Guide til Offentlig Transport i Barcelona -- Rejs Dig Lykkelig

Guide til Offentlig Transport i Barcelona

Har du styr på, hvordan du skal komme rundt i Barcelona? Glem ikke at tjekke denne guide til offentlig transport i Barcelona, Spanien.

Barcelona har et velfungerende og omfattende transportsystem, der nemt og hurtigt transporterer dig rundt i den spanske storby.

Du kan sagtens opleve mange af de største seværdigheder i Barcelona til fods, men der kan være langt imellem dem. Du kan dermed komme til at gå utroligt langt, hvis du skal på sightseeing i storbyen.

Hvis du gerne vil spare tid, er det derfor en god idé, at benytte offentlig transport i Barcelona. Det fungerer super godt, og så er det endda forholdsvist billigt.

På trods af, at det er nemt og hurtigt at benytte offentlig transport i Barcelona, kan det stadig være en stor mundfuld i starten.

Det kræver virkelig, at du holder tungen lige i munden og undersøger tingene grundigt på forhånd. Men jeg kan garantere dig for, at når du først har fået det lært, er det supernemt at benytte!

Hvis du planlægger en tur til Barcelona, hvor du skal benytte offentlig transport, skal du blive hængende på rejsebloggen lidt endnu.

Her får du en guide til offentlig transport i Barcelona med alle de informationer, som du har brug for. Inden du fortsætter, må du heller ikke glemme at tjekke min rejseguide til Barcelona.

Guide til Offentlig Transport i Barcelona, Spanien - Rejs Dig Lykkelig

 

Find rundt i Barcelona


Det kan være svært, at finde rundt i den spanske storby. Heldigvis, er der dog mange gode hjælpemidler, som gør det betydeligt nemmere!

Ligesom i enhver anden storby, kan det være en god idé, at benytte Google Maps til at finde rundt. En anden mulighed er, at benytte Maps.me, som er en god gratis app med et gennemført offline kort.

Vær dog opmærksom på, at du skal downloade offline kortet over Barcelona imens du har internet. Jeg benytter selv Maps.me på alle mine rejser, og er utroligt glad for det!

For at få et bedre overblik over den offentlige transport i Barcelona, kan du med fordel kigge på den officielle side for offentlig transport.

Inde på siden kan du planlægge ruter, se forskellige kort, blive klogere på køretider og meget mere.

Find rundt i Barcelona - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Logan ArmstrongUnsplash

 

Billetter til offentlig transport i Barcelona


Barcelonas offentlige transportsystem er opdelt i flere forskellige transportzoner, som billetpriserne afhænger af. Det plejer dog som regel kun at være nødvendigt med billetter til zone 1 for turister.

Zone 1 dækker over hele byområdet og nogle af de omkringliggende forstæder. Det er også netop derfor, at billetterne i denne guide til offentlig transport i Barcelona kun omhandler zone 1.

Du kan købe billetter ved billetautomaterne på alle metro-og togstationer samt ved buschaufførerne i busserne.

Billetterne kan benyttes på tværs af metroer, busser, toge og sporvogne i zone 1. Du kan få et overblik over de mest populære billetmuligheder for turister herunder.

Enkeltbilletter

Enkeltbilletter koster €2.40 og er kun gyldige til én enkelt rejse. Det er dermed det oplagte valg, hvis du kun skal benytte offentlig transport et par enkelte gange under din storbyferie i Barcelona.

T10-billetter

T10-billetter koster €11.35 og er et 10 turs klippekort til zone 1. Det er altså gyldigt til 10 ture med offentlig transport i Barcelona. Du sparer allerede penge ved den femte enkeltbillet.

Hola BCN Card

Hola BCN Card er det oplagte valg for turister, der har planer om at benytte offentlig transport under hele deres storbyferie.

Kortet koster fra 122 kr. og opefter og giver ubegrænset adgang til byens transportsystem (inkl. lufthavnen) i 48, 72, 96 eller 120 timer. Du kan købe dit Hola BCN Card her (reklamelink).

Barcelona Card

Barcelona Card koster fra 395 kr. og opefter. Selvom at det er en dyr løsning, kan det i visse tilfælde spare dig for mange penge.

Kortet giver ubegrænset adgang til byens transportsystem i 3, 4 eller 5 dage. Samtidig opnår du også store rabatter til flere af Barcelonas største seværdigheder. Du kan købe dit Barcelona Card her (reklamelink).

Taxa - Rejs Dig Lykkelig

 

Offentlige transportmidler i Barcelona


Barcelona har som sagt et velfungerende og effektivt transportsystem, der hurtigt og nemt transporterer dig rundt i byen.

Du kan se transportsystemets sædvanlige driftstider her. Herunder får du et overblik over de forskellige transportmuligheder i Barcelona.

Metro

Den nemmeste og hurtigste måde at komme rundt i byen på, er ved hjælp af Barcelonas omfattende metrosystem.

Det er ét af de længste metrosystemer i Europa og ejes af to forskellige selskaber. Det ene hedder TMB og kører i centrum imens det andet hedder FGC og udelukkende kører i forstæderne.

Med 11 linjer og mere end 160 stationer, dækker metrosystemet det meste af byen.

Det betyder altså, at du som regel aldrig er langt fra en metrostation. De fleste store seværdigheder i Barcelona kan dermed nemt nås ved hjælp af metroen.

De forskellige linjer kaldes L1-L11 og er farvekodet, således at det er nemt at adskille dem fra hinanden. Noget af det bedste ved metroen i Barcelona er, at du sjældent skal vente mere end 5 minutter på den næste metro.

Metro - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Lucía GaróUnsplash

Busser

Det er selvfølgelig umuligt, at lave en guide til offentlig transport i Barcelona uden at nævne byens mange busser. Ja, faktisk findes der mere end 1.000 busser, der kører på et netværk med mere end 100 buslinjer.

Busserne er langsommere end metroen, men de giver til gengæld muligheden for, at nyde udsigten til byen undervejs.

Busserne kører over hele byen, så der er aldrig langt til et stoppested. De rød/hvide busser kører i centrum imens de grønne kører i forstæderne. Du skal sjældent vente mere end 10 minutter på en bus i centrum, da de kommer regelmæssigt.

Selvom at det er nemt, at benytte sig af bussystemet i Barcelona, er det stadig meget nemmere at benytte metroen.

Hvis du vil have den nemmest mulige rejse, er det en god idé at undersøge på forhånd, hvilken buslinje du skal med og hvilket stoppested du skal stå af ved.

Busser - Rejs Dig Lykkelig
Foto af M. R.Unsplash

Natbusser

Hverken metroen eller busserne i Barcelona kører sent om aftenen og natten. Heldigvis, er der til gengæld et netværk af natbusser, der hedder Nitbus, som kører hele natten.

De kører som regel fra omkring kl. 22.00 til 05.00 om morgenen. Bemærk dog, at køretiderne i høj grad afhænger af buslinjen.

Natbusserne er gule og er markeret med et ”N” efterfulgt af et nummer der enten går fra 0-18 eller 26-28. Alle natbusserne – undtagen N0 – stopper ved Placa de Catalunya, hvor du kan skifte til en anden linje.

De mange natbusser afgår som regel med 20 minutters mellemrum. Bemærk, at du ikke kan benytte Hola BCN Card og Barcelona Card på natbusserne, da de er privatejet.

Toge

Der findes selvfølgelig også en lang række toge i Barcelona, der kører i centrum og forstæderne.

Flere af toglinjerne på de store togstationer er desuden forbundet med mange populære områder og byer i Spanien. Hvis du har lyst, kan du f.eks. hoppe på et tog fra Barcelona til Madrid.

Mange af toglinjerne er forbundet med metrolinjerne, så du nemt kan skifte imellem dem. Du skal dog være opmærksom på, at du skal betale ekstra, hvis du bevæger dig ud af transportzone 1.

De fleste turister benytter sig faktisk slet ikke af togene i Barcelona, medmindre de skal uden for byen.

Tog - Rejs Dig Lykkelig

Sporvogne

Selvom at der ikke er så mange sporvogne i Barcelona som tidligere, er der stadig 7 ruter, der er opdelt i 3 forskellige sporvognssystemer.

TMB har 1 rute imens TramMet har 6 ruter, der er fordelt på 2 forskellige systemer. Tilsammen strækker sporvogne netværket sig over næsten 30 kilometer med 56 stoppesteder undervejs.

Eftersom er sporvognene hovedsageligt kører i udkanten af byen, benytter de fleste turister sig ikke af sporvogne i Barcelona.

Det er dog alligevel en god mulighed, hvis du har planer om at udforske de mere oversete områder af Barcelona.

Montjuïc-svævebanen

Montjuïc-svævebanen hedder officielt Telefèric de Montjuïc, og byder måske ikke ligefrem på et omfattende netværk af svævebaner.

Alligevel fortjener den en plads i denne guide til offentlig transport i Barcelona, fordi det er et effektivt transportmiddel samtidig med at det er en stor oplevelse.

Den 750 meter lange svævebane transporterer dig hele vejen fra Parc de Montjuïc til Montjuïc Castle, der er beliggende højt over byen. Undervejs på turen kan du nyde en fantastisk panoramaudsigt over Barcelona.

Du kan med fordel købe disse populære billetter til Montjuïc-svævebanen på GetYourGuide (reklamelink).

Guide til Offentlig Transport i Barcelona - Svævebane - Rejs Dig Lykkelig

Taxa

Når du er på storbyferie i Barcelona, er der selvfølgelig også mulighed for, at tage en taxa rundt i byen. Der findes tusindvis af taxaer, som kan genkendes ved, at de er sorte og gule. Hvis de er ledige, er der en grøn lampe som lyser.

Du kan benytte dig af taxaerne i Barcelona døgnet rundt, og det er som regel nemt, at finde en der er ledig.

Vær dog opmærksom på, at det ikke er den billigste måde at komme rundt i byen på. Det skal dog lige siges, at det faktisk er billigere end i mange andre europæiske storbyer.

Hop-on Hop-off busser

En helt anden måde at komme rundt i Barcelona på, er ved at hoppe på en hop-on hop-off bustur. Her kommer du rundt til mange af de største seværdigheder i Barcelona samtidig med, at du lærer om de mange steder undervejs.

Du kan med fordel købe billetter til hop-on hop-off busser i Barcelona her (reklamelink).

Hop-on Hop-off Busser - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Anastasiia TarasovaUnsplash

 

Tips til offentlig transport i Barcelona


Du kan nemt planlægge og finde en rejseplan over, hvor du skal hen med offentlig transport i Barcelona på TMB’s hjemmeside.

Hvis du kun opholder dig i centrum af Barcelona, kan du sagtens gå til mange af byens seværdigheder. Du skal dog forvente meget spildtid på, at gå rundt fremfor at benytte offentlig transport.

Hvis du ikke bor i Barcelonas centrum er det en god idé, at bo i nærheden af en metrostation.

Overvej at købe et Hola BCN Card her (reklamelink), som giver ubegrænset adgang til byens transportsystem.

Vær opmærksom på de forskellige transportzoner, hvis du bevæger dig ud af Barcelonas centrum.

Guide til Offentlig Transport i Barcelona -- Rejs Dig Lykkelig
Foto af Enric DomasUnsplash

Det var alt i denne guide til offentlig transport i Barcelona. Har du allerede været på storbyferie i Barcelona? Hvis ja, benyttede du dig så af offentlig transport? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs endnu flere artikler fra Barcelona:

• 24 Must-See Seværdigheder i Barcelona

• Hvor skal man bo i Barcelona?

• Rejseguide til Barcelona

Shopping Guide til Barcelona

8 Flotte Udsigtspunkter i Barcelona

… Eller læs alle artikler fra Barcelona eller Spanien

Planlæg din rejse til Barcelona:

Bestil fly til Barcelona (reklamelink)

Bestil hotel i Barcelona (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Barcelona (reklamelink)

Bestil biludlejning i Barcelona (reklamelink)

Bestil oplevelser i Barcelona (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *