36 oplevelser i Californien - Death Valley - Rejsdiglykkelig.dk

36 Seværdigheder og Oplevelser i Californien

Leder du efter sjove ting at lave i Californien? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste seværdigheder og oplevelser i Californien.

Det er ikke uden grund, at Californien er en af de mest populære stater i USA. Her finder du nemlig det hele. Ja, faktisk behøver du slet ikke at være bange for, at løbe tør for oplevelser i Californien, tværtimod!

The Golden State byder på noget til enhver smag, uanset om du er interesseret i et behageligt klima, storslåede naturoplevelser, pulserende storbyer eller verdensberømte forlystelsesparker.

Et road trip i Californien er den ultimative amerikaner oplevelse med alt hvad det ellers indebærer. Så skynd dig at hoppe i lejebilen, og gør dig klar til at få nedlagt nogle miles på Californiens landeveje. Der er lagt op til en oplevelse for livet!

Mærk den glamouriøse stemning i Hollywood, nyd charmen i San Francisco eller kør på en af verdens smukkeste vejstrækninger langs Highway 1.

Bliv overvældet af verdens største træer eller oplev tørken i Death Valley, som er jordens varmeste sted. Mulighederne er uendelige og der er hundredevis af spændende oplevelser i Californien.

Artiklen fortsætter under boksen.

Planlæg din rejse til Californien:

Bestil fly til Californien (reklamelink)

Bestil hotel i Californien (reklamelink)

Bestil biludlejning i Californien (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Californien (reklamelink)

 

De Bedste Oplevelser i Californien:


1. Lake Tahoe

Lake Tahoe er højt beliggende i Sierra Nevada-bjergene på grænsen mellem Californien og Nevada. Det er den største alpine sø i Nordamerika og besøges flittigt af amerikanere såvel som turister året rundt.

Om sommeren bliver Lake Tahoe besøgt af naturelskere og campister, der især bruger søen som base til sejlture, strandture og vandreture gennem skovene.

Om vinteren forvandles området derimod til Californiens førende skisportssted med besøgende fra nær og fjern.

Når du besøger Lake Tahoe må du ikke gå glip af en vandretur i Emerald Bay State Park. De naturskønne omgivelser ved den blå-grønne sø er helt fantastiske!

Det er også her du finder Vikingsholm, som er et gammelt skandinavisk inspireret rigmandspalæ. Faktisk anses det for at være et af de fineste eksempler på skandinavisk arkitektur i USA.

 

2. Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park bliver nemt overset blandt USA’s store nationalparker. Det er virkelig ærgeligt, for det er en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Californien!

Parken ligger i vildmarken lige der, hvor to vidt forskellige ørkener mødes. I den nordlige ende ligger den frodige og høje Mojave ørken. I den sydlige ende ligger den tørre og lave Colorado ørken.

Parkens navn stammer fra de fascinerende Joshua træer, som findes over alt i parken sammen med gigantiske stenblokke og klippeformationer.

I Joshua Tree National Park er der selvfølgelig også masser af vandrestier og et rigt dyreliv med tykhornsfår, pumaer, prærieulve og meget mere.

Parkens mest populære seværdigheder omfatter Hidden Valley og Keys View, hvorfra du kan se helt til Mexico på en klar dag.

Joshua Tree National Park - Rejsdiglykkelig.dk

 

3. Santa Cruz

Santa Cruz er en charmerende kystby med surfervenlige forhold, brede sandstrande og en forlystelsespark helt ned til stranden. Det er især den næsten 100 år gamle forlystelsespark, som tiltrækker besøgende fra nær og fjern.

Hovedattraktionen i forlystelsesparken er trærutsjebanen The Giant Dipper, som kan prale af, at være den femte ældste fungerende rutsjebane i USA.

Byens downtown er helt klart også et besøg værd! Her er der fyldt med hyggelige små butikker og caféer.


Læs også: De Bedste Forlystelsesparker i Californien

 

4. Los Angeles

Det er selvfølgelig et must at besøge Los Angeles, som er et af de mest populære steder at besøge i Californien. Det er USA’s næststørste by og er hjem til mange store verdenskendte berømtheder.

Her er der et bredt udvalg af verdensberømte seværdigheder såsom Hollywood med de mange filmstudier, Walk of Fame og Hollywoodskiltet.

Du kan heller ikke komme udenom Universal Studios, Disneyland, Griffith Observatory, Rodeo Drive, Santa Monica Pier og Venice Beach. Hvis du er mere til museer eller strande, er der også rigeligt at vælge imellem i Los Angeles.


Læs også: 25+ Must-See Seværdigheder i Los Angeles

36 oplevelser i Californien - Los Angeles - Rejsdiglykkelig.dk

 

5. Point Reyes National Seashore

Point Reyes National Seashore er beliggende på en halvø og er adskilt fra resten af Marin County af San Andreas-forkastningen. Halvøen byder på smukke kyststrækninger, øde strande, vildmarker, dybe skove og et rigt dyreliv.

Her er der gode chancer for at spotte søelefanter, elge, bjørne og måske endda hvaler, som boltrer sig i havets blå bølger.

Glem ikke at besøge Point Reyes Lighthouse, som ligger helt ud til havfronten med en fantastisk udsigt over Stillehavet der synes uendelig. Det kan også anbefales at ligge vejen forbi Cypress Tree Tunnel, som er en tunnel af smukke Monterey Cypres træer.

 

6. Lassen Volcanic National Park

Lassen Volcanic National Park minder på mange måder om en mindre udgave af Yellowstone National Park. Det betyder desværre også, at den let bliver overset blandt de mange storslåede oplevelser i Californien og resten af USA.

Den vulkanske akvitet i Lassen Volcanic National Park kan opleves ved boblende mudderpøle, dampende gejsere og en slem stank af svovl og æggehørmere.

Her er der rig mulighed for, at tage på vandreture i det måneagtige landskab, nyde smukke udsigtspunkter og spotte dyreliv. Du kan også vandre i den frodige skov med bjergstrømme og vandhuller.

 

7. Solvang

Solvang er en dansk by midt i Californien. Det er dermed en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Californien for enhver dansker med hjemve.

I Solvang kan du opleve den lille havfrue, rundetårnet, danske flag, gamle møller, bindingsværkshuse, danske navne og traditionel dansk mad.

For at være helt ærlig, kan Solvang nok bedst beskrives som en lidt forvrænget forestilling af, hvordan Danmark i virkeligheden er. Maden smager slet ikke som herhjemme, mange navne er stavet forkert og de fleste snakker kun amerikansk.

Der er dog alligevel noget hyggeligt og hjemligt over Solvang. Det er jo trods alt stadig et lille stykke af Danmark i det store USA.

Solvang - Rejsdiglykkelig.dk

 

8. Laguna Beach

Laguna Beach ligger halvvejs mellem Los Angeles og San Diego, og er en skøn badeby ud til Stillehavet. Her er der et mildt klima, naturskønne bugter, lange sandstrande, idylliske parker og imponerende kunst.

Du kan også finde masser af gode restauranter og butikker med en skøn stemning. Den afslappende og tilbagelænede atmosfære skaber de perfekte rammer for en dag ved kysten.

Som du nok kan fornemme, har Laguna Beach alt hvad hjertet begærer for, at få den perfekte badeferie i Californien.

 

9. Lava Beds National Monument

Lava Beds National Monument er et område med hundredevis af underjordiske grotter, kratere og usædvanlige formationer.

Området er dannet af lava fra vulkanudbrud for mellem 10.500 og 65.000 år siden. Det er en udmærket seværdighed og attraktion i Californien. Det er nemlig imponerende at se, hvad de magtfulde naturkræfter er i stand til.

Ved Lava Beds National Monument er der mulighed for at udforske grotterne og de underjordiske gange på egen hånd. Det er dog vigtigt, at forberede dig inden turen.

Det er f.eks. nødvendigt at medbringe en lommelygte, hvilket du kan låne gratis i besøgscentret. Udover de underjordiske grotter, er der selvfølgelig også masser af vandrestier udenfor grotterne.

 

10. Sequoia National Park

Sequoia National Park er hjem til de enorme Sequoia-træer, som er blandt verdens største træer. Mange af dem er mere end 2.000 år gamle og nogle er endda over 3.000 år gamle.

Træerne er enorme både i højden og bredden. Ja, faktisk er de så store, at de danske træer pludselig synes som minitræer. Det er virkelig imponerende!

Nationalparkens højdepunkt er General Sherman, som er verdens største enstammede træ målt på massen. Der findes andre træer, som er højere, bredere og ældre end General Sherman, men ingen har den samme masse.

Sequoia National Park er helt klart en af de seværdigheder og oplevelser i Californien, som du ikke må gå glip af.

36 oplevelser i Californien - Sequoia National Park - Rejsdiglykkelig.dk

 

11. Kings Canyon National Park

Kings Canyon National Park er naboparken til Sequoia National Park og byder også på et stort antal Sequoia-træer. Her er naturen mere rå og vild med forrevne bjergtoppe og brusende floder.

Det er ikke den bedste park i Californien til at se Sequoia-træer, men den er alligevel et besøg værd. I Kings Canyon National Park er der nemlig ikke nær så mange turister som i mange af de andre parker.

Det betyder til gengæld bare, at der er en større chance for, at du har parken helt for dig selv. De fleste besøger Kings Canyon for at tage på vandreture og nyde den skønne natur.

 

12. San Francisco

Det kommer nok ikke som en stor overraskelse, at San Francisco er et af de bedste steder at besøge i Californien. San Francisco er en af de mest charmerende byer i USA og summer af liv og glade dage.

Når du besøger San Francisco, kan du selvfølgelig ikke komme udenom Golden Gate Bridge. Den verdensberømte bro er et absolut must-see og strækker sig smukt over bugten.

Du må heller ikke gå glip af det berygtede Alcatraz-fængsel, de gamle sporvogne, sælerne ved Pier 39, Lombard Street, Chinatown og de mange unikke bydele.


Læs også: 15+ Seværdigheder og Oplevelser i San Francisco

36 oplevelser i Californien - San Francisco - Rejsdiglykkelig.dk

 

13. Pinnacles National Park

Pinnacles blev først oprettet som nationalpark i 2013 og er dermed en af de yngste nationalparker i USA. Én af årsagerne til parkens nye titel skyldes, at den truede Californiske Condor skulle have et sikkert og beskyttet hjem.

Parken er af vulkansk oprindelse og består hovedsageligt af vilde klippeformationer, tørre landskaber, huler og vandrestier.

Bemærk at Pinnacles har to indgange, som ikke er forbundet til hinanden og dermed kræver 100 kilometers kørsel. Den flotteste og mest populære indgang er den østlige.

Pinnacles National Park er ikke så stor og kendt endnu. Det er dermed et skønt frirum i naturen, hvor du kan slippe lidt væk fra folkemængderne.

 

14. Catalina Island

Catalina Island er en del af øgruppen Channel Islands og ligger kun omkring 47 kilometer sydvest for Long Beach i Californien.

Den idylliske ø er det perfekte sted at besøge i Californien, hvis du trænger til at slippe lidt væk fra turistmængderne på fastlandet.

Efter en times sejltur føles det pludselig som om, at du befinder dig på en ø midt i middelhavet.

Når du besøger Catalina Island, kan du bruge tiden på at slappe af på stranden, tage på vandreture, dyrke vandsport eller noget helt fjerde. Der afgår færger til Catalina Island fra Long Beach, San Pedro og Dana Point.

 

15. Yosemite National Park

Yosemite National Park er en af de mest naturskønne og populære nationalparker i USA. Og det er bestemt ikke uden grund!

Et besøg i Yosemite er uden sammenligning en af de bedste oplevelser i Californien. Parken er fyldt med storslåede bjerge, frodige dale, enorme træer, brusende floder og kraftige vandfald.

En af de største attraktioner i Yosemite er Glacier Point, hvorfra du kan nyde en spektakulær udsigt over Yosemite Valley. Du bør heller ikke gå glip af Yosemite Falls, El Capitan og Half Dome.

Parken har også et rigt dyreliv. Her kan du bl.a. møde sorte bjørne, pumaer, dådyr, tykhornsfår, ræve, egern og meget mere.

Yosemite National Park - Rejsdiglykkelig.dk

 

16. Santa Barbara

Santa Barbara bliver ofte kaldt for Den Amerikanske Riviera og er en idyllisk kystby mellem Los Angeles og San Francisco. Byen ligger i de smukkeste omgivelser omgivet af Stillehavet og Santa Ynez-bjergene.

Her får du den ultimative feriestemning med et behageligt klima, brede sandstrande, høje palmetræer, fiskerbåde og huse i spansk kolonistil.

Gå en tur på den populære træmole Stearns Wharf eller nyd den betagende udsigt fra Santa Barbara County Courthouse.

Andre populære oplevelser i Santa Barbara inkluderer Old Mission og State Street. Byen er desuden omgivet af idylliske vingårde, som fremstiller anerkendte vine.

 

17. Humboldt Redwoods State Park

Humboldt Redwoods State Park er den største park med Redwood træer i Californien. Det er også netop derfor, at det er en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Californien.

Inde i parken kan du se et stort antal af de enorme træer, som er blandt verdens største. Ja, faktisk kan du se hele 7 ud af verdens 10 højeste træer inde i parken.

Det er ikke unormalt at Redwood træer bliver over 91 meter høje. Nogle er endda over 100 meter høje! Det er uden tvivl en stor oplevelse, som vil fascinere de fleste.

Åh og forresten, glem ikke at besøge Avenue of the Giants, som er en smuk vej omgivet af gigantiske træer.

 

18. Highway 1/Pacific Coast Highway

Highway 1 strækker sig langs Californiens stillehavskyst og byder på en af verdens smukkeste køreture.

Det er især populært at køre langs den berømte kyststrækning mellem San Francisco og Los Angeles. Den dramatiske natur langs Highway 1 er intet mindre end fantastisk.

Vejen slænger sig smukt mellem det brusende hav og vilde klippevægge, over dybe dale og høje broer, gennem frodige vinmarker og charmerende byer. Undervejs kommer du forbi det ene ekstraordinære udsigtspunkt efter det andet.

Det kan også anbefales at betale cirka $ 10 for at køre på 17 Mile Drive, som er en privat kystvej mellem Monterey og Carmel. Her kan du opleve kæmpestore millionvillaer og Stillehavet på tæt hold.

Kyststrækningen syd for Carmel kaldes for Big Sur og er et af de smukkeste steder langs Highway 1. Her venter der store oplevelser såsom Bixby Creek Bridge, McWay Falls og store kolonier af søelefanter.


Læs også20 Oplevelser på Highway 1 mellem SF og LA

36 oplevelser i Californien - Highway 1 - Pacific Coast Highway - Rejsdiglykkelig.dk

 

19. Pfeiffer Big Sur State Park

Pfeiffer Big Sur State Park ligger i nærheden af Highway 1 ved Californiens smukke og dramatiske kyststrækning. Her venter der billedskønne naturomgivelser med høje redwood træer, rindende floder og brusende vandfald.

Parken byder desuden på mange gode vandreruter med fantastiske udsigter over Big sur Valley, Big Sur River Gorge og Stillehavet.

En af de bedste vandreruter er Valley View Trail, der fører forbi det 18 meter høje Pfeiffer Falls, som er parkens højeste vandfald. Glem heller ikke at slå vejen forbi Pfeiffer Beach, som er kendt for sin specielle klippeformation Sun Portal.

36 oplevelser i Californien - Rejsdiglykkelig.dk

 

20. Bodie

Bodie er blot én ud af mange spøgelsesbyer i Californien. Her har tiden for alvor stået stille siden slutningen af 1800-tallet.

Den gamle guldgraver by er yderst velbevaret og har stadig mere end 100 tilbageværende bygninger. Alligevel er det kun omkring 5 procent af byens oprindelige størrelse. Den husede nemlig 10.000 mennesker i sin storhedstid!

Livet i Bodie var dramatisk med røvere, prostituerede og flere dødsfald om ugen end man kunne tælle på én hånd.

Da guldfeberen var ovre, forlod befolkningen nærmest byen fra den ene dag til den anden. Det er også netop derfor, at det i dag er muligt at få et spændende indblik i de velbevarede huse, forretninger, saloner, kirken, skolen og meget mere.

Et besøg i Bodie er som at træde ind i en vaskeægte western by, der står øde hen i Californiens bjerge. Det er helt klart en af de bedste ting at lave i The Golden State.

 

21. Death Valley National Park

Death Valley National Park er et øde ørkenlandskab, der siges at være det tørreste og varmeste sted i Nordamerika. Og ja, der er virkelig ekstremt varmt!

Der er faktisk så varmt, at den varmeste temperatur der nogensinde er mål på jorden blev målt i Death Valley tilbage i 1913.

Dødens dal lyder måske ikke ligefrem specielt indbydende, men det er faktisk en af de absolut bedste seværdigheder og oplevelser i Californien.

Når du besøger Death Valley, skal du huske at nyde det unikke syn af øde bjerge, ørkenklitter, indtørrede saltflager og ørkenplanter. Du må heller ikke glemme at lægge vejen forbi Badwater Basin, som er USA’s laveste punkt.


Læs også: Guide til Death Valley National Park

36 oplevelser i Californien - Death Valley - Rejsdiglykkelig.dk

 

22. Redwood National and State Parks

Redwood National and State Parks består af fire sammenhængende parker.

De fire parker er henholdsvis Redwood National Park, Del Norte Coast Redwoods State Park, Prairie Creek Redwoods State Park og Jedediah Smith Redwoods State Park.

Parkerne byder på et stort antal Redwood træer, som er blandt verdens højeste og ældste træer. Redwood træerne er mildt sagt imponerende, og er en af Californiens største skatte. De kan blive over 100 meter høje og leve i over 1.000 år.

De tre højeste træer i verden står faktisk i Redwood National Park, hvoraf Hyperion er den højeste med en højde på 116 meter.

Det er så højt, at det faktisk er højere end Frihedsguiden i New York og Big Ben i London. Hvem ville lige have troet det!? Du får alligevel svært ved at finde Hyperion, da lokaliteten holdes hemmelig af hensyn til beskyttelse.

 

23. Long Beach

Long Beach er Californiens femtestørste by og er hjem til én af verdens største havne. Den smukke solskinsby byder på mange dejlige strande, lystbådehavne, restauranter, butikker, vilde natklubber og spændende seværdigheder.

I Long Beach må du ikke gå glip af Aquarium of the Pacific. Dette populære akvarium anses nemlig for at være et af de allerbedste akvarier i Californien.

En anden stor attraktion i Long Beach er Queen Mary, som er et gammelt og kæmpestort pensioneret oceanskib. Skibets store størrelse var – og er stadig – ekstremt imponerende.

 

24. Route 66

Du har sikkert allerede hørt om den legendariske landevej, der går hele vejen fra Chicago til Los Angeles.

Route 66 tager dig med på en rejse tilbage til det klassiske USA med amerikanske diners, ikoniske biler, moteller og neonlys.

Route 66 i Californien leder gennem Mojave ørkenen og forbi høje bjerge, frodige dale og endestationen ved Santa Monica Pier. Mange af de mest ikoniske seværdigheder er dog beliggende på Route 66 i Arizona.

Du kan simpelthen ikke have været i USA, uden at have kørt på den historiske og legendariske landevej! Det er uden tvivl en af de bedste oplevelser i Californien og resten af USA.

36 oplevelser i Californien - Route 66 - Rejsdiglykkelig.dk

 

25. San Diego

San Diego er Californiens næststørste by og er placeret lige nord for den mexicanske grænse.

Her kan du nyde et behageligt varmt klima, kilometerlange sandstrande, familievenlige attraktioner og smagfuldt mexicansk mad.

De største seværdigheder i San Diego inkluderer USS Midway Museum, San Diego Zoo, Balboa Park, La Jolla Cove og Torrey Pines State Reserve. Men undgå for guds skyld at besøge SeaWorld, selvom delfinerne og spækhuggerne ser søde ud.

SeaWorld er berygtet for sine elendige forhold for dyrene. Uanset hvad nogle mennesker siger, så har delfiner og spækhuggere det altså ikke godt i fangenskab.

De lider hver eneste dag, bare fordi de besøgende ønsker at blive underholdt af levende væsner. Det er virkelig hjerteskærende og slet ikke okay! Så lad nu være med at støtte SeaWorld.


Læs også: Praktisk Huskeliste inden Rejsen til USA

 

26. Big Basin Redwoods State Park

Big Basin Redwoods State Park er Californiens ældste statspark og er endnu en park med et imponerende antal Redwood træer.

Det er er her du finder den største samling af Redwood træer syd for San Francisco. Hvis du ikke har planer om at køre længere op i Californien, er det dermed en god idé at besøge denne statspark i Santa Cruz-bjergene.

De gigantiske Redwood træer er, som tidligere nævnt, blandt verdens højeste træer. Nogle af dem er faktisk højere end selveste Frihedsgudinden i New York og Big Ben i London!

Udover de imponerende træer, byder Big Basin Redwoods State Park også på en fantastisk køretur med mange betagende udsigtspunkter undervejs.

 

27. Silicon Valley

Silicon Valley er et højteknologisk område i den sydlige del af San Francisco Bay Area. Området er hjemsted til nogle af verdens største computer- og elektronik virksomheder.

Det er her du finder nogle af verdens mest berømte virksomheders hovedkvarterer, herunder Googles hovedkvarter Googleplex.

Silicon Valley er også stedet, hvor du finder hovedkvarteret for Apple, Facebook, Electronic Arts, Netflix, Adobe, eBay og flere andre store virksomheder.

Det er også her du finder Stanford University, som er et af de mest prestigefyldte universiteter i verden.

Silicon Valley - Rejsdiglykkelig.dk

 

28. Mono Lake

Mono Lake er en stor og gammel saltvandssø, der er beliggende midt i ørkenen i nærheden af Yosemite National Park. Søen plejede engang at være meget større, men det store vandforbrug i Los Angeles har udtømt søen betydeligt.

Som et resultat af den sænkede vandstand, er der dukket vilde og imponerende tufa-formationer op af vandet. I dag er tufa-formationerne søens største trækplaster.

Mono Lake er ikke ligefrem den smukkeste og mest betagende sø i Californien. Alligevel er det et godt sted at lægge vejen forbi, hvis du alligevel er i nærheden.

 

29. Carmel-by-the-Sea

Carmel-by-the-Sea er en charmerende lille kunstnerby langs Highway 1 i Californien. Her finder du masser af spændende gallerier, små butikker og hyggelige restauranter.

Når du besøger Carmel-by-the-Sea føles det som at træde ind i en lille eventyrby med romantiske huse, smuk natur og en tilbagelænet stemning uden nogen form for stress.

Den afslappede og idylliske atmosfære i Carmel har tiltrukket mange kunstnere og rige mennesker gennem tiden. En af de mest berømte er skuespilleren og filminstruktøren Clint Eastwood, der tjente som borgmester i Carmel-by-the-Sea i slutningen af ​​1980’erne.

 

30. Monterey

Monterey er en gammel havneby på Highway 1 og er smukt placeret ved det dramatiske Stillehav.

Byens største attraktion er Monterey Bay Aquarium, som anses for at være et af de bedste akvarier i verden. Det er en vanvittigt populær attraktion i Californien, så husk at bestille dine billetter på forhånd.

Når du besøger Monterey, må du heller ikke glemme at gå en langs Cannery Row. Her finder du utallige butikker, restauranter, barer og hoteller inde i gamle fiskefabrikker.

Bugten ved Monterey er hjem til et rigt dyreliv, hvor du kan være heldig at spotte søløver, sæler eller oddere.

Hvis du besøger Monterey Harbour, har du endda mulighed for at komme på en spændende hvalsafari. Under turen er der gode chancer for at se storslåede hvaler, delfiner og spækhuggere boltre sig i havets bølger.

36 oplevelser i Californien - Monterey - Rejsdiglykkelig.dk

 

31. Napa Valley

Napa Valley er den mest kendte vinregion i USA. Det er dermed også en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Californien.

Området byder på et smukt landskab med hundredvis af vingårde, som er beliggende i bølgende grønne bakker.

Flere af vinene som fremstilles i dalen, anses for at være blandt verdens bedste vine. Det er derfor oplagt at besøge mindst én af de mange vingårde, for at smage på de verdensberømte vine.

Hvis du er villig til at betale for en ekstraordinær oplevelse i Napa Valley, kan du gå ombord på det eksklusive Napa Valley Wine Train.

Toget kører gennem den frodige dal med de smukkeste udsigter undervejs. Ombord på toget kan du spise en 3-retters menu imens du nyder godt af de udsøgte vine fra Napa Valley.

 

32. Sonoma Valley

Sonoma Valley er endnu en kendt vinregion i USA. Her er der dog langt færre turister end i det nærliggende Napa Valley, som er nævnt ovenover.

I Sonoma Valley er den lokale befolkning jordnære imens naturen er vild. Derudover er prisniveauet generelt meget billigere end i det populære Napa Valley, hvilket jo er et stort plus!

Husk at tage på vinsmagning på én af regionens mange vingårde, som tilbyder udsøgte smagsoplevelser.

 

33. Malibu

Et andet af de bedste steder at besøge i Californien er uden tvivl den skønne strandby Malibu. Byen tiltrækker surfere fra hele verden, som kommer for at opleve den berømte surferkyst.

Et af de bedste steder at se surfere i action er på Surfrider Beach. Det kan også anbefales at gå en tur på Malibu Pier eller Zuma Beach.

Malibu er kendt for at være hjem til mange store berømtheder fra Hollywood, som bor langs kysten eller i bjergene. Et af de bedste steder at spotte en Hollywood-stjerne er i Malibu Country Mart.

Hvis du er heldig, møder du måske Kendall Jenner, Leonardo DiCaprio, Jennifer Aniston eller en anden berømthed på shopping.

36 oplevelser i Californien - Malibu - Rejsdiglykkelig.dk

 

34. Hearst Castle

Hearst Castle er et enormt slot, som er beliggende på en bakketop i San Simeon-området. Herfra er der en fantastisk udsigt over Stillehavet!

Det eksklusive slot er en af Californiens største seværdigheder. Det blev bygget af den rige aviskonge, William Randolph Hearst.

Slottet er bygget i Middelhavsstil og har intet mindre end 144 værelser, 3 swimmingpools, utallige store haver og en imponerende kunstsamling.

Hearst Castle er så stort, at der er flere forskellige guidede ture rundt på slottet. Hver tur varer cirka 2-3 timer inklusive busturen op ad bjerget.

Hearst Castle er en af de mest populære oplevelser i Californien. Det er dermed en god idé at booke billetter til Hearst Castle på forhånd.

 

35. Muir Woods National Monument

Muir Woods National Monument ligger få kilometer nord for San Francisco. Parken er et godt alternativ, hvis du ikke har tid til at besøge de store nationalparker i Californien.

På trods af parkens lille størrelse, er der stadig mulighed for at opleve de enorme redwood træer på tæt hold.

Mange af træerne i Muir Woods National Monument er op til 75 meter høje og nogle er mere end 1.000 år gamle.

Bemærk at parken hurtigt bliver overfyldt om sommeren pga. sin størrelse og placering tæt på San Francisco. Hvis du vil undgå de værste folkemængder, er det en god idé at ankomme så tidligt på dagen som muligt.

 

36. Palm Springs

Palm Springs er en skøn oase midt i Californiens ørken. Her bliver du mødt af et utal af palmer, golfbaner, hoteller, restauranter og butikker.

Hvis du vil have solgaranti på ferien, er Palm Springs næsten en stensikker vinder. Her skinner solen nemlig intet mindre end 350 dage på et år!

Når du besøger Palm Springs, må du ikke glemme at lægge vejen forbi Palm Springs Aerial Tramway, som er verdens største roterende kabinelift.

Tramwayen fører hele vejen op til naturskønne Mount San Jacinto State Park. Her bliver du mødt af frisk natur, gode vandrestier og betagende udsigtspunkter.

Palm Springs - Rejsdiglykkelig.dk

Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Californien. Hvad er dine favoritoplevelser i Californien? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Californien:

• Rejseforslag: Road Trip Rute i Det Vestlige USA

• 20 Oplevelser på Highway 1

• 5 Fantastiske Nationalparker i Californien

• 30 Ting du skal vide når du besøger USA

• Praktisk Huskeliste inden Rejsen til USA

… Eller læs alle mine artikler fra Californien eller USA

Planlæg din rejse til Californien:

Bestil fly til Californien (reklamelink)

Bestil hotel i Californien (reklamelink)

Bestil biludlejning i Californien (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Californien (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *