16 Utrolige Seværdigheder og Oplevelser i Nordjylland - Rejs Dig Lykkelig

21 Utrolige Seværdigheder og Oplevelser i Nordjylland

Leder du efter sjove ting at lave i Nordjylland? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste seværdigheder og oplevelser i Nordjylland.

I Nordjylland bliver du mødt af et stort antal spændende seværdigheder og oplevelser for hele familien. Her kan du finde alt fra store naturoplevelser og populære forlystelsesparker til sjove gratis oplevelser og historiske seværdigheder. I toppen af Danmark, kan du faktisk finde lidt af det hele.

Hvis du bor i Nordjylland eller planlægger en tur dertil, skal du blive hængende her på siden lidt endnu. Her får du en liste med nogle af de bedste seværdigheder og oplevelser i Nordjylland.

 

Seværdigheder og Oplevelser i Nordjylland:


1. Rubjerg Knude Fyr

Rubjerg Knude Fyr står på Rubjerg Knudes imponerende vandreklit nær Lønstrup og Løkken i Nordjylland. Fyret blev bygget for mere end 120 år siden og byder på en storslået udsigt over Vesterhavet og Vendsyssel fra 100 meters højde.

Som et resultat af den barske natur og de hårde storme i området, der langsomt får klinten til at forsvinde, har Rubjerg Knude Fyr været faretruende tæt på at styrte i havet. I oktober 2019 valgte man dog heldigvis at redde fyret, som blev flyttet 70 meter ind i landskabet.

Rubjerg Knude Fyr - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Tomas EidsvoldUnsplash

 

2. Troldejagt i Nordjylland

Rundt omkring i Danmark – og resten af verden, kan du finde et stort antal kæmpestore trolde i genbrugstræ. De ligger spredt ud over smukke og skjulte lokationer, der gør det oplagt at tage på troldejagt i naturen.

De mange troldeskulpturer er lavet af den danske skulptør Thomas Dambo. Under Covid-19 pandemien lavede han endnu flere trolde, der er blevet spredt ud over det danske sommerland. I Nordjylland finder du bl.a. en trold på Egholm nær Aalborg og i nærheden af Hurup Thy. Du kan se et skattekort med ledetråde til at finde troldene her: Trollmap.com.

 

3. Nordsøen Oceanarium

Nordsøen Oceanarium i Hirtshals er Nordeuropas største akvarium med 6 millioner liter vand og 81 forskellige dyrearter fra Nordsøen. Her er der imponerende 10.000 kvadratmeter at udforske indendørs og 6.000 kvadratmeter udendørs.

Når du besøger Nordsøen Oceanarium, kan du tage på opdagelse i et stort antal forskellige akvarier. Her kan du hilse på hajer, sæler, skaldyr og mange andre forskellige fiskearter. Der er ingen tvivl om at Nordsøen Oceanarium er en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Nordjylland for børnefamilier.

16 Oplevelser i Nordjylland - Nordsøen Oceanarium - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Palmestranden

I Frederikshavn, finder du en yderst usædvanlig badestrand i Danmark. Her i det kolde nord, kan du blive bidt af en caribisk stemning med hvidt sand, svajende palmer og brusende blå bølger. At ligge på en palmestrand i Danmark, er blandt de mest surrealistiske og specielle oplevelser i Nordjylland.

Palmestranden er en børnevenlig strand med mange sjove aktiviteter og faciliter. Udover at slappe af og bade i havet, kan du bl.a. også spille beachvolley, besøge iskiosken eller den tropiske strandbar. Bemærk at Palmestrandens omkring 100 palmer flyttes ind i et gartneri i de kolde måneder.

Palmestranden - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Bunkermuseum Hanstholm

I Hanstholm i Nordjylland, finder du Bunkermuseum Hanstholm, der er Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. verdenskrig. Det er dermed også Danmarks største bunkermuseum og en af de bedste historiske seværdigheder og oplevelser i Nordjylland.

Den store kystbefæstning blev bygget af Nazityskland på beordring af Hitler og var bemandet af tyske soldater, der skulle beskytte Nordsøen mod fjender. I dag kan du udforske det enorme bunkermuseum med bunkere, et dokumentationscenter, et frilandsmuseum, kanoner og meget mere.

 

6. Klitmøller

Klitmøller i Nordjylland bliver også kaldt for Cold Hawaii, da det er blandt Europas bedste surfspots. Ja, faktisk er Klitmøller det bedste sted at surfe i hele Nordeuropa. Den store titel og gode surferforhold tiltrækker selvfølgelig mange surfere fra nær og fjern.

Hvis du ikke er den fødte surfer, men alligevel gerne vil prøve kræfter med det, kan du med fordel besøge en af de mange surfskoler i Klitmøller. Du må heller ikke glemme at slå vejen forbi Nationalpark Thy, der ligger en kort køretur derfra.

16 Utrolige Seværdigheder og Oplevelser i Nordjylland - Klitmøller - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Marc NajeraUnsplash

 

7. Voergaard Slot

Voergaard Slot i Nordjylland er et fantastisk gammelt renæssanceslot, der blev opført mellem 1481 og 1590. Slottet er faktisk så smukt, at det blev kåret til at være Danmarks smukkeste herregård i 2018.

Der er mulighed for at komme på en guidet rundvisning på slottet, hvor du kan lære om slottets eventyrlige historie. Historien inkluderer bl.a. fortællinger om den herskesyge Ingeborg Skeel, der i dag menes at spøge på slottet.

Du kan også se en frygtindgydende fangekælder, kongelige antikviteter og en af Danmarks mest værdifulde private kunstsamlinger. Der er fri adgang til parken uden for Voergaard Slot, hvor du bl.a. kan se Danmarks bredeste voldgrav.8. Jesperhus Blomsterpark

På Mors i Limfjorden, finder du Jesperhus Blomsterpark, der er en del af Jesperhus Feriepark. Her kan du besøge Skandinaviens største blomsterpark med en overflod af farverige og duftende blomster.

Inde i parken er der flere forskellige blomsterhaver såsom rosenhaven og H.C. Andersens eventyrhave. Udover at nyde de mange blomster i Jesperhus Blomsterpark, kan du også udforske mange andre sjove attraktioner.

Du kan f.eks. besøge det udendørs legeland, den indendørs legeplads, prøve forlystelser, klappe bondegårdsdyr, ride på ponyer, besøge en 4D-biograf og meget mere. Jesperhus Blomsterpark byder også på en indendørs jungle zoo med mere end 50 forskellige dyr.

Jesperhus Blomsterpark - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Grenen

En af de bedste seværdigheder og naturoplevelser i Nordjylland er selvfølgelig at besøge Grenen, der er Danmarks nordligste punkt. Her mødes de to have Kattegat og Skagerrak, hvilket skaber et fantastisk og helt unikt naturfænomen.

Det er uden tvivl en stor oplevelse at stå med et ben i hvert hav. Du skal dog være opmærksom på at det er livsens farligt at bade i de kraftige strømme ved Grenen. For at nå ud til Grenen, kan du nyde en gåtur langs kysten, der har et rigt dyreliv. Du kan også hoppe på Sandormen, der fragter besøgende frem og tilbage mellem Grenen og parkeringspladsen.


Læs også: 16 Seværdigheder i Skagen

Grenen - Rejs Dig Lykkelig
Foto af SevakUnsplash

 

10. Sea War Museum Jutland

Sea War Museum Jutland ligger i Thyborøn og er et krigsmuseum, der fortæller historien om 1. verdenskrig i Nordsøen. Der er især fokus på verdens største søslag, Jyllandsslaget, som fandt sted omkring 100 kilometer ud for den jyske vestkyst i 1916.

Under Jyllandsslaget kæmpede 250 skibe med 100.000 mænd fra den tyske og britiske flåde om herredømmet. Efter det voldsomme slag, der kunne høres helt i Thyborøn, lå 25 skibe på havets bund og 8.645 søfolk havde mistet livet.

I dag er der oprettet en mindepark for Jyllandsslaget i klitterne ud for museet. Sea War Museum Jutland er en af de bedste oplevelser i Nordjylland, hvis du interesserer dig for verdenshistorien.

 

11. Bulbjerg Fuglefjeld

Bulbjerg Fuglefjeld er det danske fastlands eneste fuglefjeld (der findes også fuglefjelde på Bornholm). Det ligger ved Bulbjerg, der også kaldes for ”Jyllands skulder” og er kendt for at være Jyllands eneste klippe.

Den massive kalkstensklippe skyder dramatisk op i en højde på 47 meter over havets overflade og byder på en enestående udsigt. Den unikke og smukke nordjyske natur ved Bulbjerg, har resulteret i at området er fredet.

Når du besøger Bulbjerg Fuglefjeld, kan du også se Skarreklit, der engang var en 16 meter høj strandpille. Den knækkede desværre i 1978 og resterne af den ligger i dag som en stor sten i havet. Du kan også finde en gammel observationsbunker fra 2. verdenskrig.

16 Utrolige Seværdigheder og Oplevelser i Nordjylland - Bulbjerg Fuglefjeld - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Razvan MirelUnsplash

 

12. Skulpturparken Blokhus

Skulpturparken Blokhus er en imponerende skulpturpark på intet mindre end 20.000 m2. Det er Danmarks største udendørs skulpturudstilling med et stort antal skulpturer opført i sand, træ, metal, bronze, sten, granit og beton.

Parken er anlagt med skønne grønne og farverige haver, der er præget af blomster, planter og kunstværker. Der er også masser af sjove aktiviteter for børnene med legeplads, hoppepude og meget mere.

Et af de helt store trækplastre i Skulpturparken Blokhus er dog parkens 10 imponerende sandskulpturer. De er lavet efter et nyt tema hvert år af nogle af verdens bedste sandskulptører.

Sandskulpturparken Blokhus - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Leo’s Legeland

Leo’s Legeland i Aalborg er én af de bedste oplevelser i Nordjylland for børnefamilier. Dette kæmpestore legeland er en del af, hvad der efter sigende er, Nordens største og mest besøgte legelandskæde. Her kan børnene snildt bruge flere timer på sjov og leg.

Når du besøger Leo’s Legeland, kan børnene brænde noget krudt af på et stort antal klatrestativer, forhindringsbaner, trampoliner, boldbassiner, rutsjebaner og meget mere. Du Kan også lade børnene prøve diverse sportsgrene, suse afsted på små køretøjer eller noget helt tredje.

 

14. Rold Skov

En af de bedste naturoplevelser i Nordjylland er uden tvivl at besøge Rold Skov, der er Danmarks næststørste skov. Her finder du en enestående og varieret natur med et bakket landskab og træer der kan være op til 300 år gamle.

Inde i Rold Skov ligger det kuperede hedelandskab Rebild Bakker, der inviterer til skønne gåture i den smukke nordjyske natur. Hvis du leder efter oplevelser i Nordjylland for børn, kan du smutte en tur forbi den yderst populære naturlegeplads, Røverknolden. Du kan også besøge Thingbæk Kalkminer, Troldeskoven, Gryden og meget mere.

Rebild Bakker i Rold Skov - Rejs Dig Lykkelig

 

15. Aalborg Zoo

I Aalborg Zoo kan du opleve mere end 1.500 dyr, der er fordelt udover omkring 125 forskellige dyrearter. Her kan du bl.a. møde elefanter, næsehorn, giraffer, løver, aber, isbjørne, pingviner, søløver, orangutanger, kænguruer og mange andre dyrearter.

Når du besøger Aalborg Zoo, kan du komme helt tæt på dyrene, se fodringer og høre dyrepasserne fortælle om dyrene. Du kan også besøge en dinosaurudstilling og en udstilling med dyr fra istiden. Der er ingen tvivl om at Aalborg Zoo er en af de mest populære oplevelser i Nordjylland for børnefamilier.

16 Oplevelser i Nordjylland - Aalborg Zoo - Rejs Dig Lykkelig

 

16. Kunsten Museum of Modern Art

Kunsten Museum of Modern Art i Aalborg er et moderne kunstmuseum og oplevelseshus, der er blandt de største museer med moderne kunst i Danmark. Her finder du en stor samling af dansk og international samtidskunst med mere end 4.000 faste værker samt flere særudstillinger. Det er helt klart én af de bedste oplevelser i Nordjylland, hvis du er interesseret i kunst.

 

17. Nationalpark Thy

Nationalpark Thy dækker et enormt område på 244 kvadratkilometer og er dermed den største nationalpark i Danmark. Det var faktisk også den første nationalpark i Danmark. På grund af sin rå natur, kaldes Nationalpark Thy ofte for Danmarks sidste vildmark.

Når du besøger Nationalpark Thy, kan du nyde den smukke og særprægede natur. Her er der gode vandrestier, ødemarker, klitheder, store skovområder, rene søer, brede sandstrande, historiske seværdigheder og et rigt dyreliv. Et besøg i Nationalpark Thy er helt klart en af de bedste naturoplevelser i Nordjylland!

Nationalpark Thy - Rejs Dig Lykkelig

 

18. Fårup Sommerland

I Fårup mellem Blokhus og Løkken ligger Fårup Sommerland, der åbnede dørene i 1975 og dermed er Danmarks ældste sommerland. Her kan du prøve mere end 60 sjove forlystelser til både børn og voksne.

Fårup Sommerland er blandt de største attraktioner i Danmark og er selvfølgelig en af de bedste oplevelser i Nordjylland. I Fårup Sommerland, kan du prøve alt fra hurtige rutsjebaner til rolige børnekarusseler.

Du kan f.eks. prøve Falken, der er Danmarks hurtigste trærutsjebane eller Lynet, der kan præstere med Danmarks vildeste acceleration. Fårup Sommerland er også hjem til Danmarks største badeland med et hav af udendørs aktiviteter for hele familien.

 

19. Råbjerg Mile

Råbjerg Mile ligger lidt syd for Skagen og er ikke bare Danmarks, men også én af Europas største vandreklitter. Den store vandreklit indeholder omkring 3,5 millioner m3 sand og dækker et område på ca. 2 kvadratkilometer.

Milens højeste punkt befinder sig ca. 40 meter over havets overflade og rykker sig omkring 15 meter årligt. Det er en stor og helt speciel oplevelse at tage op på de uendelige sandbanker! Når du er i området, skal du også huske at smutte forbi de andre store seværdigheder i Nordjylland, der ligger lige i nærheden.

16 Utrolige Seværdigheder og Oplevelser i Nordjylland - Råbjerg Mile - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Jan VasaUnsplash

 

20. Verdenskortet

Verdenskortet ligger ved Klejtrup Sø i nærheden af Hobro og skal forestille en miniudgave af hele verden. I naturskønne omgivelser, kan du tage familien med på en jordomrejse på rekordtid. Her er der både søer, floder, bjergkæder, flag og meget mere.

Udover selve verdenskortet, er der også mange andre sjove aktiviteter. Du kan for eksempel spille minigolf, hoppe på hoppepuder, lege på en stor naturlegeplads og klappe geder. Et besøg i Verdenskortet er uden tvivl en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Nordjylland for børnefamilier.

 

21. Lille Vildmose

Lille Vildmose er et utroligt smukt naturområde i nærheden af Aalborg. Med en størrelse på 7.600 hektar, er Lille Vildmose kendt for at være Nordeuropas største højmose samt det største fredede område i Danmark.

I mosens vilde og uberørte landskab, kan du være heldig at møde kongeørne, kronhjorte, vildsvin og endda elge! Sidstnævnte virker måske lidt surrealistisk, men den er altså god nok, der findes majestætiske og gigantiske elge i Danmark. Du kan bare kun møde elge i Danmark lige her i Lille Vildmose i Nordjylland.

16 Utrolige Seværdigheder og Oplevelser i Nordjylland - Elge i Lille Vildmose - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Kevin Noble Unsplash

Det var alt på denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Nordjylland. Hvad er dine favoritoplevelser i Nordjylland? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden, så andre kan få endnu mere inspiration til sjove aktiviteter i Nordjylland.

Læs mere fra Danmark:

… Eller læs alle artikler fra Danmark

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.