Guide til de Bedste Steder at bo i Berlin - Rejs Dig Lykkelig

Guide til de Bedste Steder at bo i Berlin

Har du styr på, hvor du skal bo i Berlin under din storbyferie? Ellers kan du få hjælp i denne guide til de bedste steder at bo i Berlin som turist.

Den tyske hovedstad er en fantastisk storby med mange hyggelige bydele og områder. Ja, faktisk er Berlin en af Europas største storbyer. Det er også netop derfor, at det kan være ualmindeligt svært, at vælge mellem de mange populære områder i Berlin.

Heldigvis er der hjælp på vej! Jeg har nemlig lavet en guide til de bedste steder at bo i Berlin som turist. Den kan forhåbentligt hjælpe dig lidt på vej, når du skal vælge det helt rigtige område til din storbyferie.

 

De bedste steder at bo i Berlin:


Berlin dækker over et enormt område og er opdelt i 12 forskellige distrikter, som yderligere er opdelt i bydele, kvarterer og små lokalområder. Du kan læse meget mere om de forskellige områder i min guide til distrikter og bydele i Berlin.

Hvis du ikke kører i egen bil, skal du huske at bo i nærheden af en metrostation. På den måde kommer du nemt rundt til Berlins største seværdigheder, der er spredt udover hele byen.

Nå, men lad os springe videre til det som du garanteret er kommet herind for… For hvor skal man egentligt bo i Berlin? Følg med og få et overblik over de bedste steder at bo i Berlin som turist.

Reichstag - Rejs Dig Lykkelig

 

1. Mitte

Uanset om du er førstegangsbesøgende eller har besøgt Berlin mange gange før, er Mitte et af de bedste steder at bo i Berlin. Ja, faktisk tør jeg næsten vove at påstå, at det er det absolut bedste sted at bo for alle turister.

Mitte er Berlins centrum og er spækket med hoteller, restauranter, caféer og butikker. Det er også her du finder størstedelen af byens mest populære seværdigheder. I Mitte er du tæt på det hele!

Alle vil bo i Mitte. Problemet er bare at prisen desværre også afspejler den store popularitet. Så hvis du gerne vil bo billigt, er det nok ikke lige her du skal finde et hotel i Berlin.

Hvis du gerne vil bo i Mitte, kan jeg kraftigt anbefale at bo i områderne omkring Hackescher Markt, Alexanderplatz og Friedrichstrasse. De er alle sammen yderst populære og ligger i gåafstand til mange spændende seværdigheder. Der er også gode forbindelser med offentlig transport i Berlin.

Mitte - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Charlottenburg

Et godt og billigt alternativ til Mitte er Charlottenburg, der ligeledes er blandt de bedste steder at bo i Berlin. Charlottenburg er en elegant bydel, hvor du får meget mere for pengene. Det er desuden langt mere fredeligt med knap så mange turister som i Mitte.

Det bedste sted at bo i Charlottenburg er i området omkring Kürfurstendamm, der er Berlins mest populære shoppinggade. Den 3,5 kilometer lange gade er flankeret med mærkevarebutikker, gode restauranter, hoteller og Europas største stormagasin.

Hvis du gerne vil spare penge eller på shopping i Berlin, er området omkring Kürfurstendamm altså det perfekte valg for dig. Charlottenburg byder på lidt seværdigheder, men du er nødt til at tage offentlig transport ind til centrum.

 

3. Prenzlauer Berg

Prenzlauer Berg ligger i den sydlige del af distriktet Pankow og er et af de absolut bedste steder at bo i Berlin. Det er en af danskernes foretrukne bydele i Berlin, fordi det ligger tæt på centrum samtidig med at det er et roligt og billigt område.

Hvis vælger at bo i Prenzlauer Berg, kan du glæde dig til en autentisk berlinsk atmosfære i sikre og rolige omgivelser. Det er også netop derfor, at det er et yderst populært sted at bo i Berlin for børnefamilier.

Der er ikke så mange seværdigheder i Prenzlauer Berg, men der er til gengæld masser af specialforretninger, stilfulde barer, restauranter og caféer. Det ligger tæt på Mitte med gode transportforbindelser dertil.

Guide til de Bedste Steder at bo i Berlin - Prenzlauer Berg - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Kreuzberg

Kreuzberg er en af de mest livlige, farverige og multikulturelle bydele i Berlin. Her er der plads til alle og bydelen er bl.a. beboet af kunstnere, hippier, aktivister, studerende, homoseksuelle og det største antal tyrkere uden for Tyrkiet.

Indbyggernes store forskelle har i dén grad sat sit præg på byen, der byder en helt fantastisk forskelligartet atmosfære. Hele området er spækket med gode restauranter og caféer, anderledes butikker, gallerier og livlige barer.

Den hippe bydel er et af de bedste steder at bo i Berlin, hvis du er vild med Nørrebros vibe. Det er også et godt sted for unge mennesker, der gerne vil feste til den lyse morgen. Kreuzberg har desuden gode transportforbindelser til centrum.

 

5. Friedrichshain

Friedrichshain er endnu et af de bedste steder at bo i Berlin. Det er Berlins mindste bydel, men den mest tyske af dem alle med hverdagsstemning og grå betonbygninger så langt øjet rækker.

På trods af de rå og lidt kedelige omgivelser, er Friedrichshain alligevel en livlig og festlig bydel i Berlin. Her er der fyldt med restauranter, små butikker, vilde barer og pulserende natklubber. Og det bedste af det hele? Priserne er billige!

Hvis du gerne vil bo billigt eller drømmer om at opleve Berlins berygtede natteliv, er Friedrichshain et rigtig godt sted at bo.

Ulemperne ved Friedrichshain er, at det ligger lidt langt væk fra Mitte og ikke byder på mange seværdigheder. Men ligesom de andre bydele i artiklen, er der heldigvis også gode transportforbindelser fra Friedrichshain til Berlins centrum.

Friedrichshain - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt i denne guide til de bedste steder at bo i Berlin som turist. Har du allerede besøgt Berlin? I så fald, hvilke steder synes du, at der er de bedste steder at bo i Berlin?

Skriv gerne en kommentar længere nede på siden, så du kan hjælpe andre rejsende med at få en fantastisk storbyferie.

Læs flere artikler fra Berlin:

… Eller læs alle artikler fra Berlin eller Tyskland

Planlæg din storbyferie i Berlin:

Bestil fly til Berlin (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Berlin (reklamelink)

Bestil biludlejning i Berlin (reklamelink)

Bestil oplevelser i Berlin (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.