16 Utrolige Seværdigheder og Oplevelser i Nordjylland - Rejs Dig Lykkelig

21 Utrolige Seværdigheder og Oplevelser i Nordjylland

Leder du efter sjove ting at lave i Nordjylland? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste seværdigheder og oplevelser i Nordjylland.

I Nordjylland bliver du mødt af et stort antal spændende seværdigheder og oplevelser for hele familien – for store såvel som små.

Her finder du alt fra storslåede naturoplevelser og populære forlystelsesparker til sjove gratis oplevelser og historiske seværdigheder. Ja, faktisk kan du finde lidt af det hele i toppen af Danmark!

Hvis du bor i Nordjylland eller planlægger en tur dertil, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Nordjylland.

 

Seværdigheder og Oplevelser i Nordjylland:


1. Rubjerg Knude Fyr

Rubjerg Knude Fyr står på Rubjerg Knudes imponerende vandreklit nær Lønstrup og Løkken i Nordjylland. Fyret blev bygget for mere end 120 år siden og byder på en storslået udsigt over Vesterhavet og Vendsyssel fra 100 meters højde.

Som et resultat af den barske natur og de hårde storme i området, der langsomt får klinten til at forsvinde, har Rubjerg Knude Fyr været faretruende tæt på at styrte i havet. I oktober 2019 valgte man dog heldigvis at redde fyret, som blev flyttet 70 meter ind i landskabet.

Rubjerg Knude Fyr - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Tomas EidsvoldUnsplash

 

2. Troldejagt i Nordjylland

Rundt omkring i Danmark – og resten af verden, kan du finde et stort antal kæmpestore trolde i genbrugstræ. De ligger spredt ud over smukke og skjulte lokationer, som gør det oplagt at tage på troldejagt i naturen.

De mange troldeskulpturer er lavet af den danske skulptør Thomas Dambo. Under Covid-19 pandemien lavede han endnu flere trolde, som blev blevet spredt ud over det danske sommerland.

I Nordjylland finder du bl.a. en trold på Egholm nær Aalborg og i nærheden af Hurup Thy. Du kan se et skattekort med ledetråde til at finde troldene her: Trollmap.com.

 

3. Nordsøen Oceanarium

Nordsøen Oceanarium i Hirtshals er Nordeuropas største akvarium med 6 millioner liter vand og 81 forskellige dyrearter fra Nordsøen. Her er der imponerende 10.000 kvadratmeter at udforske indendørs og 6.000 kvadratmeter udendørs.

Når du besøger Nordsøen Oceanarium, kan du tage på opdagelse i et stort antal forskellige akvarier. Her kan du hilse på hajer, sæler, skaldyr og mange andre havdyr.

Der er ingen tvivl om at Nordsøen Oceanarium er en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Nordjylland for børnefamilier!

16 Oplevelser i Nordjylland - Nordsøen Oceanarium - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Palmestranden

I Frederikshavn ligger en af Danmarks mest usædvanlige badestrande. Her i det kolde nord, kan du blive bidt af en caribisk stemning med hvidt sand, svajende palmer og brusende blå bølger.

At ligge på en palmestrand i Danmark er virkelig en af de mest specielle oplevelser i Nordjylland! Palmestranden er børnevenlig og byder på mange sjove aktiviteter og faciliter.

Udover at slappe af og bade i havet, kan du bl.a. også spille beachvolley, besøge iskiosken eller den tropiske strandbar. Bemærk at de omkring 100 palmer på Palmestranden flyttes ind i et gartneri i de kolde måneder.

Palmestranden - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Bunkermuseum Hanstholm

Bunkermuseum Hanstholm er Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. verdenskrig. Det er dermed også Danmarks største bunkermuseum og en af de bedste historiske seværdigheder og oplevelser i Nordjylland.

Den store kystbefæstning blev bygget af Nazityskland på beordring af Hitler. Det var oprindeligt bemandet af tyske soldater, som skulle beskytte Nordsøen mod fjender.

I dag kan du udforske det enorme bunkermuseum med bunkere, et dokumentationscenter, et frilandsmuseum, kanoner og meget mere.

 

6. Klitmøller

Klitmøller bliver også kaldt for Cold Hawaii, fordi det er et af Europas bedste surfspots. Ja, faktisk er Klitmøller det bedste sted at surfe i hele Nordeuropa!

Den store titel og de gode surferforhold tiltrækker selvfølgelig mange surfere fra nær og fjern. Det betyder også, at der er rig mulighed for at prøve at surfe.

Hvis du ikke er den fødte surfer, men alligevel gerne vil prøve kræfter med det, kan du med fordel besøge en af de mange surfskoler i Klitmøller. Glem heller ikke at slå vejen forbi Nationalpark Thy, som kun ligger en kort køretur derfra.

16 Utrolige Seværdigheder og Oplevelser i Nordjylland - Klitmøller - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Marc NajeraUnsplash

 

7. Voergaard Slot

Voergaard Slot er et gammelt renæssanceslot, som blev opført mellem 1481 og 1590. Slottet er så smukt, at det tidligere er kåret som Danmarks smukkeste herregård.

Her kan du tage på en guidet rundvisning, hvor du lærer om slottets eventyrlige historie. Historien inkluderer bl.a. fortællinger om den herskesyge Ingeborg Skeel, som i dag menes at spøge på slottet.

Du kan også se en frygtindgydende fangekælder, kongelige antikviteter og en af Danmarks mest værdifulde private kunstsamlinger. Der er fri adgang til parken uden for Voergaard Slot, hvor du bl.a. kan se Danmarks bredeste voldgrav.

 

8. Jesperhus Blomsterpark

På Mors i Limfjorden finder du Jesperhus Blomsterpark, som tilhører Jesperhus Feriepark. Her kan du besøge Skandinaviens største blomsterpark med en overflod af farverige og duftende blomster.

Inde i parken er der flere forskellige blomsterhaver såsom rosenhaven og H.C. Andersens eventyrhave. Der er desuden også mange sjove aktiviteter og attraktioner for børnefamilier.

Jesperhus Blomsterpark byder bl.a. på en indendørs jungle zoo med mere end 50 dyr. Derudover er der også et udendørs legeland, en indendørs legeplads, forlystelser, bondegårdsdyr, en 4D-biograf og meget mere.

Jesperhus Blomsterpark - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Grenen

En af de bedste naturoplevelser i Nordjylland er selvfølgelig at besøge Grenen, som er Danmarks nordligste punkt. Her mødes de to have Kattegat og Skagerrak, hvilket skaber et helt unikt naturfænomen.

Det er uden tvivl en stor oplevelse at stå med ét ben i hvert hav. Du skal dog være opmærksom på, at det er livsens farligt at bade i de kraftige strømme ved Grenen.

For at nå ud til Grenen, kan gå en tur langs kysten, som har et rigt dyreliv. Du kan også hoppe på Sandormen, der fragter besøgende frem og tilbage mellem Grenen og parkeringspladsen.


Læs også: 16 Seværdigheder i Skagen

 
Grenen - Rejs Dig Lykkelig
Foto af SevakUnsplash

 

10. Sea War Museum Jutland

Hvis du interesserer dig for verdenshistorie, er Sea War Museum Jutland måske en af de bedste oplevelser i Nordjylland for dig! Det ligger i Thyborøn og er et krigsmuseum, som fortæller historien om 1. verdenskrig.

På museet er der især fokus på verdens største søslag, Jyllandsslaget, som fandt sted omkring 100 kilometer ud for den jyske vestkyst i 1916. Her kæmpede 250 skibe med 100.000 mænd fra den tyske og britiske flåde om herredømmet.

Efter det voldsomme slag, der kunne høres helt i Thyborøn, lå 25 skibe på havets bund og 8.645 søfolk mistede livet. I dag er der oprettet en mindepark for Jyllandsslaget i klitterne udenfor museet.

 

11. Bulbjerg Fuglefjeld

Bulbjerg Fuglefjeld er det danske fastlands eneste fuglefjeld (der findes også fuglefjelde på Bornholm). Det ligger ved Bulbjerg, der også kaldes for ”Jyllands skulder” og er kendt for at være Jyllands eneste klippe.

Den massive kalkstensklippe skyder dramatisk op i en højde på 47 meter over havets overflade og byder på en enestående udsigt. Den unikke og smukke nordjyske natur ved Bulbjerg, har resulteret i at området er fredet.

Glem heller ikke at se den gamle observationsbunker fra 2. verdenskrig samt Skarreklit, der engang var en 16 meter høj strandpille. Den knækkede desværre i 1978, så i dag ligger resterne af den som en stor sten i havet.

16 Utrolige Seværdigheder og Oplevelser i Nordjylland - Bulbjerg Fuglefjeld - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Razvan MirelUnsplash

 

12. Skulpturparken Blokhus

Skulpturparken Blokhus er en imponerende skulpturpark på 20.000 m2. Det er Danmarks største udendørs skulpturudstilling med et stort antal skulpturer opført i sand, træ, metal, bronze, sten, granit og beton.

Parken er anlagt i skønne farverige haver med blomster, planter og kunstværker. Der er også masser af sjove aktiviteter for børnene med legeplads, hoppepude og meget mere.

Det helt store trækplaster i Skulpturparken Blokhus er dog parkens 10 imponerende sandskulpturer. De er lavet efter et nyt tema hvert år af nogle af verdens bedste sandskulptører.

Sandskulpturparken Blokhus - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Leo’s Legeland

Leo’s Legeland ligger i Aalborg og er en af de bedste oplevelser i Nordjylland for børnefamilier. Dette kæmpestore legeland er en del af, hvad der efter sigende er, Nordens største og mest besøgte legelandskæde.

I Leo’s Legeland kan børnene brænde noget krudt af på et stort antal klatrestativer, forhindringsbaner, trampoliner, boldbassiner, rutsjebaner og mere.

Her kan børnene snildt bruge flere timer på sjov og leg! Du kan også lade børnene prøve diverse sportsgrene, suse afsted på små køretøjer eller noget helt tredje.

 

14. Rold Skov

En af de bedste naturoplevelser i Nordjylland er at besøge Rold Skov, der er Danmarks næststørste skov. Her finder du en enestående og varieret natur med et bakket landskab og træer der er op til 300 år gamle.

Inde i Rold Skov ligger det kuperede hedelandskab Rebild Bakker, som inviterer til skønne gåture i den smukke nordjyske natur.

Hvis du leder efter oplevelser i Nordjylland for børn, kan du smutte en tur forbi den populære naturlegeplads, Røverknolden. Du kan også besøge Thingbæk Kalkminer, Troldeskoven, Gryden og meget mere.

Rebild Bakker i Rold Skov - Rejs Dig Lykkelig

 

15. Aalborg Zoo

I Aalborg Zoo kan du opleve mere end 1.500 dyr, der er fordelt på omkring 125 forskellige dyrearter. Her kan du bl.a. møde elefanter, næsehorn, giraffer, løver, aber, isbjørne, pingviner, søløver, orangutanger og kænguruer.

Når du besøger Aalborg Zoo, kan du komme helt tæt på dyrene, se fodringer og høre dyrepasserne fortælle om dyrene.

Du kan også besøge en dinosaurudstilling samt en udstilling med dyr fra istiden. Aalborg Zoo er helt klart en af de mest populære seværdigheder og oplevelser i Nordjylland for børnefamilier.

16 Oplevelser i Nordjylland - Aalborg Zoo - Rejs Dig Lykkelig

 

16. Kunsten Museum of Modern Art

Kunsten Museum of Modern Art i Aalborg er et moderne kunstmuseum og oplevelseshus. Ja, faktisk er det blandt de største museer med moderne kunst i Danmark.

Her finder du en stor samling af dansk og international samtidskunst med mere end 4.000 faste værker samt flere særudstillinger. Det er en af de bedste oplevelser i Nordjylland, hvis du interesserer dig for kunst.

 

17. Nationalpark Thy

Nationalpark Thy dækker over et enormt område på 244 kvadratkilometer, og er dermed den største nationalpark i Danmark. Det var faktisk også den første nationalpark i Danmark.

På grund af sin rå natur, kaldes Nationalpark Thy ofte for Danmarks sidste vildmark. Her er der fyldt med smuk og særpræget natur.

I Nationalpark Thy bliver du mødt af store naturoplevelser. Her er der mange gode vandrestier, ødemarker, klitheder, store skovområder, rene søer, brede sandstrande, historiske seværdigheder og et rigt dyreliv.

Nationalpark Thy - Rejs Dig Lykkelig

 

18. Fårup Sommerland

Fårup Sommerland åbnede dørene i 1975 og er dermed Danmarks ældste sommerland. Her kan du prøve mere end 60 sjove forlystelser til både børn og voksne.

Parken er blandt de største attraktioner i Danmark, og er selvfølgelig også en af de bedste oplevelser i Nordjylland. Her kan du prøve alt fra hurtige rutsjebaner til rolige karusseler.

Du kan f.eks. prøve Falken, som er Danmarks hurtigste trærutsjebane eller Lynet, der kan præstere med Danmarks vildeste acceleration. Fårup Sommerland er også hjem til Danmarks største badeland med et hav af udendørs aktiviteter for hele familien.


Læs også: Gode Forlystelsesparker i Danmark

 

19. Råbjerg Mile

Råbjerg Mile ligger lidt syd for Skagen og er ikke bare Danmarks, men også én af Europas største vandreklitter. Den store vandreklit indeholder omkring 3,5 millioner m3 sand og dækker over et område på cirka 2 kvadratkilometer.

Milens højeste punkt befinder sig cirka 40 meter over havets overflade og rykker sig omkring 15 meter årligt. Det er en helt speciel oplevelse at tage op i de uendelige sandbanker!

Når du er i området, skal du huske at smutte en tur forbi de andre store seværdigheder i Nordjylland, som ligger lige i nærheden.

16 Utrolige Seværdigheder og Oplevelser i Nordjylland - Råbjerg Mile - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Jan VasaUnsplash

 

20. Verdenskortet

Verdenskortet ligger ved Klejtrup Sø i nærheden af Hobro, og skal forestille en miniudgave af hele verden. I naturskønne omgivelser, kan du tage familien med på en jordomrejse på rekordtid.

Her er der både søer, floder, bjergkæder, flag og meget mere. Udover selve verdenskortet, er der også mange andre sjove aktiviteter.

Du kan f.eks. spille minigolf, hoppe på hoppepuder, lege på en stor naturlegeplads og klappe geder. Et besøg i Verdenskortet er en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Nordjylland for børnefamilier.

 

21. Lille Vildmose

Lille Vildmose er et utroligt smukt naturområde i nærheden af Aalborg. Med en størrelse på 7.600 hektar, er Lille Vildmose kendt for at være Nordeuropas største højmose samt det største fredede område i Danmark.

I mosens vilde og uberørte landskab, kan du være heldig at møde kongeørne, kronhjorte, vildsvin og endda elge!

Sidstnævnte virker måske lidt surrealistisk, men den er altså god nok, der findes majestætiske og gigantiske elge i Danmark. Du kan bare kun møde dem lige her i Lille Vildmose i Nordjylland.

16 Utrolige Seværdigheder og Oplevelser i Nordjylland - Elge i Lille Vildmose - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Kevin Noble Unsplash

Det var alt på denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Nordjylland. Hvad er dine favoritoplevelser i Nordjylland? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden, så andre kan få endnu mere inspiration til sjove aktiviteter i Nordjylland.

Læs flere artikler fra Danmark:

Populære Sommerhusområder i Jylland

Vilde Action Oplevelser i Jylland

26 Seværdigheder i Midtjylland

Danmarks UNESCO-Seværdigheder

… Eller læs alle artikler fra Danmark

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *