Rejsebudget på USAs østkyst - Rejsdiglykkelig.dk

Rejsebudget på USA’s Østkyst

Planlægger du et road trip i USA? Så er du simpelthen nødt til at tjekke dette rejsebudget til et road trip på USA’s østkyst.

Sommerferien er endnu engang blevet brugt i USA, som er vores absolutte yndlingsland! Denne gang valgte vi Californien fra i sidste øjeblik, og besøgte i stedet USA’s Østkyst.

Vi havde 18 nætter og undervejs på vores road trip kom vi bl.a. forbi Washington D.C., Niagara Falls, Boston, Savannah, Lancaster County og et par nationalparker. Vi valgte New York City fra undervejs, da det virkede uoverskueligt med en bil og et lavt budget.

Vi brugte appen Spendee til at holde styr på vores rejsebudget på USA’s Østkyst. Der er medregnet alle udgifter undervejs, lige fra hoteller og flybilletter til shopping og fornøjelser.

Husk dog at priserne for f.eks. flybilletter og fornøjelser svinger meget fra person til person. Vi forsøger altid at leve så billigt som muligt, men uden at leve på en sten.

Vi har dog sløset lidt mere med pengene denne gang, end på vores tidligere road trips i USA. Du kan læse en detaljeret beskrivelse af hver enkelte post herunder i vores rejsebudget på USA’s Østkyst.

Rejsebudget på USAs østkyst - Washington D.C. - Rejsdiglykkelig.dk

 

Rejsebudget på USA’s Østkyst


Priserne er for 18 dages road trip i USA for 2 personer

Fly: 13.956 kr.

Hotel: 7.309 kr.

Mad: 2.810 kr.

Drikkevarer: 705 kr.

Indkøb: 249 kr.

Biludlejning: 6.903 kr.

Benzin: 2.093 kr.

Parkering: 630 kr.

Oplevelser: 332 kr.

Fornøjelser: 1.118 kr.

Shopping: 2.029 kr.

 

Samlede udgifter: 38.134 kr.

Samlede udgifter pr. person: 19.067 kr.

Udgifter pr. dag: 2.118,50 kr.

Udgifter pr. dag pr. person: 1.059 kr.

Rejsebudget på USA's Østkyst - Rejsdiglykkelig.dk

 


Detaljer om vores rejsebudget på USA’s Østkyst


Fly

Flybilletterne var ikke ligefrem billige. Ja, faktisk betalte vi et ubehageligt højt beløb på 13.956 kr. for 2 personer fra Billund til Washington Dulles International Airport tur-retur.

Det koster næsten altid ekstra at have kufferter med til USA. I vores tilfælde udgør cirka 2.000 kr. af beløbet to kufferter. Vores flybilletter kostede dermed 6.978 kr. pr. person inkl. en kuffert pr. person.

Vi fløj med Lufthansa på vejen derhen, og Brussels Airlines på vejen hjem. Det er muligt at finde meget billigere flybilletter. Vi bestilte først billetterne 5 dage før afrejse og måtte derfor betale den høje pris.

 

Hotel

Vi brugte 7.309 kr. på hoteller i 18 nætter, hvilket er et gennemsnit på 406 kr. pr. overnatning for 2 personer. Vi bruger altid Hotels.com til at bestille vores hoteller, så vi kan få gratis bonusovernatninger på selve turen eller en kommende rejse.

Undervejs på vores road trip fik vi indløst to bonusovernatninger, hvilket sparede os for 556 kr. Vi forsøger altid at finde de billigste overnatninger, men denne gang har vi været villige til at betale lidt ekstra pr. nat for hoteller og moteller, der er bedømt bedre.

Det var da også tydeligt, at vores hotelværelser generelt var mindre slidte og renere end på vores tidligere road trips. Der var dog lige et hotel, som virkelig var ulækkert med bedbugs og små kryb!

Rejsebudget på USAs østkyst - Overnatning - Rejsdiglykkelig.dk

 

Mad

Det var jo egentligt meningen, at vi skulle leve af billig mad – og det gjorde vi sådan set også. Men vi havde planer om, at spare mange penge ved at købe morgenbrød i supermarkederne- ligesom vi gjorde i Australien. Sådan blev det bare ikke helt…

Vi havde utroligt svært ved, at stå for alle vores yndlings fastfoodkæder og vi endte nok med at spise der lidt for ofte. Vi sparede dog alligevel mange penge ved at spise på fastfoodkæderne, da man ikke skal give drikkepenge.

Undervejs på turen spiste vi kun på to billige diners, men det smagte faktisk ikke bedre end f.eks. Panda Express, Dominos eller Wendy’s. Vores madbudget endte på 2.810 kr. for 2 personer i 18 dage, hvilket er et gennemsnit 78 kr. pr. person pr. dag.

 

Drikkevarer

På vores road trip brugte vi 705 kr. på drikkevarer i 18 dage, hvilket svarer til sølle 19,50 kr. pr. person pr. dag. Der er kun medregnet drikkevarer fra supermarkeder, tankstationer osv., da drikkevarer til maden er medregnet i madposten.

Vi købte ofte en kæmpestor sodavand fra tankstationerne til omkring 6,50 kr. pr. stk. Den var så stor, at den sagtens kunne holde det halve af dagen. Kopperne var lavet af en slags flamingo, så de kunne sagtens holde sig kolde i timevis.

Hvis vi ikke kunne finde de store sodavand på tankstationerne, købte vi en meget mindre model på McDonald’s. Selvom at den var mindre, var det altså alligevel en ekstra large sodavand til omkring 7,50 kr.!

Rejsebudget på USAs østkyst - Drikkevarer - Rejsdiglykkelig.dk

 

Indkøb

Under vores road trip købte vi selvfølgelig lidt ind i supermarkeder, hvis vi f.eks. havde lyst til brød, kager, chips og popcorn. De drikkevarer vi købte i supermarkederne er medregnet i posten med drikkevarer.

Vi endte kun med at bruge 249 kr. på indkøb, hvilket svarer til 7 kr. pr. person pr. dag. Det var den laveste udgift på turen, men den kunne sagtens have været højere, hvis vi f.eks. havde overholdt at købe morgenbrød i supermarkederne.

 

Biludlejning

Vores udlejningsbil kostede 6.903 kr. for 18 dage, hvilket svarer til en pris på 383,50 kr. pr. dag. Vi betalte dermed 192 kr. pr. person pr. dag. Vi sørger altid for at være dækket af en bilforsikring, og omkring 1.000 kr. af prisen er netop for en forsikring.

Vi lejede en bil på Rentalcars.com i økonomi-klassen, og skulle have haft en Ford Fiesta eller tilsvarende. Da vi ankom til Thrifty’s udlejningsområde ved Dulles Airport, havde de kun én enkelt bil tilbage i økonomi-klassen.

Det virkede generelt som et meget uprofessionelt sted, og vores udlejningsbil viste sig at være en lille Toyota Yaris… Det var en utroligt skrabet model, som var meget slidt og alt var bare i stykker. Det værste var dog, at der næsten ikke var noget dækmønster – og det regnede næsten hver dag på vores road trip.

Vi mente bestemt ikke at det var en bil tilsvarende en Ford Fiesta… For vi har lejet biler i økonomi-klassen i USA før. Men vi måtte bide i det sure æble og vi overlevede da også.

Rejsebudget på USAs østkyst - Biludlejning - Rejsdiglykkelig.dk

 

Benzin

Vi brugte 2.093 kr. på benzin i 18 dage, hvilket svarer til 116 kr. pr. dag. Det kan godt være vi havde lejet en dårlig bil, men den var da i det mindste meget økonomisk.

På 18 dage nedlagde vi 6.780 kilometer på de amerikanske landeveje. Det betyder at vi i gennemsnit har kørt 377 kilometer pr. dag, hvilket nok er lidt over det anbefalede.

Den lave udgift til benzin bekræfter endnu engang, at benzinen i USA er utroligt billig! Benzinpriserne varierer dog meget fra stat til stat. Ja, faktisk kan der være mange penge at spare ved, at tanke i mindre byer på ruten.

 

Parkering

Det var en dyr fornøjelse at parkerer bilen i de forskellige storbyer, men det var selvfølgelig en nødvendighed. Vi endte med at bruge 630 kr. på parkering i 18 dage, hvilket svarer til et gennemsnit på 35 kr. pr. dag.

I Washington D.C. og ved Niagara Falls, betalte vi især mange penge for parkering. Det gode er til gengæld at mange af stederne er gratis at besøge!

Vi har sparet mange penge på, at parkerer bilen på gaden fremfor i et parkeringshus eller en overvåget parkeringsplads. Det har ikke været noget problem at efterlade kufferterne i bilen imens. Vi sørgede bare for, at dække dem til med lidt tøj.

 

Oplevelser

Selvom at vi har oplevet mange spændende ting, endte vi kun med at bruge 332 kr. på oplevelser i 18 dage. Vi har dermed kun brugt sølle 166 kr. pr. person.

Det virker måske som om, at vi nærmest ikke har oplevet noget på turen så… Men det skyldes simpelthen, at de fleste oplevelser var gratis! Vi betalte faktisk kun for at besøge en national park og et nationalt monument.

Selvom at mange af de store seværdigheder er gratis, skal du ofte betale en god slat penge for parkering. Men det er altså alle pengene værd og er stadig meget billigere end, hvis du skulle betale for entrebilletter.

Jeg tør slet ikke tænke på, hvad entrebilletterne til verdenskendte seværdigheder som Niagara Falls og National Mall ved Det Hvide Hus så ville koste!

Rejsebudget på USAs østkyst - Oplevelser - Rejsdiglykkelig.dk

 

Fornøjelser

Vores fornøjelses-post er meget høj i forhold til andres, men det er der en helt særlig grund til. Vi har nemlig den dårlige vane, at vi begge er rygere.

Der er nok nogen, der vil rynke på næsen og tænke ”øh hvorfor skriver du rygning ind i budgettet, når der er så mange ikke-rygere?”. Der er nok også nogen, der vil få ondt i r*ven med vores strenge anti-rygning i Danmark.

Men jeg ønsker at have alle udgifter med i vores rejsebudgetter. Vi synes det er en stor hjælp, at se tilbage på vores egne udgifter og samle erfaringer. På denne tur endte vi med at bruge 1.118 kr. på fornøjelser i 18 dage. Det svarer til 559 kr. pr. person og 31 kr. pr. person pr. dag.

 

Shopping

Det tog lidt overhånd med shopping på vores road trip. Ja, faktisk brugte vi mange flere penge end vi plejer. Vi brugte 2.029 kr. på shopping i 18 dage, hvilket svarer til 1.014,50 kr. pr. person. Det lyder ikke af meget, men vi plejer faktisk at begrænse os lidt mere.

Det er bare svært at stå imod, når man kan købe så meget billigt tøj i USA! Udgifterne til shopping varierer selvfølgelig meget fra person til person. Der er sikkert mange, som kan bruge meget mere på shopping i USA.

Rejsebudget på USAs østkyst - Shopping - Rejsdiglykkelig.dk

 

Vurdering af rejsebudget på USA’s Østkyst


Hvis vi ser bort fra de uhyggeligt dyre flybilletter, ser vores rejsebudget på USA’s Østkyst meget fornuftigt ud. Det stemmer faktisk meget godt overens med udgifterne på vores 18-dages road trip i USA’s Vilde Vesten sidste år. Se rejsebudget i USA’s vilde veste.

Denne gang lejede vi dog bilen i næsten dobbelt så lang tid, så derfor var prisen også højere. Hvis vi havde bestilt flybilletter og lejet bil i god tid, er jeg sikker på, at vi kunne have sparet omkring 5.000 kr.

Set i bakspejlet, er det selvfølgelig lidt ærgerligt… Men vi er altid sent ude med valget af rejsedestinationer. Vi kan godt lide at have alle muligheder åbne, hvilket ikke ligefrem er et klogt økonomisk valg.

Rejsebudget på USAs østkyst - Transport - Rejsdiglykkelig.dk


Læs alle artikler fra USA

Planlæg din rejse til USA:

 Bestil fly til USA (reklamelink)

Bestil hotel i USA (reklamelink)

 Bestil biludlejning i USA (reklamelink)

 Bestil oplevelser i USA (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *