det populære museum finder du en samling på mere end 1,5 million kunstværker, der spænder over en tidsperiode fra det gamle Egypten til nutiden.

De Bedste Museer i New York - Brooklyn Museum - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Nicholas CegliaUnsplash

 

15. Spyscape

Hvis du leder efter et sjovt museum for hele familien, bør du kraftigt overveje at besøge Spyscape.

Dette spionagemuseum byder på spionhistorier, spionageudstyr og sjove interaktive udstillinger. Køb dine billetter til Spyscape her (reklamelink).

 

16. New York Transit Museum

New York Transit Museum er et transportmuseum, der er beliggende i en nedlagt metrostation under jorden.

Museet byder på gamle metrovogne, skilte, møbler og meget mere, der fortæller historien om New Yorks omfattende underjordiske transportsystem.

De Bedste Museer i New York - Transit Museum - Rejs Dig Lykkelig

 

17. Whitney Museum of American Art

Whitney Museum of American Art er et kunstmuseum med en stor samling af moderne amerikansk kunst fra det 20. århundrede.

Det er måske ikke det mest populære museum i New York, men det er alligevel et besøg, hvis du interesserer dig for moderne kunst.

 

18. Museum of the City of New York

Museum of the City of New York er et lokalhistorisk museum, der fortæller om New Yorks historie. Her kan du se alverdens genstande og kunstværker, der har det tilfælles, at de alle har den pulserende storby som omdrejningspunkt.

De Bedste Museer i New York - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste og mest populære museer i New York City. Hvad er dine favorit-museer i New York? Hvilke ser du mest frem til at opleve, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra New York City:

26 Must-See Seværdigheder i New York

Rejseguide til New York

Shopping Guide til New York

Hvor skal man bo i New York?

30 Ting du skal vide når du besøger USA

… Eller læs alle artikler fra New York City eller USA

Planlæg din rejse til New York:

Bestil fly til New York (reklamelink)

Bestil hotel i New York (reklamelink)

Bestil pakkerejse til New York (reklamelink)

Bestil biludlejning fra New York (reklamelink)

Bestil oplevelser i New York (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *