Seværdigheder og Oplevelser i Florida - Fort Lauderdale - Rejs Dig Lykkelig

12 Seværdigheder og Oplevelser i Florida

Planlægger du en rejse til Florida? Glem ikke at tjekke denne artikel med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Florida.

Florida er kendt for at være USA’s solskinsstat – og det er med god grund! Her skinner solen året rundt, og der er aldrig et dårligt tidspunkt til at besøge Florida.

Det varme solskinsvejr indbyder til at ligge på de lange sandstrande, men Florida byder på så meget mere end bare dét. Der er nemlig også et stort antal spændende seværdigheder og oplevelser i Florida.

Udover de smukke sandstrande og den ”evige” sol, kan du også opleve verdens bedste forlystelsesparker, historiske monumenter, våde sumpområder, farverige byer, fantastisk mad og et rigt dyreliv.

Én ting er stensikkert – du kommer ikke til at kede dig! Her får en liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Florida.

Hvis du planlægger en rejse til Florida, må du heller ikke glemme at læse denne rejseguide til solskinsstaten samt dette ruteforslag til Florida.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Florida (reklamelink)

Bestil hotel i Florida (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Florida (reklamelink)

Bestil biludlejning i Florida (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Florida (reklamelink)

 

Seværdigheder og Oplevelser i Florida:


1. Miami

Det er umuligt at lave en liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Florida uden at nævne Miami. Den livlige storby summer af liv og er en vaskeægte smeltedigel af forskellige kulturer.

De forskellige kulturer har for alvor sæt deres præg i Miamis mange særprægede bydele.

Nyd den cubanske stemning med latinomusik og cigarrøg i Little Havana, oplev graffitien i kunstneriske Wynwood eller bliv forblændet af de rige og berømte i South Beach.

Miami er det perfekte rejsemål i Florida! Det gælder især hvis du drømmer om den ultimative badeferie med lange sandstrande, svajende palmer, farverige bygninger, luksuriøse biler og spændende butikker.

Men husk nu, at du heller ikke må gå glip af byens mange forskelligartede kulturer, særprægede bydele og sjove attraktioner.


Læs også: 14 Gode Oplevelser i Miami

Miami - Rejsdiglykkelig.dk

 

2. Kennedy Space Center

Hvis du er interesseret i rummet og rumfartøjer, er det et must at besøge Kennedy Space Center på Cape Canaveral!

Det er ikke uden grund, at det er en af de mest populære seværdigheder og oplevelser i Florida. Det er nemlig herfra at selveste NASA opsender størstedelen af deres rumfartøjer.

Når du besøger rumcenteret, kan du gå på opdagelse blandt de mange udstillinger med rumfartøjer, hvoraf flere af dem er verdensberømte for deres rummissioner.

Du kan bl.a. se rumfartøjet, som blev brugt da mennesket landede på månen for første gang. Der er også et stort antal film og interaktive udstillinger, som fortæller om, hvordan rummissioner foregår.

Glem ikke at tage på den guidede tur, som allerede er inkluderet i entrébilletten. Her kommer du forbi en bygning med rumfartøjer og den store affyringsrampe, hvorfra rumfartøjerne bliver sendt ud i rummet.

Du kan med fordel købe dine billetter til Kennedy Space Center her (reklamelink).


Læs også: Guide til Kennedy Space Center

De 5 absolut bedste oplevelser i Florida - Kennedy Space Center - Rejsdiglykkelig.dk

 

3. Clearwater Beach

I Clearwater er der lagt op til den ultimative badeferie på lange hvide sandstrande ud til Den Mexicanske Golf.

Langs strandene ligger hoteller, resorts, barer og restauranter som perler på en snor. Og det bedste af det hele? Solen skinner næsten hele året rundt i Clearwater Beach!

I dagtimerne er der rig mulighed for afslapning på stranden, prøve vandsportsaktiviteter, besøge butikker og udforske museer. Når mørket falder på, er det et must at besøge Pier 60, som for alvor vækkes til live i aftentimerne.

 

4. St. Augustine

St. Augustine blev grundlagt af spanske opdagelsesrejsende tilbage i 1565 og er dermed den ældste europæiske bosættelse i USA.

Den historiske bymidte minder mest af alt om noget fra Europa med gamle kolonialbygninger og smalle brostensgader. Atmosfæren er virkelig charmerende med fascinerende arkitektur og historiske seværdigheder.

I St. Augustine må du ikke glemme at smutte forbi smukke Flagler College og Castillo de San Marcos, som er et imponerende gammelt fort. Ja, faktisk er det endda det ældste murværksfort i USA.


Læs også: Hvor skal man bo i Florida?

St. Augustine - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Devil’s Den

Vidste du at der findes hundredvis af smukke naturlige kilder i Florida? En af de mest unikke er Devil’s Den, som også er en af de mest oversete seværdigheder i Florida.

Den naturlige kilde er kommet til syne efter jorden ovenover kollapsede og synliggjorde en fortryllende underjordisk grotte. Den forhistoriske grotte er privatejet og har været hjem til mange fossiler af uddøde dyrearter.

Vandet har en konstant temperatur på omkring 22 grader, og kan dermed sagtens besøges året rundt. Med en dybde på op til 16,5 meter er Devil’s Den et populært sted til dykning og snorkling.

Der findes som sagt hundredvis af naturlige kilder i Florida. Udover Devil’s Den, kan du også besøge Ginnie Springs, Manatee Springs, Blue Grotto, Silver Springs, Rainbow Springs og mange flere.

 

6. Key West og Florida Keys

Key West er USA’s sydligste punkt og ligger for enden af øgruppen Florida Keys, som er forbundet ved hjælp af 42 broer.

Selvom at der er omkring 4 timers kørsel og 200 kilometer fra fastlandet til Key West, er turen intet mindre end fantastisk. Undervejs kommer du nemlig forbi et stort antal smukke udsigtspunkter og naturoplevelser.

Mange af de største oplevelser langs Florida Keys ligger på øerne Key Largo, Big Pine Key, Marathon og Islamorada.

Når du er fremme i Key West, bliver du mødt af en fantastisk og afslappende caribisk stemning. Herfra er der nemlig kun omkring 145 kilometer til Cuba.

Key West er især kendt for sine gudesmukke solnedgange, skønne sandstrande, vilde fester og forfatteren Ernest Hemingway. Sørg for at booke en overnatning i Key West i god tid, da der er rift om hotellerne.


Læs også: Endagstur til Florida Keys og Key West

De 5 absolut bedste oplevelser i Florida - Key West - Rejsdiglykkelig.dk

 

7. Fort Myers

OBS! Det anbefales IKKE at besøge Fort Myers på nuværende tidspunkt pga. de massive ødelæggelser fra orkanen Ian i september 2022.

Fort Myers er endnu en populær badeby i Florida, som indbyder til den ultimative badeferie. Den populære ferieby byder på lange kridhvide sandstrande og et sjovt forlystelsesliv.

Fort Myers ligger desuden kun en kort køretur fra de smukke øer Sanibel Island og Captiva, som nemt kan nås i bil.

Nyd strandlivet i Fort Myers, spil golf på de mange golfbaner og bliv betaget af arkitekturen i downtown. Du kan også besøge Tom Edison og Henry Fords tidligere sydstatsboliger eller Manatee Park med søkøer i naturlige omgivelser.


Læs også: Rejseforslag: Road Trip Rute i Florida

 

8. Orlando

Orlando er kendt for at være temaparkernes paradis og verdens største legeplads. Her finder du verdens bedste forlystelsesparker.

Ja, faktisk findes der ikke noget andet sted på jorden med så mange forlystelsesparker samlet på ét sted! Udvalget er enormt, men de nogle af de bedste er Disney’s Magic Kingdom, Universal Studios Florida og Universal’s Island of Adventure.

Det er ikke ligefrem billigt at besøge forlystelsesparkerne, men det er helt klart pengene værd. Hvis du støtter god dyrevelfærd, skal du IKKE besøge SeaWorld og Gatorland.

Når du besøger Orlando, kan du også finde et hav af andre sjove forlystelser og attraktioner.

Glem ikke at besøge International Drive med et væld af oplevelser samt Eola Park i downtown Orlando. Byen byder desuden også på mange gode shoppingmuligheder og spisesteder.


Læs også: 26 Seværdigheder i Orlando
Læs også: 13 Forlystelsesparker i Florida

Forlystelsesparker i Orlando - Rejsdiglykkelig.dk

 

9. Daytona Beach

Daytona Beach er en skøn badeby i Florida, som nok mest er kendt for det verdensberømte NASCAR racerløb Daytona 500.

Racerløbet finder sted hvert år i februar og er selvfølgelig en af de største seværdigheder og oplevelser i Florida for dig, der elsker motorsport.

Daytona Beach byder desuden også på skønne sandstrande, en hyggelig strandpromenade, lækre spisesteder og gode shoppingmuligheder.

Der er også mange idylliske parker og et stort udvalg af forlystelser. Glem ikke at smutte en tur forbi Ponce de Leon Inlet Lighthouse, som er Floridas højeste fyrtårn.

 

10. Everglades National Park

Hvis du er på udkig efter frie alligatorer, er Everglades National Park en af de bedste oplevelser i Florida.

Her bliver du mødt af et stort sumpområde med næsten stillestående vand og en tæt bevoksning af mangrovetræer og cyprestræer. Ja, faktisk er det et de vigtigste økosystemer i USA.

Når du besøger Everglades National Park, skal du undgå at gå ud af bilen på øde områder. Parkens vigtigste beboere er nemlig tusindvis af frie alligatorer, som ligger på lur i vandkanten eller græsset.

Du kan også risikere at møde krokodiller, søkøer, oddere, slanger, firben og den sjældne Florida-panter. Glem ikke at tage på en sejltur med én af de populære airboats, der tager dig med på en hæsblæsende og nervepirrende sejltur i sumpområdet.

Her kommer du helt tæt på Floridas dyreliv, men vær opmærksom på, at de fleste airboats sejler meget hurtigt. Det er dermed en nervepirrende og sjov tur på én og samme tid.

De 5 absolut bedste oplevelser i Florida - Everglades National Park - Rejsdiglykkelig.dk

 

11. Florida Caverns State Park

Florida Caverns State Park er en delstatspark i det nordlige Florida. Beliggenheden er desværre medvirkende til, at det er en af de mest oversete seværdigheder og oplevelser i Florida for os danskere.

Det er virkelig ærgerligt, for det er et enestående sted i sydstaterne! Parkens grotter har en lang og spændende geologisk historie, der går omkring 38 millioner år tilbage i tiden.

Florida Caverns State Park er den eneste statspark i Florida, som tilbyder grotteture for besøgende. Her kommer du ned i én af kalkstensgrotterne, hvor du kan opleve et guddommeligt syn af unikke naturlige formationer.

De mange formationer er dannet af erosion gennem millioner af år og består bl.a. af stalagmitter, drypsten og flydesten.

 

12. Fort Lauderdale

Fort Lauderdale ligger lidt nord for Miami og er et vaskeægte ferieparadis. Byen er kendt for sine lange sandstrande, krydstogtskibe, kunst, kultur og shopping i verdensklasse.

Den dejlige strandby har desuden fået kælenavnet ”USA’s Venedig” pga. byens mange kanaler og vandveje. Her kan du tage på en bådtur langs Millionaires Row, hvor du kan opleve luksuriøse palæer og store yachts langs vandkanten.

Du kan også svinge kreditkortet i Sawgrass Mills, som er Floridas største outletcenter. Eller hvad med at nyde livet på de lange sandstrande om dagen og oplev stemningen på Las Olas Boulevard om aftenen?

Fort Lauderdale - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Lance AsperUnsplash

Det var alt på denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Florida. Hvad er dine favoritoplevelser i Florida? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Florida:

Rejseforslag: Road Trip Rute i Florida

Rejseguide til Florida

Praktisk Huskeliste inden Rejsen til USA

30 Ting du skal vide når du besøger USA

… Eller læs alle artikler fra Florida eller USA

Planlæg din rejse til Florida:

Bestil fly til Florida (reklamelink)

Bestil hotel i Florida (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Florida (reklamelink)

Bestil biludlejning i Florida (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Florida (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *