Guide til de Bedste Steder at bo i Berlin - Rejs Dig Lykkelig

Guide til de Bedste Steder at bo i Berlin

Har du styr på, hvor du skal bo i Berlin under din storbyferie? Ellers kan du få hjælp i min guide til de bedste steder at bo i Berlin som turist.

Den tyske hovedstad er en dejlig storby med mange hyggelige bydele og områder. Ja, faktisk er Berlin endda en af Europas største storbyer.

Som et resultat heraf, kan det være ualmindeligt svært, at vælge mellem de mange populære områder i Berlin, Tyskland. Heldigvis, er der hjælp på vej!

Her får du en guide til de bedste steder at bo i Berlin som turist. Den kan forhåbentligt hjælpe dig lidt på vej til, at vælge det helt rigtige område til din storbyferie.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Berlin (reklamelink)

Bestil hotel i Berlin (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Berlin (reklamelink)

Bestil biludlejning i Berlin (reklamelink)

Bestil oplevelser i Berlin (reklamelink)

 

De bedste steder at bo i Berlin:


Berlin spreder sig over et enormt område og er opdelt i 12 forskellige distrikter. De mange distrikter er yderligere opdelt i bydele, kvarterer og små lokalområder.

Du kan læse meget mere om de forskellige områder i min guide til distrikter og bydele i Berlin.

Hvis du ikke kører i bil skal du huske, at bo nær en metrostation. På den måde kommer du nemt rundt til Berlins største seværdigheder, der ligger spredt udover hele byen.

Nå, men lad os springe videre til det, som du garanteret er kommet herind for… For hvor skal man egentligt bo i Berlin? Følg med og få et overblik over de bedste steder at bo i Berlin som turist.

Reichstag - Rejs Dig Lykkelig

 

1. Mitte

Besøger du Berlin for første gang? Eller har du allerede besøgt byen mange gange? Uanset hvad, er Mitte et af de bedste steder at bo i Berlin.

Ja, faktisk tør jeg næsten vove at påstå, at det er det absolut bedste sted at bo for alle turister.

Mitte er Berlins centrum og er spækket med hoteller, restauranter, caféer og butikker. Det er også her du finder størstedelen af seværdighederne. I Mitte er du altså bogstaveligt talt tæt på det hele!

Alle vil bo i Mitte. Problemet er bare, at prisen desværre også afspejler i den store popularitet. Så hvis du gerne vil bo billigt, er det nok ikke her du skal finde et hotel i Berlin.

Vil du gerne bo i Mitte? Så vil jeg kraftigt anbefale, at bo i områderne omkring Hackescher Markt, Alexanderplatz og Friedrichstrasse. De er alle populære, og ligger i gåafstand til mange spændende seværdigheder.

I bydelen er der også gode forbindelser med offentlig transport i Berlin. Du kan med fordel kigge efter hoteller i Mitte her (reklamelink).

Mitte - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Charlottenburg

Et godt og billigt alternativ til Mitte er Charlottenburg, der ligeledes er blandt de bedste steder at bo i Berlin.

Charlottenburg er en elegant bydel, hvor du får meget mere for pengene. Ikke nok med det, så er det også en fredeligere bydel med knap så mange turister som i Mitte.

Det bedste sted at bo i Charlottenburg er i området omkring Kürfurstendamm. Det er nemlig Berlins mest populære shoppinggade.

Den 3,5 kilometer lange gade er flankeret med mærkevarebutikker, restauranter, hoteller og Europas største stormagasin.

Hvis du gerne vil spare penge eller på shopping i Berlin, er området omkring Kürfurstendamm altså det perfekte valg for dig!

Charlottenburg byder desuden også på lidt seværdigheder. Du er dog nødt til, at benytte offentlig transport for, at komme ind til centrum. Find hoteller i Charlottenburg her (reklamelink).

 

3. Prenzlauer Berg

I den sydlige del af distriktet, Pankow, ligger Prenzlauer Berg. Det er endnu et af de absolut bedste steder at bo i Berlin.

Ja, faktisk er det en af danskernes foretrukne bydele i Berlin. Det ligger nemlig tæt på centrum samtidig med, at det er et roligt og billigt område.

Vælger du at bo i Prenznelauer Berg? Så kan du glæde dig til en autentisk berlinsk atmosfære i sikre og rolige omgivelser. Det er også netop derfor, at det er et populært sted at bo i Berlin for børnefamilier.

Der findes desværre ikke så frygteligt mange seværdigheder i Prenzlauer Berg.

Der er til gengæld masser af specialforretninger, stilfulde barer, restauranter og caféer. Det ligger desuden tæt på Mitte med gode transportforbindelser dertil.

Lyder det som den perfekte bydel for dig? Så kan du finde mange gode hoteller i Prenzlauer Berg her (reklamelink).

Guide til de Bedste Steder at bo i Berlin - Prenzlauer Berg - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Kreuzberg

Kreuzberg er en af de mest livlige, farverige og multikulturelle bydele i Berlin. Her er der plads til alle!

Bydelen er bl.a. beboet af kunstnere, hippier, aktivister, studerende, homoseksuelle og det største antal tyrkere uden for Tyrkiet.

Indbyggernes store kulturelle forskelle, har i dén grad sat sit præg på bydelen. Her er der nemlig en helt fantastisk forskelligartet atmosfære.

Hele området er spækket med gode restauranter og caféer, anderledes butikker, gallerier og livlige barer. Den hippe bydel er et af de bedste steder at bo i Berlin, hvis du er vild med Nørrebros vibe.

Det er også et godt sted for unge mennesker, der vil feste til den lyse morgen. Der er desuden gode transportforbindelser til centrum. Find hoteller i Kreuzberg (reklamelink).

 

5. Friedrichshain

Friedrichshain er endnu et af de bedste steder at bo i Berlin. Det er Berlins mindste bydel, men den mest tyske med hverdagsstemning og grå betonbygninger så langt øjet rækker.

På trods af de rå og lidt kedelige omgivelser, er Friedrichshain alligevel en livlig og festlig bydel i Berlin.

Her er der fyldt med restauranter, små butikker, vilde barer og pulserende natklubber. Og det bedste af det hele? Priserne er billige!

Hvis du gerne vil bo billigt eller drømmer om, at opleve Berlins berygtede natteliv er Friedrichshain et rigtig godt sted at bo.

Ulemperne ved Friedrichshain er, at det ligger lidt langt fra Mitte og ikke byder på mange seværdigheder. Men ligesom i de andre bydele i artiklen, er der heldigvis gode transportforbindelser til Berlins centrum.

Lyder det som et af de bedste steder at bo i Berlin for dig? Så kan du med fordel kigge efter hoteller i Friedrichshain her (reklamelink).

Friedrichshain - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt i denne guide til de bedste steder at bo i Berlin som turist. Har du allerede besøgt Berlin? I så fald, hvilke steder synes du så er de bedste steder at bo i Berlin?

Skriv gerne en kommentar længere nede på siden, så du kan hjælpe andre rejsende med at få en fantastisk storbyferie.

Læs flere artikler fra Berlin:

Rejseguide til Berlin

• Guide til Distrikter og Bydele i Berlin

31 Must-See Seværdigheder i Berlin

… Eller læs alle artikler fra Berlin eller Tyskland

Planlæg din storbyferie i Berlin:

Bestil fly til Berlin (reklamelink)

Bestil hotel i Berlin (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Berlin (reklamelink)

Bestil biludlejning i Berlin (reklamelink)

Bestil oplevelser i Berlin (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *