Rejsebudget på USAs østkyst - Rejsdiglykkelig.dk

Rejsebudget på USA’s Østkyst

Vores sommerferie er endnu engang blevet brugt i USA, som er vores absolut yndlingsland! Denne gang valgte vi Californien fra i sidste øjeblik og besøgte i stedet USA’s Østkyst. Vi havde 18 nætter og på vores road trip kom vi bl.a. forbi Washington D.C., Niagara Falls, Boston, Savannah, Lancaster County og et par national parker. Vi valgte New York City fra undervejs, da det virkede uoverskueligt med en bil og et lavt budget.

Vi brugte appen Spendee til at holde styr på vores rejsebudget på USA’s Østkyst. Hver gang vi havde spist noget mad, tanket bilen eller noget helt tredje, indtastede jeg beløbet i appen. Jeg har medregnet alle udgifterne undervejs lige fra hoteller og flybilletter til shopping og fornøjelser. Men husk, at priserne for f.eks. flybilletter og fornøjelser svinger meget fra person til person. Vi forsøger altid at leve så billigt som muligt, men uden at leve på en sten. Vi har dog sløset lidt mere med pengene denne gang, end på vores tidligere road trips i USA. Du kan læse en mere detaljeret beskrivelse af hver enkelt udgift under vores rejsebudget på USA’s Østkyst.

Rejsebudget på USAs østkyst - Washington D.C. - Rejsdiglykkelig.dk


Priserne er for 18 dages road trip i USA for 2 personer


Fly: 13.956 kr.

Hotel: 7.309 kr.

Mad: 2.810 kr.

Drikkevarer: 705 kr.

Indkøb: 249 kr.

Biludlejning: 6.903 kr.

Benzin: 2.093 kr.

Parkering: 630 kr.

Oplevelser: 332 kr.

Fornøjelser: 1.118 kr.

Shopping: 2.029 kr.

 

Samlede udgifter: 38.134 kr.

Samlede udgifter pr person: 19.067 kr.

Udgifter pr dag: 2.118,50 kr.

Udgifter pr dag pr person: 1.059 kr.

Rejsebudget på USA's Østkyst - Rejsdiglykkelig.dk
Detaljer om vores rejsebudget på USA’s Østkyst


Fly

Flybilletterne var ikke ligefrem billige og vi kom af med et ubehageligt højt beløb på 13.956 kr. For 2 personer fra Billund til Washington Dulles International Airport tur-retur. Det koster næsten altid ekstra at have kufferter med til USA og cirka 2.000 kr. af beløbet var for 2 kufferter. Vores flybilletter kostede dermed 6.978 kr. pr person inkl. Kuffert. Vi fløj med Lufthansa på vejen derhen og Brussels Airlines på vejen hjem. Det er muligt at finde meget billigere flybilletter, men vi bestilte dem først 5 dage før afrejse og måtte derfor betale den høje pris.

 

Hotel

Vi brugte 7.309 kr. på hoteller i 18 nætter, hvilket er et gennemsnit på 406 kr. pr overnatning for 2 personer. Vi bruger altid Hotels.com til at bestille vores hoteller, så vi kan få gratis bonusovernatninger på selve turen eller en kommende rejse. Vi fik indløst to bonusovernatninger på denne tur og det sparede os for 556 kr. Vi forsøger altid at finde de billigste overnatninger, men denne gang har vi været villige til at betale omkring 50 kr. ekstra pr nat for hoteller og moteller, der er bedømt bedre af tidligere gæster. Det var da også tydeligt, at vores hotelværelser generelt var mindre slidte og mere rene end på vores tidligere road trips. Der var dog lige et hotel, som virkelig var ulækkert med bedbugs og små kryb!

Rejsebudget på USAs østkyst - Overnatning - Rejsdiglykkelig.dk

 

Mad

Det var jo egentligt meningen, at vi skulle leve af billigt mad og det gjorde vi sådan set også. Men vi havde planer om, at spare mange penge ved at købe morgenbrød i supermarkederne- ligesom vi gjorde i Australien. Sådan blev det dog ikke helt. Vi havde utroligt svært ved, at stå for alle vores yndlings fastfoodkæder og vi endte nok lidt for ofte med at spise der. Vi sparede dog mange penge ved at spise på fastfoodkæderne til aftensmad, da man ikke skal give drikkepenge. Vi spiste kun på to billige diners på turen, men det smagte faktisk ikke bedre end f.eks. Panda Express, Dominos eller Wendy’s. Vores madbudget endte op på 2.810 kr. for 2 personer i 18 dage, hvilket er et gennemsnit 78 kr. pr person pr dag.

 

Drikkevarer

Vi brugte 705 kr. på drikkevarer i 18 dage, hvilket svarer til sølle 19,50 kr. pr person pr dag. Der er kun medregnet drikkevarer fra supermarkeder, tankstationer og lignende, da drikkevarer til maden er medregnet i madposten. Vi købte ofte en kæmpestor sodavand fra tankstationerne til omkring 6,50 kr. pr stk. Den var så stor, at den sagtens kunne holde det halve af dagen. Hvis vi ikke kunne finde dem på tankstationerne købte vi en meget mindre model på McDonald’s, som dog stadig var en ekstra large sodavand til omkring 7,50 kr.

Rejsebudget på USAs østkyst - Drikkevarer - Rejsdiglykkelig.dk

 

Indkøb

Under vores road trip købte vi selvfølgelig lidt ind i supermarkeder, hvis vi f.eks. havde lyst til brød, kager, chips og popcorn. De drikkevarer vi købte i supermarkederne er medregnet i posten med drikkevarer. Vi endte kun med at bruge 249 kr. på indkøb, hvilket svarer til 7 kr. pr person pr dag. Det var den laveste udgift på turen, men den kunne sagtens have været højere, hvis vi havde overholdt at købe morgenbrød i supermarkederne.Biludlejning

Vores udlejningsbil kostede 6.903 kr. for 18 dage, hvilket svarer til en gennemsnitspris på 383,50 kr. pr dag. Vi betalte dermed 192 kr. pr person pr dag. Vi sørger altid for at være dækket af en bilforsikring og omkring 1.000 kr. af prisen er netop for en forsikring. Vi lejede en bil på Rentalcars.com i økonomi-klassen og skulle have haft en Ford Fiesta eller tilsvarende.

Da vi ankom til Thrifty’s udlejningsområde ved Dulles Airport havde de kun én enkelt bil tilbage i økonomi-klassen. Det virkede generelt som et meget uprofessionelt sted og vi gik hen til vores udlejningsbil, som viste sig at være en lille Toyota Yaris… Det var en utroligt skrabet model, som var meget slidt og alt var bare i stykker. Det værste var dog, at der næsten ikke var noget dækmønster og det regnede næsten hver dag på vores road trip. Vi mente ikke at det var en bil tilsvarende en Ford Fiesta, for vi har lejet biler i økonomi-klassen før. Men vi måtte bide i det sure æble og vi overlevede da også.

Rejsebudget på USAs østkyst - Biludlejning - Rejsdiglykkelig.dk

 

Benzin

Vi brugte 2.093 kr. på benzin i 18 dage, hvilket svarer til 116 kr. pr dag. Det kan godt være at vi havde lejet en dårlig bil, men den var da heldigvis meget økonomisk. Vi nedlagde 6.780 kilometer på de amerikanske landeveje på 18 dage. Vi har dermed kørt 377 kilometer pr dag i gennemsnit, hvilket nok er lidt over det anbefalede. Den lave udgift til benzin bekræfter endnu engang, at benzinen i USA er utroligt billig! Men benzinpriserne varierer meget fra stat til stat og der kan faktisk være mange penge at spare ved, at tanke i mindre byer på ruten.

 

Parkering

Det var en dyr fornøjelse at parkerer bilen i de forskellige storbyer, men det var selvfølgelig en nødvendighed. Vi endte med at bruge 630 kr. på parkering i 18 dage, hvilket svarer til et gennemsnit på 35 kr. pr dag. Vi betalte især mange penge for at parkerer i Washington D.C. og Niagara Falls, men det gode er at mange af stederne derimod er gratis at besøge. Vi har sparet mange penge på at parkerer på gaden fremfor i et parkeringshus eller en overvåget parkeringsplads. Det har ikke været noget problem at efterlade kufferterne i bilen imens og vi sørgede bare for, at dække dem til med lidt tøj.Oplevelser

Selvom at vi har oplevet mange store og spændende nye ting, endte vi kun med at bruge 332 kr. på oplevelser i 18 dage. Vi har dermed kun brugt sølle 166 kr. pr person. Det virker måske som om, at vi ikke har oplevet noget på turen, men det skyldes simpelthen at de fleste oplevelser var gratis! Vi betalte faktisk kun for at besøge en national park og et national monument. Selvom at mange af de store oplevelser er gratis, så skal du ofte af med en god slat penge for at parkerer bilen. Men det er altså alle pengene værd og det er stadig meget billigere end hvis, at du skulle betale for entrebilletter. Jeg turde slet ikke tænke på, hvad entrebilletten til verdenskendte seværdigheder såsom Niagara Falls og National Mall ved Det Hvide Hus ville koste så!

Rejsebudget på USAs østkyst - Oplevelser - Rejsdiglykkelig.dk

 

Fornøjelser

Vores fornøjelses-post er meget høj i forhold til andres, men det er der en helt særlig grund til. Vi har nemlig den dårlige vane, at vi begge er rygere. Der er nok nogen, der vil rynke på næsen og tænke ”øh hvorfor skriver du rygning ind i budgettet, når der er så mange ikke-rygere?” Og der er nok også nogen, der vil få ondt i r*ven med vores strenge anti-rygning i Danmark. Men jeg ønsker at have selv den mindste udgift med i vores rejsebudgetter. Vi syntes nemlig at det er en stor hjælp, at se tilbage på vores egne udgifter og samle erfaringer fra rejserne. Nå, men nu til sagen. Vi endte med at bruge 1.118 kr. på fornøjelser i 18 dage. Det svarer til 559 kr. pr person og 31 kr. pr person pr dag.

 

Shopping

Det tog lidt overhånd med shopping på vores road trip og vi brugte mange flere penge end vi plejer. Vi brugte 2.029 kr. på shopping i 18 dage, hvilket svarer til 1.014,50 kr. pr person. Det lyder ikke af meget, men vi plejer faktisk at begrænse os lidt mere. Det er bare svært at stå imod, når man kan købe så meget billigt tøj i USA! Udgifterne til shopping varierer selvfølgelig meget fra person til person. Der er sikkert mange, som kan bruge meget mere på shopping i USA.

Rejsebudget på USAs østkyst - Shopping - Rejsdiglykkelig.dk

 

Vurdering af rejsebudget på USA’s Østkyst

Hvis vi ser bort fra de uhyggeligt dyre flybilletter ser vores rejsebudget på USA’s Østkyst meget fornuftigt ud. Det stemmer faktisk meget godt overens med udgifterne på vores 18-dages road trip i USA’s Vilde Vesten sidste år. Vi lejede dog bilen i næsten dobbelt så lang tid denne gang og prisen er derfor fordoblet. Hvis vi havde bestilt flybilletter og lejet bilen i god tid, så er jeg sikker på at vi kunne have sparet omkring 5.000 kr. Det er selvfølgelig lidt ærgerligt set i bakspejlet, men vi er altid sent ude med valget af rejsedestinationer. Vi kan godt lide at have alle muligheder åbne og det er ikke ligefrem et klogt økonomisk valg.

Rejsebudget på USAs østkyst - Transport - Rejsdiglykkelig.dk


Læs alle indlæg fra USA

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.