De 5 absolut bedste oplevelser i Florida - Rejsdiglykkelig.dk

De 5 absolut bedste oplevelser i Florida

Florida er kendt for at være USA’s solskinsstat – og det er med god grund! Her skinner solen året rundt, og der er aldrig et dårligt tidspunkt til at besøge Florida. Det varme solskinsvejr indbyder til at ligge på en af de smukke sandstrande dagen lang. Men Florida byder på meget mere end bare det! Der er nemlig et utal af spændende seværdigheder og oplevelser i Florida, som at du sent vil glemme.

Udover de smukke sandstrande og den ”evige sol” i USA’s solskinsstat, kan du opleve verdens bedste forlystelsesparker, historiske monumenter, våde sumpområder, farverige byer, fantastisk mad, et rigt dyreliv og meget mere! Én ting er stensikkert – du kommer ikke til at kede dig i Florida! I dette indlæg vil jeg dog kun nævne de 5 absolut bedste oplevelser i Florida, som er et must see for enhver person der besøger solskinsstaten.


 

Miami

På listen over de mest populære seværdigheder og oplevelser i Florida, kan vi selvfølgelig ikke komme uden om Miami, som er en af USA’s mest populære og livlige storbyer. Miami summer af liv og er en sand smeltedigel af forskellige kulturer, som for alvor har sat deres præg i de mange forskellige bydele. Nyd den cubanske stemning med latinomusik og cigarrøg i Little Havana, oplev graffitien i kunstneriske Wynwood eller bliv forblændet af de rige og berømte i South Beach.

Miami er den perfekte destination, hvis du drømmer om den ultimative afslapningsferie med lange hvide sandstrande, svajende palmer, farverige bygninger, eksklusive biler og spændende butikker. Men glem nu ikke at opleve byens mange kulturer, bydele og seværdigheder. Hvis du drømmer om en udflugt og har lejet en bil i Miami, er der ikke langt til store oplevelser som Everglades National Park, Key West, Orlando og Kennedy Space Center.


Læs også: Rejseguide til Miami

De 5 absolut bedste oplevelser i Florida - Miami - Rejsdiglykkelig.dk

 

Kennedy Space Center

Hvis du er bare det mindste interesseret i rummet og rumfartøjer, må du ikke gå glip af Kennedy Space Center på Cape Canaveral! Det er ikke uden grund, at det er en af de mest populære oplevelser i Florida. Det er nemlig herfra at selveste NASA opsender størstedelen af deres rumfartøjer.

Når du besøger rumcenteret, kan du gå på opdagelse blandt de mange udstillinger med rumfartøjer, hvoraf flere af dem er verdensberømte for deres rummissioner. Her kan bl.a. nævnes missionen fra dengang, hvor mennesket landede på månen for første gang. Du kan lære meget mere om hvordan rummissionerne foregår gennem et utal af film og udstillinger. Glem ikke at tage på den guidede tur som kører forbi en bygning med rumfartøjer og den store affyringsrampe, hvorfra rumfartøjerne bliver sendt ud i rummet.

De 5 absolut bedste oplevelser i Florida - Kennedy Space Center - Rejsdiglykkelig.dk

 

Key West

Key West er USA’s sydligste punkt og ligger for enden af ø-gruppen Florida Keys, som er forbundet af 42 broer. Der er cirka 200 kilometer fra fastlandet til Key West og køreturen tager cirka 4 timer, men turen er fantastisk! Der er et utal af smukke udsigtspunkter og naturoplevelser undervejs. Størstedelen af de bedste oplevelser langs Florida Keys ligger på øerne Key Largo, Big Pine Key, Marathon og Islamorada. Når du ankommer til Key West efter en lang og smuk køretur, kan du nyde den afslappende atmosfære med caribisk stemning, betagende solnedgange og fantastiske sandstrande. Her leves livet til fulde, og det er nemt at blive revet med af stemningen.

De fleste turister foretrækker at have en overnatning i Key West, så de har god tid til at opleve selve byen og Florida Keys. Det er langt fra gratis at bo i Key West, og du skal være forberedt på at komme af med en god slat penge. Hvis du rejser på budget, kan det altså godt lade sig gøre at nå til Key West og tilbage igen på én enkelt dag. Men du skal være forberedt på mange timers kørsel og kort tid til at opleve tingene undervejs. Det kan være en fordel af booke et hotel tæt på Florida Keys som f.eks. i Homestead, så du ikke skal køre så langt den pågældende dag.


Læs også: Endagstur til Florida Keys og Key West

De 5 absolut bedste oplevelser i Florida - Key West - Rejsdiglykkelig.dk

 

Orlando

Orlando er kendt for at være temaparkernes paradis og er et sandt mekka for enhver med en barnlig sjæl. Her finder du verdens bedste forlystelsesparker og der findes faktisk ikke et andet sted på jorden, hvor der er lige så mange forlystelsesparker samlet på ét sted. Udvalget af forlystelsesparker er da også enormt, og det kan være svært at vælge imellem dem. Det er ikke ligefrem en billig fornøjelse at besøge forlystelsesparkerne, så de bør vælges med omhu.

De mange millioner som hvert år besøger forlystelsesparkerne har dog nogenlunde det samme svar på, hvilke forlystelsesparker der er de absolut bedste – og jeg er helt enig i at de er gode! De absolut bedste forlystelsesparker er Disney’s Magic Kingdom, Universal’s Island of Adventure og Universal Studios Florida. Disney’s Magic Kingdom er især et hit blandt små børn imens Universal’s Island of Adventure mest er et hit for store børn og voksne. Universal Studios Florida byder både på noget for store og små børn samt voksne.

OBS. Hvis du støtter god dyrevelfærd og ønsker det bedste for dyrene, skal du IKKE besøge SeaWorld eller andre parker de ejer. Det samme gælder med Gatorland, hvor dyrene også lider på turisternes bekostning.


Læs også: 13 forlystelsesparker i Florida

De 5 absolut bedste oplevelser i Florida - Forlystelsesparker i Orlando - Rejsdiglykkelig.dk

 

Everglades National Park

Hvis du er på udkig efter frie alligatorer, er Everglades National Park en af de absolut bedste oplevelser i Florida. Selvom at det er en af USA’s bedste National Parker, skal du altså ikke forvente betagende udsigtspunkter og gigantiske klipper eller træer. Du skal nærmere forvente at opleve et enormt sumpområde med et af de vigtigste økosystemer i USA. Selvom at alligatorer er det helt store trækplaster i Everglades, er der også andre vilde dyr som krokodiller, søkøer, oddere, slanger og den sjældne Florida-panter.

Efter dit besøg i Everglades National Park, kan du tage på en sejltur med en de populære airboats, som sejler rundt i vådområderne. Her kommer du helt tæt på Floridas dyreliv, men du skal være opmærksom på, at airboats kan sejle meget hurtigt! Det kan være lidt nervepirrende at sidde på båden, men det er nu meget sjovt alligevel. Det er hvert fald den perfekte oplevelse for enhver adrenalin-junkie.

Når du besøger Everglades National Park, skal du altid huske at holde dig på stierne. Alligatorerne ligger ofte på græsset nær sumpen, og selvom at de ser dovne ud, kan de altså løbe meget hurtigt! Selvom at det ikke ligner at der er alligatorer i nærheden, kan de sagtens ligge og lurer lige under vandoverfladen.

De 5 absolut bedste oplevelser i Florida - Everglades National Park - Rejsdiglykkelig.dk

Planlægger du en rejse til Florida? Du vil måske også kunne lide disse artikler:
Bestil fly til Florida på Momondo.dk (Reklamelink)

Bestil biludlejning i Florida på Discovercars.dk (Reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.