Guide til distrikter og bydele i Berlin - Rejsdiglykkelig.dk

Guide til Distrikter og Bydele i Berlin

Leder du efter inspiration til hvor du skal bo i Berlin? I denne guide får du en beskrivelse af de mange distrikter og bydele i Berlin.

Den tyske hovedstad er én af Europas største storbyer og dækker et enormt område. Det kan dermed hurtigt blive uoverskueligt at finde rundt i de mange distrikter og bydele i Berlin.

Administrativt består Berlin af 12 distrikter, der yderligere er opdelt i flere bydele med hvert sit særpræg. Hvis det ikke allerede var forvirrende nok, er de forskellige bydele yderligere opdelt i mindre lokalområder omkring udvalgte gader.

Tyskerne kalder distrikter for Bezirke og bydele for Ortsteile imens de små lokalområder omkring udvalgte gader kaldes Kiez eller Viertel. Du skal dog være opmærksom på at ordet Kiez også kan bruges til at beskrive distrikter og bydele.

Det er som sagt MEGET forvirrende at finde rundt i Berlins geografi, men heldigvis er der hjælp på vej. Jeg har nemlig lavet en guide til distrikter og bydele i Berlin. Guiden er opdelt i de 12 forskellige distrikter med informationer om lokalområder og bydele i hvert enkelte distrikt.


Læs også: Rejseguide til Berlin

Guide til distrikter og bydele i Berlin - Rejsdiglykkelig.dk

 

Distrikter og Bydele i Berlin


1. Mitte

Mitte er Berlins hjerte og er hjem til mange af Berlins største og mest historiske seværdigheder. Det er bl.a. her du finder Brandenburger Tor, Unter den Linden, Ferhsehturm, Alexanderplatz, Reichtag og Museumsøen.

Eftersom at Mitte er Berlins næstmindste distrikt, ligger mange af turistattraktionerne i gåafstand fra hinanden. Områdets popularitet har også tiltrukket et stort antal gode restauranter, butikker og hoteller i verdensklasse.

Der er ingen tvivl om, at det er her du skal bo, hvis du er førstegangsrejsende i Berlin. Det gælder selvfølgelig også, hvis du bare har planer om at se så mange seværdigheder som muligt. Mitte er opdelt i tre bydele, der er henholdsvis Mitte, Tiergarten og Wedding. Derudover er der også flere mindre lokalområder.


Læs også: 31 Must-See Seværdigheder i Berlin

 

2. Pankow

Pankow er det næststørste og mest befolkede distrikt i Berlin. Det er opdelt i de to bydele, Prenzlauer Berg og Weissensee, der hver især byder på mange små lokalområder. Pankow er et blomstrende distrikt, der hovedsageligt består af et stort boligområde kombineret med grønne parker og skove.

Der er desværre ikke så meget af se i Pankow for turister, udover Prenzlauer Berg, der er Berlins mest børnevenlige bydel. Her er der fyldt med fredede huse og et stort antal restauranter, caféer, barer, gallerier og små butikker.

 

3. Lichtenberg

Lichtenberg er beliggende i hjertet af det tidligere Østberlin. Det var her STASI og russerne havde deres hovedkvarter. I dag er bygningen omdannet til et STASI-Museum, hvor du kan lære mere om historien bag STASI. Du bør heller ikke gå glip af STASI-fængslet, der for alvor vidner om Berlins brutale fortid.

Der bor faktisk mange vietnamesere i Lichtenberg, og du kan opleve den asiatiske stemning i Dong Xuan-bazaren. Det hyggeligste lokalområde i Lichtenberg er Victoriastadt, hvor der stadig står gamle huse fra før murens fald. Mange af husene overlevede bombardementerne under 2. verdenskrig og minder dermed om det gode gamle klassiske Berlin.

 

4. Marzahn-Hellersdorf

Marzahn-Hellersdorf er mildt sagt et beton-helvede med hundredevis af betonhøjhuse, der dominerer gadebilledet. De billige lejepriser i distriktet har skabt en social skævhed og et hårdt miljø med mange indvandrere fra Rusland, Vietnam og det tidligere Jugoslavien.

I Marzahn-Hellersdorf bliver der bestemt ikke drukket for lidt alkohol og racismen er på sit højeste. Det er dermed ikke et distrikt du bør opholde dig i, medmindre du vil opleve de få seværdigheder i området. Den største seværdighed er Erholungspark Marzahn, der er en smuk have med planter fra hele verden.

 

5. Reinickendorf

Reinickendorf er et hyggeligt og fredeligt distrikt med mange parcelhuskvarterer, der er beboet af Berlins middelklasse. Distriktet er fyldt med grønne områder og søer, men så er det vist også dét. Der er nemlig ikke så meget at komme efter som turist, udover et buddhistisk hus beboet af munke. Selvom at Reinckendorf er et hyggeligt og fredeligt distrikt, ville det være synd af spilde tiden her.


Læs også: Guide til Offentlig Transport i Berlin

 

 

6. Friedrichshain-Kreuzberg

Friedrichshain-Kreuzberg består af to bydele i Berlin, som er henholdsvis Friedrichshain fra det tidligere Østberlin og Kreuzberg fra det tidligere Vestberlin. De to bydele holdes adskilt af Spree-floden og er meget forskellige fra hinanden.

Det farverige og multikulturelle Kreuzberg er beboet af kunstnere, hippier og studerende. Derudover bor der også ét af de største antal tyrkere uden for Tyrkiet. Dét er alt sammen med til at skabe en fantastisk og forskelligartet atmosfære i bydelen.

Friedrichshain er derimod Berlins mest tyske bydel med hverdagsstemning og grå betonbygninger så langt øjet rækker. Her finder du et vildt natteliv med masser af barer, caféer og restauranter. Du må ikke glemme at opleve East Side Gallery i Friedrichshain og Checkpoint Charlie i Kreuzberg.

Checkpoint Charlie i Kreuzberg - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Spandau

Spandau er godt nok et distrikt i Berlin, men landsbystemningen får straks tankerne hen på en lille tysk landsby. Her er der fyldt med snævre gader, gamle bygninger, gallerier, restauranter, barer og butikker. Spandau er desuden præget af store naturområder med skove og søer, der dækker 25 % af distriktet.

Som en kontrast til landsby-hyggen, er det også her du finder ét af de største industriområder i Berlin. Spandau er nok mest kendt for det gamle fængsel med nazikriminelle såsom Rudolf Hess. Du skal dog være opmærksom på at fængslet er revet ned efter hans død i 1987.

 

8. Charlottenburg-Wilmersdorf

Indtil murens fald var Charlottenburg-Wilmersdorf oprindeligt hjertet af Vestberlin. Her er der fyldt med herskabslejligheder og uendelige shoppingmuligheder. Det er bl.a. her du finder Kurfürstendamm, der er Berlins mest populære shoppinggade og strækker sig over 3,5 kilometer.

I gåafstand derfra ligger ruinerne af den bombede Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche, der står som et minde om 2. Verdenskrigs rædsler. Derudover kan du også besøge Berlin Zoo og Charlottenburg Slot.

Inden Charlottenburg blev en del af de mange bydele i Berlin, var det kendt som den rigeste by i Preussen. Det er stadig et meget elegant område, hvilket især kan mærkes omkring Kurfürstendamm.


Læs også: Guide til de Bedste Steder at bo i Berlin

 

9. Steglitz-Zehlendorf

Steglitz-Zehlendorf er beboet af Berlins mest velhavende befolkning. Her har de fleste mange penge – som i rigtig mange penge. Store elegante villaer står på rad og række langs de pæne gader med et stort antal grønne områder.

Steglitz er området med størstedelen af husene i distriktet imens Zehlendorf er området med størstedelen af skovene og søerne i distriktet. Rundt omkring i Steglitz-Zehlendorf, finder du mange gode badesøer, museer og shoppingmuligheder, heunder på Schlosstrasse.

 

10. Tempelhof-Schöneberg

Tempelhof-Schöneberg er fyldt med gamle bygninger, herskabslejligheder og grønne områder. I udkanten af distriktet ligger KaDeWe, der er Europas største stormagasin og Berlins svar på Harrods i London.

Tempelhof-Schöneberg er bl.a. kendt for at være en af de homoseksuelles bydele i Berlin. Derudover er distriktet også kendt for rådhuset, hvorfra John F. Kennedy holdt sin berømte tale ”Ich bin ein Berliner”, få måneder før han blev myrdet.

Når du besøger Tempelhof-Schönberg, må du ikke gå glip af den tidligere Tempelhof lufthavn, der spillede en stor rolle under Berlin blokaden efter 2. Verdenskrig. I dag er lufthavnen omdannet til en kæmpestor park med mange spændende begivenheder og arrangementer.


Læs også: 16 Oversete Seværdigheder i Berlin

 

 

11. Neukölln

Neukölln er ét af Berlins hippeste distrikter. Det har dog desværre fået et dårligt omdømme efter en lang række TV-udsendelser om dårlige skoleforhold og et råt indvandrermiljø.

Det store antal tyrkere i Neukölln har virkelig sat sit præg på gadebilledet. Der er efterhånden mange ligheder med Istanbul med etniske restauranter, halalslagtere, grønthandlere, vandpibeforretninger og elektronikbutikker på ethvert gadehjørne.

Du bør ikke gå glip af den nordligste del af Neukölln, der byder på en hyggelig stemning med små barer, restauranter, butikker og gallerier. Den sydligste del er kendt for Britzer Garten, der er blandt de smukkeste haver i Tyskland.

 

12. Treptow-Köpenick

På trods af at Treptow-Köpenick er Berlins største distrikt, er der desværre ikke så mange turistattraktioner. Den mest populære attraktion er det sovjetiske krigsmindesmærke til ære for de sovjetiske soldater, der faldt i slaget om Berlin under 2. Verdenskrig.

Distriktet byder på mange idylliske søer og skove, der bliver vækket til live hver sommer med friluftskoncerter og andre arrangementer. Köpenick minder desuden lidt om en gammel landsby med smukke huse, kringlede gader og et slot helt nede ved vandbredden af en sø.

Guide til distrikter og bydele i Berlin - Treptower Park - Rejsdiglykkelig.dk


Det var alt i denne guide til distrikter og bydele i Berlin, Tyskland. Hvad er din favoritbydel i Berlin? Hvor har du planer om at opholde dig, hvis du har planlagt en storbyferie i Berlin? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Berlin:

… Eller læs alle artikler fra Berlin eller Tyskland

Planlæg din storbyferie i Berlin:

Bestil fly til Berlin (reklamelink)

Bestil hotel i Berlin (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Berlin (reklamelink)

Bestil biludlejning i Berlin (reklamelink)

Bestil oplevelser i Berlin (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *