Fantastiske Strande på Gran Canaria - Playa de Amadores - Rejs Dig Lykkelig

10 Fantastiske Strande på Gran Canaria

Leder du efter de bedste strande på Gran Canaria? Glem ikke at tjekke denne liste med de mest fantastiske strande på Gran Canaria, Spanien.

Med et behageligt klima og sol året rundt, er Gran Canaria den perfekte destination til en badeferie i Europa.

Her er der evigt forår og behagelige temperaturer året rundt! Det er også netop derfor, at Gran Canaria er en yderst populær destination i vintermånederne for os danskere.

Lange gyldne sandstrande, sorte vulkanstrande, imponerende ørkenstrande og strande med kridhvidt sand og turkisblåt vand. Det er bare nogle af de slags strande, som du kan finde på Gran Canaria.

Du kan få et overblik over nogle af de bedste og mest fantastiske strande på Gran Canaria herunder.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil pakkerejse til Gran Canaria (reklamelink)

Bestil fly til Gran Canaria (reklamelink)

Bestil hotel på Gran Canaria (reklamelink)

Bestil biludlejning på Gran Canaria (reklamelink)

Bestil oplevelser på Gran Canaria (reklamelink)

 

Fantastiske Strande på Gran Canaria:


1. Playa de Maspalomas

Den mest spektakulære strand på Gran Canaria – og måske også i hele Spanien – er Playa de Maspalomas.

Den populære strand er beliggende i Dunas de Maspalomas uendelige sanddyner med gyldent sand, der er blæst hertil hele vejen fra Sahara-ørkenen i Afrika.

Det 400 hektar store ørkenlignende landskab er selvfølgelig også en af de største oplevelser på Gran Canaria. Selve stranden er opdelt i flere forskellige områder med noget til enhver smag.

Her er der f.eks. et område til børnefamilier, men også særskilte områder til henholdsvis nudister og homoseksuelle.

Maspalomas - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Playa del Inglés

Playa del Inglés er er en fantastisk lang sandstrand, som ligger i direkte forlængelse af Maspalomas. Den er beliggende lige op ad en af Gran Canarias mest populære badebyer, som ligeledes hedder Playa del Inglés.

Stranden strækker sig over flere kilometer. Her er der blødt sand, som støder ud til lavvandet og roligt vand.

Det er en af de mest livlige strande på Gran Canaria med en overflod af faciliteter, spisesteder, barer, aktiviteter og turister.

 

3. Las Canteras

Las Canteras er beliggende i en stor bugt midt i Gran Canarias hovedby, Las Palmas. Den lange gyldne sandstrand anses ikke bare for, at være en af Spaniens, men også en af Europas bedste bystrande.

Et stykke ude i vandet ligger der et naturligt stenrev, som beskytter stranden mod store bølger og skaber et godt snorkelmiljø.

Det er også netop derfor, at det er en af de bedste strande på Gran Canaria for børnefamilier. I den sydlige ende af stranden er der til gengæld store bølger, som tiltrækker mange surfere.

Las Canteras byder desuden på et bredt udvalg af faciliteter, vandsportsaktiviteter og en lang strandpromenade med restauranter, butikker og barer.

Fantastiske Strande på Gran Canaria - Las Canteras - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Playa de Guayedra

Playa de Guayedra er beliggende tæt på byen, Agaete, i den nordlige ende af Gran Canaria. Det er en af øens smukkeste og mest naturskønne skjulte strande.

Her bliver du mødt af dramatiske klippevægge og en imponerende blanding af sort vulkansk lavasand og store sten.

Turen ned til stranden foregår af små bjergveje, hvor du er nødt til, at gå et godt stykke af vejen. Det er dermed en krævende, men smuk tur. Playa de Guayedra er yderst populær blandt naturelskere, men også nudister.


Læs også: Storslåede Naturoplevelser på Gran Canaria

 

5. Anfi del Mar

En anden af de bedste og mest fantastiske strande på Gran Canaria er Playa Anfi del Mar. Her bliver du mødt af palmer, turkisblåt hav og kridhvidt sand, der er blevet fragtet hertil hele vejen fra Bahamas.

Dét bidrager alt sammen til en skøn caribisk stemning. Playa Anfi del Mar er desuden en meget børnevenlig strand med lavt og roligt vand.

Derudover er det også en populær strand på Gran Canaria for dem, der gerne vil nyde drinks og underholdning på de mange trendy strandklubber.

Fantastiske Strande på Gran Canaria - Playa Anafi del Mar - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Playa de Amadores

Lige udenfor Puerto Rico, som siges at være den mest solsikre by på Gran Canaria, finder du Playa de Amadores.

Stranden er forbundet med Puerto Rico ved hjælp af en strandpromenade, der kun er et par kilometer lang.

Selvom at Playa de Amadores er menneskabt, er det stadig en af de absolut bedste strande på Gran Canaria. Vandet er helt turkisblåt, og det hvide sand er importeret hertil direkte fra Caribien.

Playa de Amadores er beskyttet af to moler, som er medvirkende til, at vandet for det meste er uden store bølger. Det er dermed en meget børnevenlig strand på Gran Canaria.

Playa de Amadores - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Playa de Puerto Rico

Playa de Puerto Rico er endnu en af de bedste og mest populære strande på Gran Canaria. Den menneskeskabte strand er beliggende i smukke omgivelser i solsikre Puerto Rico i den sydlige ende af øen.

Stranden er omgivet af dramatiske klippevægge med charmerende hoteller, der ligger side om side.

Vandet er krystalklart og det gyldne sand er importeret direkte fra Sahara. Der er masser af faciliteter og sjove vandsportsaktiviteter.

Playa de Puerto Rico er beskyttet af moler, som forhindrer store bølger i at trænge ind til stranden. Vandet er desuden lavvandet og roligt. Det er dermed en af de mest børnevenlige strande på Gran Canaria.


Læs også: Hvor skal man bo på Gran Canaria?

 

8. Güi Güi

Güi Güi er en af de mest naturskønne og uspolerede strande på Gran Canaria. Det skyldes måske at det ikke er så nemt, at komme frem til stranden.

Det kræver nemlig enten en lang og hård vandretur på omkring 3 timer eller en bådtur. Den lange gåtur skulle dog efter signede være alt besværet værd.

Når du er fremme ved Güi Güi bliver du nemlig mødt af en smuk lavastrand, der er omgivet af dramatiske klippevægge. Hvis du er heldig, har du endda stranden helt for dig selv. Husk mad og vand!

Fantastiske Strande på Gran Canaria - Gui Gui - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Agaete Piscina Natural

I byen Puerto de las Nieves på den klippefyldte nordvestlige kyst af Gran Canaria, finder du Agaete Piscina Natural.

Det er egentligt ikke en strand, men nærmere tre naturlige lavapools, der er dannet af et vulkanudbrud.

De naturlige pools er forbundet ved hjælp af vulkanrør og er beliggende direkte ned til havet. De beskyttes mod havets brusende bølger af en slags klippebarriere og er dermed et oplagt sted, at besøge for hele familien.

Det kan være ubehageligt at gå på lavastenene, men heldigvis er der trapper ned til de tre pools. Der er også en lille strandbar, hvor du kan købe forfriskninger.

 

10. Playa de Mogán

En af de mest familievenlige strande på Gran Canaria er Playa de Mogán, der er endnu en menneskeskabt strand med gyldent sand fra Sahara-ørkenen.

Stranden er beliggende i den charmerende fiskerlandsby, Puerto de Mogán, på den solrige sydvestlige del af øen.

Ligesom flere andre strande i området er Playa de Mogán også beskyttet af moler, som resulterer i roligt vand med små bølger.

Derudover er den klippefyldte kystlinje medvirkende til, at der som regel er vindstille. Hvis sulten melder sig, er der flere gode spisesteder langs stranden.

Playa de Mogan - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste og mest fantastiske strande på Gran Canaria. Hvad er dine favoritstrande på Gran Canaria? Hvilke drømmer du mest om at besøge? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Spanien:

• 19 Gode Oplevelser på Gran Canaria

• Rejseguide til Gran Canaria

• Hvor skal man bo på Gran Canaria?

• 11 Storslåede Naturoplevelser på Gran Canaria

• Hvordan kommer man rundt på Gran Canaria?

… Eller læs alle artikler fra Gran Canaria eller Spanien

Planlæg din rejse til Gran Canaria:

Bestil pakkerejse til Gran Canaria (reklamelink)

Bestil fly til Gran Canaria (reklamelink)

Bestil hotel på Gran Canaria (reklamelink)

Bestil biludlejning på Gran Canaria (reklamelink)

Bestil oplevelser på Gran Canaria (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *