Almindelige Turist Svindelnumre du skal være opmærksom på - Rejs Dig Lykkelig

10 Almindelige turist-svindelnumre du skal undgå

Planlægger du en rejse til udlandet? Glem ikke at tjekke denne liste med de mest almindelige turist-svindelnumre, og hvordan du undgår dem.

Turist-svindel kan ske for enhver, selv for den mest forsigtige turist. Når du er på ferie i udlandet, vil du med garanti møde mange venlige og hjælpsomme lokale. Men det er heller ikke unormalt at støde på udspekulerede lokale, der forsøger at snyde dig.

De fleste turister er nemme mål for svindlere og tyve, fordi de er på udebane i et fremmed land. Turist-svindel sker desværre over alt i verden. Det er derfor vigtigt, at du kender til de mest almindelige turist-svindelnumre, så du forhåbentligt kan undgå dem.

 

Almindelige turist-svindelnumre


1. Taxametret virker ikke

Dette er ét af de mest almindelige turist-svindelnumre i hele verden, men mange turister er heldigvis opmærksomme på det. Taxichaufføren påstår at taxameteret ikke virker og kræver derefter et helt urealistisk højt beløb for turen. Du kan også risikere at taxametret går meget hurtigere op i pris end normalt eller at taxichaufføren tager store omveje.

Min oplevelse: Jeg har været udsat for, at taxachaufføren ikke mente taxametret virkede MANGE GANGE rundt omkring i verden. Første gang jeg var i Las Vegas, oplevede vi desuden at vores taxachauffør tog en kæmpestor omvej for at tjene ekstra penge. I Istanbul blev vi smidt af en taxa i et meget skummelt område, fordi vi ikke ville betale ekstra for turen.

Sådan undgår du det: Sørg altid for at forhandle prisen på forhånd eller hold øje med om taxametret faktisk virker. Når du sidder i taxaen, skal du være opmærksom på om prisen på taxametret stiger ualmindeligt hurtigt. Hvis det er tilfældet, skal du hoppe af taxaen med det samme. Det er desuden vigtigt at du altid kun benytter licenserede taxaer, uanset hvor billige pirattaxaerne end er. Du kan i værste fald risikerer at blive kidnappet.

 

2. Hotellet er overbooket eller lukket

Taxachauffører i udlandet kan været meget udspekulerede, og dette er endnu et svindelnummer de ofte bruger. Taxichaufføren fortæller at dit hotel desværre er overbooket eller lukket. Han vil derfor gerne køre dig til et andet meget dyrere hotel, hvor han selvfølgelig får en stor provision.

Min oplevelse: Jeg oplevede det i Bangkok, hvor taxachaufføren blev ved med at insisterer på, at det var et dårligt hotel vi havde booket. Han blev så irriteret over, at vi ikke ville vælge det andet hotel, at han prøvede at smide os af under en bro sent om aftenen. Han endte dog heldigvis alligevel med at køre os til vores rigtige hotel.

Sådan undgår du det: Tjek altid op på hotellet inden du tager afsted hjemmefra og spørg dem om de eventuelt har en pickup-service. Hvis taxachaufføren siger hotellet er overbooket eller lukket, skal du bede ham om at køre dig derhen alligevel.

Hotel i Ubud på Bali -Rejs Dig Lykkelig

 

3. Den klodsede lokale

Imens du går på gaden, kan du risikere at komme forbi en klodset lokal, der ved ”et uheld” kommer til at spilde ketchup, sennep eller noget helt andet på dig. Du kan også risikere at der pludselig kommer en falsk fuglelort flyvende lige ned på dit tøj.

Enten undskylder den lokale mange gange eller der kommer en fremmed ud af det blå, som tilbyder at rengøre det. Imens du er uopmærksom, stjæler de fra dine lommer og tager eventuelt også din pung.

Sådan undgår du det: Lad aldrig fremmede hjælpe dig, uanset hvor fristende det end er. Find hellere et toilet, hvor du selv kan rengøre dit tøj.

 

4. Gratis venskabsarmbånd

Dette turist-svindelnummer er meget almindeligt på populære turistspots i de europæiske storbyer. En dame eller mand tager kontakt til dig og begynder at give venskabelige komplimenter. Uden tilladelse placerer de lynhurtigt et venskabsarmbånd på dit håndled, hvorefter de pludselig kræver penge for det.

Idet du afviser at betale for et armbånd du ikke har bedt om, vil svindleren med stor sandsynlighed begynde at skabe en scene. Det kan være svært at få armbåndet hurtigt af igen, og mange turister ender med at føle sig forpligtet til at betale for armbåndet.

Min oplevelse: Jeg hoppede selv på nummeret efter at have tilbragt omkring 450 dage i udlandet. Hun skabte heldigvis ikke en scene og fik bare armbåndet tilbage igen.

Sådan undgår du det: Uanset hvad det er, skal du aldrig lade nogle putte noget på dig eller give dig gratis ting i udlandet. Det bedste du kan gøre, er at ignorere svindleren eller ryste på hovedet og gå videre.

Almindelige Turist Svindelnumre du skal være opmærksom på - Venskabsarmbånd - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Hæveautomatsvindel

Et af de mest almindelige turist-svindelnumre er hæveautomatsvindel, som sker over hele verden. Der findes mange forskellige metoder, men nogle af de mest almindelige er, at tyvene tilføjer noget til maskinen.

Det kan f.eks. være et lille stykke plastik, et kamera eller en aflæser, der noterer alle kortets oplysninger. Du kan også risikere at der kommer en meget “venlig” lokal, som rigtig gerne vil hjælpe dig med at hæve penge.

Sådan undgår du det: Benyt hævemaskinerne inde i banker eller på hoteller, hvor der er en god overvågning. Tjek hæveautomaten for mystiske tilføjelser og lad aldrig nogen stå i nærheden af dig imens du hæver penge. Husk desuden altid at dække for koden.

 

6. Falske politibetjente

Når du rejser i udlandet, kan du ikke altid stole på politiet og andre sikkerhedsfolk. I de fleste lande, kan du risikere at støde på falske politibetjente. Et af de mest almindelige turist-svindelnumre med falske politibetjente, indebærer at de opsøger dig og beder om at se din pung og dit pas. Når du får pungen tilbage igen, mangler der pludselig nogle penge.

Min oplevelse: På vejen til en stor turistattraktion på Bali, stødte jeg på en falsk politibetjent i en lille landsby. Han insisterede på at vi ikke måtte køre videre på vejen før vi betalte et mindre gebyr. Vi endte desværre med at betale, da beløbet var lavt og vi ikke kunne se andre turister i miles omkreds.

Sådan undgår du det: Giv aldrig din pung, dit pas eller andre personlige ejendele til fremmede. Bed om at se politimandens identifikation og ring eventuelt til den lokale politistation. Hvis de insisterer på at se din pung, kan du også bare gå derfra.

Almindelige Turist Svindelnumre du skal være opmærksom på - Falske Politibetjente - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Flirtende mænd og kvinder

En attraktiv dame eller mand begynder at snakke med dig og spørger om I skal drikke en drink på en nærliggende bar. Når regningen kommer, er prisen skyhøj og kvinden eller manden er sporløst forsvundet. To drinks kan pludselig koste dig tusindvis af kroner.

Hvis du klager over regningen, bliver du ofte mødt af nogle skræmmende store mænd, der sikrer sig at du betaler den. Hvis du ikke har pengene, skal de nok hjælpe dig med at hæve dem i den nærmeste hæveautomat. Du kan også risikere at blive dopet og vågne op uden dine ejendele.

Sådan undgår du det: Vær opmærksom på meget flirtende kvinder og mænd, der pludselig dukker op ud af ingenting og virker ekstremt engagerede. Hvis de foreslår at I tager en drink sammen, kan du med fordel foreslå et sted du selv kender på forhånd.

 

8. Attraktionen er lukket

Dette er én af de mest almindelige turist-svindelnumre ved populære turistspots i Asien. Før du overhovedet er nået frem til turistattraktionen, bliver du opsøgt af en lokal. Han fortæller dig at attraktionen har lukket pga. religiøse ceremonier, helligdage eller lignende.

Den lokale vil til gengæld rigtig gerne vise dig en anden tilsvarende attraktion eller en god butik. Her bliver du enten presset til at købe noget eller betale ekstremt meget for en dyr entrébillet. Den lokale glemmer lige at fortælle dig, at han får en god provision for at henvise dig til stedet.

Min oplevelse: Jeg har været udsat for dette svindelnummer adskillige gange i Asien. Første gang jeg oplevede det, var i Bangkok, hvor jeg oprigtigt troede på at templet var lukket. Den lokale tog os med på en rundtur i sin tuktuk. Efter det første stop lugtede vi lunten og droppede heldigvis resten af turen.

Sådan undgår du det: Uanset hvor venlige de lokale virker til at være, skal du aldrig stole på at turistattraktionerne har lukket. Det bedste du kan gøre, er at ignorere dem og selv tjekke, hvorvidt der er lukket eller ej.

Bangkok - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Falske Wi-Fi netværks

De fleste benytter Wi-Fi på deres ferie, men det kan være farligt at bruge de gratis offentlige netværks uden kode. Hackere kan finde på at sætte gratis netværks op på offentlige steder eller måske endda hacke sig ind på andres Wi-Fi. Idet du logger ind på netværket, har hackerne pludselig fri adgang til alle dine oplysninger.

Sådan undgår du det: Spørg altid hotellet, restauranten osv. om, hvilket netværk der er det officielle. Undgå at bruge Wi-Fi fra steder, der måske ikke ser ordentlige ud. Undgå desuden at gå ind på din netbank og andre følsomme sider. Det absolut sikreste er at benytte en VPN, der beskytter dine data.

 

10. Gadetiggere

Du har med stor sandsynlighed allerede oplevet tiggere i udlandet. En skadet person, et barn, en dame med en baby eller noget helt fjerde, kommer hen til dig og beder om penge. Det kan være svært at sige nej til de sørgelige skæbner, men det er du virkelig nødt til!

Mange tiggere er medlemmer af større organiserede kriminelle organisationer, hvor de afleverer pengene som de får af folk. Du hjælper dermed kun med at holde de kriminelle organisationer kørende. Hvis du er uheldig, kan du endda risikerer at en medsammensvoren i nærheden holder øje. De ser hvor du gemmer din pung og stjæler den kort tid efter.

Min oplevelse: Jeg har oplevet tiggere over hele verden. I Barcelona mødte vi f.eks. en kvindelig tigger, der så meget skidt ud. Da vi mødte hende igen en halv time senere, var hun på vej væk derfra og var pludselig i den fineste stand. I Istanbul oplevede vi desuden en stor gruppe af små drenge, der omringende os imens de hoppede rundt og tiggede om penge.

Sådan undgår du det: Eftersom det er umuligt at vide, hvem der snyder og hvem der ikke gør, skal du aldrig give penge til tiggere på gaden. Hvis du virkelig har ondt af dem, kan du eventuelt tilbyde dem noget mad.

Gadetyveri - Rejs Dig Lykkelig


Det var alt på denne liste over nogle af de mest almindelige turist-svindelnumre i verden. Du kan få et overblik over endnu flere almindelige turist-svindelnumre på denne engelske side. Har du oplevet nogen former for svindel eller tyveri på dine rejser? Skriv en kommentar længere nede på siden, så andre kan få en sikrere rejse.

Læs flere artikler med rejsetips:

… Eller læs alle mine rejsetips

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *