Hvor skal man bo i New York - Chelsea - Rejs Dig Lykkelig

Hvor skal man bo i New York?

Leder du efter de bedste steder at bo i New York som turist? Glem ikke at tjekke denne guide til, hvor man skal bo i New York City.

Det kan være utroligt svært, at finde ud af hvor man skal bo i New York. Det gælder især, hvis det er første gang du besøger storbyen over dem alle.

New York er nemlig kæmpestor! Ja, faktisk består byen af fem forskellige bydele, som yderligere er opdelt i flere forskellige kvarterer og nabolag. Derudover er der hundredvis – og atter hundredvis – af hoteller.

Udover hoteller, findes der selvfølgelig også mange andre overnatningsmuligheder. Du kan for eksempel vælge, at bo på et hostel eller i en privat lejlighed.

Det kan altså være meget uoverskueligt, at finde rundt i de bedste områder i The Big Apple. Men heldigvis, er der hjælp på vej! Her får du en guide til, hvor man skal bo i New York som turist.

Inden du fortsætter, må du heller ikke glemme at læse min guide til de mange bydele i New York City.

Guide til de bedste steder at bo i New York - Rejsdiglykkelig.dk

 

Hvor skal man bo i New York?


1. Midtown Manhattan: For førstegangsrejsende

Der hersker slet ingen tvivl om, at Midtown Manhattan er et af de bedste steder at bo i New York for førstegangsrejsende. Det er nemlig her, hvor det hele sker!

I Midtown Manhattan er du i gåafstand til mange af de største seværdigheder i New York. Det er bl.a. her du finder Times Square, Broadway, Empire State Building, Fifth Avenue, Rockfeller Center og MoMa.

Det er utroligt nemt at komme rundt til fods, men der er også mange gode metroforbindelser i området.

Som et resultat af de mange ikoniske vartegn, er Midtown Manhattan også det mest populære sted i byen. Her er der rigtig mange turister samt dyre priser på på alt fra mad til overnatning.

Det gælder især i området omkring Times Square, som er meget hektisk og turistpræget. Hvis du blot vil prøve at bo der, kan du eventuelt nøjes med et par enkelte nætter.

Lyder New Yorks pulserende hjerte som det perfekte sted at bo for dig? Så kan du finde mange gode hoteller i Midtown Manhattan her (reklamelink).

Midtown Manhattan - Rejs Dig Lykkelig

 

2. SoHo: For shopaholics

SoHo er et hipt og trendy lille kvarter, som er beliggende i Downtown Manhattan. Her bliver du mødt af en klassisk New Yorker-stemning med hyggelige gader, som er fyldt med støbejernsbygninger.

Det fungerer primært som et beboelsesområde, så her finder du ikke de ikoniske vartegn. Det betyder også, at der ikke er nær så turistet som i Midtown Manhattan.

SoHo bugner til gengæld af gode restauranter, caféer, barer og gallerier. Ikke nok med det, så er der også rigtig gode shoppingmuligheder med alt fra unikke specialbutikker til trendsættende modebutikker.

Fra SoHo er der desuden gåafstand til Little Italy og Chinatown, som er et besøg værd. Hvis du derimod vil udforske andre dele af byen, er du nødt til at benytte offentlig transport.

Heldigvis, dækker SoHo over et relativt lille område med mange Subway-linjer. Det er dermed super nemt, at komme rundt til det meste af byen med offentlig transport.

Du kan finde et godt og varieret udvalg af hoteller i SoHo her (reklamelink). Bemærk dog, at områdets stigende popularitet er medvirkende til, at priserne er steget markant de seneste år.

 

3. Upper West Side: For børnefamilier

Er du i tvivl om, hvor man skal bo i New York med børn? Så er Upper West Side et rigtig godt bud!

Upper West Side er et roligt beboelseskvarter, som er beliggende lige vest for Central Park. Jeg boede faktisk selv på et billigt hostel i kvarteret under min rejse til New York. Det var udmærket, men det er en fordel at bo mere centralt.

Jeg ville dog kraftigt overveje at bo der igen, hvis jeg på et tidspunkt rejser dertil med børn. Det er nemlig et utroligt familievenligt kvarter med rolige og trygge omgivelser.

Her bor du ikke bare i gåafstand til Central Park, men også til flere prestigefyldte institutioner såsom American Museum of Natural History.

Derudover er der også en del familievenlige restauranter, rolige barer, små butikker, grønne områder og legepladser. Der er desuden ikke så turistet, så det er muligt at finde overnatningsmuligheder til fornuftige priser.

Hvis du vil udforske turistområderne mod syd, er der heldigvis mange gode Subway-forbindelser dertil. Du skal dog forvente, at bruge en del tid på transport.

Du kan finde mange gode hoteller i Upper West Side her (reklamelink). Der findes alt fra fine hoteller til billige hostels.

Hvor skal man bo i New York - Upper West Side - Rejs Dig Lykkelig
Foto af AndyUnsplash

 

4. Williamsburg: For cool omgivelser

Williamsburg ligger i Brooklyn på den modsatte side af East River, der adskiller Manhattan og Brooklyn. De seneste år er kvarteret steget voldsomt i popularitet, både blandt lokale og turister.

I dag er det et cool og trendy hipsterkvarter, som byder på et levende natteliv og en farverig kunstscene.

Her bliver du mødt af gode restauranter, funky caféer, livlige barer, spændende butikker, vintageforretninger og kreative kunstgallerier. Ikke nok med det, så er der også fyldt med grønne områder og parker.

Williamsburg er desuden hjem til et stort antal rooftop barer og hoteller, hvorfra der er fantastiske udsigter over New Yorks skyline.

Med sin placering tæt på Manhattan, er der også mange gode subway-forbindelser. Det er dermed et rigtig godt sted at bo, hvis du ikke vil bo på Manhattan, men alligevel gerne vil have nem og hurtig adgang dertil.

Vil du gerne bo i det hippe kvarter i New York? Så kan du med fordel kigge efter hoteller i Brooklyn her (reklamelink). Husk, at tilvælge Williamsburg som område inde i søgningen!

Brooklyn er nemlig en stor bydel i New York. Derfor er der også visse områder og kvarterer, som er lidt skumle og utrygge efter mørkets frembrud.

 

5. Chelsea og Greenwich Village: For unge rejsende

Chelsea og Greenwich Village er to separate kvarterer, som dog ligger lige ovenover hinanden. Her bliver du mødt af en vaskeægte New Yorker-stemning med mange skønne og hippe områder.

Chelsea er især præget af gamle fabriksbygninger, som i dag er omdannet til smarte lejligheder, trendy kunstgallerier, modebevidste butikker og gode spisesteder.

Greenwich fungerer derimod primært som et beboelsesområde med klassiske brunstenshuse og træbeklædte gader. Der er dog også en del områder med hyggelige caféer, restauranter, barer og butikker.

Fælles for de to kvarterer er, at de er trendy, levende og tiltrækker mange unge mennesker. Her er der nemlig et rigt og spændende forlystelsesliv med alt fra stilfulde spisesteder til gode shoppingmuligheder.

Ikke nok med det, så er der også et pulserende natteliv med et enormt udvalg af natklubber, barer og pubber. Der kan dermed være ret larmende efter mørkets frembrud.

De to populære kvarterer er bl.a. hjem til Meatpacking District, West Village, Washington Square Park, High Line, Chelsea Market og mange andre spændende steder.

Ulempen ved at bo i områderne er, at der ikke er så mange Subway-stationer. Det kan derfor være tidskrævende, at benytte offentlig transport. Find hoteller i Chelsea her (reklamelink) og i Greenwich Village her (reklamelink).

Chelsea - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Lower East Side og East Village: For lokalstemning

Er du i tvivl om, hvor man skal bo i New York for at få den ultimative lokalstemning? Så er Lower East Side og East Village et par rigtig gode bud!

De to kvarterer er beliggende i Lower Manhattan og er placeret lige ovenover hinanden. Det er endnu et par trendy og populære områder, som byder på et enormt udvalg af restauranter, caféer, barer og små specialforretninger.

Her er der en skøn lokalatmosfære og knap så mange turister som i for eksempel Midtown Manhattan og SoHo.

Der er desuden en god blanding af forskellige etniske folkegrupper, hvilket skaber en spændende og elektrisk stemning. De to kvarterer er ikke hjem til store attraktioner, men er alligevel placeret nogenlunde centralt.

Du kan finde en del hoteller i Lower East Side her (reklamelink). Derudover kan du også finde lidt hoteller i East Village her (reklamelink).

 

7. Long Island City: For budgetrejsende

Hvis du rejser på et stramt budget, er Long Island City uden tvivl et af de bedste steder at bo i New York. Kvarteret er beliggende i Queens på den modsatte side af floden, East River, end Midtown Manhattan.

Long Island City er gammelt industriområde, som har fået et stort ansigtsløft de seneste år. I dag er det et hot og upcoming kvarter, som langsomt bliver mere og mere populært.

Den stigende popularitet skyldes bl.a., at det har en god beliggenhed tæt på Midtown Manhattan samtidig med, at hotelpriserne generelt er en del billigere end i centrum.

Long Island City byder desværre ikke på store seværdigheder, men har til gengæld en del mindre kendte steder, som kan udforskes. Ellers er der heller ikke langt ind til Manhattan med en Subway.

Hvis det er din første rejse til New York, er det altså kun et sted du bør bo, hvis du har god tid og gerne vil spare penge.

Der findes mange gode hoteller i Long Island City her (reklamelink). Priserne svinger rigtig meget, men der er nogle gode og budgetvenlige hoteller at vælge imellem.

Hvor skal man bo i New York - Long Island City - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Harry GillenUnsplash

Det var alt i denne guide til, hvor man skal bo i New York City som turist. Har du allerede besøgt New York? Hvis ja, hvilke områder var så dine favoritter? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs mere fra New York City:

• Guide til Bydele i New York

• 26 Must-See Seværdigheder i New York

• Rejseguide til New York

Huskeliste inden Rejsen til USA

• 30 Vigtige ting du skal vide om USA

… Eller læs alle artikler fra New York City eller USA

Planlæg din rejse til New York:

Bestil fly til New York (reklamelink)

Bestil hotel i New York (reklamelink)

Bestil pakkerejse til New York (reklamelink)

Bestil biludlejning fra New York (reklamelink)

Bestil oplevelser i New York (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *