Rejsebudget på USAs østkyst - Rejsdiglykkelig.dk

Rejsebudget på USA’s Østkyst

Planlægger du et road trip i USA? Så er du simpelthen nødt til, at tjekke dette rejsebudget fra vores road trip på USA’s østkyst.

Sommerferien er endnu engang blevet brugt i USA, som er vores absolutte yndlingsland! Denne gang valgte vi Californien fra i sidste øjeblik, og besøgte i stedet USA’s Østkyst.

Vi havde 18 nætter og på vores road trip kom vi bl.a. forbi Washington D.C., Niagara Falls, Boston, Savannah, Lancaster County og et par nationalparker.

New York City blev valgt fra undervejs, da det virkede uoverskueligt med en bil og et lavt budget.

Vi brugte appen Spendee til, at holde styr på vores rejsebudget på USA’s Østkyst. Der er medregnet alle udgifter undervejs fra hoteller og flybilletter til shopping og fornøjelser.

Husk, at priserne for f.eks. flybilletter og fornøjelser svinger meget fra person til person. Vi forsøger altid at leve så billigt som muligt uden at leve på en sten.

Vi har dog sløset lidt mere med pengene denne gang end på vores tidligere road trips i USA. Du kan læse en detaljeret beskrivelse af hver post i vores rejsebudget på USA’s Østkyst herunder.

Rejsebudget på USAs østkyst - Washington D.C. - Rejsdiglykkelig.dk

 

Rejsebudget på USA’s Østkyst


Priserne er for 18 dages road trip i USA for 2 personer

Fly: 13.956 kr.

Hotel: 7.309 kr.

Mad: 2.810 kr.

Drikkevarer: 705 kr.

Indkøb: 249 kr.

Biludlejning: 6.903 kr.

Benzin: 2.093 kr.

Parkering: 630 kr.

Oplevelser: 332 kr.

Fornøjelser: 1.118 kr.

Shopping: 2.029 kr.

 

Samlede udgifter: 38.134 kr.

Samlede udgifter pr. person: 19.067 kr.

Udgifter pr. dag: 2.118,50 kr.

Udgifter pr. dag pr. person: 1.059 kr.

Rejsebudget på USA's Østkyst - Rejsdiglykkelig.dk

 


Detaljer om vores rejsebudget på USA’s Østkyst


Fly

Flybilletterne var ikke ligefrem billige. Ja, faktisk betalte vi et ubehageligt højt beløb på 13.956 kr. for 2 personer fra Billund til Washington Dulles International Airport tur-retur.

Det koster næsten altid ekstra, at have kufferter med til USA. I vores tilfælde udgør cirka 2.000 kr. af beløbet to kufferter.

Vores flybilletter kostede dermed 6.978 kr. pr. person inkl. en kuffert pr. person.

Vi fløj med Lufthansa på vejen derhen og Brussels Airlines på vejen hjem. Det er muligt, at finde billigere flybilletter. Vi bestilte først billetterne 5 dage før afrejse og måtte derfor betale den høje pris.

 

Hotel

På 18 nætter brugte vi 7.309 kr. på hoteller. Det svarer til et gennemsnit på 406 kr. pr. overnatning for 2 personer.

Vi bruger altid Hotels.com (reklamelink) til, at bestille vores hoteller. På den måde kan vi få gratis bonusovernatninger på selve turen eller en kommende rejse.

På vores road trip fik vi indløst to bonusovernatninger, hvilket sparede os for 556 kr. Vi forsøger altid, at finde de billigste overnatninger. Denne gang har vi dog betalt lidt ekstra for bedre bedømte hoteller og moteller.

Det var da også tydeligt, at hotelværelserne var renere og mindre slidte end på tidligere road trips. Der var dog lige et hotel, som virkelig var ulækkert med bedbugs og små kryb!

Rejsebudget på USAs østkyst - Overnatning - Rejsdiglykkelig.dk

 

Mad

Det var egentligt planen, at vi skulle leve af billig mad – og det gjorde vi sådan set også.

Problemet var bare, at vi havde planlagt, at spare mange penge ved at købe morgenbrød i supermarkederne – ligesom i Australien. Sådan blev det bare ikke helt…

Vi havde utroligt svært ved, at stå for alle vores yndlings fastfoodkæder og endte nok med, at spise der lidt for ofte. Vi sparede dog alligevel meget ved, at spise på fastfoodkæderne, da man ikke skal give drikkepenge.

Undervejs på turen spiste vi kun på to billige diners, men det smagte faktisk ikke bedre end f.eks. Panda Express, Dominos eller Wendy’s.

Vores madbudget endte på 2.810 kr. for 2 personer i 18 dage. Det svarer til et gennemsnit på 78 kr. pr. person pr. dag.

 

Drikkevarer

På vores road trip brugte vi 705 kr. på drikkevarer i 18 dage. Det svarer til sølle 19,50 kr. pr. person pr. dag!

Der er kun medregnet drikkevarer fra supermarkeder, tankstationer osv., da drikkevarer til maden er medregnet i madposten.

Vi købte ofte gigantiske sodavand fra tankstationerne til omkring 6,50 kr. pr. stk. De var så store, at de nemt kunne holde det halve af dagen. Kopperne var lavet af en slags flamingo, så de kunne holde sig kolde i timevis.

Hvis vi ikke kunne få de store sodavand, købte vi en mindre model på McDonald’s. Selvom at den var mindre, var det altså alligevel en ekstra large sodavand til omkring 7,50 kr.!

Rejsebudget på USAs østkyst - Drikkevarer - Rejsdiglykkelig.dk

 

Indkøb

Under vores road trip købte vi selvfølgelig lidt ind i supermarkeder, hvis vi f.eks. havde lyst til brød, kager, chips og popcorn. De drikkevarer vi købte i supermarkederne er medregnet i posten med drikkevarer.

Vi endte kun med at bruge 249 kr. på indkøb, hvilket svarer til 7 kr. pr. person pr. dag.

Det var derfor den laveste udgift på turen. Den kunne dog sagtens have været højere, hvis vi f.eks. havde købt morgenbrød i supermarkederne.

 

Biludlejning

Vores udlejningsbil kostede 6.903 kr. for 18 dage, hvilket svarer til en pris på 383,50 kr. pr. dag. Vi betalte dermed 192 kr. pr. person pr. dag.

Vi sørger altid for, at være dækket af en bilforsikring. Omkring 1.000 kr. af prisen dækker netop over en tilkøbt forsikring.

Vi lejede en bil på Rentalcars.com i økonomi-klassen, som skulle være en Ford Fiesta eller tilsvarende. Da vi ankom til Thrifty’s udlejningsområde ved Dulles Airport, havde de kun én enkelt bil tilbage i økonomi-klassen.

Det virkede generelt som et meget uprofessionelt sted og vores udlejningsbil viste sig, at være en lille Toyota Yaris…

Det var en utroligt skrabet model, som var meget slidt. Alt var bare i stykker. Det værste var dog, at der næsten ikke var noget dækmønster – og det regnede næsten hver dag på vores road trip.

Vi mente bestemt ikke, at det var en bil tilsvarende en Ford Fiesta. Uheldigvis, måtte vi dog bide i det sure æble.

Rejsebudget på USAs østkyst - Biludlejning - Rejsdiglykkelig.dk

 

Benzin

Vi brugte 2.093 kr. på benzin i 18 dage, hvilket svarer til 116 kr. pr. dag. Det kan godt være, at vi havde fået en dårlig bil, men den var da i det mindste meget økonomisk.

På 18 dage nedlagde vi 6.780 kilometer på de amerikanske landeveje. Det betyder, at vi i gennemsnit har kørt 377 kilometer pr. dag.

Den lave udgift til benzin bekræfter endnu engang, at benzinen i USA er utroligt billig! Benzinpriserne varierer dog meget fra stat til stat. Ja, faktisk kan der være mange penge at spare ved, at tanke i mindre byer på ruten.

 

Parkering

Det var en dyr fornøjelse, at parkerer bilen i storbyerne, men det var selvfølgelig en nødvendighed. Vi endte med at bruge 630 kr. på parkering i 18 dage, hvilket svarer til et gennemsnit på 35 kr. pr. dag.

I Washington D.C. og ved Niagara Falls betalte vi især mange penge for parkering. Det gode er til gengæld, at mange steder er gratis at besøge!

Vi har sparet mange penge på, at parkerer bilen på gaden fremfor i et parkeringshus eller en overvåget parkeringsplads.

Det har ikke været noget problem for os, at efterlade kufferterne i bilen imens. Vi sørgede bare for, at dække dem til med lidt tøj.

 

Oplevelser

Selvom at vi har oplevet mange spændende ting, endte vi kun med at bruge 332 kr. på oplevelser i 18 dage. Vi har dermed kun brugt sølle 166 kr. pr. person.

Det virker måske som om, at vi nærmest ikke har oplevet noget på turen så… Men det skyldes simpelthen, at de fleste oplevelser var gratis!

Vi betalte faktisk kun for, at besøge en national park og et nationalt monument.

Selvom at mange af de store seværdigheder er gratis, skal du ofte betale en god slat penge for parkering. Det er dog alle pengene værd og er stadig billigere end, hvis du skulle betale for entrébilletter.

Jeg tør slet ikke tænke på, hvad billetterne til verdenskendte seværdigheder som Niagara Falls og National Mall ved Det Hvide Hus så ville koste!

Rejsebudget på USAs østkyst - Oplevelser - Rejsdiglykkelig.dk

 

Fornøjelser

Vores fornøjelses-post er måske høj i forhold til andres, men det er der en helt særlig grund til. Vi har nemlig den dårlige vane, at vi begge er rygere.

Der er nok nogen, der rynker på næsen og tænker ”øh hvorfor skriver du rygning ind i budgettet?”. Det skyldes simpelthen, at jeg vil have alle udgifter med i vores rejsebudget.

Vi synes det er en stor hjælp, at se tilbage på vores egne udgifter og samle erfaringer. På denne tur brugte vi 1.118 kr. på fornøjelser i 18 dage. Det svarer til 559 kr. pr. person og 31 kr. pr. person pr. dag.

 

Shopping

Det tog lidt overhånd med shopping på vores road trip. Ja, faktisk brugte vi mange flere penge end vi plejer.

Vi brugte 2.029 kr. på shopping i 18 dage, hvilket svarer til 1.014,50 kr. pr. person. Det lyder ikke af meget, men vi plejer faktisk at begrænse os lidt mere.

Det er bare svært at stå imod, når der er så meget billigt tøj i USA! Udgifterne til shopping varierer selvfølgelig fra person til person. Der er sikkert mange, der kan bruge endnu mere på shopping i USA.

Rejsebudget på USAs østkyst - Shopping - Rejsdiglykkelig.dk

 

Vurdering af rejsebudget på USA’s Østkyst


Hvis vi ser bort fra de uhyggeligt dyre flybilletter, ser vores rejsebudget på USA’s Østkyst meget fornuftigt ud.

Det stemmer faktisk meget godt overens med udgifterne på vores 18-dages lange road trip i USA’s Vilde Vesten sidste år. Se vores rejsebudget i USA’s vilde veste.

Denne gang lejede vi dog bilen i næsten dobbelt så lang tid, så derfor var prisen også højere. Hvis vi havde bestilt flybilletter og lejet bilen i god tid er jeg sikker på, at vi kunne have sparet omkring 5.000 kr.

Set i bakspejlet, er det selvfølgelig lidt ærgerligt… Men vi er altid sent ude, når vi skal vælge en rejsedestination.

Vi kan rigtig godt lide, at have alle muligheder åbne. Det er bare ikke ligefrem et klogt økonomisk valg.

Rejsebudget på USAs østkyst - Transport - Rejsdiglykkelig.dk

Det var alt fra vores rejsebudget på USA’s østkyst. Planlægger du en tur til det østlige USA? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs alle artikler fra USA

Planlæg din rejse til USA:

 Bestil fly til USA (reklamelink)

Bestil hotel i USA (reklamelink)

 Bestil biludlejning i USA (reklamelink)

 Bestil oplevelser i USA (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *