24 Must-See Seværdigheder og Oplevelser i München -- Rejs Dig Lykkelig

24 Must-See Seværdigheder og Oplevelser i München

Leder du efter spændende ting at lave i München? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i München, Tyskland.

Den bayerske hovedstad er mest kendt for oktoberfest og fodboldholdet Bayern München, men den sydtyske storby byder på SÅ meget mere end bare dét. Ja, faktisk er München den tredjestørste by i Tyskland, kun overgået af Berlin og Hamborg.

München er en yderst interessant storby med historiske seværdigheder, gamle bygninger, eventyrlige slotte, spændende museer, store sportsarenaer og gode udflugtsmuligheder. Du kan også finde et stort antal hyggelige biergartens, caféer og michelin-restauranter.

Hvis du planlægger en tur til München, skal du blive hængende her på siden lidt endnu. Her får du en liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i München.

 

Must-See Seværdigheder og Oplevelser i München


1. Marienplatz

I hjertet af Münchens gamle bydel finder du Marienplatz, der har været byens vigtigste samlingspunkt siden det 12. århundrede. Det populære torv er omgivet af historiske bygninger, der helt klart er værd at tage et nærmere kig på.

Ikke langt derfra finder du desuden mange af de største must-see seværdigheder i München. Torvets centrale placering, gør det til et oplagt mødested i den tyske storby.

Marienplatz - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Neues Rathaus

Den mest kendte bygning på Marienplatz er Neues Rathaus, der er én af de mest populære oplevelser i München. Med en facade på næsten 100 meter og mere end 400 værelser, er det gotiske rådhus kæmpestort. Neues Rathaus har smukt domineret Marienplatz helt siden dens opførelse blev påbegyndt i 1867.

Det helt store trækplaster er rådhusets ikoniske klokkespil, der spiller cirka halvvejs oppe på det 85 meter høje klokketårn. Her kan du opleve 43 klokker ringe imens 32 dansende figurere i menneskestørrelse viser historier fra det 16. århundrede. Klokkespillet spiller dagligt kl. 11.00 og 12.00, men også kl. 17.00 i sommerperioden.

24 Must-See Seværdigheder og Oplevelser i München - Neues Rathaus - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Altes Rathaus

Altes Rathaus er måske ikke ligefrem en af de største must-see seværdigheder i München, men står ligeledes på Marienplatz. Det er dermed værd at se, når du alligevel er der. Det gamle rådhus kan dokumenteres helt tilbage til 1310, men blev desværre bombet under 2. verdenskrig. Sidenhen er det blevet genopført til at ligne det originale rådhus mest muligt.

 

4. BMW Welt og BMW Museum

Hvis du er fan af bilmærket BMW, er BMW Welt- og Museum én af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i München for dig! Her kan du se alle de smarte og hurtige biler og motorcykler fra BMW, som du overhovedet kan drømme om.

BMW Welt kan nok bedst beskrives som en enorm og topmoderne bilforretning. Her kan du lære om BMW’s nuværende projekter og købe alverdens biler og motorcykler samt reservedele. Hvis du er heldig, oplever du måske endda når én af bilerne bliver overleveret til køberen ved hjælp af en elevator.

Du må heller ikke glemme at besøge BMW Museum, hvor du kan lære om BMW’s mere end 100 år lange historie. Her er der også udstillet alverdens køretøjer, der er blevet produceret gennem tiden af det verdensberømte bilmærke.

BMW Welt - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Hop-on Hop-off Bustur

Hvis du vil starte din storbyferie i München bedst muligt, kan jeg kraftigt anbefale at tage med en hop-on hop-off bus. Her kommer du med garanti forbi mange af de største must-see seværdigheder og oplevelser i München.

Det er en god måde at opleve byen på samtidig med at du bliver transporteret rundt mellem seværdighederne i München. Du kan med fordel købe billetter til hop-on hop-off busser i München her (reklamelink).

 

6. Schloss Nymphenburg

Én af de absolut største must-see seværdigheder og oplevelser i München, er at besøge Schloss Nymphenburg. Slottet anses for at være et af Europas største kongeslotte samt et af verdens smukkeste slotte.

Schloss Nymphenburg blev engang benyttet som sommerresidens for kongelige herskere og fyrster, men administreres i dag af staten. Når du ankommer til slottet, kan du besøge flere forskellige museer eller slentre rundt i slottets kæmpestore parkanlæg. Slotsparken er fyldt med kanaler, broer, skulpturer og slotsbygninger.


Læs også: 12 Smukke og Eventyrlige Slotte i Tyskland

Schloss Nymphenburg - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Viktualienmarkt

Viktualienmarkt er uden tvivl én af de bedste oplevelser i München for enhver madelsker. Dette 200 år gamle gourmet madmarked ligger i centrum af byen og byder på mere end 140 boder. Her sælges der alt fra friske frugter, grøntsager og blomster til kød, oste og kaffe. Du kan også finde et stort antal gode restauranter og biergartens lige i nærheden.

 

8. Englischer Garten

Englischer Garten er en kæmpestor park, der starter i centrum af München og er én af verdens største byparker. Ja, faktisk er parken større end selveste Central Park i New York! Det siger altså ikke så lidt om dens enorme størrelse.

Inde i parken er der rig mulighed for at slappe af i de rolige grønne omgivelser. Du kan med fordel ligge i græsset, spille på boldbanerne, leje en robåd eller besøge en biergarten. Englischer Garten byder desuden også på en flod med mulighed for surfing samt en sø, et kinesisk tårn, et japansk tehus, et tempel og meget mere.

24 Must-See Seværdigheder og Oplevelser i München - Englischer Garten - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Eisbachwelle

Eisbachwelle ligger i udkanten af Englischer Garten og er en menneskeskabt bølge for enden af den ligeledes menneskeskabte Eisbach-flod. Bølgen er lige præcis stærk nok til, at den kan benyttes af professionelle surfere.

Det virker måske lidt surrealistisk, at man kan surfe midt i en europæisk storby, men den er altså god nok! Det skal dog lige siges, at det kun er en oplevelse for erfarne surfere. Én af de sjoveste oplevelser i München er alligevel at smutte en tur forbi, for at opleve surferne i action. Rygtet siger at de også surfer på floden om natten.

 

10. Frauenkirche

Frauenkirche er den største og mest kendte kirke i München. Den er virkelig stor og har faktisk plads til omkring 20.000 mennesker. Kirkens to høje kirketårne er et af de største vartegn i den bayerske hovedstad.

De høje tårne kan faktisk ses fra det meste af byen, fordi der ikke må bygges huse i centrum, der overgår tårnenes højde. Ifølge legenden har selveste djævlen desuden sat sit fodaftryk ved indgangen til kirken.

Frauenkirche - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Hofbräuhaus am Platzl

Hofbräuhaus am Platzl er én af de absolut mest populære must-see seværdigheder og oplevelser i München. Det er et af de ældste bryggerier i verden med en historie, der går helt tilbage til 1589.

Når du besøger bryggeriet, sidder du faktisk i de selvsamme lokaler som bl.a. Hitler, Mozart, Louis Armstrong og John F. Kennedy engang har sat i.

Befolkningen i München, og hele Bayern generelt, er meget glade for øl. Så hvis du går glip af Oktoberfest, er du simpelthen nødt til at besøge Münchens mest populære biergarten. Stemningen er helt fantastisk, og maden og øllene smager fremragende.

 

12. Residenz

Residenz er et gammelt kongeslot, der har været hjem til de bayerske herskere gennem århundreder. Da regionen blev en del af Tyskland, blev slottet overdraget til staten, og siden 1920 har det været åben for offentligheden.

I dag anses Residenz som et af de fineste slotsmuseer i Europa, og er selvfølgelig også én af de vigtigste must-see seværdigheder i München. Residenz er et yderst omfattende palads med mange fornemme bygninger og dekorative haveanlæg.

Når du besøger slotsmuseet, bliver du mødt af et imponerende syn af forskellige arkitektoniske stilarter, smukt udsmykkede værelser og en yderst imponerende kunstsamling. Du kan bl.a. opleve de bayerske kronjuveler og Antiquarium, der er den største og mest overdådige renæssancesal nord for Alperne.

24 Must-See Seværdigheder og Oplevelser i München - Residenz - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Deutsches Museum

På Museumsøen i hjertet af München finder du Deutsches Museum, der er verdens største museum dedikeret til teknologi og videnskab. Her finder du 28 permanente udstillinger med tusindvis af genstande, der strækker sig over alt fra astronomi og fysik til energi og teknik.

Deutsches Museum er kæmpestort, så du skal ikke regne med at når det hele på ét enkelt besøg. Det er uden tvivl en af de bedste oplevelser i München for alle uanset alder. Der er også masser af sjove aktiviteter og interaktive genstande for børn.

 

14. Oktoberfest

Okay, det er selvfølgelig kun muligt at opleve Oktoberfest, hvis du er i byen når det afholdes. Men HVIS du tilfældigvis er i München i midten/slutningen af september eller starten af oktober, er du simpelthen nødt til at opleve Oktoberfest! Det er uden tvivl én af de absolut største og bedste oplevelser i München.

Hvert år (når der ikke er Corona) ankommer millioner af mennesker til byen, bare for at opleve Oktoberfest i München. Den årlige tyske folkefest er en autentisk oplevelse med en helt fantastisk festlig stemning. Her er der skummende fadøl i lange baner og syngende folk i lederhosen, der danser på bordende.

Oktoberfest - Rejs Dig Lykkelig

 

15. Botanischer Garten

Den botaniske have i München er én af de største og vigtigste botaniske haver i verden. Den dækker et område på mere end 21 hektar og er hjem til mere end 19.000 forskellige plantearter. Her kan du opleve flere forskellige temahaver og besøge de store drivhuse med et væld af planter, farver og dufte. Botanischer Garten er en skøn rolig oase midt i storbyens travlhed.

 

16. Allianz Arena

Allianz Arena er et kæmpestort moderne stadion i München med plads til omkring 75.000 tilskuere. Siden åbningen i 2005 har det fungeret som hjemmebane for Bayern München, der er Tysklands største fodboldhold. Facaden på stadionet ændrer på imponerende vis farve alt efter, hvilke hold der spiller.

Hvis du er en vaskeægte fodboldentusiast, er der ingen tvivl om at Allianz Arena er én af de bedste oplevelser i München. Du kan enten vælge at købe billetter til en af Bayern Münchens kampe eller opleve stadionet på en guidet rundvisning. Du kan købe billetter til en rundvisning på Allianz Arena her (reklamelink).

24 Must-See Seværdigheder og Oplevelser i München - Allianz Arena - Rejs Dig Lykkelig

 

17. Pinakothek-museerne

Pinakothek-museerne består af tre individuelle museer, der hver især er blandt de bedste oplevelser i München for kunstinteresserede. Det mest populære er Alte Pinakothek, der er ét af verdens ældste kunstgallerier. Ved grundlæggelsen i 1836, var Alte Pinakothek faktisk det største kunstmuseum i verden.

Alte Pinakothek huser en stor samling af kunstværker, der primært stammer fra perioden mellem 1300-tallet og 1700-tallet. Neue Pinakothek udstiller derimod primært kunstværker fra 1800-tallet imens Pinakothek der Modernes kunstsamling består af moderne kunst.

 

18. St. Peterskirken

St. Peterskirken er den ældste kirke i München, men siden grundlæggelsen i 1158 er den blevet genopført af flere omgange. Fra kirkens 91 meter høje kirketårn, der går under navnet Alter Peter, kan du opleve én af de bedste udsigter over München. Det kræver godt nok lige at du bestiger omkring 300 trappetrin, men udsigten fra toppen er alt besværet værd.

24 Must-See Seværdigheder og Oplevelser i München - St. Peterskirken - Rejs Dig Lykkelig

 

19. Haus der Kunst

Én af de bedste oplevelser i München for kunstinteresserede, er at besøge Haus der Kunst. Museet åbnede dørene i 1937 med udstillinger af, hvad Hitler og det nazistiske parti betragtede som Tysklands fineste kunst. I dag er der til gengæld udstillet en stor samling af moderne kunstværker, som Hitler og nazisterne med stor sandsynlighed vender sig i graven over.


Læs også: Vigtige 2. Verdenskrig Seværdigheder i Tyskland

 

 

20. Olympiapark

Olympiapark blev opført i forbindelse med sommer-OL i 1972 og er sidenhen blevet ualmindeligt godt vedligeholdt. Udover OL i 1972, er Olympiapark også kendt for VM-finalen i fodbold i 1974, hvor Vesttyskland vandt over Holland.

Inde i Olympiapark, kan du beundre de fascinerende bygninger, slappe af i parkens grønne omgivelser eller prøve nogle af de mange sportsfaciliteter. Der afholdes desuden ofte koncerter og andre spændende begivenheder i parken.

Du må heller ikke glemme at tage en tur op i det 291 høje Olympiaturm. Her finder du en udsigtsplatform i 190 meters højde, hvorfra der er en fantastisk udsigt over München.

Olympiapark - Rejs Dig Lykkelig

 

De Bedste Oplevelser i München og Omegn


Der findes også et stort antal spændende oplevelser i kort afstand fra München. Du kan nemt nå frem til dem ved hjælp af enten bil, offentlig transport eller arrangerede ture. Her får du en liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i nærheden af München.

21. Neuschwanstein Slot

Neuschwanstein Slot ligger omkring 120 kilometer sydvest for München og er helt klart køreturen værd! Det er nemlig ikke bare et af de smukkeste slotte i Tyskland, men også i resten af verden. Det eventyrlige slot er så populært, at det er blevet et stort symbol for Tyskland.

Slottet ligner mest af alt noget, der er taget direkte ud af et eventyr. Grunden til dette skyldes måske, at end ikke Walt Disney kunne stå for slottets charme. Han endte med at bruge Neuschwanstein Slot som inspiration til det verdenskendte Disney-slot.

Du kan købe billetter til en guidet dagstur fra München til Neuschwanstein Slot her (reklamelink). Turen inkluderer transport, guide og stop ved Neuschwanstein Slot, Hohenschwangau Slot og Linderhof Slot. Du skal dog være opmærksom på at entrebilletter IKKE er inkluderet i prisen.

Neuschwanstein Slot - Rejs Dig Lykkelig

 

22. Linderhof Slot

Linderhof Slot som er en del af førnævnte udflugt, er endnu et smukt slot i det sydlige Tyskland. Det er ikke ligefrem specielt stort, men det er til gengæld yderst overdådigt med en arkitektur, der er inspireret af selveste Versailles slottet i Frankrig. Linderhof Slot er smukt omgivet af en stor dekorativ barokhave med alverdens planter, statuer og kunstneriske tilføjelser.

 

23. Therme Erding

Omkring 40 kilometer nordøst for München, finder du Therme Erding, der er Europas største termiske badekompleks og verdens største spacenter. Her finder du et stort antal vandfaciliteter for børn og voksne, både indendørs og udendørs.

Når du besøger Therme Erding, kan du slappe af i verdens største spa-kompleks, nyde de varme swimmingpools eller modtage wellness-behandlinger. Du kan også suse afsted i et stort antal rutsjebaner, hoppe i bølgerne i bølgebassinet eller deltage i sjove vandaktiviteter. Der er virkelig mange muligheder og det er nemt at få en hel dag til at gå derinde.


Læs også: Top 10 Forlystelsesparker i Tyskland

 

24 Must-See Seværdigheder og Oplevelser i München - Therme Erding - Rejs Dig Lykkelig

 

24. Dachau Koncentrationslejr

Dachau Koncentrationslejr ligger kun omkring 30 kilometer nordvest for München og er en af de mest rørende oplevelser i München og omegn. Dachau var den første nazistiske koncentrationslejr i Europa og er desuden også dén lejr, der er blevet benyttet i længst tid.

Siden Hitler beordrede lejren åben i 1933 og frem til lukningen i 1945, er der sket mange grusomheder i lejren. Ja, faktisk blev mere end 30.000 mennesker dræbt i Dachau under 2. verdenskrig. Alt det kan du lære meget mere om i den gamle koncentrationslejr, der i dag fungerer som et mindesmærke og museum.

Du kan med fordel købe billetter til en guidet tur til Dachau Koncentrationslejren her (reklamelink). Turen er inklusive transport til og fra München. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er en oplevelse for børn under 14 år.

24 Must-See Seværdigheder og Oplevelser i München - Dachau Koncentrationslejr - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i München, Tyskland. Hvad er dine favoritoplevelser i München? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Tyskland:

… Eller læs alle artikler fra Tyskland.

Planlæg din tur til München:

Bestil fly til München (reklamelink)

Bestil hotel i München (reklamelink)

Bestil pakkerejse til München (reklamelink)

Bestil biludlejning i München(reklamelink)

Bestil oplevelser i München (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *