Den Hårde Sandhed om Rejseblogging - Rejs Dig Lykkelig

Den Hårde Sandhed om Rejseblogging

Drømmer du om at være rejseblogger? Eller vil du bare gerne vide, hvad det egentligt er? Tjek denne artikel med den hårde sandhed om rejseblogging.

At blive en professionel rejseblogger er en drøm jeg har haft i mange år. Det tror jeg egentligt det er for mange. Problemet er bare, at rejseblogging er en utroligt misforstået branche med mange skyggesider!

Det er ikke bare en rosenrød livsstil med vilde oplevelser, mindeværdige rejser, instagram-billeder, passiv indkomst og en fire timers arbejdsuge. Det er SÅ meget mere end bare dét.

Efter at jeg er blevet en professionel fultidsrejseblogger, er jeg nærmest kun blevet mødt af fordomme. Det er tydeligt, at de fleste slet ikke forstår, hvad det egentligt vil sige at være en rejseblogger.

Det er netop derfor jeg har lavet denne artikel med den hårde sandhed om rejseblogging. Den er fyldt med informationer og vigtige ting du skal vide inden du springer ud i branchen.

 

Den Hårde Sandhed om Rejseblogging:


1. Rejseblogging ER et rigtigt arbejde

Hvis du vil være rejseblogger, skal du være forberedt på, at skulle forklare dig selv hele tiden. Det er meget sjældent jeg møder folk, som forstår at rejseblogging er et rigtigt arbejde. Det meste af min familie forstår det ikke engang.

Men det er altså ikke bare en hobby eller noget jeg siger, fordi jeg er arbejdsløs eller er for naiv til at se sandheden i øjnene. Min mand eller familie betaler ikke alle mine regninger, og jeg har ikke vundet i lotto.

Jeg kan heller ikke bare smide alt hvad jeg har i hænderne, bare fordi jeg arbejder hjemmefra. Manglen på forståelse overfor, at blogging er et rigtigt arbejde, er noget mange bloggere kæmper med.

Det ER et rigtigt arbejde - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Folk ser ned på bloggere

De fleste står helt af, så snart de hører ordet ”blogger”. Det er virkelig et misforstået ord! Det er som om de regner med, at bloggere kun skriver om deres eget liv, men det er bare slet ikke tilfældet med rejsebloggere.

Jeg frygter altid at folk spørger om, hvad jeg laver til dagligt. Det er ikke fordi jeg ikke vil svare på det. Det vil jeg hellere end gerne, hvis der er en reel interesse. Problemet er bare, at mange folk simpelthen er så dømmende og ikke rigtig kan – eller vil – forstå det.

Hvis jeg svarer ”jamen jeg er rejseblogger”, er folks reaktion næsten altid den samme. Enten siger de ”nåååe okay” og stopper samtalen omgående. Ellers kigger de lidt forvirret på mig, hvorefter de spørger ”kan man leve af det? Hvordan tjener du penge?”.

Herefter vil de enten vide, hvor mange penge jeg tjener eller stopper samtalen omgåede. Næste gang jeg ser dem, er det ikke unormalt at de så spørger, om jeg har fundet et arbejde eller snart skal i gang med en ny uddannelse.

Det er heller ikke unormalt, at de kommer med forslag til, hvad jeg kan arbejde med. De fleste vil åbenbart bare ikke se sandheden i øjnene. Rejseblogging ER mit arbejde!

 

3. Det handler om mere end gode artikler

Hvis du elsker at rejse og skrive, er det bestemt ikke ensbetydende med, at du vil elske at være rejseblogger. Det handler nemlig om meget mere end bare dét.

Hvis du vil være succesfuld, er du nødt til at lære alt fra bunden af – medmindre du betaler dig fra det. Du skal selv stå for alt fra at skrive gode artikler og opdatere dem jævnligt til SEO-optimering, link Building, websiteudvikling, fotografering og billedredigering.

Derudover skal du også jævnligt opdatere de sociale medier, markedsfører bloggen, researche alverdens ting, brainstorme, planlægge strategier, forhandle med potentielle samarbejdspartnere, besvare mails og kommentarer, lave regnskaber og meget mere.

I store virksomheder har de flere forskellige ansatte til opgaverne. Du skal både være skribent, SEO-specialist, fotograf, SoMe-manager, administrativmedarbejder, regnskabsassistent, marketingmedarbejder og meget mere på én gang.

Den Hårde Sandhed om Rejseblogging - Det handler om mere end gode artikler - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Arbejdet stopper aldrig

Den næste hårde sandhed om rejseblogging er, at tiden ofte er din værste fjende. Det er nemlig som om, at arbejdet aldrig stopper. Som et resultat af de mange forskellige arbejdsopgaver, er der altid noget ekstra du kan tage fat i.

Du kan ikke bare nøjes med at arbejde 10 timer i ugen… Eller det kan du egentligt godt, men så skal du ikke forvente at du nogensinde bliver succesfuld. Du er nødt til at investerer næsten alt din tid, men pas på du ikke bliver udbrændt!

Jeg arbejder som regel 70+ timer i ugen på Rejs Dig Lykkelig. Derudover søger jeg nærmest konstant på, hvordan jeg kan forbedre alverdens ting. Jeg er blevet bedre til at holde fri engang imellem, men stadig ikke god nok.

 

5. Rejsebloggere rejser ikke gratis

Bare fordi du er rejseblogger, er det ikke ensbetydende med at du rejser gratis. Det er en kæmpestor misforståelse, for rejsebloggere får faktisk aldrig foræret noget gratis.

Hvis vi får en ”gratis” rejse eller produkt, er det ikke noget vi bare får, men noget vi betaler for med vores tid. I bytte for en pressetur eller gratis ting, er det ikke unormalt at vi f.eks. skal skrive artikler og dele billeder på de sociale medier.

En gratis overnatning til 500 kr., er dermed sjældent besværet værd, hvis du f.eks. skal bruge 10 timer på at skrive en artikel og opdatere sociale medier. I tilfælde heraf, er det altså kun en timeløn på 50 kr. før skat.

Ikke nok med det, skal der også betales skat af de ”gratis” rejser og produkter. Rejserne og tingene er altså overhovedet ikke gratis – og det gør pludselig timelønnen endnu dårligere!

Rejsebloggere rejser ikke gratis - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Rejseblogging er ikke vejen til hurtige penge

Når nu vi taler om de såkaldte gratis ting, er det tid til endnu en hård sandhed om rejseblogging. Mange tror fejlagtigt, at de bare kan starte en rejseblog og øjeblikkeligt tjene en god passiv indkomst online.

Det er dog langt fra tilfældet! Hvis det var så nemt, ville alle gøre det. De første mange år som dansk rejseblogger, vil du formentligt kun tjene nok til et par cheeseburgere i måneden.

Du er dermed nødt til at være vedholdende, selvom du måske arbejder gratis i årevis. Det er en svær og lang kamp, at tjene nok til at kunne leve af rejseblogging i lille Danmark.

Hvis du så endelig tjener nok penge, kan du ikke bare slappe af og have det som en passiv indkomst. Hvis du har så mange besøgende, at du kan leve af det, er der bare endnu mere arbejde i det.

 

7. De fleste rejsebloggere lever ikke af det

Det er som sagt svært at leve af rejseblogging. Det kræver som regel hundredtusindvis af sidevisninger hver eneste måned og hårdere arbejde end nogensinde før. Alligevel er der stadig ikke garanti for succes.

I virkeligheden har næsten alle rejsebloggere et job ved siden af. Mange tjener desuden penge på freelance arbejde og SoMe-Management, hvor de skriver artikler, laver websitedesign, fotograferer, styrer sociale medier osv. for andre virksomheder.

 

8. Alle kan starte en rejseblog, men…

Det er super nemt at starte en rejseblog, men det er bestemt ikke ensbetydende med at du får succes. Det kræver tid, tålmodighed, vedholdenhed og en hel masse hårdt arbejde. At få en succesfuld rejseblog handler ikke bare om held.

Der vil komme tidspunkter, hvor du har lyst til at give op, men det er her du er nødt til at forsætte. Der starter hele tiden nye blogs, men det er kun ganske få procent af dem, som nogensinde kommer til at leve af det.

 

9. Udbrændthed er faktisk en ting

Når nu vi taler om langsomme resultater, er der også en anden vigtig ting du skal vide om rejseblogging. Udbrændthed er faktisk en reel ting i blogger-verdenen.

Hvis du vil være succesfuld, skal du konstant skrive artikler, besvare mails og kommentarer, dele ud af dig selv, researche nye ting og meget mere. Alligevel tager det ofte månedsvis før du ser gode resultater – hvis det da overhovedet sker.

Du er altså nødt til at arbejde nærmest konstant i årevis. Misforstå mig ikke, for hvis du virkelig brænder for det, gør det heller ikke noget. Men det kan være svært at navigere mellem at arbejde og holde fri, når du kan arbejde når som helst og hvor som helst.

Indkomsten svinger hele tiden og der er aldrig noget der er sikkert. Du skal hele tiden være opdateret, for blogger-verdenen ændrer sig konstant. Og hvis du ikke vil risikere at miste din indtjening, er du nødt til hele tiden at være idéskabende og opdateret.

Den Hårde Sandhed om Rejseblogging - Udbrændthed er faktisk en ting - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Rejser bliver aldrig det samme

For professionelle rejsebloggere, bliver rejser bare aldrig det samme igen. Rejser er pludselig ikke længere kun ferie, men kræver også arbejde undervejs.

Nogle skriver artikler imens de rejser imens andre opdaterer de sociale medier – eller begge dele. Derudover skal der også tages hundredvis – hvis ikke tusindvis – af billeder og videoer undervejs. Kameraet ser som regel alting før du overhovedet selv gør.

Jeg plejer ikke selv at skrive artikler imens jeg er afsted, og er kun lige begyndt at opdatere de sociale medier undervejs. Det har ærligtalt chokeret mig lidt, hvor lang tid det egentligt tager at opdatere de sociale medier og være aktiv derinde.

Derudover kan du heller ikke bare lade være med at tjekke dine mails i flere uger. Du er nødt til at besvare dem inden for forholdsvis kort tid, så du ikke virker uprofessionel og mister samarbejdsmuligheder eller troværdighed.

 

11. Mange følgere indikerer ikke succes

Så snart en rejseblogger har mange følgere eller fremgår i alverdens blade, tror mange folk straks at det er succesfulde bloggere. Det kan de da også godt være, men det er sjældent fuldtidsrejsebloggere, som kan leve af deres blogindkomst.

Det er selvfølgelig en kæmpe fordel, at have mange følgere på Instagram og komme i bladene. Det er bare ikke alt. Jeg ville ønske, at jeg selv havde fokuseret mere på Instagram de seneste år, men kun LIDT mere.

Hvis jeg havde fokuseret ekstremt meget på Instagram og interviews, havde jeg ikke haft tid til at skrive så mange SEO-optimerede artikler på Rejs Dig Lykkelig.

SEO-optimering og høje rangeringer på Google er ikke alt, men det er vejen frem til vedvarende og engageret trafik. Ved at ligge alt mit fokus på det, har jeg overhalet mange af bloggerne med tusindvis af følgere på Instagram indenom.

Hvis du vil starte en rejseblog, er det selvfølgelig en rigtig god idé, at være aktiv på de sociale medier. Men hvis du vil have mange sidevisninger og engagerede brugere, er det langt vigtigere at rangere højt på Google.

Mange følgere indikerer ikke succes - Rejs Dig Lykkelig

 

12. De fleste rejser ikke på fuldtid

Selvom at det måske kan virke sådan, er det ikke alle rejsebloggere der rejser på fuldtid. Heldigvis, er vi danske rejsebloggere gode til at vise sandheden og fortælle ærligt om, hvorvidt vi rejser hele tiden eller ej.

Mange af os har en fast base i Danmark, hvorfra vi rejser ud i verden. Der er dog nogen rejsebloggere, som har taget springet til at rejse på ubestemt tid. Det er så fedt, at de tør forfølge deres drømme – uanset hvor vilde drømmene nu engang er!

 

13. Det kan være ensomt

En artikel om den hårde sandhed om rejseblogging, er selvfølgelig ikke komplet uden at nævne, hvor ensomt det egentligt kan være.

Hvis du er den eneste der arbejder på rejsebloggen, har du ingen kollegaer. Du har ingen at spare med og sidder ofte helt alene. Du skal selv finde ud af det hele, og kan ikke rigtig dele alle dine frustrationer med nogen.

Heldigvis, har jeg en meget støttende mand, som tror så meget på Rejs Dig Lykkelig, at han er blevet den perfekte sparringspartner. Alligevel kan det være meget ensomt uden kollegaer, for han er jo også nødt til at passe sit eget job.

Den Hårde Sandhed om Rejseblogging - Det kan være ensomt - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Folk forventer at alt er gratis

Noget af det mest frustrerende ved at være rejseblogger er, at mange folk forventer at alting er gratis. Jeg vil hellere end gerne hjælpe, men der er bare ikke meget taknemmelighed.

Når jeg skal bruge lang tid på at researche de mærkeligste spørgsmål, som jeg på ingen måder vil kunne kende svaret på, spilder jeg brugbar tid. Jeg ved ikke, om man må have sin hund med ind i en ishule eller hvordan reglerne er i Mexico, for jeg har aldrig været der.

I stedet for selv at undersøge sagen, forventer mange nærmest at andre gør det for dem gratis – og de siger ikke engang tak for hjælpen. Jeg ved ikke om svarene overhovedet bliver læst. Det er virkelig frustrerende!

Derudover kan annoncereklamer irriterer folk rigtig meget, men de glemmer at det bidrager til min indtjening. Hvis jeg fjerner dem, tjener jeg måske ikke nok til at kunne forsørge mig selv.

Det betyder også, at jeg ikke længere vil – eller kan – bruge 70+ timer i ugen på at skrive gratis artikler osv., som hjælper andre folk med deres rejse.

 

15. Rejseblogging kan være fedt

På trods af den hårde sandhed om rejseblogging, er det virkelig fedt at være professionel rejseblogger. Det hele lyder måske negativt, men det er bare nødvendigt, at folk også kender til skyggesiderne ved rejseblogging.

Hvis du starter en rejseblog, kan du risikere at de færreste vil støtte eller forstå dig, men det kan også være fuldstændig lige meget.

Hvis det er din passion og du elsker det du laver, er det deres problem, at de ikke vil forstå det. Du behøver ikke undskylde eller forklare dig overfor folk, bare fordi de ikke mener, at det er det rigtige for dig.

Det er ikke op til dem at bestemme, hvad dine drømme er og hvad der er bedst for dig. Det er kun dig, der ved det!

Så hvis du virkelig tror, at rejseblogging er noget for dig, kan jeg kun anbefale at gøre det! Det er det fedeste at være sin egen chef og tage alle beslutninger selv. Hvis du gør det rigtigt, er der i princippet ikke nogen grænse for, hvor meget du kan tjene.

Den Hårde Sandhed om Rejseblogging - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt i denne artikel om den hårde sandhed om rejseblogging. Jeg håber den har gjort dig klogere på, hvad det vil sige at være en professionel fuldtidsrejseblogger.

Læs flere artikler fra Rejs Dig Lykkelig:

• Guide til at Finde de Billigste Flybilletter

• Guide til at Finde det Bedste Hotel til Prisen

• Uundværligt Rejseudstyr til Flyrejsen

12 tips og tricks til at undgå jetlag

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *