Hvor skal man bo i Krakow - Ludwinów - Rejs Dig Lykkelig

Hvor skal man bo i Krakow?

Leder du efter de bedste steder at bo i Krakow som turist? Glem ikke at tjekke denne guide til hvor man skal bo i Krakow, Polen.

Med et befolkningstal på næsten 800.000 indbyggere, er Krakow den næststørste by i Polen. Byen er opdelt i 18 administrative distrikter og bydele, som hver især byder på vidt forskellige ting.

Der er dermed rigtig mange gode områder at vælge imellem, når du skal finde det bedste sted at bo i Krakow. Det er altså slet ikke så mærkeligt, hvis det virker lidt uoverskueligt!

Hvis du planlægger en tur til den polske storby, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en guide til, hvor man skal bo i Krakow som turist. Glem heller ikke at læse min artikel om Krakows must-see seværdigheder.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Krakow (reklamelink)

Bestil hotel i Krakow (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Krakow (reklamelink)

Bestil biludlejning i Krakow (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Krakow (reklamelink)

 

Generelle tips til hvor man skal bo i Krakow


Der findes et stort og varieret udvalg af overnatningsmuligheder i Krakow. Det er generelt en meget billig storby, hvor du får rigtig meget for pengene.

På trods af at der er mange gode områder i Krakow, er det mest populært at bo i nærheden af den gamle bydel. Her er du tæt på det meste, og har nem adgang til mange af byens største attraktioner.

Uanset hvor du vælger at bo, er der et omfattende offentligt transportsystem, som nemt og effektivt transporterer dig rundt i det meste af byen.

Krakow er generelt en meget sikker europæisk storby, men ligesom i enhver anden by, bør du aldrig gå alene i øde områder om aftenen. Sørg desuden altid for, at holde øje med lomme- og tricktyve – især i turistede og tætpakkede områder.

Hvor skal man bo i Krakow - Tips - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvor skal man bo i Krakow?


1. Stare Miasto: For førstegangsrejsende

Der hersker ingen tvivl om, at Stare Miasto er det bedste sted at bo i Krakow for førstegangsrejsende. Stare Miasto er Krakows gamle bydel og historiske hjerte.

Bydelen er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og emmer af historie. Her er der fyldt med brostensbelagte gader, gamle bygninger, flotte kirker, hyggelige pladser, spændende museer og populære attraktioner.

Ikke nok med det, så er der selvfølgelig også mange charmerende restauranter, livlige barer, gode butikker og turister i massevis.

Hvis du vælger at bo i Stare Miasto, kommer du altså til at bo i hjertet af Krakow med gåafstand til mange af byens mest populære attraktioner. Vær dog forberedt på, at der er mange mennesker, høje priser og til tider lidt larmende.

Hvis du gerne vil bo i Krakows absolutte centrum, kan du med fordel kigge efter gode hoteller i Stare Miasto her (reklamelink).

 

2. Kazimierz: For trendy omgivelser og natteliv

Kazimierz er det jødiske kvarter i Krakow og blev næsten totalt ødelagt under 2. verdenskrig. Efterfølgende var området i forfald, men i dag er det opblomstret til at være et af de mest trendy områder i byen.

I Kazimierz bliver du mødt af gamle brostensgader, krakelerede bygninger, imponerende gadekunst, store synagoger og jødiske kirkegårde.

Der er også en god blanding af trendy caféer, restauranter, gallerier og butikker. Kazimierz byder desuden på et livligt natteliv med et bredt udvalg af klubber, barer og pubber.

Hvis du er i tvivl om, hvor man skal bo i Krakow for trendy omgivelser og et rigt natteliv, er Kazimierz altså et godt bud! Det er beliggende centralt og har en del seværdigheder imens der kun er omkring 20 minutters gang til Stare Miasto.

Selvom at det er lidt billigere af bo i Kazimierz end i Krakows absolutte centrum, er priserne stadig lidt højere end i andre områder. Du kan finde mange skønne hoteller i Kazimierz her (reklamelink).

Kazimierz - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Kleparz: For familier

Kleparz er et dejligt beboelseskvarter, hvor du kan få et indblik i de lokales dagligdag. Kvarteret fungerede engang som en selvstændig lille by, men ligger i dag lige nord for den gamle bydel med få minutters gang til hovedtorvet.

Her kan du altså bo centralt og tæt på de største attraktioner, men stadig være på afstand fra de værste turistmasser.

Ikke nok med det, så ligger Kleparz også kun omkring 10 minutters gang fra Krakows hovedbanegård. Herfra kan du nemt tage rundt i resten af byen! Ja, faktisk kan du sågar besøge andre fantastiske byer i Polen.

I Kleparz er der fyldt med flotte bygninger, grønne parker, historiske vartegn, gode restauranter, selvstændige butikker og byens ældste lokalmarked.

De rolige omgivelser, den centrale praktiske beliggenhed og de mange parker er alt sammen medvirkende til, at det er et af de bedste steder at bo i Krakow for børnefamilier. Find hoteller i Kleparz her (reklamelink).

 

4. Podgórze: For historieelskere og cool vibes

Podgórze ligger syd for Wislafloden og fungerede engang som en jødisk ghetto. I dag er det et lidt overset område i Krakow, som ellers byder på en cool, ungdommelig og kunstnerisk atmosfære.

Her bliver du mødt af hippe restauranter, trendy barer, stilfulde butikker og gallerier. Det er et af Krakows grønneste områder og fungerer primært som et beboelseskvarter.

I Podgórze kan du også finde mange seværdigheder, der fortæller om byens mørke historie. De mange historiske attraktioner omhandler især 2. verdenskrig og nazisternes jødeforfølgelse.

Hvis du er i tvivl om, hvor man skal bo i Krakow for historie og cool vibes er Podgórze altså et rigtig godt bud! Du slipper lidt væk fra turistmasserne, men skal på en længere gåtur eller med offentlig transport for at nå ind til centrum.

Det kan være en god idé, at bo i området Stare Podgórze, som ligger tættest på centrum. Du kan med fordel kigge efter hoteller i Podgórze her (reklamelink).

Podgórze - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Grafi JeremiahUnsplash

 

5. Grzegórzki: For rolige omgivelser

Grzegórzki er et tilbagelænet boligområde, der er beliggende lidt øst for centrum. Her finder du ikke så mange turister, men derimod mange lokale familier og unge studenter.

Det er ikke det smukkeste område i byen, men der er en skøn lokalatmosfære og rolige omgivelser. Du skal dog forvente, at det tager lidt tid, at komme ind til centrum.

I Grzegórzki er der en del prisvenlige hoteller og lejligheder såvel som internationale og lokale restauranter, der serverer traditionelle polske retter. Der er også en botanisk have og et spændende loppemarked.

Grzegórzki er et stort distrikt med flere forskellige kvarterer. Det kan især anbefales at bo i kvarteret Wesola II, som ligger tættest på centrum og byens hovedbanegård, Krakow Glowny.

Lyder det rolige kvarter som det perfekte sted i Krakow for dig? Så kan du finde mange gode og prisvenlige hoteller i Grzegórzki her (reklamelink).

 

6. Ludwinów: For budgetrejsende

Ludwinów er beliggende ved bredden af Wislafloden og er et trendy beboelsesområde, der kun ligger et par kilometer fra centrum.

Krakow er generelt en billig by, men der findes et bredt udvalg af budgetvenlige hoteller i Ludwinów. Så hvis du undrer dig over, hvor man skal bo i Krakow på budget, bør du helt klart overveje at bo i Ludwinów!

Det er desuden også et populært kvarter for forretningsrejsende og alle dem, som ønsker at bo nogenlunde centralt i rolige omgivelser.

Der er ikke så mange attraktioner i Ludwinów, men der er da et par grønne områder og haver. Du kan også gå en tur langs flodbredden, slappe af på den kunstige strand, spise på hippe caféer og slukke tørsten på hyggelige barer.

Hvis du gerne vil bo i det budgetvenlige kvarter, kan du med fordel kigge efter hoteller i Ludwinów her (reklamelink).

Hvor skal man bo i Krakow - Ludwinów - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Ghaith KelaniUnsplash

Det var alt i denne guide til, hvor man skal bo i Krakow som turist. Har du allerede været på storbyferie i Krakow? Hvis ja, hvilke områder var så dine favoritter? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Krakow:

• 25 Must-See Seværdigheder i Krakow

Shopping Guide til Krakow

De Bedst Dagsture fra Krakow

Guide til Auschwitz-Koncentrationslejren

De Største Seværdigheder i Polen

… Eller læs alle artikler fra Krakow eller Polen

Planlæg din rejse til Krakow:

Bestil fly til Krakow (reklamelink)

Bestil hotel i Krakow (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Krakow (reklamelink)

Bestil biludlejning i Krakow (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Krakow (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *