20 oplevelser på Highway 1 - Rejsdiglykkelig.dk

20 Oplevelser på Highway 1 mellem San Francisco og Los Angeles

Planlægger du et road trip på Highway 1 i Californien? Glem ikke at tjekke denne artikel med de bedste oplevelser på Highway 1.

En af de største oplevelser i Californien er et road trip på Highway 1, som også kaldes for Pacific Coast Highway.

Du har helt sikkert allerede hørt om den verdensberømte vej, der gang på gang kåres til, at være blandt verdens smukkeste vejstrækninger.

Highway 1 starter officielt helt oppe ved grænsen til Oregon og ender lidt syd for Los Angeles. Alligevel er det den cirka 750 kilometer lange strækningen mellem San Francisco og Los Angeles, der er et absolut must at opleve.

Hvis du planlægger et road trip på den legendariske vej i Californien, skal du blive hængende lidt endnu.

Her får du en liste over de bedste seværdigheder og oplevelser på Highway 1 mellem San Francisco og Los Angeles.

20 oplevelser på Highway 1 - Rejsdiglykkelig.dk

 

Praktiske Tips til Highway 1


Inden vi forsætter, skal vi lige hurtigt ind på et par praktiske tips til dit road trip. Det er nemlig vigtigt, at du forbereder dig bedst muligt inden du begiver dig ud på en af de største oplevelser i USA.

Overnatninger:

Køreturen mellem SF og LA kræver mindst én overnatning. Eftersom at det er en af verdens smukkeste vejstrækninger, er der mange fotostops og seværdigheder undervejs.

Det anbefales derfor kraftigt, at du har mindst 3 overnatninger! Du kan finde et bredt udvalg af gode hoteller på Highway 1 her (reklamelink).

Kørselsretning:

Den bedste måde at opleve Highway 1 i Californien på, er ved at køre fra nord til syd. Det vil sige ved, at køre fra San Francisco til Los Angeles.

Ved at vælge denne retning kommer du til, at køre tættest på havet og får dermed de bedste udsigter undervejs.

Årstider:

I vinterhalvåret er der stor risiko for diset og tåget vejr på den nordlige del af strækningen. Det er derfor bedst, at køre på Highway 1 i sommerhalvåret. Bemærk dog, at der stadig ikke er garanti for en skyfri himmel.

Vejarbejde:

Det er desværre ikke unormalt, at dele af ruten er lukket som følge af jordskred eller lignende. Sørg derfor altid for, at undersøge hvorvidt der er vejarbejde på Highway 1 inden du skal køre på strækningen.


Læs også: Praktisk Huskeliste inden Rejsen til USA

20 oplevelser på Highway 1 - Praktiske tips - Rejsdiglykkelig.dk

 

Oplevelser på Highway 1


1. San Francisco

Vi starter turen i San Francisco, hvor du sagtens kan bruge mindst et par dage på, at udforske storbyen.

San Francisco er en charmerende og mangfoldig by, som både er kulturel, historisk og topmoderne på én og samme tid.

Du kan selvfølgelig ikke have været i San Francisco uden at opleve verdensberømte Golden Gate Bridge. Du må heller ikke gå glip af det berygtede Alcatraz-fængsel, som har været hjem til nogle af USA’s værste forbrydere.

Sving forbi søløverne på Pier 39, hop på en sporvogn eller kør på verdens mest snoede gade. Mulighederne er mange og du skal ikke være bange for, at komme til at kede dig!


Læs også: 15+ Seværdigheder i San Francisco

20 oplevelser på Highway 1 - San Francisco - Rejsdiglykkelig.dk

 

2. Half Moon Bay

Half Moon Bay er en lille idyllisk kystnær by, som ligger omkring en times kørsel syd for San Francisco. Byen er lokalt kendt for sin græskarfestival og internationalt kendt for surferkonkurrencen Mavericks.

Der er ingen store og berømte attraktioner i Half Moon Bay, men derimod en skøn og tilbagelænet atmosfære.

Gå en tur i det historiske centrum eller besøg strandende, som du ofte har helt for dig selv. Du kan også leje en cykel eller spise en tilbagelænet middag på en restaurant.

Half Moon Bay - Rejsdiglykkelig.dk

 

3. San Jose

Hvis du ikke gider besøge Half Moon Bay, kan du med fordel tage en lille afstikker til San Jose. Det er her du finder Stanford University, som er et af verdens mest prestigefyldte universiteter.

Glem ikke at smutte forbi Silicon Valley, der er hjemsted til tusindvis af højteknologiske firmaers hovedsæder. Det er bl.a. her du finder Googles imponerende hovedkvarter!

Du kan også se hovedkvartererne for Apple, Facebook, eBay og mange andre. Du skal nok ikke forvente, at komme indenfor, men det er stadig sjovt at se hovedkvartererne udefra.

Selvom at der er mange spændende oplevelser på Highway 1, kan det varmt anbefales, at køre den lille omvej til San Jose og Silicon Valley.

San Jose - Rejsdiglykkelig.dk

 

4. Santa Cruz

Turen på Highway 1 forsætter, og næste stop på ruten er den hyggelige kystby Santa Cruz. Du vil nok hurtigt bemærke charmen ved den gamle amerikanske badeby, der straks leder tankerne hen på 1960’erne.

Santa Cruz er både en universitetsby, en hippie by og en af USA’s vigtigste surferbyer med mange årlige surferkonkurrencer.

Surferne opleves bedst i action tidligt om morgenen, når bølgerne er helt perfekte. Hvis du vil have en ægte amerikaneroplevelse er det et must, at besøge byens boardwalk.

Her finder du et af USA’s få tilbageværende tivolier helt ude ved kysten. Hovedattraktion er den næsten 100 år gamle trærutsjebane, der kan prale med, at være USA’s femteældste fungerende rutsjebane.


Læs også: De Bedste Forlystelsesparker i Californien

20 oplevelser på Highway 1 - Santa Cruz - Rejsdiglykkelig.dk

 

5. Monterey

Efter at have forladt Santa Cruz og kørt langs kysten i en times tid, ankommer du til den smukke badeby Monterey.

Byen er især kendt for Monterey Bay Aquarium, der menes at være et af de bedste akvarier i verden. Det er virkelig populært, så husk at bestille billetter på forhånd!

Glem ikke at gå en tur på Cannery Row, hvor flere af John Steinbecks bøger udspiller sig. Her finder du et stort antal restauranter, butikker og hoteller, som er beliggende i gamle fiskekonservesfabrikker langs vandet.

Bugten ud for Monterey har et rigt og fascinerende dyreliv. Hvis du besøger Fisherman’s Wharf kan du være heldig, at møde søløver, sæler og oddere.

Det er også fra havnen, at du kan tage på whale watching. Her er der rig mulighed for, at spotte hvaler, delfiner og spækhuggere.

20 oplevelser på Highway 1 - Monterey - Rejsdiglykkelig.dk

 

6. 17 Mile Drive

På strækningen mellem Monterey og Carmel-by-the-Sea kan du vælge, at køre en lille omvej på den private kystvej 17 Mile Drive.

Det koster $10.25 at køre på kystvejen, men det er alle pengene værd! Det er nemlig ikke unormalt, at finde 17 Mile Drive på listerne over de 10 smukkeste køreture i USA.

Den smukke kystvej slænger sig langs den dramatiske kyst på Monterey-halvøen. Her passerer vejen eventyrlige skove, hvide sandstrande, millionvillaer og prestigefyldte golfbaner.

Nogle af de mest populære oplevelser på 17 Mile Drive er The Lone Cypress, Pepple Beach og Spanish Bay. Du kan også se Bird Rock-klippen, hvor mange fugle og søløver holder til.

20 oplevelser på Highway 1 - 17 Mile Drive - Rejsdiglykkelig.dk

 

7. Carmel-by-the-Sea

Carmel-by-the-Sea er en lille kunstnerby, der er beliggende få kilometer syd for Monterey. Den eventyrlige by har mange hyggelige caféer, restauranter, butikker, gallerier og charmerende guest houses.

Byens idylliske atmosfære har tiltrukket mange kunstnere og rigmænd gennem tiden. En af de mest kendte er Clint Eastwood, som var borgmester i Carmel i slutningen af 1980’erne.

Carmel er desuden kendt for sine specielle love. Det er bl.a. forbudt at gå med højhælede sko med en hæl på mere end 6,5 centimeter. Der er også forbud mod neonskilte og kæderestauranter.

Carmel by the sea - Rejsdiglykkelig.dk

 

8. Point Lobos State Natural Reserve

Point Lobos State Natural Reserve ligger lidt syd for Carmel-by-the-Sea og betragtes som en af Californiens bedste statsparker.

Den kystnære park byder på en fantastisk natur med mange vandrestier, der smukt snor sig langs Stillehavets kyst. Her er der et fascinerende dyreliv med gode chancer for, at spotte søløver, oddere, fugle og endda hvaler i horisonten.

Det kan især anbefales, at gå en tur på Cypress Grove Trail eller Bird Island Trail. Undervejs kommer du forbi smukke China Cove med et rigt dyreliv.

20 oplevelser på Highway 1 - Point Lobos State Natural Reserve - Rejsdiglykkelig.dk

 

9. Big Sur

Lige som du troede, at det ikke kunne blive smukkere, ankommer du til kyststrækningen Big Sur. Det er rutens absolutte højdepunkt og en af de bedste oplevelser på Highway 1 såvel som i resten af Californien.

Kyststrækningen starter syd for Point Lobos State Natural Reserve og forsætter i cirka 130 kilometer til nord for San Simeon.

Her slænger vejen sig smukt langs de stejle klipper helt ude ved kysten imens den fører over dybe dale og imponerende broer. Undervejs ligger de betagende udsigtspunkter som perler på en snor.

Du vil med garanti holde bilen ind til siden hele tiden for, at knipse det ene smukke billede efter det andet. Det er dermed en god idé, at afsætte god tid til denne flotte del af ruten.

20 oplevelser på Highway 1 - Big Sur - Rejsdiglykkelig.dk

 

10. Bixby Creek Bridge

Efter kort tid i Big Sur-området ankommer du til Bixby Creek Bridge, der er en af de mest ikoniske attraktioner på Highway 1. Du har måske allerede set den berømte bro på Instagram, i bilreklamer eller HBO-serien Big Little Lies.

Bixby Creek Bridge stod færdig tilbage i 1932. Med en længde på 218 meter, var det faktisk verdens længste cementbro igennem mange år.

Synet af broen er yderst imponerende! Den forbinder nemlig på flotteste vis vejene på hver side af en dyb dal i 85 meters højde.

Bixby Creek Bridge - Rejsdiglykkelig.dk

 

11. Pfeiffer Big Sur State Park

Pfeiffer Big Sur State Park er en naturskøn statspark med dybe skove, enorme redwood-træer, brusende vandfald og fantastiske udsigtspunkter.

Tag på en vandretur på den 5 kilometer lange Valley View Trail. Her kommer du bl.a. forbi det 18 meter høje vandfald Pfeiffer Falls.

Det er desuden et must at besøge Pfeiffer Beach, der er kendt for klippeformationen Sun Portal. Hvis du besøger stranden ved solnedgang, kan du opleve når solens sidste stråler skinner direkte gennem klippehullet ved havets overflade.

Du kan også opleve McWay Falls, som er et smukt lille vandfald på en isoleret strand. Fra et udsigtspunkt kan du nyde synet af vandfaldet, der falder direkte ned på stranden.

20 oplevelser på Highway 1 - Pfeiffer Big Sur State Park - Rejsdiglykkelig.dk

 

12. Elephant Seal Rookery

Elephant Seal Rookery ligger lidt over en times kørsel syd for McWay Falls. Gå ud til rækværket og kig ned på stranden, hvor enorme søelefanter soler sig, køler ned ved at kaste sand på ryggen eller laver boblende lyde.

Det er virkelig imponerende, at se det store antal søelefanter i naturen! Søelefanterne blev først set på denne strand i 1990.

Det startede med en lille koloni, men i dag består kolonien af 15.000 medlemmer. Søelefanterne er de største sælarter. De kan blive helt op til 4 meter lange og veje 2 tons.

Det kan godt være at de lugter og er støjende, men det er virkelig sjovt, at betragte dem på afstand. Det er uden tvivl en af de bedste oplevelser på Highway 1 i Californien.

Elephant Seal Rookery - Rejsdiglykkelig.dk

 

13. Hearst Castle

Hearst Castle ligger 10 minutters kørsel syd for Elephant Seal Rookery og er et overdådigt slot, som blev bygget af avismillionæren William Randolph Hearst.

Det består af 165 værelser, flere swimmingpools, enorme haver og en imponerende kunstsamling. Hearst havde endda også USA’s største privatejede zoo, som dog blev nedlagt efter hans død.

Du kan dog stadig være heldig, at se zebraer på markerne på vejen til slottet. I dag er Hearst Castle omdannet til et museum med guidede ture af 2-3 timers varighed inkl. busturen.

Slottet er ikke bare en af de mest populære oplevelser på Highway 1, men også i resten af USA. Husk at forudbestille dine billetter, da der er rift om dem.

20 oplevelser på Highway 1 - Hearst Castle - Rejsdiglykkelig.dk

 

14. Morro Bay

Inden vejen begynder at fører ind i landet kommer du forbi Morro Bay, der er en lille kystby med en travl havnefront. Det er ikke til at undgå byens enorme vartegn, Morro Rock, som er en massiv og gammel vulkansk klippe.

Klippen er beliggende ud for havnen og er én ud af 13 vulkanske klipper i området mellem Morro Bay og San Luis Obispo.

Nyd synet af Morro Rock på afstand eller spis lidt mad på havnen. Du kan også besøge den gamle bydel, som er fyldt antikvitetsbutikker.

20 oplevelser på Highway 1 - Morro Rock - Rejsdiglykkelig.dk

 

15. San Luis Obispo

Køreturen forsætter sydpå ad Highway 1 i Californien. Efter 20 minutters kørsel ankommer du til byen San Luis Obispo, der også blot kaldes for SLO.

Den gamle og charmerende amerikanske by har faktisk tidligere været kåret til, at være den lykkeligste by i USA.

Hvis du er interesseret i vin, er San Luis Obispo det perfekte sted at besøge! Området omkring byen er spækket med vingårde og vinproducenter, der tilbyder rundvisninger og vinsmagninger af gode lokale vine.

Overvej at overnatte på Madonna Inn, der er et kendt hotel i Californien. Hotellet er helt specielt og har ikke to værelser som er ens.

En anden sjov aktivitet i San Louis Obispo er, at besøge Bubblegum Alley, der er en lang smal gyde foret med tusindvis af klæbrige tyggegummier. Det er jo egentligt ret ulækkert, men turisterne elsker det.

San Luis Obispo - Rejsdiglykkelig.dk

 

16. Pismo Beach

Efter en kort køretur er du tilbage ved Stillehavskysten, hvor du ankommer til den klassiske badeby Pismo Beach.

Her kan du gå en tur på den lange træmole, slappe af på den lækre sandstrand og tage en svømmetur i Stillehavet.

Glem ikke at besøge statsparken Oceano Dunes State Vehicular Recreation Area, hvor du må køre på stranden. Her er der fuld fart over feltet og det er ikke unormalt, at se en ATV eller firehjulstrækker drøne afsted i sandklitterne.

Hvis du besøger Pismo Beach mellem oktober og februar er det et must, at besøge Monarch Butterfly Grove. Her kan du opleve tusindvis af smukke og farverige sommerfugle.

20 oplevelser på Highway 1 - Pismo Beach - Rejsdiglykkelig.dk

 

17. Solvang

Tag en kort afstikker fra Highway 1, så du kan opleve Solvang – den danske by i USA. Den blev grundlagt i 1911 af en gruppe danske nybyggere, som ønskede at bevare lidt af deres danske levevis.

Her er der danske flag, gamle møller, bindingsværkshuse, brostensgader, danske navne og traditionel dansk mad.

Du kan også se små kopier af Rundetårnet, Den Lille Havfrue og en H.C. Andersen skulptur. Solvang er dog meget amerikaniseret. Det virker lidt som om, at byen er opbygget på en forestilling om Danmark.

Maden smager slet ikke som i Danmark, de danske navne har ofte stavefejl og der er ikke mange danske indbyggere.

Alligevel er det super sjovt, at opleve et stykke af Danmark i det store USA. Hvis du er fan af Michael Jackson, skal du i øvrigt ikke køre langt fra Solvang for, at opleve hans Neverland Valley Ranch.

Du kan ikke komme ind på grunden til hans gamle hjem. Alligevel tager mange af hans største fans hen til lågen for, at mindes kongen af pop.

20 oplevelser på Highway 1 - Solvang - Rejsdiglykkelig.dk

 

18. Santa Barbara

Kør tilbage på Highway 1 og fortsæt ned langs kysten til Santa Barbara, der også bliver kaldt for Den Amerikanske Riviera.

Santa Barbara er smukt beliggende i rolige omgivelser og er indrammet af Stillehavet og de massive Santa Ynez-bjerge.

Her bliver du mødt af lange palmefyldte sandstrande, historiske huse i spansk kolonistil med rødt tag, et behageligt klima og en tilbagelænet atmosfære. Der er altså lagt op til den perfekte badeferie i det sydlige Californien!

I Santa Barbara må du endelig ikke gå glip af stranden, havnefronten og den populære træmole Stearns Wharf.

Du kan også besøge County Courthouse, Old Mission og State Street. Eller hvad med, at tage på en tur til en af de mange gode vingårde i Santa Ynez-dalen?

Santa Barbara - Rejsdiglykkelig.dk

 

19. Malibu

Malibu er det sidste obligatoriske stop på et road trip på Highway 1 inden du rammer Los Angeles. Med sine berømte surferkyster, tiltrækker Malibu surfere fra hele verden.

Det bedste sted, at opleve surferne i action er ved Surfrider Beach. Du må heller ikke glemme, at opleve solnedgangen ved Zuma Beach eller gå en hyggelig tur på Malibu Pier.

Malibu er desuden hjem til mange af Hollywoods største stjerner, som bor i store villaer langs den smalle kyst eller oppe i bjergene.

Hvis du er heldig, møder du måske Leonardo DiCaprio, Jennifer Aniston, Lady Gaga, Mel Gibson eller en helt anden kendis. Et af de mest populære steder til, at spotte Hollywood-stjerner er ved Malibu Country Mart.

20 oplevelser på Highway 1 - Malibu - Rejsdiglykkelig.dk

 

20. Los Angeles

Køreturen langs Highway 1 slutter i Los Angeles, som er Californiens største by. Her kan du sagtens bruge flere dage på, at udforske byens mange seværdigheder.

Det er selvfølgelig et must at besøge Hollywood med de mange filmstudier, Walk of Fame og Hollywood-skiltet. Du kan også besøge Rodeo Drive, hvor de rige og berømte svinger deres guldkort i svinedyre designerbutikker.

Nyd strandlivet ved Venice Beach og Santa Monica eller besøg temaparker som Universal Studios Hollywood, Disneyland og Six Flags Magic Mountain.

Hvis du vil have den bedste udsigt over Los Angeles, skal du smutte op til Griffith Observatory. Det er beliggende i bjergene højt over byen, og byder på en smuk udsigt over LA fra et fugleperspektiv.


Læs også: 25+ Seværdigheder i Los Angeles

Los Angeles - Rejsdiglykkelig.dk

Så er vi nået til vejs ende. Nu er du forhåbentligt klar til, at drøne af sted på et road trip på smukke Highway 1 i Californien.

Dette var blot et lille udpluk af de mange spændende seværdigheder og oplevelser på Highway 1 mellem San Francisco og Los Angeles. Husk at du nemt kan kombinere ruten med mange andre ruter i USA.

Læs flere artikler fra Californien:

• 36 Oplevelser i Californien

• Rejseforslag: Eventyrlig Road Trip Rute i Det Vestlige USA

• De Største Oplevelser i det Vestlige USA

• Praktisk Huskeliste inden Rejsen til USA

• Forløbet i Lufthavnen i USA

… Eller læs alle artikler fra Californien eller USA

Planlæg din rejse til USA:

Bestil fly til USA (reklamelink)

Bestil hotel i USA (reklamelink)

Bestil biludlejning i USA (reklamelink)

Bestil oplevelser i USA (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *