36 oplevelser i Californien - Death Valley National Park - Rejsdiglykkelig.dk

36 oplevelser i Californien

Oplevelser i Californien - Rejsdiglykkelig.dk

Det er bestemt ikke uden grund, at Californien er en af de mest populære stater i hele USA. The Golden State har nemlig det hele og du skal ikke være bange for, at du løber tør for oplevelser – tværtimod! Californien har noget til enhver smag, uanset om du er til et behageligt klima, pulserende storbyer, verdensberømte forlystelsesparker eller storslåede naturoplevelser.

Californien indbyder til et road trip i ægte amerikaner stil med alt hvad det indebærer. Så det er bare med at hoppe i lejebilen og få nedlagt nogle miles på Californiens smukke landeveje. Én ting er helt sikkert – Du vil få en oplevelse for livet! Mærk den glamouriøse stemning i Hollywood, nyd charmen i San Francisco, kør på en af verdens smukkeste vejstrækninger langs Highway 1, bliv overvældet af verdens største træer eller oplev tørken på jordens varmeste sted. Mulighederne er uendelige og der er hundredevis af spændende oplevelser i Californien!Oplevelser i Californien - Pacific Coast Highway - Rejsdiglykkelig.dk


Lake Tahoe

Lake Tahoe er højt beliggende i Sierra Nevada bjergene og er den største alpine sø i Nordamerika. Den smukke sø bliver besøgt flittigt hele året rundt. Om sommeren bliver Lake Tahoe besøgt af naturelskere og campister, der især bruger søen som base til sejlture, strandture eller vandreture gennem skovene. Om vinteren forvandles området til Californiens førende skisportssted med besøgende fra nær og fjern. Du bør ikke gå glip af en vandretur ved Emerald Bay, der byder på naturskønne omgivelser ved den blå-grønne sø. Det er også her Vikingsholm ligger, som er et gammelt skandinavisk inspireret rigmands palæ. Det anses for at være et af de fineste eksempler på skandinavisk arkitektur i USA.

 

Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park bliver let overset blandt USA’s store nationalparker, hvilket er lidt ærgeligt. Parken ligger i vildmarken, lige der hvor to meget forskellige ørkener mødes. I den nordlige ende ligger den frodige og høje Mojave ørken, og i den sydlige ende ligger den tørre og lave Colorado ørken. Parkens navn stammer fra de fascinerende Joshua træer, som kan findes alle vegne. Overalt i parken ligger gigantiske stenblokke og klippeformationer, som er medvirkende til at gøre det barske landskab endnu mere fascinerende. Joshua Tree National Park byder selvfølgelig også på masser af vandrestier og et rigt dyreliv med tykhornsfår, pumaer, prærieulve osv. Parkens mest populære seværdigheder omfatter Hidden Valley og Keys View, hvorfra du kan se helt til Mexico på en klar dag.

36 oplevelser i Californien - Joshua Tree National Park - Rejsdiglykkelig.dk

 

Santa Cruz

Santa Cruz er en charmerende kystby med surfervenlige forhold, brede sandstrande og en forlystelsespark helt ned til stranden. Det er især den næsten 100 år gamle forlystelsespark, der tiltrækker besøgende fra nær og fjern. Trærutsjebanen ”The Giant Dipper” er mest populær og kan prale af, at være den femte ældste fungerende rutsjebane i USA. Byens downtown er også et besøg værd med sine hyggelige små butikker og caféer.

 

Los Angeles

Det er selvfølgelig et must at besøge Los Angeles, som er USA’s næststørste by og hjemsted for mange store berømtheder. Her er der et bredt udvalg af verdensberømte seværdigheder såsom Hollywood med de mange filmstudier, Walk of Fame og Hollywoodskiltet. Men du kan heller ikke komme udenom Universal Studios, Disneyland, Griffith Observatory, Rodeo Drive, Santa Monica Pier og Venice Beach.


36 oplevelser i Californien - Los Angeles - Rejsdiglykkelig.dk

 

Point Reyes National Seashore

Point Reyes National Seashore er beliggende på en halvø og er adskilt fra resten af Marin County af San Andreas-forkastningen. Halvøen byder på smukke kyststrækninger, øde strande, vildmarker, dybe skove og et rigt dyreliv. Der er gode chancer for at spotte søelefanter, elge, bjørne eller måske hvaler, der boltre sig i havets blå bølger. Glem ikke at besøge Point Reyes Lighthouse, som ligger helt ud til havskrænten med en udsigt over Stillehavet der synes uendelig. Det kan også anbefales at se Cypress Tree Tunnel, som er en tunnel af smukke Monterey Cypres træer.

 

Lassen Volcanic National Park

Lassen Volcanic National Park minder om Yellowstone National Park, men er meget mindre og bliver let overset. Parkens vulkanske aktivitet kan opleves ved de boblende mudderpøle, dampende gejsere og den slemme stank af svovl og æggehørmere. Der er rig mulighed for at tage på vandreture i det måneagtige landskab og nyde smukke udsigtspunkter, spotte dyreliv eller tage ind i den frodige skov med bjergstrømme og vandhuller.Solvang

Solvang er en dansk by midt i Californien og er selvfølgelig et must see for enhver dansker med lidt hjemve. Oplev den lille havfrue, rundetårnet, danske flag, gamle møller, bindingsværkshuse, danske navne og traditionel dansk mad. Maden smager dog slet ikke som herhjemme, mange navne er stavet forkert og de fleste snakker kun amerikansk. Men der er altså stadig noget hyggeligt og hjemligt over Solvang, og det er helt specielt at opleve lidt af Danmark i det store USA.

36 oplevelser i Californien - Solvang - Rejsdiglykkelig.dk

 

Laguna Beach

Laguna Beach ligger halvvejs mellem Los Angeles og San Diego, og er en skøn badeby ud til Stillehavet. Her er der et mildt klima, naturskønne bugter, lange sandstrande, idylliske parker, imponerende kunst, gode restauranter og butikker. Der er rettere sagt alt hvad hjertet begærer, for at få den perfekte badeferie.

 

Lava Beds National Monument

Lava Beds National Monument er et område med hundredevis af underjordiske grotter, der er dannet af lava fra vulkanudbrud. Du kan udforske grotterne og de underjordiske gange på egen hånd, men husk at forberede dig inden. Det er nødvendigt at medbringe en lommelygte til turen, hvilket du kan låne gratis i besøgscentret. Udover de underjordiske grotter er der selvfølgelig også masser af vandrestier udenfor.

 

Sequoia National Park

Sequoia National Park er hjemsted for de enorme Sequoia træer, som er blandt verdens største træer. Mange af dem er mere end 2.000 år gamle og nogle er endda over 3.000 år gamle. Træerne er som sagt enorme i både højden og bredden, og de danske træer synes pludselig som minitræer. Nationalparkens højdepunkt er General Sherman, som er verdens største enstammede træ målt på massen. Der findes andre træer, som er højere, bredere og ældre end General Sherman, men ingen har den samme masse.

36 oplevelser i Californien - Sequoia National Park - Rejsdiglykkelig.dk

 

Kings Canyon National Park

Kings Canyon National Park er naboparken til Sequoia National Park og byder også på et stort antal Sequoia træer. Her er naturen mere rå og vild med forrevne bjergtoppe og brusende floder. Det er ikke den bedste af parkerne til at se Sequoia træer, men det er den mest turistfrie. Mange besøger Kings Canyon for at tage på vandreture og ellers bare nyde den skønne natur.

 

San Francisco

San Francisco er en af USA’s mest charmerende storbyer og summer af liv og glade dage. Det er selvfølgelig et must at besøge byens verdensberømte vartegn ”Golden Gate Bridge”, som strækker sig smukt over bugten. Af andre spændende oplevelser kan nævnes det berygtede Alcatraz fængsel, gamle sporvogne, sælerne ved Pier 39, kurvede Lombard Street, Chinatown og mange andre unikke bydele.

36 oplevelser i Californien - San Francisco - Rejsdiglykkelig.dk

 

Pinnacles National Park

Pinnacles blev først oprettet som nationalpark i 2013 og er dermed USA’s yngste nationalpark. En af årsagerne til den nye titel skyldes, at man ville give den truede Californiske Condor et hjemsted. Parken er af vulkansk oprindelse og består hovedsageligt af vilde klippeformationer, tørre landskaber, huler og vandrestier. Bemærk at Pinnacles har to indgange, der ikke er forbundne og kræver 100 kilometers kørsel. Den mest populære og flotteste indgang er den østlige. Parken er ikke så stor og den er heller ikke så kendt endnu. Det er dermed et skønt frirum i naturen, hvor du kan slippe lidt væk fra folkemængderne.

 

Catalina Island

Catalina Island er en del af øgruppen ”Channel Islands” og ligger kun 35 kilometer fra kysten i Los Angeles. Den idylliske ø er det perfekte valg, hvis du trænger til at komme lidt væk fra storbyens stress i LA. Efter en times sejltur føltes det pludselig som om, at man er på en ø midt i middelhavet. Brug tiden på øen til at slappe af på stranden, tage på vandreture, dyrke vandsport eller noget helt fjerde. Der går færger til Catalina Island fra Long Beach, San Pedro og Dana Point.

 

Yosemite National Park

Yosemite National Park er en af de mest naturskønne og populære nationalparker i USA, og det er bestemt ikke uden grund. Parken er nemlig fuld af storslåede bjerge, frodige dale, enorme træer, brusende floder og kraftige vandfald så langt øjet rækker. En af parkens største seværdigheder er Glacier Point, hvorfra du kan nyde en spektakulær udsigt over Yosemite Valley. Du bør heller ikke gå glip af Yosemite Falls, El Capitan og Half Dome. Parken har også et rigt dyreliv med sorte bjørne, pumaer, dådyr, tykhornsfår, ræve, egern og meget mere.

36 oplevelser i Californien - Yosemite National Park - Rejsdiglykkelig.dk

 

Santa Barbara

Santa Barbara bliver ofte kaldt for ”Den Amerikanske Riviera” og er en idyllisk kystby mellem Los Angeles og San Francisco. Her får du den ultimative feriestemning med et behageligt klima, brede sandstrande, høje palmetræer, fiskerbåde og huse i spansk kolonistil. Det er svært at lade være med at sukke over byens charme, når man går i centrum blandt de mange hvidkalkede huse med røde tegltage. Santa Barbara er desuden omgivet af mange vingårde, der fremstiller anerkendte vine.

 

Humboldt Redwoods State Park

Humboldt Redwoods State Park er den største park med Redwood træer i Californien. Her kan du se et stort antal af de enorme træer, der er blandt verdens største. Du kan faktisk se hele 7 af verdens 10 højeste træer i parken. Det er ikke unormalt at Redwood træer bliver over 91 meter høje og nogle er endda over 100 meter høje. Gå ikke glip af Avenue of the Giants, der er en smuk vej omgivet af de gigantiske træer.

 

Highway 1/Pacific Coast Highway med 17 Mile Drive og Big Sur

Highway 1 strækker sig langs Californiens stillehavskyst og byder på en af verdens smukkeste køreture. Det er især populært, at køre langs den berømte kyststrækning mellem San Francisco og Los Angeles. Sørg for at køre ruten fra nord mod syd, således at du kører tættest på Stillehavet og dermed får den bedste udsigt. Den dramatiske natur langs Highway 1 er intet mindre end fantastisk. Vejen slænger sig mellem det brusende hav og vilde klippevægge, over dybe dale og høje broer. Der kommer flere små charmerende byer undervejs og du kan heller ikke gå glip af de mange søelefanter, der lever langs kysten.

Det kan også anbefales at betale cirka $ 10 for at køre på 17 Mile Drive, som er en privat kystvej mellem Monterey og Carmel. Her kan du opleve kæmpestore millionvillaer og Stillehavet på tæt hold. Kyststrækningen syd for Carmel kaldes for Big Sur og er et meget betagende stykke af Highway 1. Her venter store oplevelser såsom Bixby Creek Bridge og McWay Falls.

36 oplevelser i Californien - Highway 1 / Pacific Coast Highway - Rejsdiglykkelig.dk

 

Pfeiffer Big Sur State Park

Pfeiffer Big Sur State Park ligger nær Highway 1 ved Californiens smukke og dramatiske kyststrækning. Her venter der billedskønne naturomgivelser med høje redwood træer, floder og brusende vandfald. Parken byder desuden på mange vandreruter med fantastiske udsigter over Big Sur Valley, Big Sur River Gorge og Stillehavet i det fjerne.

 

Bodie

Bodie er blot én af mange spøgelsesbyer i Californien, men her har tiden for alvor stået stille siden slutningen af 1800-tallet. Den gamle guldgraver by er yderst velbevaret og der er stadig over 100 bygninger tilbage. Det er dog kun 5 procent af byens oprindelige størrelse, som husede 10.000 mennesker i sin storhedstid. Livet i Bodie var dramatisk med røvere, prostituerede og flere dødsfald om ugen end man kunne tælle på én hånd. Da guldfeberen var ovre forlod befolkningen nærmest byen fra den ene dag til den anden. Derfor er det i dag muligt, at få et spændende indblik i de velbevarede huse, forretninger, saloner, kirken, skolen osv. Det er som at træde ind i en ægte western by, der står øde hen i Californiens bjerge.Death Valley

Death Valley National Park er et øde ørkenlandskab, som menes at være det tørreste og varmeste sted i hele Nordamerika. Der er ekstremt varmt og det er ikke uden grund, at der er målt den varmeste temperatur nogensinde på jorden her. Dødens Dal lyder ikke ligefrem indbydende, men det er altså en stor oplevelse, som at du ikke bør snyde dig selv for. Nyd det unikke syn af bjerge, ørkenklitter, indtørrede saltflager og ørkenplanter, inden du lægger vejen forbi Badwater Basin, som er USA’s laveste punkt.

36 oplevelser i Californien - Death Valley National Park - Rejsdiglykkelig.dk

 

Redwood National and State Parks

Redwood National and State Parks består af fire sammenhængende parker, herunder Redwood National Park, Del Norte Coast Redwoods State Park, Prairie Creek Redwoods State Park og Jedediah Smith Redwoods State Park. Her kan du opleve et stort antal Redwood træer, som er blandt verdens højeste og ældste træer. Redwood træerne kan nemlig blive over 100 meter høje og leve i over 1.000 år. De tre højeste træer i verden står faktisk i Redwood National Park, hvoraf den højeste ”Hyperion” er knap 116 meter. Men du får nok meget svært ved at finde træet, da lokaliteten holdes hemmeligt for at beskytte det. De gigantiske og imponerende Redwood træer er uden tvivl en af Californiens allerstørste skatte. Det frodige skovområde med de fire parker ligger desuden på UNESCOs Verdensarvsliste.

 

Long Beach

Long Beach er Californiens femte største by og kan prale af, at have en af verdens største havne. Byen har også mange smukke strande, lystbådehavne, smagfulde restauranter, gode butikker, vilde natklubber og spændene seværdigheder. Gå ikke glip af Aquarium of the Pacific, der skulle være Californiens bedste akvarium eller The Queen Mary, der er et gammelt og kæmpestort oceanskib.

 

Route 66

Du har sikkert allerede hørt om den legendariske landevej, der går hele vejen fra Chicago til Los Angeles. Route 66 tager dig med på en rejse tilbage til det ægte USA med amerikanske diners, klassiske biler, moteller og neonlys. Turen gennem Californien byder både på Mojave ørkenen, høje bjerge, frodige dale og selvfølgelig endestationen ved Santa Monica Pier. Du kan simpelthen ikke have været i USA (hvert fald ikke i nærheden af Route 66), uden at have kørt på den historiske landevej.

36 oplevelser i Californien - Route 66 - Rejsdiglykkelig.dk

 

San Diego

San Diego er Californiens næststørste by og ligger lige nord for den mexicanske grænse. Her kan du nyde varmt vejr, kilometerlange sandstrande, familievenlige attraktioner og smagfuldt mexicansk mad. San Diegos største seværdigheder omfatter bl.a. USS Midway Museum, San Diego Zoo, Balboa Park, La Jolla Cove og Torrey Pines State Reserve. Men lad nu være med at besøge det berømte SeaWorld, som er berygtede for deres dårlige forhold for dyrene.

 

Big Basin Redwoods State Park

Big Basin Redwoods State Park er Californiens ældste statspark og er endnu en park med et imponerende antal Redwood træer. Det er er her du finder den største samling af Redwood træer syd for San Francisco. De gigantiske træer er blandt verdens højeste og nogle af dem er faktisk højere end selveste Frihedsgudinden. Statsparken er beliggende i Santa Cruz bjergene og byder på en spændende køretur med smukke udsigtspunkter.

 

Silicon Valley

Silicon Valley er et højteknologisk område i den sydlige del af San Francisco Bay Area og er hjemsted for nogle af verdens største computer- og elektronik virksomheder. Her ligger mange store og verdensberømte virksomheders hovedkvarter såsom Google, Apple, Facebook, Electronic Arts, Netflix, Adobe og eBay. Det er også her du finder det prestigefyldte og verdensberømte Stanford University.

36 oplevelser i Californien - Silicon Valley - Rejsdiglykkelig.dk

 

Mono Lake

Mono Lake er en stor og gammel saltvandssø, der er beliggende midt i ørkenen nær Yosemite National Park. Søen plejede at være meget større, men det store vandforbrug i Los Angeles har udtømt søen betydeligt. I forbindelse med den sænkede vandstand er der dukket vilde tufa-formationer op af vandet, som er blevet søens største trækplaster. Mono Lake er ikke den smukkeste og mest spændende sø, men det er et godt stop hvis du alligevel er i nærheden.

 

Carmel-by-the-Sea

Carmel-by-the-Sea er en charmerende lille kunsterby med spændende gallerier, små butikker og hyggelige restauranter. Det er som at træde ind i en lille eventyrby med romatiske huse, smuk natur og en tilbagelænet stemning, som straks indikerer at der ikke er nogen grund til stress og jag.

 

Monterey

Monterey er en gammel havneby langs Highway 1 og er smukt placeret ud til det dramatiske Stillehav. Byens største attraktion er Monterey Bay Aquarium, som er et verdenskendt akvarium med tusindvis af Stillehavets levende væsner. Det er også meget populært at besøge Fisherman’s Wharf med sine mange restauranter, barer og butikker. Det er desuden herfra du kan komme på hvalsafari, hvor der er rig mulighed for at se store hvaler boltre sig i havets bølger.

36 oplevelser i Californien - Monterey - Rejsdiglykkelig.dk

 

Napa Valley

Napa Valley er USA’s mest kendte vinområde og byder på et smukt landskab med hundredevis af vingårde i bølgende bakker. Mange af de vine der bliver fremstillet i dalen anses for at være blandt verdens bedste. Det er derfor oplagt at besøge en af de mange vingårde og smage på de verdensberømte vine. Du kan også tage på en tur med det eksklusive Napa Valley Wine Train, som kører gennem den frodige dal. Ombord på toget kan du spise en 3-retters menu og nyde godt af diverse vine og ikke mindst udsigten.

 

Sonoma Valley

Sonoma Valley er endnu et kendt vinområde i USA, men det er meget mere turistfrit end det nærliggende Napa Valley. Her er de lokale jordnære, naturen er vild og det er generelt billigere at opholde sig i Sonoma Valley. Du kan selvfølgelig ikke gå glip af vinsmagning på en af de mange vingårde, som tilbyder store smagsoplevelser.

 

Malibu

Malibu er en skøn strandby, som tiltrækker surfere fra nær og fjern med sin berømte surferkyst. Et af de bedste steder at opleve surferne er ved Surfrider Beach, hvor du har rig mulighed for at se dem i action på bølgerne. Malibu er desuden hjemsted for mange af Hollywoods berømtheder, som bor i fred langs kysten eller oppe i bjergene.

36 oplevelser i Californien - Malibu - Rejsdiglykkelig.dk

 

Hearst Castle

Hearst Castle er et enormt slot, der er beliggende på en bakketop i San Simeon-området med en fantastisk udsigt over Stillehavet. Det eksklusive slot er blandt en af Californiens største seværdigheder og blev bygget af den rige aviskonge, William Randolph Hearst. Slottet blev bygget i Middelhavsstil og har intet mindre end 144 værelser, 3 swimmingpools, store haver og en imponerende kunstsamling. Hearst Castle er så stort, at der er flere forskellige guidede ture rundt på slottet. Alle ture varer omkring 2 timer inklusiv busturen op af bjerget. Hearst Castle er som sagt meget populær og det kan være en god idé, at booke billetter på forhånd.

 

Muir Woods National Monument

Muir Woods National Monument ligger få kilometer nord for San Francisco og er et fint alternativ, hvis du ikke har tid til at besøge de store nationalparker. Parken er godt nok ikke specielt stor, men du kan stadig opleve de enorme redwood træer på tæt hold. Mange af parkens træer er op til 75 meter høje og nogle af dem er over 1.000 år gamle. Bemærk at parken hurtigt bliver overfyldt om sommeren pga. sin størrelse og placering tæt på San Francisco.Palm Springs

Palm Springs er en skøn oase midt i Californiens ørken med et utal af palmer, golfbaner, hoteller, restauranter og butikker. Det er næsten en stensikker vinder, hvis du vil have solgaranti på ferien. Her skinner solen nemlig intet mindre end 350 dage på et år. Det varme klima har tiltrukket mange rige og berømte gennem tiden, som især kommer for at nyde de behagelige temperaturer i vinterhalvåret. Glem ikke at lægge vejen forbi verdens største roterende kabinelift, Palm Springs Aerial Tramway, som byder på spektakulære 360-graders udsigter. Tramwayen fører hele vejen op til Mount San Jacinto State Park med sin friske natur, vandrestier og vilde udsigtspunkter.

36 oplevelser i Californien - Palm Springs - Rejsdiglykkelig.dk


Der er som sagt virkelig mange spændende ting at lave i Californien og det her var blot få af dem. Syntes du at der mangler en oplevelse på listen? Så kan du endelig bare skrive en kommentar og så vil jeg se nærmere på det.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.