Guide til Offentlig Transport i Barcelona -- Rejs Dig Lykkelig

Guide til Offentlig Transport i Barcelona

Har du styr på, hvordan du skal komme rundt i Barcelona? Glem ikke at tjekke denne guide til offentlig transport i Barcelona, Spanien.

Barcelona har et velfungerende og omfattende transportsystem, der nemt og hurtigt transporterer dig rundt i den spanske storby. Du kan sagtens opleve mange af de største seværdigheder i Barcelona til fods, men der kan være langt imellem dem.

Du skal altså være opmærksom på, at du kan komme til at gå meget langt, når du skal på sightseeing i storbyen. Hvis du gerne vil spare tid, er det derfor en god idé at benytte offentlig transport i Barcelona. Det fungerer super godt, og så er det endda forholdsvist billigt.

På trods af, at det er nemt og hurtigt at benytte offentlig transport i Barcelona, kan det stadig være en stor mundfuld i starten. Det kræver virkelig at du holder tungen lige i munden og undersøger tingene grundigt på forhånd. Men jeg kan garantere dig for, at når du først har fået det lært, er det supernemt at benytte.

Hvis du planlægger en tur til Barcelona, hvor du skal benytte offentlig transport, skal du blive hængende her på siden lidt endnu. Her får du en guide til offentlig transport i Barcelona med alle de informationer du har brug for.

Guide til Offentlig Transport i Barcelona, Spanien - Rejs Dig Lykkelig

 

Find rundt i Barcelona


Det kan være svært at finde rundt i den spanske storby, men der er heldigvis mange hjælpemidler til at gøre det betydeligt nemmere. Ligesom i enhver anden storby, kan det være en god idé at benytte Google Maps til at finde rundt.

En anden mulighed er at benytte Maps.me, der er en god gratis app med et gennemført offline kort. Du skal dog være opmærksom på, at du skal downloade det offline kort over Barcelona imens du stadig har internet. Jeg benytter mig selv af Maps.me på alle mine rejser, og er utroligt glad for det!

For at få et bedre overblik over den offentlige transport i Barcelona, kan du med fordel kigge på den officielle side for offentlig transport. Her kan du planlægge ruter, se forskellige kort, blive klogere på køretider og meget mere.

Find rundt i Barcelona - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Logan ArmstrongUnsplash

 

Billetter til offentlig transport i Barcelona


Barcelonas offentlige transportsystem er opdelt i flere forskellige transportzoner, som billetpriserne afhænger af. Det plejer dog som regel kun at være nødvendigt med billetter til zone 1 for turister.

Zone 1 dækker over hele byområdet og nogle af de omkringliggende forstæder. Det er også netop derfor at billetterne i denne guide til offentlig transport i Barcelona kun omhandler zone 1.

Du kan købe billetter ved billetautomaterne på alle metro-og togstationer samt ved buschaufførerne i busserne. Billetterne kan benyttes på tværs af metroer, busser, toge og sporvogne i zone 1. Du kan få et overblik over de mest populære billetmuligheder for turister herunder.

Enkeltbilletter

Enkeltbilletter koster €2.40 og er kun gyldig til én enkelt rejse. Det er det oplagte valg, hvis du kun skal benytte offentlig transport et par gange på din storbyferie i Barcelona.

T10-billetter

T10-billetter koster €11.35 og er et 10 turs klippekort til zone 1. Det er altså gyldigt til 10 ture med offentlig transport i Barcelona. Du sparer allerede penge ved den femte enkeltbillet.

Hola BCN Card

Hola BCN Card er det oplagte valg for turister, der har planer om at benytte offentlig transport under hele deres storbyferie. Kortet koster fra 121 kr. og opefter og giver ubegrænset adgang til byens transportsystem (inkl. lufthavnen) i 48, 72, 96 eller 120 timer. Du kan købe dit Hola BCN Card her (reklamelink).

Barcelona Card

Barcelona Card koster fra 342 kr. og opefter. Selvom at det er en dyr løsning, kan det i nogle tilfælde spare dig for mange penge. Kortet giver ubegrænset adgang til byens transportsystem i 3, 4 eller 5 dage. Samtidig opnår du også store rabatter til flere af Barcelonas største seværdigheder. Du kan købe dit Barcelona Card her (reklamelink).

Taxa - Rejs Dig Lykkelig

 

Offentlige transportmidler i Barcelona


Barcelona har som sagt et velfungerende og effektivt transportsystem, der hurtigt og nemt transporterer dig rundt i byen. Du kan se deres sædvanlige driftstider her. Herunder får du et overblik over de mange forskellige transportmuligheder i Barcelona.

Metro

Den nemmeste og hurtigste måde at komme rundt i byen på, er ved hjælp af Barcelonas omfattende metrosystem. Det er ét af de længste metrosystemer i Europa og ejes af to forskellige selskaber. Det ene er TMB, der kører i centrum imens det andet er FGC, der udelukkende kører i forstæderne.

Med 11 linjer og mere end 160 stationer, dækker metrosystemet det meste af byen. Det betyder altså, at du som regel aldrig er langt væk fra en metrostation. De fleste store seværdigheder i Barcelona kan dermed nemt nås ved hjælp af metroen.

De forskellige metrolinjer kaldes L1-L11 og er farvekodet, således at det er nemt at adskille dem fra hinanden. Noget af det bedste ved at tage metroen i Barcelona er, at du sjældent skal vente mere end 5 minutter på den næste metro.

Metro - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Lucía GaróUnsplash

Busser

Det er selvfølgelig umuligt at lave en guide til offentlig transport i Barcelona uden at nævne byens mange busser. Ja, faktisk findes der mere end 1.000 busser, der kører på et netværk med mere end 100 buslinjer. Busserne er langsommere end metroen, men de giver til gengæld mulighed for at nyde udsigten til byen undervejs.

Busserne kører over hele byen, så der er aldrig langt til et busstoppested. De rød/hvide busser kører i centrum imens de grønne kører i forstæderne. Du skal sjældent vente mere end 10 minutter på en bus i centrum, da de ankommer regelmæssigt.

Selvom at det er nemt at benytte sig af bussystemet i Barcelona, er det stadig meget nemmere at benytte metroen. Hvis du vil have den nemmeste rejse, er det en god idé at undersøge på forhånd, hvilken buslinje du skal med og hvilket stoppested du skal af ved.

Busser - Rejs Dig Lykkelig
Foto af M. R.Unsplash

Natbusser

Hverken metroen eller busserne i Barcelona kører sent om aftenen og natten. Heldigvis er der til gengæld et netværk af natbusser, der hedder Nitbus, som kører hele natten. De kører som regel fra omkring kl. 22.00 til 05.00 om morgenen, men bemærk at det afhænger af buslinjen.

Natbusserne er gule og er markeret med et ”N” efterfulgt af et nummer der enten går fra 0-18 eller 26-28. Alle natbusser, undtagen N0, stopper ved Placa de Catalunya, hvor du kan skifte til en anden linje. De afgår som regel med 20 minutters mellemrum. Bemærk at du ikke kan benytte Hola BCN Card og Barcelona Card på natbusserne, da de er privatejet.

Toge

Der findes selvfølgelig også en lang række toge i Barcelona, der kører i centrum og forstæderne. Flere af toglinjerne på de store togstationer er desuden forbundet med mange populære områder og byer i Spanien. Hvis du har lyst, kan du f.eks. hoppe på et tog fra Barcelona til Madrid.

Mange af toglinjerne er forbundet med metrolinjerne, så du nemt kan skifte imellem dem. Du skal dog være opmærksom på, at du skal betale ekstra, hvis du bevæger dig ud af transportzone 1. De fleste turister benytter ikke togene i Barcelona, medmindre de skal uden for byen.

Tog - Rejs Dig Lykkelig

Sporvogne

Selvom at der ikke er så mange sporvogne i Barcelona som tidligere, er der stadig 7 ruter, der er opdelt i 3 forskellige sporvogne systemer. TMB har 1 rute imens TramMet har 6 ruter, der er fordelt på 2 forskellige systemer. Tilsammen strækker sporvogne netværket sig over næsten 30 kilometer med 56 stoppesteder undervejs.

Eftersom er sporvognene hovedsageligt kører i udkanten af byen, benytter de fleste turister sig ikke af sporvogne i Barcelona. Det er dog alligevel en god mulighed, hvis du har planer om at udforske de mere oversete områder af Barcelona.

Montjuïc-svævebanen

Montjuïc-svævebanen hedder officielt Telefèric de Montjuïc og byder måske ikke ligefrem på et omfattende netværk af svævebaner. Alligevel fortjener den en plads i denne guide til offentlig transport i Barcelona, fordi det er et effektivt transportmiddel samtidig med at det er en stor oplevelse.

Den 750 meter lange svævebane transporterer dig hele vejen fra Parc de Montjuïc op til Montjuïc Castle, der er beliggende højt over byen. Undervejs på turen kan du nyde en fantastisk panoramaudsigt over Barcelona. Du kan købe billetter til Montjuïc-svævebanen på GetYourGuide (reklamelink).

Guide til Offentlig Transport i Barcelona - Svævebane - Rejs Dig Lykkelig

Taxa

Når du er på storbyferie i Barcelona, er der selvfølgelig også rig mulighed for, at tage en taxa rundt i byen. Der findes tusindvis af taxaer, som kan genkendes ved, at de er sorte og gule. Hvis de er ledige, er der en grøn lampe som lyser.

Du kan benytte dig af taxaerne i Barcelona døgnet rundt, og det er som regel nemt at finde en der er ledig. Det er ikke den billigste måde at komme rundt i byen på, selvom at det faktisk er billigere end i mange andre europæiske storbyer.

Hop-on Hop-off busser

En helt anden måde at komme rundt i Barcelona på, er ved at hoppe på en hop-on hop-off bustur. Her kommer du rundt til mange af de største seværdigheder i Barcelona samtidig med at du lærer om de mange steder undervejs. Du kan med fordel købe billetter til hop-on hop-off busser i Barcelona her (reklamelink).

Hop-on Hop-off Busser - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Anastasiia TarasovaUnsplash

 

Tips til offentlig transport i Barcelona


  • Du kan nemt planlægge og finde en rejseplan over, hvor du skal hen i Barcelona på TMB’s hjemmeside.
  • Hvis du kun opholder dig i centrum af Barcelona, kan du sagtens gå til mange af byens seværdigheder. Du skal dog forvente meget spildtid på, at gå rundt fremfor at benytte offentlig transport.
  • Hvis du ikke bor Barcelonas centrum, er det en god idé at bo i nærheden af en metrostation.
  • Overvej at købe et Hola BCN Card her, der giver ubegrænset adgang til byens transportsystem.
  • Vær opmærksom på de forskellige transportzoner, hvis du bevæger dig ud af Barcelonas centrum.
Guide til Offentlig Transport i Barcelona -- Rejs Dig Lykkelig
Foto af Enric DomasUnsplash

Det var alt i denne guide til offentlig transport i Barcelona. Har du allerede været på storbyferie i Barcelona? Hvis ja, benyttede du dig så af offentlig transport? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Planlægger du en rejse til Barcelona? Glem ikke at læse følgende artikler:

… Eller læs alle artikler fra Barcelona eller Spanien

Planlæg din rejse til Barcelona:

Bestil fly til Barcelona (reklamelink)

Bestil hotel i Barcelona (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Barcelona (reklamelink)

Bestil biludlejning i Barcelona (reklamelink)

Bestil oplevelser i Barcelona (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *